Streaming μουσικής

Reaction score
4
Καλησπέρα σε όλους.Έχω τον Pioneer VSX-D 1011 και σε λίγες μέρες έρχεται και το xiaomi mi tv που παρήγγειλα.Με ποιό τρόπο μπορώ να στείλω μουσική στον ενισχυτή που βρίσκεται στα 5 μέτρα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
7.089
το Mi box θελει να πει,android player ειναι.
Θα το συνδεσεις σε μια απο τις οπτικες ψηφιακες εισοδους του ενισχυτη σου,με οπτικη ινα.Φανταζομαι θα εχεις καποιο καλωδιο.

Reaction score
4
Ο ενισχυτής είναι στα 5 μέτρα και αν υπολογίσω τις γωνίες για να περάσει το καλώδιο πάμε κάπου στα 7 μέτρα.Υπάρχουν τέτοια καλώδια; Τώρα τελευταία που άρχισα να το ψάχνω βρήκα κάτι blutooth που συνδέονται στην έξοδο των ακουστικών.Εχει δουλέψει κανείς κάτι τέτοιο;

Reaction score
7.089
Ναι υπαρχουν μεχρι 10 μετρα , με οπτικη ινα δεν θα εχεις προβλημα και σαφως η συνδεση με οπτικη ειναι καλυτερη απο την οποια bluetooth.

Timaras

Reaction score
2.153
Να προσέχεις να μην τσακίσει στις γωνίες η οπτική ίνα.

Εναλλακτικά,αν θες ασύρματη σύνδεση,εγώ χρησιμοποιώ αυτό το bluetooth music receiver και streamάρω τη μουσική μου μια χαρά.

Υπάρχουν και άλλα.
Να προσέξεις να έχει ψηφιακή έξοδο!

Reaction score
4
Να προσέχεις να μην τσακίσει στις γωνίες η οπτική ίνα.

Εναλλακτικά,αν θες ασύρματη σύνδεση,εγώ χρησιμοποιώ αυτό το bluetooth music receiver και streamάρω τη μουσική μου μια χαρά.

Υπάρχουν και άλλα.
Να προσέξεις να έχει ψηφιακή έξοδο!
Ενδιαφέρον το aptx.Συνδέεται με οπτική με τον ενισχυτή και μετά με το TV box με Bluetooth.Σωστά;

Reaction score
122

Reaction score
7.089
αυτο ουσιαστικα θα εκανε περιττο το android box (τουλαχιστον για ιντερνετικο ραδιοφωνο,spotify,tidal κλπ). Απο την στιγμη που το μονο που θελει ειναι ενα δεκαμετρο καλωδιο οπτικης ινας,μην τον βαλουμε και σε αλλα εξοδα.Αλλωστε παντα η ενσυρματη συνδεση ειναι καλυτερη.

Reaction score
4
αυτο ουσιαστικα θα εκανε περιττο το android box (τουλαχιστον για ιντερνετικο ραδιοφωνο,spotify,tidal κλπ). Απο την στιγμη που το μονο που θελει ειναι ενα δεκαμετρο καλωδιο οπτικης ινας,μην τον βαλουμε και σε αλλα εξοδα.Αλλωστε παντα η ενσυρματη συνδεση ειναι καλυτερη.
Λέω να κάνω μία παραγγελία από ebay.Ολες ίδιες είναι; Πρέπει να προσέξω κάτι;

Reaction score
7.089
Προφανως και δεν ειναι ολες ιδιες,για αυτο βρισκεις απο 10-15 ευρω μεχρι καποιες εκατονταδες. Γιατι απο το ebay? Βρισκεις και απο εδω,απλα θα χρειαστεις και το ανταπτορακι σε καρφι γιατι το xiaomi εχει οπτικη με βυσμα 3.5 mm.

https://www.skroutz.gr/c/1967/kalodia_optical/f/696294/5-01-και-πάνω.html?keyphrase=οπτικη+ινα+ηχου

Reaction score
122
Δεν έχω καμμία πρόθεση να βάλω κανένα να κάνει σε έξοδα που δεν χρειάζονται και είναι σωστό ότι με αυτό τον τρόπο δεν χρησιμοποιεί πλέον το android box για μουσική στον ενισχυτή. Μια πρόταση κάνω με σχετικά μικρό κόστος, που θα την επέλεγα προσωπικά μόνο και μόνο για να γλυτώσω καλώδιο 10 μέτρων μέσα στο σπίτι.

Αλλά υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα:

Θα μπορεί να κάνει streaming flac 24 bit 192Khz μέσω wlan και αναλογικής σύνδεσης με τον ενισχυτή. Η αναπαραγωγή flac 24 bit 192 kHz το πιο πιθανό είναι να μη γίνεται με την οπτική ίνα.
Υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να υπάρξει και βελτίωση στον ήχο αφού θα χρησιμοποιεί το Sabre dac της συσκευής που πρότεινα αντί του dac του ενισχυτή που μάλλον είναι μοντέλο 10-15 ετών.
Μέσω κινητού ή tablet θα μπορεί να κάνει streaming της μουσικής εντός της εμβέλειας του wlan.

Reaction score
7.089
πρωτα απο ολα δεν στελνουν Ελλαδα,οποτε και να το ηθελε δεν θα μπορουσε να το εχει.Μπορει να εχει sabre dac αλλα ο ηχος απο την αναλογικη (οπως και σε ολες τις συγγενικες συσκευες....εχω εμπειρια) ειναι μετριος.Μονο απο την ψηφιακη εξοδο και σημα σε ενα καλο dac μπορει να δωσει καλα αποτελεσματα. O pioneer αν και παλιο μοντελο εχει σιγουρα καλυτερο ηχο σαν dac . Αν φυσικα μπορουσε να το εχει θα εκανε μια χαρα την δουλεια του,χωρις να χρειαζεται να χρησιμοποιει το android box και αρα και την τηλεοραση καθολου.Σαν λυση ειναι καλυτερη,συμφωνω μαζι σου,απλα θεωρησα οτι ηθελε να χρησιμοποιησει αποκλειστικα το andoid box.

Last edited:

Reaction score
122
πρωτα απο ολα δεν στελνουν Ελλαδα,οποτε και να το ηθελε δεν θα μπορουσε να το εχει.Μπορει να εχει sabre dac αλλα ο ηχος απο την αναλογικη (οπως και σε ολες τις συγγενικες συσκευες....εχω εμπειρια) ειναι μετριος.Μονο απο την ψηφιακη εξοδο και σημα σε ενα καλο dac μπορει να δωσει καλα αποτελεσματα. O pioneer αν και παλιο μοντελο εχει σιγουρα καλυτερο ηχο σαν dac . Αν φυσικα μπορουσε να το εχει θα εκανε μια χαρα την δουλεια του,χωρις να χρειαζεται να χρησιμοποιει το android box και αρα και την τηλεοραση καθολου.Σαν λυση ειναι καλυτερη,συμφωνω μαζι σου,απλα θεωρησα οτι ηθελε να χρησιμοποιησει αποκλειστικα το andoid box.
Αφού έχεις εμπειρία με τέτοιου είδους συσκευές φαντάζομαι ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ισχύει ότι ο ήχος του θα είναι μέτριος με αναλογική σύνδεση.

Σε αυτήν την περίπτωση θα επέλεγα ένα 2ο android box αντί 10μέτρου καλωδίου, ίσως το απολύτως φθηνότερο, σαν και αυτό:
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_401685.html

Reaction score
7.089
ναι αλλα θα χρειαστει να εχει και καποια οθονη εκει κοντα,νομιζω με ενα καλωδιο θα κανει αυτα που θελει χωρις εξτρα συσκευες και εξοδα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης