SONY RDR-HX1000 DVD recorder με 250GB σκληρό

Reaction score
0
ευχαριστώ Αντώνη για την άμεση απάντηση. Αυτό το Pause που αναφέρεις ΔΕΝ το έχω παρατηρήσει στα RW που έχω κάνει edit με το JVC. Ο χρόνος που αναφέρεις είναι πολύ καλός και πλήρως αποδεκτός.

Νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείς με edit στο RW αφού ο σκληρός που έχεις είναι πολύ ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟΣ.

Θα μπορούσες να αναφέρεις τιμή αγοράς και κατάστημα;

Αλήθεια, είδες καθόλου και τα αντίστοιχα Pioneer (920, 720); Ποιά είναι η γνώμη σου;

Reaction score
0
ευχαριστώ Αντώνη για την άμεση απάντηση. Αυτό το Pause που αναφέρεις ΔΕΝ το έχω παρατηρήσει στα RW που έχω κάνει edit με το JVC. Ο χρόνος που αναφέρεις είναι πολύ καλός και πλήρως αποδεκτός.

Νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείς με edit στο RW αφού ο σκληρός που έχεις είναι πολύ ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟΣ.

Θα μπορούσες να αναφέρεις τιμή αγοράς και κατάστημα;

Αλήθεια, είδες καθόλου και τα αντίστοιχα Pioneer (920, 720); Ποιά είναι η γνώμη σου;
Αριστομένη, το πήρα από τo Expert, 1049 Ευρώ σε 6 άτοκες, αλλά το www.shop21.gr το έχει 999 Ευρώ...

Το Pioneer 920, το είδα στο Internet, αλλά θα κυκλοφορήσει από Δεκέμβριο λένε. Κοίτα, είναι πολύ αξιόλογο μηχάνημα και είναι και Pioneer (εγγύηση). Στα θετικά του (σε σχέση με το Sony): Ταχύτητα εγγραφής σε DVD-R: 8x και σε DVD-RW: 4x (αντί για 4χ και 2χ αντίστοιχα). ΕΞΟΔΟΣ HDMI - σύνδεση σε προβολέα σε αμιγώς ψηφιακή σύνδεση (αντί για component progressive)! Μουράτο - σαν διαστημόπλοιο είναι! DV In KAI Out - Όχι μόνο αντιγράφεις τα περιεχόμενα της κάμερας σου στο Recorder αλλά και το ανάποδο (πολύ χρήσιμο αν είσαι fan του PC video editing).
Στα πλήν του: δεν "γράφει" σε DVD+R+RW (το Sony γράφει και σε + και σε -), είναι αρκούντως ακριβό για τον μέσο χρήστη (ψιθυρίζονται τιμές ~ 1900 Ευρώ) και τέλος δεν διαθέτει το σύστημα εγγραφής HQ+ της Sony (που γράφει στον σκληρό στα 15Mbps bitrate) για maximum οπτικοακουστική απόλαυση...

Το Pioneer 720 από την άλλη είναι πιο προσαρμοσμένο στον μέσο χρήστη: δίσκος 160GB, εγγραφή σε DVD-R: 8x και σε DVD-RW: 4x, απουσία εξόδων για προβολέα (μόνο scart δηλαδή) και τιμή που έπεσε κάπως (μάλλον από την έλευση του Sony RDR-XH1000, αφού ήταν 100~150 Ευρώ ακριβότερο) και κυμαίνεται και αυτό στα 999 Ευρώ (τιμή shop21.gr)...

