spl db watt

Reaction score
6.598
Aπο τη στιγμη που πηγες Γερμανια :lol: αλλη φορα αλλη χωρα Πετρο μηπως σου βγει αλλιωτικα :D ... πλακιτσα κανουμε ετσι εισαστε και παρεξηγιαρηδες μερικοι :drinks:
Θα προσπαθησω οσο ποιο απλα..
Οι av δεν κανουν για δικαναλο...
AΠ..ναι ,οχι κλεβοντας απο zizik:) ποιοι δικαναλοι,ποιοι av,ποια ηχεια ποιος χωρος? Η αληθεια ειναι οτι σε αντιστοιχια τιμων ενας δικαναλος yamaha θα οδηγησει καλυτερα απο εναν της ιδιας εταιριας av οι δε διαφορες τους θα ειναι μεγαλυτερες οσο δυσκολοτερο φορτιο καλειται να οδηγηθει... ομως ενας av εχει πολλες ευκολιες ,ενσωματομενα dac,net και αλλες συνδεσμολογιες συν το βασικοτερο συστημα ισοσταθμισης να μαζεψει τις ατελιες του χωρου οσο ειναι δυνατο.
Προσθετω τελικο και δε βλεπω διαφορες...ενω αλλοι βλεπουν
ΑΠ. ναι,οχι :) σε πολυκαναλη λειτουργεια, η προσθηκη σαμπ ελαφρωνει φορτια και οταν τα υπολοιπα ειναι απο ηχεια ευαισθητα και ευκολα συν του τι σταθμες ακουμε και τι δυναμικα μας καλυπτουν κανουν αισθητες η οχι τοσο τις διαφορες...
Οι εταιριες ηχειων δηλωνουν νουμερα που δεν υφιστανται τις περισσοτερες φορες , το ποσοστο αποκλισης ποικιλει μερικες φορες σε πολυ μεγαλο βαθμο, επισης ο χωρος αναλογως του κερδους μπορει αναλογικα να βοηθησει...
Τελος οι συνδεσμολογιες ευαισθησιων,εισοδων εξοδων, ταιριαγματα τοσο ηλεκτρικα οσο και ηχητικα μπορει να εχουν αποκλισεις απο τον ιδανικο προ που ειχε η εκαστοτε εταιρια .
Καλημερα σας και χρονια πολλα :)

Reaction score
7.890
Aπο τη στιγμη που πηγες Γερμανια :lol: αλλη φορα αλλη χωρα Πετρο μηπως σου βγει αλλιωτικα :D ... πλακιτσα κανουμε ετσι εισαστε και παρεξηγιαρηδες μερικοι :drinks:
Θα προσπαθησω οσο ποιο απλα..
Οι av δεν κανουν για δικαναλο...
AΠ..ναι ,οχι κλεβοντας απο zizik:) ποιοι δικαναλοι,ποιοι av,ποια ηχεια ποιος χωρος? Η αληθεια ειναι οτι σε αντιστοιχια τιμων ενας δικαναλος yamaha θα οδηγησει καλυτερα απο εναν της ιδιας εταιριας av οι δε διαφορες τους θα ειναι μεγαλυτερες οσο δυσκολοτερο φορτιο καλειται να οδηγηθει... ομως ενας av εχει πολλες ευκολιες ,ενσωματομενα dac,net και αλλες συνδεσμολογιες συν το βασικοτερο συστημα ισοσταθμισης να μαζεψει τις ατελιες του χωρου οσο ειναι δυνατο.
Προσθετω τελικο και δε βλεπω διαφορες...ενω αλλοι βλεπουν
ΑΠ. ναι,οχι :) σε πολυκαναλη λειτουργεια, η προσθηκη σαμπ ελαφρωνει φορτια και οταν τα υπολοιπα ειναι απο ηχεια ευαισθητα και ευκολα συν του τι σταθμες ακουμε και τι δυναμικα μας καλυπτουν κανουν αισθητες η οχι τοσο τις διαφορες...
Οι εταιριες ηχειων δηλωνουν νουμερα που δεν υφιστανται τις περισσοτερες φορες , το ποσοστο αποκλισης ποικιλει μερικες φορες σε πολυ μεγαλο βαθμο, επισης ο χωρος αναλογως του κερδους μπορει αναλογικα να βοηθησει...
Τελος οι συνδεσμολογιες ευαισθησιων,εισοδων εξοδων, ταιριαγματα τοσο ηλεκτρικα οσο και ηχητικα μπορει να εχουν αποκλισεις απο τον ιδανικο προ που ειχε η εκαστοτε εταιρια .
Καλημερα σας και χρονια πολλα :)
Ωραία όλα αυτά τα καταλαβαίνω. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε το Α σύστημα στον Α χώρο. Και έχουμε φίλους "γνώστες" ας υποθέσουμε ότι πράγματι είναι και ρωτάς ποια να είναι η επόμενη κίνηση και 9/10 σου λένε πάρε τελικό. Δίνεις 2-3-4 χιλιάρικα και τον πέρνεις. Χαρούμενος κάνεις την τοποθέτηση και κάθεσαι να χαρείς την αναβάθμιση σου. Απογοητευμένος διαπιστώσεις ότι δε. Και αρχιζει το παιχνίδι μήπως αλλά ηχεία το dac το av δεν είναι καλό θές το ένα θές το άλλο. Ενώ όλα ξεκίνησαν στο ποια να είναι η επόμενη αναβάθμιση.

Reaction score
122
Ωραία όλα αυτά τα καταλαβαίνω. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε το Α σύστημα στον Α χώρο. Και έχουμε φίλους "γνώστες" ας υποθέσουμε ότι πράγματι είναι και ρωτάς ποια να είναι η επόμενη κίνηση και 9/10 σου λένε πάρε τελικό. Δίνεις 2-3-4 χιλιάρικα και τον πέρνεις. Χαρούμενος κάνεις την τοποθέτηση και κάθεσαι να χαρείς την αναβάθμιση σου. Απογοητευμένος διαπιστώσεις ότι δε. Και αρχιζει το παιχνίδι μήπως αλλά ηχεία το dac το av δεν είναι καλό θές το ένα θές το άλλο. Ενώ όλα ξεκίνησαν στο ποια να είναι η επόμενη αναβάθμιση.
είμαι πρόθυμος να σου λύσω ολες της απορίες, εχεις την ευκαιρία να τον τεσταρης σε ενα σετ ηχείων καλυτερο σε σύνολο για να εχουν και μια ιδέα τα παιδια rf 82-rc-62-rs-rb 81 Φερέ και το svs.. Και αν δεν δεις την διαφορα στον ηχω που δεν την βλεπεις στα ηχεια σου θα τα πετάξω... Εβαλα το ροτελ και πηγε αλλου το συστημα... Φερέ τον adcom αν δεν σου κανει στο πληρωνο Φερτόν σε μένα.. Δεν είμαι και γνωστής να μην παρεξηγηθουμε χομπιστας...

Reaction score
6.598
Οπως καταλαβαινεις ειναι ενα συνολο παραγοντων που πρεπει να ληφθουν υποψην.
Οι τοποθετησεις μου ειναι γενικες και καθε περιπτωση πρεπει να εξεταζεται διαφορετικα...οσο αναφορα τις επιλογες σου δεν εχεις παρα να ρωτησεις οσους τις προτειναν ως ποιο ειδικοι γνωριζοντας εσενα,το χωρο,τα μηχανηματα σου καλυτερα.

Reaction score
7.890
είμαι πρόθυμος να σου λύσω ολες της απορίες, εχεις την ευκαιρία να τον τεσταρης σε ενα σετ ηχείων καλυτερο σε σύνολο για να εχουν και μια ιδέα τα παιδια rf 82-rc-62-rs-rb 81 Φερέ και το svs.. Και αν δεν δεις την διαφορα στον ηχω που δεν την βλεπεις στα ηχεια σου θα τα πετάξω... Εβαλα το ροτελ και πηγε αλλου το συστημα... Φερέ τον adcom αν δεν σου κανει στο πληρωνο Φερτόν σε μένα.. Δεν είμαι και γνωστής να μην παρεξηγηθουμε χομπιστας...
χαχαχα περίεργο να το λες μιας και ότι ρυθμίσεις έχουν γίνει στις έχω κάνει εγώ και ότι πουλάω θες να το αγοράσεις βλέπε svs pb2000 - monitor audio gxc350..... ίσως τα rf 82 να είναι πιο απαιτητικά ηχεία και να είδες διαφορά. σαν στερεοφωνικά μουσικά ακούσματα μου αρέσει το σύνολό σου, σαν οικιακός κινηματογράφος θες αρκετά για να με φτάσεις. δε φέρνεις καλύτερα εσύ στο σπίτι τα rf είναι ποιο ελαφριά από το svs και τον adcom. και όπως σου έχω ξαναπεί τα klipsh δεν μου έχουν κάτσει καλά
[DOUBLEPOST=1514122200][/DOUBLEPOST]ας το αφήσουμε γιατί είναι τελικά πονεμένη ιστορία. Αν θέλουμε με αλλαγή ηχείων προφανώς να έχουμε μεγαλύτερη ένταση στην απόσταση των 2.5 μέτρων που είναι η θέση ακρόασης ποια ηχεία προτείνετε εκτός από klipsh και με δεδομένο ότι ο τελικός είναι 150 στα 8ohm η 230 στα 4.

