spl db watt

Reaction score
7.890
Καλησπέρα στη παρέα. μια ερώτηση αν και νομίζω ότι ξέρω την απάντηση.
έχουμε ηχεία με ευαισθησία 91db που δέχεται ενισχυτή από 100 έως 200watt sta 8ohm και εμείς τα έχουμε σε έναν 150watt και έχουμε ηχεία με ευαισθησία 98db που δέχονται και πάλι ενισχυτή από 100 έως 200watt τα οποία είναι ενωμένα σε ενισχυτή και πάλι 150watt στα 8ohm. προφανώς αυτά με τι μεγαλύτερη ευαισθησία παίζουν πιο δυνατά. υπάρχει περίπτωση να κάνουμε αυτά με τη μικρότερη ευαισθησία να παίξουν πιο δυνατά από τα δεύτερα με τη μεγαλύτερη? τα max spl είναι συνώνυμα της ευαισθησίας? πάντα μιλάμε στον ίδιο χώρο πχ 25 τετραγωνικά.

Reaction score
29.573
Δεν υπάρχει περίπτωση. Η διαφορά τους είναι 7db , δλδ , τα 98 πάντα θα παίζουν δυο φορές πιο δυνατά, ότι τελικό και αν βάλεις σε αυτά που έχουν 91db.

Reaction score
7.890
Αντιληπτή Ακουστική Ένταση σε dB SPL, η οποία διπλασιάζεται (=+6dB) με κάθε 10 πλασιασμό των watt που θα τροφοδοτήσουν το ηχείο" ενώ ο διπλασιασμός των watt οδηγεί σε +3dB SPL.

Reaction score
7.890
και να ρωτήσω. αν έχω ηχεία 91 db 100 - 200 watt και τα οδηγώ με έναν avr 9καναλο αλλά σε stereo στα 110w 2 channel driven. και δώσω πχ 2000€ και πάρω ένα τελικό 2 χ 150w πάντα μιλάμε στα ίδια ohm, τι θα κερδίσω πέρα από το να ξεκουράσω τον avr ώστε να στέλνει αυτή την ισχύ στα περιφερειακά ηχεία?

Reaction score
7.890
και αν θέλω να αυξήσω την ένταση στο χώρο μου θα πρέπει να πάω σε ποιο ευαίσθητα ηχεία? πΧ klipsh? άλλη εταιρία που έχει ευαίσθητα ηχεία?

Reaction score
7.890
Αυτό το 100-200 w που λένε τα ηχεία , μην το λαμβάνεις και πολύ υπ'όψιν.
Τα καλά ηχεία αγαπούν την ισχύ, την πολλή ισχύ!
αν έχουμε ηχεία που στα specs λένε από 100 έως 200watt ενισχυτή. ποια θα είναι η διαφορά αν πχ τα ενώσω σε έναν avr 9καναλο 110w stereo σε σχέση με ένα καλό τελικό 2 χ 150w? το λέω γιατί το έκανα και δεν είδα κάποια ιδιαίτερη διαφορά. τα είχα σε έναν yamaha rx - a830 και τα ένωσα σε έναν adcom gfa 7500. το μόνο που διέκρινα ότι έγιναν λίιιιιγο πιο μπασάτα

I

iason

Guest
αν έχουμε ηχεία που στα specs λένε από 100 έως 200watt ενισχυτή. ποια θα είναι η διαφορά αν πχ τα ενώσω σε έναν avr 9καναλο 110w stereo σε σχέση με ένα καλό τελικό 2 χ 150w? το λέω γιατί το έκανα και δεν είδα κάποια ιδιαίτερη διαφορά. τα είχα σε έναν yamaha rx - a830 και τα ένωσα σε έναν adcom gfa 7500. το μόνο που διέκρινα ότι έγιναν λίιιιιγο πιο μπασάτα
Φίλε μου εάν σου αρέσει ο Δικάναλος ποιοτικός ηχος και ασχολεισαι με ενισχυτές Avr ,απλά χάνεις το χρόνο σου.