Εγώ το σκεφτόμουν για το 720, αλλά αποφάσισα να περιμένω το Sony, κυριώς για τον μεγαλύτερο δίσκο, την έξοδο component-progressive, αφού διαθέτω προβολέα, την δυνατότητα εγγραφής στα 15MBps (HQ+) - πού είναι μόνο για εγγραφές στο σκληρό δίσκο, την εγγραφή τόσο σε δισκάκια -R/RW αλλά και σε +R/RW (για να είναι το μηχάνημα future proof, σε περίπτωση που κάποιο από τα δύο φορμά τελικά επικρατήσει) και φυσικά την τιμή του, αφού ΕΙΧΕ τιμή καταλόγου 150 ευρώ φθηνότερο από το 720 (τώρα είναι στα ίδια επίπεδα). Μονάδικό αντίβαρο όλων αυτών το όνομα εγγύηση της Pioneer (ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα), ενώ η Sony είναι λίγο επίφοβη, όσον αφορά το Quality Control.

Αυτά! Ελπίζω να βοήθησα να κάνεις την καλύτερη επιλογή, αν και για τα JVC DVD Recorders έχω ακούσει πολύ καλά λόγια :D

Reaction score
0
Παιδιά μετά από αρκετές μέρες συμβίωσης με το Sony RDR-HX100 και αφού το έχω κυριολεκτικά ξεπατώσει μέσα σε κοντά 20 μέρες που το έχω (πάνω από 50 εγγραφές σε DVD-R), θα σας πω τις πιο "ψύχραιμες" εντυπώσεις μου:

ΥΠΕΡ:
1) Καταπληκτική ποιότητα εγγραφής. Μιλάμε άστραψε το μάτι μου. Από miniDV σε HQ (1h), το αντίτυπο είναι πανομοιότυπο, ενώ για κατώτερες ποιότητες πηγής π.χ. δορυφορική ή θεός φυλάξοι TV και VHS το HSP (1,5h) & SP (2h) είναι υπεραρκετά. Στη ποιότητα LP (3h), η εικόνα μαλακώνει, αλλά είναι ΟΚ για Archiving βιντεοκασσετών. Σε ποιότητα ΕP (4h) και SLP (6h), υποδιπλασιάζεται η αναλυτικότητα δηλαδή από 720Χ576 "πέφτει" στα 360Χ576 αν δεν απατώμαι. Η ποιότητα είναι αρκετά χαμηλή, ποιότητας SVCD και VCD και εγώ προσωπικάδεν τις χρησιμοποιώ, αλλά πολλοί θα βρουν την ποιότητα ικανοποιητικότατη.
2) Καταπληκτική ποιότητα αναπαραγωγής. Σε έξοδο προοδευτικής σάρωσης, ο προβολέας θα δώσει ζωντανά χρώματα, έντονο κοντράστ και μεγάλη αναλυτικότητα, πάντα σε σχέση με το προηγούμενο προοδευτικό μου player, το Philips 963, το οποίο παροπλίστηκε πλέον
:wink:
3) Δυνατότητα επιλογής εγγραφής στον δίσκο σε ποιότητα 15MBps (ΗQ+). Σε συνδυασμό με το 2 pass VBR recording δίνει καταπληκτικά αποτελέσματα. Π.χ. έχουμε 2 ώρες υλικό MiniDV που θέλουμε σώνει και καλά να τα χωρέσουμε σε ένα DVD-R+R. Κάνουμε dub το miniDV υλικό μας στον σκληρό δίσκο σε ποιότητα HQ+ (15mbps). Μετά από το δίσκο κάνουμε dub στο DVD-R σε SP (2h). Αυτή τη φορά το μηχάνημα θα περάσει 2pass encoding, βλέποντας που χρειάζεται περισσότερο bandwidth και μοιράζοντας το ανάλογα, θα δώσει καλύτερη εικόνα από ότι αν το κάναμε κατευθείαν dub σε ποιότητα SP.
4) Μπορείς να έχεις REC+PLAY. Δηλαδή γράφεις κάτι στον σκληρό ή σε DVD και αναπαράγεις κάτι άλλο από το DVD ή τον σκληρό! Πολύ βολικό αν θες να γράψεις κάτι για να το δεις αργότερα, αλλα παράλληλα θες να δεις και μια ταινία DVD στον προβολέα σου. Γίνεται απροβλημάτιστα.
5) TimeShift, που φαντάζομαι είναι πλέον κάτι κοινό ανάμεσα σε μηχανήματα με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο.
6) Πολύ ωραίο design, μεγάλος σκληρός δίσκος (250GB), συμβατότητα και με το DVD-R/RW και με το DVD+R/RW και καλή ποιότητα κατασκευής.

Και τώρα δυστυχώς τα ΚΑΤΑ :cry:
1) ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ βασικών ευκολιών μοντάζ! Ενώ το μηχάνημα διαθέτει A-B erase, που μας επιτρέπει π.χ. να σβήνουμε τις διαφημίσεις, ΔΕΝ έχει δυνατότητα δημιουργίας playlist στον σκληρό δίσκο. Όπως δεν έχει την δυνατότητα να χωρίσεις έναν τίτλο σε 2 ή 3 ή 13. Δηλαδή αν έχεις γράψει ένα π.χ. 4 ωρό πρόγραμμα στο σκληρό σου και θες να το γράψεις σε 2 DVD-R σε ποιότητα SP (2h & 2h δηλαδή), ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Θα πρέπει η να το έχεις μόνιμα στο σκληρό σου, ή να το γράψεις σε ποιότητα EP (4h) που είναι χάλια! Αντίστοιχα δεν μπορείς να ενώσεις 2 τίτλους μαζί. Δηλαδή 2 εγγραφές δεν μπορούν να γίνουν μία, θα είναι πάντα 2 τίτλοι!
2) ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ flexi recording! Αν υποθέσουμε ότι θέλεις να γράψεις κάτι σε DVD που διαρκεί 125 λεπτά, τότε το DVD recorder θα το γράψει σε ποιότητα LP (180 λεπτά) χαραμίζοντας έτσι πολύτιμο χώρο από το DVD-R! Άλλα recorders νομίζω ότι φροντίζουν να διαχειριστούν κατάλληλα το bandwidth ώστε να "γεμίσουν" το DVD και να μην αφήσουν άχρηστο πολύτιμο χώρο. Αν π.χ. μια εγγραφή κρατάει 61 λεπτά, το τρως στη μάπα σε ποιότητα HSP (90 λεπτά)! Απαράδεκτον!
3) Το High Speed Dubbing δουλεύει μόνο από το σκληρό δίσκο προς το DVD και όχι το ανάποδο. Δηλαδή αν μια ταινία που έχω γράψει στο DVD Recorder σε DVDR θέλω να την ξαναπεράσω στο σκληρό, αυτή θα αντιγραφεί σε ταχύτητα 1 προς 1, δηλαδή: 2 ώρες η ταινία; 2 ώρες θα κάνει να περαστεί στον δίσκο! :evil: Επίσης δεν μπορεί να αντιγράψει άλλες ταινίες από DVD στο δίσκο, ακόμα αν και αυτές δεν έχουν copyrights, macrovision, regions κτλ... Θέλει μόνο τις "δικές του" εγγραφές!
4) Μια ταινία που έχω γράψει στο DVDR σε ποιότητα π.χ. SP μπορώ να την ξαναπεράσω στο δίσκο μόνο σε ποιότητα SP ή HQ για κάποιο λόγο!
5) Στον σκληρό δεν υπάρχει η δυνατότητα Frame-Cut Recording. Πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να κόψεις και να ράψεις με το A-B Erase σε βαθμό καρέ αλλά δευτερολέπτου. Αν το κάνεις θα φαίνεται Ok στο δίσκο αλλά όταν το κάνεις dub σε ένα DVD θα βλέπεις και μέρος από αυτά που υποτίθεται ότι έσβησες. Για να είσαι σίγουρος ότι αυτό δε θα συμβεί, θα πρέπει το μονταζ σου να το κάνεις σε βαθμό δευτερολέπτου, χάνοντας έτσι ορισμένα "πολύτιμα" καρέ....
6) Τελικά το ανεμιστηράκι του είναι ολίγον τι θορυβώδες...
7) και τέλος δεν υπάρχει μενού στα Ελληνικά, αλλά ούτε και δυνατότητα εισαγωγής των τίτλων των εγγραφών στα Ελληνικά. Greeklish Only! Tα μενού που δημιουργεί στα DVD είναι στατικά, χωρίς thumbnails (μόνο στο σκληρό δίσκο και σε DVD-RW VR mode έχεις thumbnails), πόσο μάλλον κινούμενες εικόνες του ανταγωνισμού (λέγε με Pioneer).
8) ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μπορείς να προγραμματίσεις μόνο 8 εγγραφές με TIMER! Αν είναι ποτέ δυνατόν, σε ένα μηχάνημα με 250GB δίσκο, να τίθεται τέτοιος περιορισμός. Οι άθρωποι της Sony πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσουν τα ναρκωτικά...

Με αυτά τα δεδομένα, το Recorder έχει ορισμένες σοβαρές ελλείψεις, κυρίως στο θέμα του μοντάζ και απορώ πως περιοδικά όπως το Hi-Tech του βάζουν 8 στις δυνατότητες μοντάζ, ενώ έχουν χαμηλότερη βαθμολογία π.χ. στα Pioneer! Δεν θέλω να οδηγηθώ στο συμπέρασμα ότι τα παίρνουν από τις εταιρίες, αλλά δεν τους έχω και για τόσο αδαείς που να μη βλέπουν ορισμένες βασικές ελλείψεις!! Τελωσπάντων. Τουλάχιστον από ποιότητα εγγραφής / αναπαραγωγής / κατασκευής, σκίζει.

Για τυχόν απορίες feel free to ask :mrgreen:

Reaction score
0
Αντωνη αυτη ειναι η καλυτερη κριτικη που εχω δει για αυτο το μηχανημα στο διαδικτυο και στα περιοδικα.Μπραβο.Κριμα ομως που πηγα ο βιαστικος και το πηρα στις 8/10 αμεσως μετα το ποστ σου και την πατησα ΑΚΡΙΒΩΣ για τους λογους που αναφερεις στα κατα και ιδιως για το οτι δεν σπαει την εγγραφη στο σκληρο σε δυο η τρια κομματια οπως κανει το 5100.Ετσι γραφεις ας πουμε 3 ταινειες και μετα δεν εχεις την δυνατοτητα να τις πας σε playlist και να τις γραψεις μια μια σε dvd KΡΑΤΩΝΤΑΣ ανεπαφο το περιεχομενο του σκληρου.Στο 1000 το μονο που μπορεις να κανεις ειναι A-B ERASE πετωντας πρωτογενες υλικο.
Κατα τα αλλα ωραια εικονα αλλα ειχα το 868 οποτε δεν ειμαι και πολυ ευτυχισμενος .Παντως οσον αφορα την αξιοπιστια εχω να πω πως στο 5100 αλλαξα κεφαλη στο 6μηνο ενω το gx7 το ειχα λειωσει χωρις παραπονο.
Και κατι τελευταιο Το 1000 εχει φοβερο δεκτη σε αντιθεση με τον μετριο του pioneer

Reaction score
0
Αντωνη αυτη ειναι η καλυτερη κριτικη που εχω δει για αυτο το μηχανημα στο διαδικτυο και στα περιοδικα.Μπραβο.Κριμα ομως που πηγα ο βιαστικος και το πηρα στις 8/10 αμεσως μετα το ποστ σου και την πατησα ΑΚΡΙΒΩΣ για τους λογους που αναφερεις στα κατα και ιδιως για το οτι δεν σπαει την εγγραφη στο σκληρο σε δυο η τρια κομματια οπως κανει το 5100.Ετσι γραφεις ας πουμε 3 ταινειες και μετα δεν εχεις την δυνατοτητα να τις πας σε playlist και να τις γραψεις μια μια σε dvd KΡΑΤΩΝΤΑΣ ανεπαφο το περιεχομενο του σκληρου.Στο 1000 το μονο που μπορεις να κανεις ειναι A-B ERASE πετωντας πρωτογενες υλικο.
Κατα τα αλλα ωραια εικονα αλλα ειχα το 868 οποτε δεν ειμαι και πολυ ευτυχισμενος .Παντως οσον αφορα την αξιοπιστια εχω να πω πως στο 5100 αλλαξα κεφαλη στο 6μηνο ενω το gx7 το ειχα λειωσει χωρις παραπονο.
Και κατι τελευταιο Το 1000 εχει φοβερο δεκτη σε αντιθεση με τον μετριο του pioneer
Τάκη sorry που το Post μου έγινε αφορμή να πάρεις το 1000, αλλά και γω ήμουν ελλειπώς πληροφορημένος (ας όψεται το Hitech :evil: )! Μιας και έχεις το 5100, ήθελα να σε ρωτήσω ποιο έχει καλύτερη ποιότητα εγγραφής: Το 5100 ή το 1000; Στο Αγγλικό AVForums λένε ότι το Sony έχει καλύτερη εικόνα. Το 5100 πάντως δεν έχει περισσότερες ευκολίες και δυνατότητες μοντάζ από το κουτσουρεμένο 1000; Μεταφέρω αυτούσια τις βαθμολογίες του Hitech για το 1000 και τους επίγονους του 5100, το Pioner 520 και 720:

Sony RDR-HX1000
εικόνα: 8,4 ευκολίες 7 μοντάζ 8,0
Pioneer 720
εικόνα 8,4 ευκολίες 6,8 μοντάζ 7,3
Pioneer 520
εικόνα 8,4 ευκολίες 6,7 μοντάζ 7,3

Από που και ως που θεωρεί το Hitech ότι οι δυνατότητες μονταζ των Pioneer υπολείπεται κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες από το Sony που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι A-B erase; ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ; Eγώ προσωπικά δε ξαναπέφτω θύμα του κάθε Hitech που "σπρώχνει" μοντέλα. Νισάφι! Εκμεταλλεύονται την πόρωση του κοσμάκη για τη τεχνολογία για να πουλάνε βλακείες!
Αλήθεια Τάκη, ήθελα να σε ρωτήσω σαν κάτοχος του 5100: Μπορείς να γράφεις DVD σε δισκάκια DVD-R 8x ή πρέπει σώνει και καλά να είναι 4x; Γιατί οι κύριοι του Hitech βγάλαν την βρώμα πως δεν είναι συμβατό με δισκάκια 8χ και ότι ουσιαστικά σε λίγο καιρό το 5100 θα είναι άχρηστο (αυτό με απέτρεψε τότε από την αγορά του συμπαθέστατου κατά τα άλλα Pioneer - αν εξαιρέσουμε την χαλασμένη κεφαλή σε 6 μήνες :wink: )
[/spoiler]

Reaction score
0
Aντωνη νομιζω οτι το 1000 ειναι ενα κλικ καλυτερο στην εικονα(οπως και το προηγουμενο gx 7).
Ομως ειναι μια αγορα επιπολαιη,γιατι τετοια εργαλεια τα παιρνεις για κοπτικη -ραπτικη και εκει το Pioneer ειναι δυο κλασεις επανω.
Αν καποιος το θελει και για κυριως player (γιατι σε ενα απαιτητικο συστημα το 5100 απλα δεν...) ας περιμενει το 920 που θα εχει αστραπιαιο dubbing -HDMI-ntsc recording κλπ.
Με το 5100 παει ενας μηνας τωρα που γραφω σε 8χ χωρις προβληματα.(Χρησιμοποιω μονο TDK δισκακια)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.291
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.