STREAMER DAC cOMBO εως 1000 1200 ΕΥΡΩ

Μηνύματα
13.756
Reaction score
6.739
Το κακό είναι ότι θέλεις να έχει οθόνη, διαφορετικά ένα mini pc ( ακόμα και ένα nuc παλιότερης γενιάς ) με ένα usb interface για να παρέχει την έξοδο AES/EBU, τρέχοντας το daphile μπορεί να παίξει αξιόλογα, ειδικά με τον real time kernel. Δωρεάν εφαρμογή, γεμάτη plugins ( tidal, qobuz, youtube, spotify ), μέχρι και FIR φίλτρα μπορείς να του φορτώσεις. Σε κάποιους ξενίζει η ανάγκη χρήσης ξεχωριστής συσκευής για τον έλεγχο του player, προσωπικά εμένα με εξυπηρετεί αφάνταστα το να μην έχω οθόνες αναμμένες όταν ακούω μουσική και να μπορώ να χειρίζομαι τα πάντα απο το κινητό μου. Χτυπάς την ip του daphile στον browser του κινητού, tablet, laptop, οτιδήποτε και έχεις στην οθόνη σου όλο το περιβάλλον χρήσης του daphile. Και είναι και εντελώς δωρεάν το λογισμικό.
spotify δεν έχει (πλέον).....μεγάλο αρνητικό. ειδικά όταν θα έρθει και η πολυαναμενόμενη hi-fi επιλογή.
 

Μηνύματα
1.122
Reaction score
1.674
δεν έβρισκα εύκολα
Μα δεν είναι πανάκεια η aes/ebu
Υπάρχουν αξιόλογοι μετατροπείς π.χ Hosa που δεν χάνεις τίποτα
(Τα ίδια ηχειά έχουμε)
δεν έβρισκα εύκολα μετατροπέα στην Ελλάδα ή αξιόπιστο όνομα σε Ευρώπη και τιμή κάτω από 500 ευρώ,

Αλλά το κυριότερο
η μετατροπή από S/PDIF σε AES/EBU εκτός από ηλεκτρική μετατροπή (αντίσταση εξόδου, τάση κλπ) θέλει και μετατροπή του format των δεδομένων καθώς υπάρχει διαφορετική ερμηνεία ενός bit σε κάθε πρωτόκολλο. Αυτό προφανώς θέλει ενργή μετατροπή στο άλλο πρωτόκολλο που προφανώς μπορεί να γίνει μόνο με κατάλληλο chip στον μετατροπέα. Υπό προϋποθέσεις μπορεί και να κάτσει καλά χωρίς μετατροπή.
https://www.ranecommercial.com/legacy/note149.html
Δε μπορούσα να το παίξω κορώνα γράμματα και να έχω την αμφιβολία αν παίζει όπως μπορεί να παίξει.

Η λύση του Pi με το κατάλληλο HAT είναι εκτός από τις φθηνότερες και από τις καλύτερες θεωρητικά, γιατί τα δεδομένα περνάνε απυθείας από τον κεντρικό επεξεργαστή στο βύσμα, χωρίς παρεμβολή καλωδίων και μετατροπέων (είτε USΒ, είτε οπτικό είτε οτιδήποτε).
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.426
Μηνύματα
2.903.104
Members
38.044
Νεότερο μέλος
πλιακος Αργύρης
Top