Reaction score
7.890
αν υπάρχει και κάτι στις αγγελίες και γνωρίζει κάποιος θα με ενδιέφερε. για μεταχειρισμένα μέχρι 1200-1300€ για καινούρια +1000 €

Reaction score
2.483
Μία λογική σειρά σκέψεων από εμένα.

Όταν ακόύς με έναν σοβαρό AVR σε χαμηλή στάθμη και προσθέσεις κάποιον καλό τελικό (όπως εσύ) θα ακούσεις μικρές διαφορές και σε προσεκτική ακρόαση. Κάποια καλύτερη στερεοφωνική εικόνα κάπως σφιχτότερο χαμηλό . Δεν πρόκειται να ακούσεις τίποτα συνταρακτικό.

Αν ανεβάζεις την ένταση με τον AVR θα ακούσεις ενοχλητικά πράγματα – το χαμηλό θα είναι εκτός ελέγχου ,πλαδαρό –χαμένο , θα υπάρχει τσίρισμα σε συχνότητες, η εικόνα θα εξαφανιστεί. Θα ενοχλείσαι.

Προσθέτοντας τον τελικό (σε σημαντική στάθμη πάντα) , αρκετά θα διορθωθούν θα αρχίσει όμως η προβληματική συμπεριφορά του χώρου που είναι άλλη μεγάλη παράμετρος.

Στην δική σου περίπτωση δεν αναφέρεσαι σε ενόχληση , απλά δεν βλέπεις σημαντικές διαφορές. Μιλάω πάντα για στερεο και χωρίς sub.

Αυτό μου λέει ότι ακούς στην ουσία σε χαμηλή στάθμη που δεν χρειάζεσαι πολλά πράγματα . Δεν βλέπω λογικό να μην μπορείς να ανεβάσεις στάθμη σε 25 τ.μ με καλό τελικό 150/8 watt.

Το να μην ανεβαίνει η ένταση δεν το καταλαβαίνω – το να ανεβαίνει με προβλήματα το καταλαβαίνω. Πόσα db περίπου έχεις στη θέση ακρόασης ?

Επίσης για να συγκρίνεις ένα άκουσμα (πχ. άλλα ηχεία) πρέπει απαραίτητα να είναι στην ΙΔΙΑ στάθμη – διαφορετικά προκαταβάλλεσαι υπέρ του δυνατότερου.

Γράφεις ότι παίζεις με foobar . Προφανώς αυτό αφορά το sτereo.

Πως συνδέεις το PC με τον AVR , μήπως έχεις πολύ χαμηλά το vol στο foobar, δηλαδή αν προσθέσεις vol από το foobar τι συμβαίνει.?

ΥΓ Χρόνια πολλά σε όλους .

Reaction score
234
https://www.soundandvision.com/content/yamaha-rx-a730-network-av-receiver-test-bench το τεστ παρουσιάζει τον rx-a 730 με πραγματικές μετρήσεις, κοίταξε όταν παίζουν 7 κανάλια τι απόδοση έχει. Νομίζω σε στέρεο ακρόαση δεν θα δεις διάφορες στην ένταση,αλλά όταν παίζεις με 7.1?

Reaction score
7.890
Μία λογική σειρά σκέψεων από εμένα.

