Streaming vs CD...όλη η αλήθεια

Reaction score
3.468
Και συμπληρωνω κατι τελευταιο ,.....ειχα αγορασει ενα cd κατευθειαν απο τον καλιτεχνη soren bebe λεγεται
Με την αγορα του cd μου εστειλε και λινκ να το κατεβασω και σε ψηφιακη μορφη σε 24 96 wav οχι flac
Οποτε εκανα τριπλη συγκριση cd, tidal flac ,και wav που το ειχα κατεβασει.
Παλι το cd στα αυτια μου καλυτερο απο tidal και σε συγκριση με το μεγαλυτερο αρχειο wav ηταν σχεδον ισαξια,Ισως ενα κλικ (αμελητεο) καλυτερο το wav αρχειο
O Soren Bebe με σπαμάρει διαρκως με τις δουλειες του , τις οποίες τις βρίσκω εντελώς αδιάφορες από μουσικής πλευράς. Δεν ξέρω τι φταίει , αλλά με διώχνει η μουσική του, πόσο μάλλον η μουσική του έμπνευση.
Ίσως τον συγκρίνω με άλλους μουσικούς του είδους, οπότε μπορει να είμαι πολύ αυστηρός

Reaction score
732
Δεν προσπαθω να πεισω καποιον για κατι. Εκφερω την προσωπικη μου αποψη και μονο.
Ακούς και διαφορετικά dac εκτός από format.
Για να τα συγκρίνεις σωστά πρέπει να συνδέσεις ένα cd transport σ’ένα dac και από εκεί να ακούς με τα ακουστικά σου.

Reaction score
22.933
Κια όλα ισότιμα να τα κάνει κάποιος και όλα ίδια αρχεία να είναι πολλά (ιδίως τα σχετικά καινούργια) έχουν άλλο μάστερινγκ όταν πρόκειται να παιχτούν σε ιντερνετικες πλατφόρμες.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.905
Κια όλα ισότιμα να τα κάνει κάποιος και όλα ίδια αρχεία να είναι πολλά (ιδίως τα σχετικά καινούργια) έχουν άλλο μάστερινγκ όταν πρόκειται να παιχτούν σε ιντερνετικες πλατφόρμες.
Ακόμα κι αν δεν έχουν άλλο μάστεριν, ένα δυό τσιμπήματα της ισοστάθμισης εδώ κι εκεί φτάνουν, για να διαφοροποιηθεί το προϊόν, να μην είναι ίδιο με των άλλων. Και on the fly, οι σημερινοί production servers έχουν επεξεργαστές πολύ ισχυρούς γι' αυτή τη δουλειά. Για ήχο πρόκειται...

Reaction score
702
Εγώ πάλι ρε παιδιά εχω μια άλλη απορία και θα ήθελα να ακούσω απόψεις.
Τώρα αν εδώ δεν είναι το νήμα το σωστό…..ε έχουμε δει και σε αλλά τι γίνεται (χαχαχα).

Λοιπόν θυμάμαι πιτσιρικάς , άκουγα εκείνη την εποχή στα τέλη της δεκαετίας του 70 , τις τότε ροκιες από πικαπ , με ενισχυτικά συγκριτικά με τα σημερινά μου , άκρως για γέλια , αλλά τα άκουγα ζωντανά , καθαρά , χαιρόσουν να ακούς βινύλια .
Σήμερα εχω πολλά από αυτά τα singles σε σκληρό δίσκο σε μορφή flac , και ενίοτε προσπαθώ να τα ακούσω μέσω πλατφόρμας Spotify .
Ε λοιπόν δεν έχει κάτσει μια φορά να ευχαριστηθώ απόδοση ηχητική στα αυτιά μου καμία.
Τι και αν εχω πλέον Dac , εξαιρετικό ενισχυτή , καλά καλωδια , πολυμπριζο κλπ κλπ…..(ξέρετε εσείς ) και τα ακούω χάλια.
Άτονα , μουντά ….θολα και σκοτεινά πολλές φορές.
Τι συμβαίνει ρε γαμωτο;
Τα καλά μας hi end μηχανήματα δεν τα παίζουν;
Να ξαναγυρίσω (γέλια) σε καλωδια ηχείων απο πορτατίφ και να πετάξω τα supra .?
Προσθέσω να ακούσω τούτη την στιγμή superdramp και δεν ακούγονται τα καλά γνωστά τους τραγούδια…..με την καμία
Τι σιχτηρ μόνο jazz θα παίζουμε…...

Reaction score
9.784
Τώρα αν εδώ δεν είναι το νήμα το σωστό…..ε έχουμε δει και σε αλλά τι γίνεται (χαχαχα).

