Simple question...

Reaction score
5
Εγώ νομίζω πρέπει πρώτα να καταλήξεις σε κάποιο πολυκάναλο ενισχυτή, και μετά στα ηχεία. Αν έχεις μεγάλες απαιτήσεις ποιότητας τότε είναι μονόδρομος και στον πολυκάναλο και στον τελικό ενισχυτή και τα ηχεία, είτε σε πολυκάναλο πρόγραμμα είτε σε δυκάναλο.
Αν συνδυάσεις ένα καλό δυκάναλο με την προενισχηση ενός μέτριου πολυκάναλου τότε το αποτέλεσμα θα είναι μέτριο. Ίσως λίγο καλύτερο από τον μέτριο πολυκάναλο αλλά πάντα μέτριο.
Αν συνδυάσεις ένα κορυφαίο πολυκάναλο μόνο, σίγουρα θα έχεις ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα.
Αν εκμεταλλευτείς τα πολύ καλά προενισχυτηκά στάδια του πολυκάναλου σε συνδυασμό με ένα καλό τρικάναλο θα έχεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση πάντα με το πόσο απαιτητικά και δύστροπα είναι τα ηχεία. Με εύκολα σε οδήγηση ηχεία η διαφορές δεν θα είναι και τόσο μεγάλες.

Αν σε ενδιαφέρει η ποιότητα μόνο σε δυκάναλο πρόγραμμα και νομίζεις ότι ένας καλός δυκάναλος με τα ηχεία σου θα απόδοση καλύτερα τότε υπάρχει και αυτή η λύση.

Θα σύστηνα πρώτα την αγορά του πολυκάναλου και τον ηχείων δοκιμάζεις για ένα διάστημα κρίνεις και αν το αποτέλεσμα δεν σε ικανοποιεί τότε ψάχνεις ίσως και έναν τρικάναλο.

Όμως η ποιότητα του πολυκάναλου θα είναι καθοριστικός παράγοντας σε όλα τα σενάρια.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304

Μάνο ιδού η λύση....

MJ Reference 150 Active Sub

Features

Digital display - easy setup.
Single downward firing 10" long throw driver.
150w True RMS amp panel.
High & Low level simultaneous connection capable.
Infinitely variable frequency contour.
Produces a superb low 13Hz.
Small, compact, powerful & discreet.
Every conceivable type of input & output connectivity.

Sub με δύο εισόδους. Η μία είναι 0db και η άλλη 12db. Δίνεις από μία έξοδο του ολοκληρωμένου στα 0db (αν θεωρείς ότι χρειάζετε πάντα) και στην άλλη (12db) βάζεις τον a/v receiver και ρυθμίζεις από το menu του receiver την στάθμη...

Reaction score
50
Η πρόταση του Αντώνη είναι σίγουρα η καλύτερη (να δω πρώτα πόσο ικανοποιημένος είμαι από πολυκάναλο/ηχεία και μετά βλέπουμε). Άλλωστε δεν έχω και απεριόριστο budget και ό,τι δώσω για αρχή προτιμώ να το "επενδύσω" σε ηχεία και έναν καλό a/v παρά να δώσω λιγότερα για τα ηχεία και περισσότερα για τα ενισχυτικά.

Reaction score
50
Ναι, βέβαια λέγοντας "προϋπολογισμένο" budget εννοώ (πολύ) παραπάνω από το αρχικό! Απλά έχει πάει τόσο πολύ παραπάνω που πλέον δε... φεύγει άλλο:) Άρα μάλλον με το ίδιο σκεπτικό κινούμαστε (εμείς και τα περισσότερα μέλη βεβαίως βεβαίως!).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.829
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025