Όταν ακόύς με έναν σοβαρό AVR σε χαμηλή στάθμη και προσθέσεις κάποιον καλό τελικό (όπως εσύ) θα ακούσεις μικρές διαφορές και σε προσεκτική ακρόαση. Κάποια καλύτερη στερεοφωνική εικόνα κάπως σφιχτότερο χαμηλό . Δεν πρόκειται να ακούσεις τίποτα συνταρακτικό.

Αν ανεβάζεις την ένταση με τον AVR θα ακούσεις ενοχλητικά πράγματα – το χαμηλό θα είναι εκτός ελέγχου ,πλαδαρό –χαμένο , θα υπάρχει τσίρισμα σε συχνότητες, η εικόνα θα εξαφανιστεί. Θα ενοχλείσαι.

Προσθέτοντας τον τελικό (σε σημαντική στάθμη πάντα) , αρκετά θα διορθωθούν θα αρχίσει όμως η προβληματική συμπεριφορά του χώρου που είναι άλλη μεγάλη παράμετρος.

Στην δική σου περίπτωση δεν αναφέρεσαι σε ενόχληση , απλά δεν βλέπεις σημαντικές διαφορές. Μιλάω πάντα για στερεο και χωρίς sub.

Αυτό μου λέει ότι ακούς στην ουσία σε χαμηλή στάθμη που δεν χρειάζεσαι πολλά πράγματα . Δεν βλέπω λογικό να μην μπορείς να ανεβάσεις στάθμη σε 25 τ.μ με καλό τελικό 150/8 watt.

Το να μην ανεβαίνει η ένταση δεν το καταλαβαίνω – το να ανεβαίνει με προβλήματα το καταλαβαίνω. Πόσα db περίπου έχεις στη θέση ακρόασης ?

Επίσης για να συγκρίνεις ένα άκουσμα (πχ. άλλα ηχεία) πρέπει απαραίτητα να είναι στην ΙΔΙΑ στάθμη – διαφορετικά προκαταβάλλεσαι υπέρ του δυνατότερου.

Γράφεις ότι παίζεις με foobar . Προφανώς αυτό αφορά το sτereo.

Πως συνδέεις το PC με τον AVR , μήπως έχεις πολύ χαμηλά το vol στο foobar, δηλαδή αν προσθέσεις vol από το foobar τι συμβαίνει.?

ΥΓ Χρόνια πολλά σε όλους .
Χρόνια πολλά.

όταν έχεις wasapi στο foobar στην ουσία στέλνεις αυτούσιο το τραγούδι στον avr και τον αφήνεις να κάνει την επεξεργασία δεν μπορείς να παίξεις με τη στάθμη στο pc. το έχω και με οπτική ίνα σε asus κάρτα ήχου και με hdmi.
Όταν μαζευτούμε να δούμε ταινίες το βάζω στα όρια του. -5 -2 db. Τελικά αυτό που καταλαβαίνω είναι το ότι βγάζουν καλύτερο πιο πλούσιο ήχο χαμηλά είναι μεγάλο κέρδος το οποίο με ανάγκασε να ρίξω το sub από ta 90-80 στα 60 hz. ίσως να είχα ενθουσιαστεί αν έπαιζαν πιο δυνατά

Reaction score
2.483
Εχω την άποψη ότι παίρνεις πολύ χαμηλό σήμα στην είσοδο του AV – δεν φταίει ο ενισχυτής σου και τα Watt.

Δοκίμασε να συνδέσεις κάποια συσκευή αναλογικά στον AVR , πχ CD player – να δεις τις στάθμες.

ΤΟ ίδιο και με ανεξάρτητο USB DAC με το laptop και μετά αναλογικά με τον AV.

Αν έχει ραδιο ή FM βάλε ένα σταθμό -έχει διαφορά η στάθμη. ?

Edit -
Οπως γράφει παρακάτω ο Oldy μπορείς να ρυμίσεις το Volume του foobar-

Last edited:

Reaction score
15.469
δεν μπορείς να παίξεις με τη στάθμη στο pc
με το volume του pc δε μπορεις να παιξεις - με το volume του foobar ομως μπορεις ...
σιγουρα τα 'χεις συνδεσει ολα σωστα ?

χρονια πολλα κιολας !

:drinks:

Reaction score
7.890
Εχω την άποψη ότι παίρνεις πολύ χαμηλό σήμα στην είσοδο του AV – δεν φταίει ο ενισχυτής σου και τα Watt.

Δοκίμασε να συνδέσεις κάποια συσκευή αναλογικά στον AVR , πχ CD player – να δεις τις στάθμες.

ΤΟ ίδιο και με ανεξάρτητο USB DAC με το laptop και μετά αναλογικά με τον AV.

Αν έχει ραδιο ή FM βάλε ένα σταθμό -έχει διαφορά η στάθμη. ?
δεν είναι ότι παίζει πιο χαμηλά από πριν. ναι και ραδιόφωνο που δοκιμάζω είναι στην ίδια ένταση. μια απορία που έχω. O yamaha στο volume μπορεί να πάει από -80 έως +16 db. συνήθως κοντά στο -3 με 0 άρχιζε παραμόρφωση αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω αν φταίει το ηχείο φτάνει στα όριά του ή αν φταίει ο yamaha. Προσθέτοντας τον adcom παρατήρησα ότι εκεί κοντά στο -3 με 0 αρχίζει και τρεμοπαίζει το λαμπάκι distortion. αυτό σημαίνει ότι το σήμα που δέχεται από τον yamaha αρχίζει να βγάζει παραμόρφωση ή με κάποιο τρόπο διαβάζει το ηχείο? και αν είναι του yamaha για πιο λόγο να μπορεί να πάει μέχρι το + 16db είναι και καλά gain για χαμηλά σήματα? οπότε για να ανεβάζω την ένταση στο χώρο μου θα χρειαστώ πιο ευαίσθητα ηχεία από τα 91 που είναι τα δικά μου? το πρόβλημα είναι ότι στις περισσότερες εταιρίες η ευαισθησία κυμαίνεται από 88 μέχρι 92 db. πως θα ξέρω ποιο ηχείο θα παίξει πιο δυνατά?

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
το τεστ παρουσιάζει τον rx-a 730 με πραγματικές μετρήσεις, κοίταξε όταν παίζουν 7 κανάλια τι απόδοση έχει
ίσως να είχα ενθουσιαστεί αν έπαιζαν πιο δυνατά
:) Δεν κατάλαβα αν έχεις αυτόν τον avr, όπως και να έχει όμως,
αυτός είναι 7 * 16 βατ (+3 δβ) σε "ακουστά" επίπεδα thd... o_O

[Σαν τα ραδιο-cd, ραδιο-κασσετόφωνα αυτοκινήτου που μας
μεγάλωσαν όλους:
έλεγαν 4 * 50 βάτ (μπρος-πίσω) και
εννοούσαν 4 * 8,5 βατ...
Όλα φορούσαν το ίδιο ολοκληρωμένο μέσα...]

Ο τελικός σου, αποκλείεται να μην είναι πολύ πιο ισχυρός...
Ακόμη κι αν δεν παίζεις παρά μόνο 3 δβ πιο δυνατά (λόγω χώρου πχ.),
δεν μπορεί να μην ακούς διαφορά:

Μπα πιο ογκώδη και σφιχτά μπάσα θα έχεις,
μπα καλύτερη στερεοφωνική εικόνα θα έχεις,
μπα πιο απαραμόρφωτες στιγμιαίες κορυφές θα έχεις,
κάτι θα έχεις δεν μπορεί...!

Αυτές τις μικροδιαφορές προς το καλύτερο - σωστότερο
κυνηγάμε όλοι ;)...

ΔΕΝ περιμένει κανείς μας να ακούει πάολα - παντέλο,
κι "αλλάζοντας κάτι", να ακούσει ξαφνικά καζαντζίδη - μαρινέλα, η
παβαρότι - μπάρμπαρα στρέιζαντ (λέμε τώρα...) :D

Αν δεν ακούς διαφορές με τίποτα,
ίσως τα ηχεία σου να τις κρύβουν αυτές τις διαφορές (δεν τα ξέρω...)
και να επιβάλουν το δικό τους χαρακτήρα,
ανεξαρτήτως τύπου ενίσχυσης (υπάρχουν και τέτοια ηχεία...) 8-)

*** Δε λέω τίποτα για τοποθέτηση και χώρο,
γιατί δε λες και συ!... ;)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ! :drinks:

Reaction score
7.890
με το volume του pc δε μπορεις να παιξεις - με το volume του foobar ομως μπορεις ...
σιγουρα τα 'χεις συνδεσει ολα σωστα ?

χρονια πολλα κιολας !

:drinks:
Ναι ναι φυσικά η ένταση στο foobar είναι τέρμα αυτό το θεωρούμε δεδομένο πώς ότι έχει σχέση με volume στο pc είναι τέρμα, μιας και από pc μπορώ να σας βοηθήσω σε οτιδήποτε, είναι αυτό που έχω σπουδάσει και η δουλειά μου. έχω κατάστημα πληροφορικής.
[DOUBLEPOST=1514128685][/DOUBLEPOST]
:) Δεν κατάλαβα αν έχεις αυτόν τον avr, όπως και να έχει όμως,
αυτός είναι 7 * 16 βατ (+3 δβ) σε "ακουστά" επίπεδα thd... o_O

[Σαν τα ραδιο-cd, ραδιο-κασσετόφωνα αυτοκινήτου που μας
μεγάλωσαν όλους:
έλεγαν 4 * 50 βάτ (μπρος-πίσω) και
εννοούσαν 4 * 8,5 βατ...
Όλα φορούσαν το ίδιο ολοκληρωμένο μέσα...]

Ο τελικός σου, αποκλείεται να μην είναι πολύ πιο ισχυρός...
Ακόμη κι αν δεν παίζεις παρά μόνο 3 δβ πιο δυνατά (λόγω χώρου πχ.),
δεν μπορεί να μην ακούς διαφορά:

Μπα πιο ογκώδη και σφιχτά μπάσα θα έχεις,
μπα καλύτερη στερεοφωνική εικόνα θα έχεις,
μπα πιο απαραμόρφωτες στιγμιαίες κορυφές θα έχεις,
κάτι θα έχεις δεν μπορεί...!

Αυτές τις μικροδιαφορές προς το καλύτερο - σωστότερο
κυνηγάμε όλοι ;)...

ΔΕΝ περιμένει κανείς μας να ακούει πάολα - παντέλο,
κι "αλλάζοντας κάτι", να ακούσει ξαφνικά καζαντζίδη - μαρινέλα, η
παβαρότι - μπάρμπαρα στρέιζαντ (λέμε τώρα...) :D

Αν δεν ακούς διαφορές με τίποτα,
ίσως τα ηχεία σου να τις κρύβουν αυτές τις διαφορές (δεν τα ξέρω...)
και να επιβάλουν το δικό τους χαρακτήρα,
ανεξαρτήτως τύπου ενίσχυσης (υπάρχουν και τέτοια ηχεία...) 8-)

*** Δε λέω τίποτα για τοποθέτηση και χώρο,
γιατί δε λες και συ!... ;)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ! :drinks:
Χρόνια πολλά ευχαριστώ για την απάντισή σού.

Τον σύστημά μου το έχω παρουσιάσει εδώ
https://www.avsite.gr/forum/threads/home-cinema-η-εξέλιξη.161720/
[DOUBLEPOST=1514128832][/DOUBLEPOST]ο avr είναι ο 830 και τα ηχεία αν μιλάμε για τις κολόνες είναι CRYSTAL AUDIO TX-T2SE
πολύ πιθανό είναι αυτό που λές είχα μεγαλύτερες προσδοκίες, διαφορές όπως είπα είδα κυρίως χαμηλά και με ανάγκασαν να κροσάρω το sub από τα 90-80 στα 60. αλλάζοντας ηχεία στο παρελθόν έβλεπα σημαντική διαφορά στον ήχο. πχ από κεντρικό της crystal πήγα σε klipsh το οποίο δεν μου άρεσε καθόλου και πείρα άλλης κατηγορίας βέβαια σε σχέση με τα προηγούμενα monitor audio gxc350 και έπαθα σοκ με την ένταση το βάθος και τις χροιές στις ομιλίες.

Last edited:

Reaction score
7.890
αλλά αυτή τη διαφορά δεν την εντόπισα προσθέτοντας τον τελικό και ιδικά για το κεντρικό το οποίο μου είχαν πει ότι δεν ακούω ούτε το 50% της απόδοσής του με τον ''μικρούλη'' yamaha και θα μεταμορφωνόταν από κάμπια σε πεταλούδα με το τελικό.

