Soft start και ήχος

Reaction score
130
Μολις εβαλα μια 10Α Ασφαλεια με καμπυλη D μεχρι τωρα δε βλεπω να μου τι ριχνει..ελπιζω να πανε ολα καλα.. βεβαια ενα τσακ στα ηχεια ακουγεται στην εκκινηση αλλα θα το λυσω και αυτο μιας και φαινονται ολα να μπαινουν σε σειρα..εκτοσ απροοπτου

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Οπότε, τέλος καλό, όλα καλά. Η αλήθεια είναι ότι στη δική μου περίπτωση δεν έγινε αλλαγή της ασφάλειας, εξ'αρχής ήρθε ηλεκτρολόγος και πέρασε τη νέα γραμμή. Το τσακ στο οποίο αναφέρεσαι, προφανώς έχει να κάνει με την απουσία ρελέ στις εξόδους του ενισχυτή, κάτι που αν θυμάμαι καλά, η bryston ξεκίνησε να βάζει απο τη σειρά nrb και μετά, οπότε μόλις λειτουργεί το κύκλωμα, δίνει ένα μικρό βόμβο στις εξόδους του. Λογικά, ένας ηλεκτρονικός μπορεί να του προσθέσει ρελέ στις εξόδους για να μην ακούγεται κι αυτό. Για προληπτικούς λόγους να τονίσω ότι οι προ nrb σειρές εκτώς των ρελέ, δεν έχουν και προστασίες απο βραχυκυκλώματα ( έχουν μόνο τις ασφάλειες στη τροφοδοσία ρεύματος, στην έξοδο, καθώς και θερμική προστασία σε κάθε κανάλι ), άρα πρόσεξε το πολύπριζο και τις συσκευές που συνδέεις πάνω σ'αυτό, να μη παίζουν τα φις ( έτσι την έπαθα εγώ και άκουσα ένα μεγαλειώδες μπαμ στα ηχεία μου με τον 3B. Βραχυκύκλωμα απο κάτι ηχεία υπολογιστή που είχα βάλει πρόχειρα και έπαιξε το φις, ένα τζιζ και μετά το μπαμ ). Βέβαια, αυτό οφείλεται σε δική μου βλακεία, αλλά απλά να ξέρεις και να τον προσέχεις. Κατά τ'άλλα, ευχαριστήσου τον παππούλη και αν βρεις σε καλή ποιότητα, ρίξε και ένα kraftwerk the robots να απολαύσεις τις κοφτές και μετρημένες χαμηλές του.
Y.Γ. Πόσταρε και καμία φωτογραφία να χαλβαδιάσουμε!!

Reaction score
130
Οπότε, τέλος καλό, όλα καλά. Η αλήθεια είναι ότι στη δική μου περίπτωση δεν έγινε αλλαγή της ασφάλειας, εξ'αρχής ήρθε ηλεκτρολόγος και πέρασε τη νέα γραμμή. Το τσακ στο οποίο αναφέρεσαι, προφανώς έχει να κάνει με την απουσία ρελέ στις εξόδους του ενισχυτή, κάτι που αν θυμάμαι καλά, η bryston ξεκίνησε να βάζει απο τη σειρά nrb και μετά, οπότε μόλις λειτουργεί το κύκλωμα, δίνει ένα μικρό βόμβο στις εξόδους του. Λογικά, ένας ηλεκτρονικός μπορεί να του προσθέσει ρελέ στις εξόδους για να μην ακούγεται κι αυτό. Για προληπτικούς λόγους να τονίσω ότι οι προ nrb σειρές εκτώς των ρελέ, δεν έχουν και προστασίες απο βραχυκυκλώματα ( έχουν μόνο τις ασφάλειες στη τροφοδοσία ρεύματος, στην έξοδο, καθώς και θερμική προστασία σε κάθε κανάλι ), άρα πρόσεξε το πολύπριζο και τις συσκευές που συνδέεις πάνω σ'αυτό, να μη παίζουν τα φις ( έτσι την έπαθα εγώ και άκουσα ένα μεγαλειώδες μπαμ στα ηχεία μου με τον 3B. Βραχυκύκλωμα απο κάτι ηχεία υπολογιστή που είχα βάλει πρόχειρα και έπαιξε το φις, ένα τζιζ και μετά το μπαμ ). Βέβαια, αυτό οφείλεται σε δική μου βλακεία, αλλά απλά να ξέρεις και να τον προσέχεις. Κατά τ'άλλα, ευχαριστήσου τον παππούλη και αν βρεις σε καλή ποιότητα, ρίξε και ένα kraftwerk the robots να απολαύσεις τις κοφτές και μετρημένες χαμηλές του.
Y.Γ. Πόσταρε και καμία φωτογραφία να χαλβαδιάσουμε!!

Περιμενω τον προενισχυτη bryston 1b Να μου ερθει απο Αμερικη!εχω ανοιξει ενα αλλο thread για το συστημα μου! οποτε μολις ερθει και το συνδεσω εννοειται πως θα παιξουν οι απαραιτητες φωτογραφιες!!!
Τωρα οσο για το πολυπριζο δε νομιζω ναι παιζει κανενα φις.. ειναι ενα επαγγελματικο πολυπριζο rackmount 12 θεσεων θα ελεγα ειναι αρκετα σφιχτο και απο οσο ειδα δεν παιζει κατι...επισης εχει και προστασια υπερτασης..ελπιζω να μη γινει τιποτα..

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Εγω τοτε ειχα ενα απλο, προχειρα και επαθα τη ζημια. Οι bryston γενικοτερα ειναι σκυλια. Ωστε πας για σετακι! Καλος ο 1Β αν και μου φαινοταν λιγο ξερος ο ηχος του, βεβαια ποτε δεν επαιξε με καλωδια της προκοπης και οι τοτε πηγες δεν ηταν οι καλυτερες δυνατες. Ανυπομονω να παραλαβεις!

Reaction score
130
Εγω τοτε ειχα ενα απλο, προχειρα και επαθα τη ζημια. Οι bryston γενικοτερα ειναι σκυλια. Ωστε πας για σετακι! Καλος ο 1Β αν και μου φαινοταν λιγο ξερος ο ηχος του, βεβαια ποτε δεν επαιξε με καλωδια της προκοπης και οι τοτε πηγες δεν ηταν οι καλυτερες δυνατες. Ανυπομονω να παραλαβεις!
Η αληθεια ειναι πως κ εγω φοβαμαι μηπως ειναι ξερος ο προενισχυτης κατι που σε καμια περιπτωση δε θελω..γιατι μετα θα αναγκαστω να παρω αλλον..και ενασ θεος ξερει τι θα βρω Η αν θα βρω..
Τουλαχιστον για την ωρα και χαρις στο ενφιαφερον ολων των φιλων που ασχοληθηκαν με το θεμα μου,λυθηκε νομιζω το θεμα με την ασφαλεια!!

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Η αληθεια ειναι πως κ εγω φοβαμαι μηπως ειναι ξερος ο προενισχυτης κατι που σε καμια περιπτωση δε θελω..γιατι μετα θα αναγκαστω να παρω αλλον..και ενασ θεος ξερει τι θα βρω Η αν θα βρω..
Τουλαχιστον για την ωρα και χαρις στο ενφιαφερον ολων των φιλων που ασχοληθηκαν με το θεμα μου,λυθηκε νομιζω το θεμα με την ασφαλεια!!

Δεν νομίζω ότι θα σε προβληματίσει. Απλά ο 1B είχε τον φλατ ήχο της Bryston και έπαιζε με αποδεκτά εργοστασιακά monster cable καλώδια, ενώ ο ανταγωνιστής του στο σύστημα naim nac32 έπαιζε με diy gotham gac-1, μπουμπουνητά στα μπάσα και το μέλι έρεε άφθονο στις μεσαίες. Tότε λοιπόν θεωρούσαμε με τον πατέρα μου ότι ο naim είχε όγκο στα μπάσα και ήταν πιο γλυκός, ενώ τώρα σκέφτομαι ότι ο 1Β έκανε σωστά τη δουλειά του. Δυστυχώς δεν τον έχω πια για να το επιβεβαιώσω. Και φυσικά, η κατασκευή του 1Β ήταν άλλου επιπέδου. Alps μαύρο ποτενσιόμετρο, μοχλικά για να είναι οι επιλογείς όσο το δυνατόν πιο κοντά στα βύσματα εισόδου ( = μικρότερες διαδρομές του σήματος ) και οι δύο πυκνωτές τροφοδοσίας σε συνδυασμό με τα ζεύγη των πλακετών με κάνουν να πιστεύω ότι ήταν dual mono κατασκευή.
Εν αναμονή λοιπόν του προενισχυτή και τότε δεν τη γλυτώνεις, οφείλεις να ανεβάσεις φωτογραφίες!! Καλές ακροάσεις!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.289