SONY RDR-HX1000 DVD recorder με 250GB σκληρό

Reaction score
0
Δεν μας έκανε τελικά την χάρη να υπάρχει στα ράφια των καταστημάτων για βρώση στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Από Οκτώβριο είπε η εξυπηρέτηση πελατών της Sony! Δειλά δειλά όμως το βλέπω να κάνει την εμφάνιση του σε Γερμανικά sites.

Να θυμήσω για όποιον δεν γνωρίζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του:
* Εγγραφή σε DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW και στον σκληρό δίσκο,
* Σκληρός Δίσκος 250GB!
* 12Bit/108MHz Dac
* Έξοδος Συνιστωσών (Component) Progressive Scan!
* DV In (DV Out??)
* Καλή Ποιότητα Κατασκεύης με Ολομεταλλικό σασί.
Τιμή: 1150~1500 Ευρώ.

Αυτά που δεν ξέρω και θα ήθελα να μάθω:
* Ταχύτητα εγγραφής DVD-R/DVD+R (είναι 4χ ή 8χ, αναλογικά με τα DVD εγγραφής για PC)
* Έχει DV Out ή τσου;
* Πόσο εύχρηστα είναι τα μενού του σε σχέση π.χ. με το Pioneer 720.

Αυτά

Reaction score
5
* DV Out = ΟΧΙ :roll:
* DV In. i-Link S100 = δεν δεχεται σημα απο MICRO MV :cry: !!!
* Ταχύτητα εγγραφής =
DVD-R = x8 :)
DVD-RW = x2 :)
DVD+R = x8 :)
DVD+RW = x4 :)
* Πόσο εύχρηστα είναι τα μενού του σε σχέση π.χ. με το Pioneer 720 = Δεν ξερω το Pioneer, αλλα το sony εχει καλο GUI και ολα γινονται με λιγα κουμπια.

Reaction score
0
Γιωργος Ανδρεαδης said:
* DV Out = ΟΧΙ :roll:
* DV In. i-Link S100 = δεν δεχεται σημα απο MICRO MV :cry: !!!
* Ταχύτητα εγγραφής =
DVD-R = x8 :)
DVD-RW = x2 :)
DVD+R = x8 :)
DVD+RW = x4 :)
* Πόσο εύχρηστα είναι τα μενού του σε σχέση π.χ. με το Pioneer 720 = Δεν ξερω το Pioneer, αλλα το sony εχει καλο GUI και ολα γινονται με λιγα κουμπια.
Γιώργο, που τα βρήκες τα στοιχεία, γιατί από αυτά που βρήκα στο Internet, φαίνεται ότι είναι 4x και όχι 8x η ταχύτητα :roll: Μήπως το αγόρασες;

Πάντως εδώ Θεσσαλονίκη έκανα τον κόσμο ανάστατο και Expert και Σαραφίδη και δεν υπάρχει διαθέσιμο γιατί είναι ακόμα στα αναμενόμενα! Από ποιο Expert το βρήκες εσύ Γιάννη; Και σίγουρα κάνει μόνο 1050 Ευρώ, γιατί εγώ είχα υπόψη μου 1500...

Reaction score
5
CORRECTION

Ωχ! :roll:
Εχεις δικιο!
Αντεγραφα απο το manual αλλα απο κεκτημενη ταχυτητα αναφερα τα dvd που υποστηριζει...

Τα σωστα
...
DVD-R = x4
DVD-RW = x2
DVD+R = x4
DVD+RW = x2,4

Reaction score
0
Γιαννης Καραφωτιας said:
τελικα κυκλοφορησε με τιμη 1050 στο Expert με 48 δοσεις.
Ισχύει τελικά! Πήγα αυτοπροσώπως, αφού τηλεφωνικώς μου λέγανε ότι αναμένεται και δε ξέρουμε πότε, το παρήγγειλα και θα το φέρουν σε 5 μέρες σε τιμή 1050 Ευρώ σε 6 άτοκες δόσεις! :D Οψώμεθα! Εννοείται πως μόλις του κάνου crash test θα στείλω ριπόρτο!

Reaction score
0
:( Παιδιά μεγάλο πικριλίκι! Η sony κρέμασε όλα τα μεγάλα μαγαζιά, που έσπευσαν να βγάλουν διαφημιστικά για το RDR-HX1000 (Expert, Ραδιο Κορασίδης), χωρίς να το έχει εισάγει η ίδια! Αναμένεται πλέον στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη! Εγώ ο κακομοίρης το έχω ήδη παραγγείλει από Expert εδώ και μια βδομάδα, για 1050 Ευρώ. Το shop21.gr το έχει διαθέσιμο για προπαραγγελία στα 999 Ευρώ.

Reaction score
5
:(  Παιδιά μεγάλο πικριλίκι! Η sony κρέμασε όλα τα μεγάλα μαγαζιά, που έσπευσαν να βγάλουν διαφημιστικά για το RDR-HX1000 (Expert, Ραδιο Κορασίδης), χωρίς να το έχει εισάγει η ίδια! Αναμένεται πλέον στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη! Εγώ ο κακομοίρης το έχω ήδη παραγγείλει από Expert εδώ και μια βδομάδα, για 1050 Ευρώ. Το shop21.gr το έχει διαθέσιμο για προπαραγγελία στα 999 Ευρώ.
Το προβλημα οφειλεται στη διαθεσιμοτητα απο τα εργοστασια της γιατι δεν περιμεναν τοσο μεγαλη ζητηση (απο την παγκοσμια αγορα)

[scroll]ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ----- ΑΘΗΝΑ 2005 :lol: [/scroll]

Reaction score
5
Κώστα ,

Θα με ενδιέφερε αν μπορείς να μεταφέρεις εντυπώσεις ποιότητας εικόνας όσον αφορά τις εγγραφές από mini dv σε dvd through firewire/i-link.

δηλαδή ένα A/B comparison μεταξύ original και dvd από το sony.

Thanx

Reaction score
0
και έμενα θα με ενδιέφεραι ένα σχόλιο για το πόσο γρήγορο είναι στο edit (δηλαδή πόσο γρήγορα διαγράφει ένα κομμάτι της εγγραφής).

Ακόμα σε αφήνει να κάνεις άλλες λειτουργίες (πχ να αλλάζεις κανάλια) την ώρα που κάνει το edit;

έχω ένα JVC DVD-R και ενώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ποιότητα των εγγραφών που κάνει μου έχει σπάσει τα νεύρα με την ταχύτητα του. Πάντως ακόμα και σε 4 ώρες σε ένα DVD η εικόνα είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ.

καλορίζικο...

Reaction score
0
Κώστα ,

Θα με ενδιέφερε αν μπορείς να μεταφέρεις εντυπώσεις ποιότητας εικόνας όσον αφορά τις εγγραφές από mini dv σε dvd through firewire/i-link.

δηλαδή ένα A/B comparison μεταξύ original και dvd από το sony.

Thanx
Στέλιο, Αντώνη με λένε! :lol:
Οκ θα σου πω εντυπώσεις, αν και οι εγγραφές μου σε MiniDV δεν ξεπερνούν συνήθως τα 60 λεπτά, όποτε λογικά η ποιότητα δεν θα είναι ορατή στην 32άρα TV μου, αλλά θα το τσεκάρω και στον προβολέα.

Αριστομένη, όταν λες για edit αναφέρεσαι στο μαρκάρισμα και το κόψιμο ενός chapter (π.χ. Διαφημίσεις), σωστά; Αναφέρεσαι στον σκληρό δίσκο ή σε DVD-RW+RW; Σκοπεύω όλες τς εγγραφές να τισ κάνω στο σκληρό - μετά να κάνω edit και μετά να κάνω burn σε DVD-R...
Πάντως δυστυχώς ακόμα δεν το έχω δει καθόλου... Είμαι ακόμα στην δουλειά :( :( :(

Πάντως όπως βλέπετε, είναι κουκλί! Αν και η γυναίκα μου προτιμάει το Pioneer για κάποιο λόγο...

Reaction score
5
Στέλιο, Αντώνη με λένε! :lol:
Ούπς .....sorry :oops:

Οκ θα σου πω εντυπώσεις, αν και οι εγγραφές μου σε MiniDV δεν ξεπερνούν συνήθως τα 60 λεπτά, όποτε λογικά η ποιότητα δεν θα είναι ορατή στην 32άρα TV μου, αλλά θα το τσεκάρω και στον προβολέα.
Ok , στα 60 λεπτά πες μου αν βλέπεις διαφορές από το original στον projector.

Reaction score
0
Αντώνη,
αναφέρομαι ακριβώς σε αυτή την διαδικασία. Θα με ενδιέφερε ο ταχύτερος τρόπος (λογικά ο σκληρός θα είναι πιο γρήγορος). Στο δικό μου JVC χρειάζεται περίπου 30 sec χρόνο στον οποίο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο, απλά βλέπεις το σημείο της ταινίας που ετοιμάζεσαι να κόψεις.

Reaction score
0
Αριστομένη, κάνοντας A-B Erase, δηλαδή επιλέγοντας την αρχή και το τέλος των διαφημίσεων και σβήνωντάς το ενδιάμεσο, χρειάζεται περίπου 3~5 δευτερόλεπτα, στον σκληρό δίσκο. Όποτε δεν δοκίμασα να αλλάξω κανάλι ή να κάνω κάτι άλλο ενδιάμεσα, αφού ο χρόνος ήταν πραγματικά λίγος. Φαντάζομαι όμως ότι η αντίστοιχη ενέργεια σε ένα DVD-RW+RW θα είναι μάλλον πιο χρονοβόρα...

Επίσης κάτι που μου έκανε εντύπωση κατά την λειτουργία A-B Erase, είναι ότι στο σημείο του κοψίματος, παρατηρείται ένα pause το οποίο είναι μάλλον ενοχλητικό, αν και όλα είναι θέμα συνήθειας.. Έχει κάποιος άλλος κάτοχος DVD Recorder αντίστοιχο πρόβλημα;

Στέλιο ακόμα δε δοκίμασα να γράψω από miniDV καθώς έχω περίπου 40 προγράμματα που θέλω να "κατεβασω" από τον σκληρό του δορυφορικού μου δέκτη στον σκληρό του HX1000, όποτε γίνεται ένας πανικός! Πάντως θα προσπαθήσω μέσα στο Σαββατοκύριακο..

Να πω ότι το μηχάνημα έχει ιδιαίτερα στιβαρή κατασκεύη (ζυγίζει 6 κιλά), είναι αθόρυβο για μηχάνημα με σκληρό δίσκο και ανεμιστηράκι και έχει εντυπωσιακότατα μενού αν και σχετικά λιτά! Χθες πραγματοποίησα μια εγγραφή από δορυφορικό δέκτη στον σκληρό και μετά σε DVD-R, σε ποιότητα HSP (90 λεπτά ανά DVD), και το αποτέλεσμα ήταν πανομοιότυπο με το πρωτότυπο. Όταν θα μαζέψω αρκετό υλικό στον σκληρό, θα δοκιμάσω να κάνω dubbing σε DVD-R, σε ποιότητα EP (6 ώρες ανά DVD) να δω τι παίζει..
Κάτι που με δυσαρέστησε έιναι η απουσία ελληνικών, όχι τόσο στο μενού, όσο στην τιτλοδότηση των εγγραφών μου, καθώς κατά κύριο λόγο το μηχάνημα θα γράφει Ελληνικές ταινίες... Βέβαια διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη να μην έχω ψάξει καλά ακόμα τα μενού. Όψώμεθα... :)

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.224
Members
38.309
Νεότερο μέλος
ChristosDi