Reaction score
15.469
Πω πω , αλλος κοσμος ειστε εσεις οι χοουμσινεμακηδες :D, ενα σωρο κουμπακια και βυσματακια ...
εριξα μια μαθια στη παρουσιαση σου (εγκεϊν) -
να πω για το σαμπ κατι που μου το 'πανε κι εμενα παλαιοθεν -
παιξε το σαμπ μοναχο του και δες τσι κωνους στα κυριως ηχεια σου -
ειδικα στο διπλανο του πρεπει να γινεται χαμος ...

αυτα τα ηχεια τα φτιαχνει η παλια roister ?

Reaction score
7.890
Τα ηχεία σου εγώ πάντως τα βλέπω λίγο δύσκολα σαν φορτία.
Στα crystal αναφέρεσαι? είναι στα επόμενα σχέδιά μου η αντικατάστασή τους. σε ποια εταιρία να κινηθώ αν βασικό μου μέλημα είναι η αύξηση της έντασης? εκτός από klipsh. Αν κρίνω από το κεντρικό monitor audio ο ήχος του μου αρέσει πάρα πολύ αλλά πέρα από το κόστος τα αντίστοιχα gold έχουν κοντά στα 4000€ σε μεταχειρισμένα δε τα βρίσκω κάπου και νομίζω ότι από τα 91 db θα πέσουμε στα 89

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
[ ...θα σου προτεινα 2 αλλαγες, αν θελεις και μπορεις να τις κανεις.
το left κοντα στο επιπλο διοτι ο καναπες το κοβει πολυ
και αντιστοιχα το right το ιδιο και το sub στην γωνια οπου θα βοηθηθει κιολας
Auto merged
και αν μπορεις με μια βαση τα surround να κοιτανε προς την θεση ακροασης

#30TERMATOGAZI, 13 Δεκεμβρίου 2017 ...]

Ο εμπειρότατος φίλος είπε όλα όσα θα μπορούσα να πω κι εγώ...
Το δωμάτιό σου φαίνεται "τετραγωνούτσικο" και μικρομεσαίο...
(κι εγώ τέτοια έχω, μη νομίζεις! :)
είναι και πιο οικονομικά στη θέρμανση! :D )

Ξέρω όμως πως υπάρχει όριο στα spl που μπορείς να αντέξεις
σε τέτοιου μεγέθους χώρο, από ηχεία που "δηλώνουν" 112 δβ max/1m..
Κι αυτό άσχετα με τη χωρο - φροντίδα που θα (μπορείς να) εφαρμόσεις...
Σπίτι μας, μπορούμε να έχουμε την ποιότητα εικόνας - ήχου ενός σινεμά,
αλλά όχι τις εντάσεις ενός σινεμά - κλαμπ...
[ Ακόμα κι αν έχεις ενεργά με κορυφές 130+ δβ, δε σημαίνει ότι
μπορείς να τα τσιτώσεις στο σαλόνι σου (μου).
Απλά, έχεις το δυναμικό περιθώριο, αν κι όταν...
Δηλαδή, ακόμη κι αν μπορείς να πηγαίνεις στο περίπτερο
για τσιγάρα με φεράρι,
δε σημαίνει ότι μπορείς να στρίβεις στη γωνία με 12.000 στροφές...
Όχι "ανέξοδα" τουλάχιστον... :D

Reaction score
7.890
Πω πω , αλλος κοσμος ειστε εσεις οι χοουμσινεμακηδες :D, ενα σωρο κουμπακια και βυσματακια ...
εριξα μια μαθια στη παρουσιαση σου (εγκεϊν) -
να πω για το σαμπ κατι που μου το 'πανε κι εμενα παλαιοθεν -
παιξε το σαμπ μοναχο του και δες τσι κωνους στα κυριως ηχεια σου -
ειδικα στο διπλανο του πρεπει να γινεται χαμος ...

αυτα τα ηχεια τα φτιαχνει η παλια roister ?
ναι τώρα που το λες έχω παρατηρήσει ότι περνάει η δόνηση από το sub στο woofer του crystal. η αντιπροσωπεία είναι στο Χαλάνδρι δεν ξέρω αν είναι η πρώην roister αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τα emphasis 25 που έχει ο κουμπάρος μου σε ακούσματα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster