Skroutz - Μια ιστορία παράνοιας

petros32

"Επαγγελματίας"
Reaction score
127
Έχω μια - δυο απορίες εδώ και χρόνια. Σας τις γράφω με αφορμή το θέμα που αφορά το skroutz, sorry για το οφφ. :errwhat::rolleyes:
- Τι ποσοστό από την πώληση κρατάει το skroutz από το κατάστημα;
- Το skroutz συνεργάζεται εδώ και χρόνια με την tbi bank η οποία σε τακτικά διαστήματα βάζει πρόγραμμα δόσεων με 0.6% επιτόκιο (βέβαια σε χρεώνει +40 ευρώ έξοδα τραπέζης +ποσοστό της αγοράς σε ασφάλιση, πχ για 1250 ευρώ βγαίνει ~ συν 40 ευρώ). Τι ποσοστό κρατάει η tbi ή όποια άλλη τράπεζα από την πώληση / τι ζητάει από το skroutz η tbi;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.217
Έχω μια - δυο απορίες εδώ και χρόνια. Σας τις γράφω με αφορμή το θέμα που αφορά το skroutz, sorry για το οφφ. :errwhat::rolleyes:
- Το skroutz συνεργάζεται εδώ και χρόνια με την tbi bank η οποία σε τακτικά διαστήματα βάζει πρόγραμμα δόσεων με 0.6% επιτόκιο (βέβαια σε χρεώνει +40 ευρώ έξοδα τραπέζης +ποσοστό της αγοράς σε ασφάλιση, πχ για 1250 ευρώ βγαίνει ~ συν 40 ευρώ). Τι ποσοστό κρατάει η tbi ή όποια άλλη τράπεζα από την πώληση / τι ζητάει από το skroutz η tbi;
Screenshot 2025-09-30 at 16-16-17 Skroutz Merchants Είσοδος & Εγγραφή Συνεργατών.png

Η προμήθεια πώλησης μπορεί να φτάσει και τρελλά νούμερα (π.χ. 14%).
Στα προϊόντα ήχου π.χ. έχει γύρω στο 8%.

Για τα τραπεζικά δεν γνωρίζω.

Reaction score
2.824
Βασικά δεν είναι οκ, ούτε δικαιολογούνται. Παλιότερα δεν είχε ούτε καν αυτή την επεξήγηση που έχει τώρα, αλλά και με την επεξήγηση που έχουν τώρα, είναι φάουλ.

Επιλογή στα φίλτρα: Παράδοση: "Αύριο".
Επεξήγηση στο αύριο με κλικ πάνω του, αυτό που βλέπεις στο screenshot.

95% δεν νομίζω πως είναι το 1 στις 6 παραγγελίες που έκανα το τελευταίο διάστημα με την ένδειξη "παράδοση αύριο" :D

Τα ποσοστά που ζητάνε πλέον είναι τρελλά για να μην πω καταχρηστικά. Αλλά έγιναν κυριολεκτικά μονοπώλιο, και όποιος νέος θέλει να "αναδείξει" το κατάστημα του, θα τους υποχρεωθεί για κάποιο διάστημα.
Τιμές παροχών Amazon, με παροχές... Amazon στο περίπου...

Πάντως στην αρχή του Skroutz Plus και της φάσης με τα lockers, ήτανε πολύ πιο σβέλτοι στην περιοχή μου τουλάχιστον.
Χάνουν προσωπικό; Δεν υπάρχει πλέον το ίδιο καλή οργάνωση; Δεν βάζουν χέρι στα μαγαζιά που μας δουλεύουνε ψιλό γαζί; Κάτι γίνεται πάντως.

Τώρα έφαγα refund από προϊόν που είχε στο site τους ως διαθέσιμο ο επίσημος μεταπωλητής του τάδε brand... αναμονή για να προχωρήσει η παραγγελία από την Πέμπτη, και σήμερα μου έρχεται μήνυμα ότι δεν έχουν το προϊον και ότι μου κάνουν επιστροφή χρημάτων. Έπρεπε να περάσουν τόσες μέρες για να τους πει ο άλλος ότι έγραφε ψέματα ότι είχε διαθέσιμο το προϊόν;

View attachment 378788
Το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες αλλά....
Αν υπάρχει αυτοματισμός η skroutz τραβάει τα είδη από τον έμπορο bydefault αν θυμάμαι καλά κάθε μία ώρα. Μέσα στα είδη εμπεριέχεται τόσο το απόθεμα καθώς και η διαθεσιμότητα του, πχ άμεσα, σε 1-3 μέρες κτλ.
Αν ο εμπορος ενημερώνει το στοκ στο σκρουτζ χεράτα και το κάνει όποτε θέλει, ή αν το ενημερώνει και μετά από 5 λετπά το πουλάει σε κατάστημα ή δικό του website (εδώ είναι καθαρά θέμα του εμπόρου αν έχει ξεχωριστό στοκ (αποθηκες) για το site του , για το skroutz κτλ).... η skroutz το δείχνει διαθέσιμο ακόμα και εκει την τρως εσυ εγω και ο καθένας μας.
Δεν ειναι εύκολο να το διαχειριστεί αυτό η skroutz και η κάθε skroutz και είναι και ένας λόγος που έκοψε το redirect σε site του εμπόρου όταν διαλέγεις ένα είδος και κάνεις την παραγγελία εξολοκλήρου εντός τους skroutz.
Στην δική μου υλοποίηση τουλάχιστον σκαέι η παραγγελία στο erp γίνεται έλεγχος αποθέματος και έχω ένα παράθυρο 6 ωρών αν θα εξυπηρετήσω ή θα απορίψω την παραγγελία.

Για τα υπόλοιπα τύπου εμπορικών όρων για προμήθειες κτλ....είπαμε γελάε και τα τσιμέντα.
Τα ποσοστά ορίζονται ανάλογα την κατηγορία είδους....ετσί το παίζουν.
Αλλο ποσοστό έχει η βαλίτσα άλλο το πουκάμισο άλλο το στυλό.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245