Reaction score
7.890
Φίλε μου εάν σου αρέσει ο Δικάναλος ποιοτικός ηχος και ασχολεισαι με ενισχυτές Avr ,απλά χάνεις το χρόνο σου.
με ενδιαφέρει περισσότερο το home cinema. και γιαυτό πείρα τον adcom ο οποίος είναι 5 χ 150 γιατί όλοι μου λένε να μην ασχολούμαι με τους avr και έτσι απλά χρησιμοποιώ τον yamaha σαν προενισχυτή. το θέμα είναι ότι αν είχα δώσει 5000€ αντί για αρκετά λιγότερα που τον πείρα θα τα έκλαιγα γιατί δεν είδα αυτή τι διαφορά που πολλοί αναφέρετε. και πραγματικά ας μου πει κάποιος που το υποστηρίζει αυτό τι να περιμένω να δω.
[DOUBLEPOST=1514043411][/DOUBLEPOST]αυτό είναι το σύστημά μου

https://www.avsite.gr/forum/threads/home-cinema-η-εξέλιξη.161720/

Reaction score
15.469
Μαλλον θελεις "μεγαλυτερα" ηχεια.
Ριξε ενα διαβασμα εδω .

Η διαφορα απο τα 110 στα 150 watt δεν ειναι ικανη να σου δωσει μεγαλυτερες εντασεις.

Reaction score
7.890
Μαλλον θελεις "μεγαλυτερα" ηχεια.
Ριξε ενα διαβασμα εδω .

Η διαφορα απο τα 110 στα 150 watt δεν ειναι ικανη να σου δωσει μεγαλυτερες εντασεις.
Ναι αυτό το έχω καταλάβει και ψάχνω κάτι 97-98 db αλλά δεν θα ήθελα να είναι klipsh.

και για να μη παρεξηγούμε δεν έχω τόσες πολλές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο αλλά καθημερινά ενημερώνομαι γιατί έχει αρχίσει να με ενδιαφέρει. τη διαφορά αλλάζοντας ηχεία την αντιλαμβάνομαι αμέσως αλλά στην αλλαγή ενισχυτή με τα ίδια ηχεία όχι.

I

iason

Guest
με ενδιαφέρει περισσότερο το home cinema. και γιαυτό πείρα τον adcom ο οποίος είναι 5 χ 150 γιατί όλοι μου λένε να μην ασχολούμαι με τους avr και έτσι απλά χρησιμοποιώ τον yamaha σαν προενισχυτή. το θέμα είναι ότι αν είχα δώσει 5000€ αντί για αρκετά λιγότερα που τον πείρα θα τα έκλαιγα γιατί δεν είδα αυτή τι διαφορά που πολλοί αναφέρετε. και πραγματικά ας μου πει κάποιος που το υποστηρίζει αυτό τι να περιμένω να δω.
[DOUBLEPOST=1514043411][/DOUBLEPOST]αυτό είναι το σύστημά μου

https://www.avsite.gr/forum/threads/home-cinema-η-εξέλιξη.161720/
Από την μικρή μου εμπειρία θα σου πω οτι καθε τι εχει φτιαχθεί για την ανάλογη χρήση.
Εάν θέλεις να στήσεις Home cinema πολύ καλά έκανες.Εάν σε ενδιαφέρει κατι ποιό ποιοτικό πάς αλλού. ( οπου βαστάει η τσέπη του καθενός).
Επίσης δεν ειναι τοσο απλά τα πράγματα ..... Θέλει ( εκτός από χρήματα ) εμπειρία γνωσεις χρόνο και διάβασμα για να μπορεσεις τα λεφτά που θα επενδύσεις να σου τα ανταποδώσουνε σε ηχο.
Και σαν τελευταίο να μην ξεχάσεις οτι το 80 τοις εκατό που ακούς είναι ο χώρος και το 20 τα ηχεία ,ενισχυτές ,πηγές, καλώδια κτλπ...........
Φιλικά πάντα Ιάσων:)
[DOUBLEPOST=1514045011][/DOUBLEPOST]Από μια γρήγορη ματια΄που εριξα στο συστημά σου ειναι ενα Home cinema με τα οποία δεν εχω καμιά σχέση εχει αλλους αρμόδιους στο φόρουμ να σου απαντήσουνε.
Εγώ το μονο που β΄λεπω ειναι οτι τα ηχεια που εχεις για στερεο ηχο τα μπροστινά οπως λετε ( αλλωστε σου το είπε και άλλος ) ειναι κολημένα στο τοιχο και στις γωνίες. Καλή συνέχεια.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Εάν τα ηχεία υψηλότερης ευαισθησίας ΔΕΝ έχουν ΚΑΙ max spl υψηλότερα από τα υπάρχοντα, πιο δυνατά δεν πρόκειται να ακουστούν, απλά θα φτάσουν στα όρια τους με λιγότερα βατ σε σχέση με τα άλλα της χαμηλότερης ευαισθησίας.