Λοιπόν θυμάμαι πιτσιρικάς , άκουγα εκείνη την εποχή στα τέλη της δεκαετίας του 70 , τις τότε ροκιες από πικαπ , με ενισχυτικά συγκριτικά με τα σημερινά μου , άκρως για γέλια , αλλά τα άκουγα ζωντανά , καθαρά , χαιρόσουν να ακούς βινύλια .
Σήμερα εχω πολλά από αυτά τα singles σε σκληρό δίσκο σε μορφή flac , και ενίοτε προσπαθώ να τα ακούσω μέσω πλατφόρμας Spotify .
Ε λοιπόν δεν έχει κάτσει μια φορά να ευχαριστηθώ απόδοση ηχητική στα αυτιά μου καμία.
Τι και αν εχω πλέον Dac , εξαιρετικό ενισχυτή , καλά καλωδια , πολυμπριζο κλπ κλπ…..(ξέρετε εσείς ) και τα ακούω χάλια.
Τι συμβαίνει ρε γαμωτο;
Προσθέσω να ακούσω τούτη την στιγμή superdramp και δεν ακούγονται τα καλά γνωστά τους τραγούδια…..με την καμία
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι δεν υπάρχει πλέον balance στον ηχο.
Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ηλικία (εξασθένηση των ανωτέρων συχνοτήτων), στην στάθμη ακρόασης (απουσία χαμηλών συχνοτήτων σε χαμηλότερες στάθμες) αλλά και στον χώρο (απουσία ισορροπίας μεταξύ συχνοτήτων λόγω απορρόφησης συγκεκριμένων συχνοτήτων κτλπ)
Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις έναν ενισχυτή με ρυθμίσεις balance.

Reaction score
2.223
ναι ναι αλλαξε καλωδια αυτο φταει!! πλακα κανω. Παντως απο οτι λεει ο φιλος @bujinkan συγκρινει CD , αλλα στην ουσια συγκρινει CD PLAYER, με DAP. απο οτι καταλαβαινω ειναι δυο διαφορετικα μηχανηματα, με διαφορετικα DAC, σταδια εξωδου κλπ. και δεν νομιζω το CD Player του να εχει εισοδο για usb playback η spdif η κατι,, αμα εχει εγω λεω πετα το M23 (καλα, μεταφορικα, αγγελία στο avsite.) και κρατα το DM13 αν σε κανει ποιο χαρουμενο ο ηχος του.

Reaction score
702
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι δεν υπάρχει πλέον balance στον ηχο.
Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ηλικία (εξασθένηση των ανωτέρων συχνοτήτων), στην στάθμη ακρόασης (απουσία χαμηλών συχνοτήτων σε χαμηλότερες στάθμες) αλλά και στον χώρο (απουσία ισορροπίας μεταξύ συχνοτήτων λόγω απορρόφησης συγκεκριμένων συχνοτήτων κτλπ)
Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις έναν ενισχυτή με ρυθμίσεις balance.
Εδώ που τα λέμε ένα δίκιο το έχεις….

Reaction score
1.060
ναι ναι αλλαξε καλωδια αυτο φταει!! πλακα κανω. Παντως απο οτι λεει ο φιλος @bujinkan συγκρινει CD , αλλα στην ουσια συγκρινει CD PLAYER, με DAP. απο οτι καταλαβαινω ειναι δυο διαφορετικα μηχανηματα, με διαφορετικα DAC, σταδια εξωδου κλπ. και δεν νομιζω το CD Player του να εχει εισοδο για usb playback η spdif η κατι,, αμα εχει εγω λεω πετα το M23 (καλα, μεταφορικα, αγγελία στο avsite.) και κρατα το DM13 αν σε κανει ποιο χαρουμενο ο ηχος του.
το καθε ενα εχει την χρησιμοτητα του...το dap ειναι για on the go...... το cd player ειναι κυριως για το σπιτι και ελαχιστα για on the go ...

wnet

Nearfield
Reaction score
18.332

Τι συμβαίνει ρε γαμωτο;
Εκτός από κάποια λίγα τεχνικά (π.χ. τo mastering των δίσκων ήταν ότι έπρεπε για τα φτωχά ηχεία που είχαμε) πιστεύω πως χάθηκε το πάθος, παίρναμε έναν δίσκο και τον λιώναμε, τώρα κάνουμε zapping, υπάρχει υπερπληθώρα μουσικής και σπάνια μας συνεπαίρνει κάτι, μπαίνουμε στο λούκι να ακούμε πως ακούγεται και όχι τι παίζει η μπάντα, ακούμε μουσικές αβανταδόρικες για τα ηχεία μας (π.χ. EDM) και μετά τα 70s, 80s μας φαίνονται ξενέρωτα....
Προφανώς δεν είσαι ο μόνος που το παθαίνει.... προσωπικά το παθαίνω τακτικά αλλά "το έχω δουλέψει" και πλέον συνήθως δίνω περισσότερη σημασία στο τι παίζει παρά στο πως παίζει....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88