Reaction score
15.469
Εχεις φτιαξει ενα ομορφο χωρο,χαλαρωσε και απολαυσε τον.
Οπως λεει κι ο iason απο πανω θελει ψαξιμο η δουλεια.Στο φορουμ εχει μπολικο πραμα.

Δε ξερω γιατι, αλλα με ανησυχουνε τα καλωδια των ηχειων σου
(οπως λεει κι ενας καλος αθρωπος
"belden 46380, απλά πράγματα. και χωρίς μπανάνες και αηδίες, σφίχτο το ρημάδι, σφίχτο γερά στις μπόρνες ηχείων και ενισχυτών και παράτα το"
- επισης μπορεις να βγαλεις τσι βραχυκυκλωτηρες και να βαλεις ενα κομματι καλωδιο.

Reaction score
2.483
Σου συνιστώ να μην κάνεις τίποτα και κυρίως τίποτα βιαστικό.

Έχεις ένα ωραίο χώρο και σύστημα που νομίζω ότι μπορεί και σου δίνει καλό αποτέλεσμα..

Η αύξηση της στάθμης του ήχου είναι το δυσκολότερο θέμα του audio. Εκεί αρχίζουν όλα τα θέματα.

Προσωπικά σου συνιστώ να ξεχωρίσεις , για αρχή , κάποιες ηχογραφήσεις που σου αρέσουν , και να επιχειρήσεις να ακούσεις σε κάποιο «καλό» stereo σύστημα . Να δεις τι παίρνεις και AN σου αρέσει.

Υποπτεύομαι ότι έχεις μάθει σε πολυκάναλο ήχο και δεν θα σου αρέσει (για αρχή τουλάχιστον) ο stereo .

Reaction score
7.890
Σου συνιστώ να μην κάνεις τίποτα και κυρίως τίποτα βιαστικό.

Έχεις ένα ωραίο χώρο και σύστημα που νομίζω ότι μπορεί και σου δίνει καλό αποτέλεσμα..

Η αύξηση της στάθμης του ήχου είναι το δυσκολότερο θέμα του audio. Εκεί αρχίζουν όλα τα θέματα.

Προσωπικά σου συνιστώ να ξεχωρίσεις , για αρχή , κάποιες ηχογραφήσεις που σου αρέσουν , και να επιχειρήσεις να ακούσεις σε κάποιο «καλό» stereo σύστημα . Να δεις τι παίρνεις και AN σου αρέσει.

Υποπτεύομαι ότι έχεις μάθει σε πολυκάναλο ήχο και δεν θα σου αρέσει (για αρχή τουλάχιστον) ο stereo .
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές. Ο προβληματισμός μου είναι στο ότι έκανα αυτό που πολλοί υποστηρίζουν ότι ένας avr δεν έχει δύναμη για να οδηγήσει σωστά ηχεία και ότι πέρνοντας έναν τελικό θα έβλεπα μεγάλη διαφορά. Ωραία μπήκε ο τελικός και καθόμαστε με τον κουμπάρο που συνήθως βλέπουμε μαζί ταινίες να δούμε το kingsman. Κοιτάζοντας με με απορία μου λέει τι άλλαξε? Και η αλήθεια είναι ότι δεν είδα κάτι το ιδιαίτερο πέρα από λίιιγο πιο πλούσια χαμηλά.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.670
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές. Ο προβληματισμός μου είναι στο ότι έκανα αυτό που πολλοί υποστηρίζουν ότι ένας avr δεν έχει δύναμη για να οδηγήσει σωστά ηχεία και ότι πέρνοντας έναν τελικό θα έβλεπα μεγάλη διαφορά. Ωραία μπήκε ο τελικός και καθόμαστε με τον κουμπάρο που συνήθως βλέπουμε μαζί ταινίες να δούμε το kingsman. Κοιτάζοντας με με απορία μου λέει τι άλλαξε? Και η αλήθεια είναι ότι δεν είδα κάτι το ιδιαίτερο πέρα από λίιιγο πιο πλούσια χαμηλά.
Ειναι εξαιρετικά πολυπαραγοντικό το ζήτημα που παρουσιάζεις.
  • Είναι το στήσιμο των ηχείων σωστό;
  • Ειναι το κροσάρισμα σωστό;
  • Ειναι χρονικά ευθυγραμισμενα όλα τα ηχεία και το sub;
  • Ειναι το RT60 αποδεκτό;
  • Ειναι το Eq σωστό;
  • Ειναι τα surround ηχεία ικανά;
Ολα αυτά δεν σου επιτρέπουν να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα.

Κατα τα άλλα, μια χαρά ειναι ο πολυκάναλος που πήρες

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster