Studio Monitors

Reaction score
60
Διάβασα πολλά σχετικά στο φόρουμ και κάνοντας την δική μου αναζήτηση κατέληξα σε 3-4 μοντέλα, σύμφωνα με προτάσεις και συμβουλές και από τα μέλη εδώ.

Ψάχνω λοιπόν, ενεργά ηχεία για το γραφείο. Η συνήθης χρήση είναι χαμηλές εντάσεις σε web radio, spotify ή και χρήση ως ηχεία υπλογιστή κτλ. Κάποιες σπάνιες φορές θέλω να "βαράνε" λίγο, ο χώρος εγασίας είναι ένα δωμάτιο 30-40 τετραγωνικά σε ένα κατάστημα 110 τετραγωνικών όπου τυχαίνει να θέλω να ακούω και στον πίσω χώρο, οπότε μιλάμε για κάτι με δυνατότητες.
Sub δεν θα μπει, τουλάχιστον όχι σε πρώτη φάση, ώστε να διαθέσω το ποσό αποκλειστικά για το σετ και αργότερα ίσως το προσθέσω.

Κατέληξα σε ηχεία με γουφερ 5"-7", μεγαλύτερο θα είναι υπερβολικό σε όγκο και μικρότερο μου φαίνεται λίγο.
Αφού απέριψα κάποια οικονομικά όπως τα presonus eris 5 είμαι ανάμεσα στα εξής:
Focal Alpha 65 evo, JBL 306P mkii, Adam Tv7 T Series και Tannoy Gold 7.
Ομολογώ ότι τα Tannoy με έχουν εντυπωσιάσει σε ό,τι έχω ακούσει (μέσω web παντα) και στα "χαρτια"

Κάθε πρόταση δεκτή :)

Σας ευχαριστώ.

Reaction score
60
Μη μου πεις ότι και εσένα ακουγόταν όλα φτυστά το ηχειάκι του λαπτοπ σου;
Δε κατανοώ πλήρως το σχόλιο, δεν έχω καθόλου χρόνο να πάω να ακούσω κάποιο από κοντά, όχι μέχρι και μετά τις γιορτές. Διαβάζω ό,τι μπορώ να βρω για το κάθε ένα και βλέπω συγκριτικά γιαυτό ζητάω και μία ακόμα γνώμη. Προφανώς και έχοντας καταλήξει σε 2 ή 3 μοντέλα θα προσπαθήσω να πάω να τα ακούσω

Reaction score
60
Ακριβώς. Από το web δεν ακούγεται φίλε μου τίποτα. Μη νομίζεις ότι ακούς μηχανήματα μέσω αντιπροσώπου... :drinks:
αυτο εξυπακουεται, δεν πιστευω να υπήρχε το θέμα σε άλλη περίπτωση. Από την άλλη πάλι, δεν θεωρώ ότι θα ακούσω και τεράστιες διαφορές σε αυτή τη κατηγορία, περισσότερο ίσως να μάθω κάτι εμπειρικό από κάποιο μέλος

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.409
Δεν υπάρχει περίπτωση μέσω web να ακούσεις ηχείο .
Μία σαλάτα θα ακούσεις , που θα έχει τα μικρόφωνα της κάμερας, τον χώρο , καλά γειά σας, και βέβαια την συμπίεση του web .
Καλά κρασά.
Πάντως τα ηχεία δεν θα τα ακούσεις . Αυτό είναι το μόνο σίγουρο .

Reaction score
60
Δεν υπάρχει περίπτωση μέσω web να ακούσεις ηχείο .
Μία σαλάτα θα ακούσεις , που θα έχει τα μικρόφωνα της κάμερας, τον χώρο , καλά γειά σας, και βέβαια την συμπίεση του web .
Καλά κρασά.
Πάντως τα ηχεία δεν θα τα ακούσεις . Αυτό είναι το μόνο σίγουρο .
προφανως, εξού και το ποστ

Reaction score
2.288
Για τη χρηση που τα θες θα σου προτεινα να δεις και τα Kali LP-UNF καθως και τα (διπλασιου κοστους) Kali IN-5

Reaction score
60
Για τη χρηση που τα θες θα σου προτεινα να δεις και τα Kali LP-UNF καθως και τα (διπλασιου κοστους) Kali IN-5
Σε ευχαριστώ για την πρόταση. Τα kali γενικά τα απέρριψα λόγω πολλών κακών σχολίων που διάβασα, ειδικά για προηγούμενα μοντέλα αλλά κάπου διάβαζα και για κακό after sales

Reaction score
2.288
Σε ευχαριστώ για την πρόταση. Τα kali γενικά τα απέρριψα λόγω πολλών κακών σχολίων που διάβασα, ειδικά για προηγούμενα μοντέλα αλλά κάπου διάβαζα και για κακό after sales
ΟΚ.
Συνηθως σε τετοιες απαντησεις σχολιαζω αλλα δεν ξερω αν εχει νοημα

Reaction score
60
2x Sonos Five στο χιλιάρικο
ή
2x Sonos Era100 στα 400
Δεν κοιτάω κάτι πάνω από τα περίπου 600 των focal οπότε μιλάμε για τα era100 τα οποία θεωρείς ότι είναι ισάξια των υπολοίπων; Σαν συνδεσιμότητα θα πηγαινα πάντως με κλειστά μάτια σε κάτι τέτοιο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.552
Εγώ θα σου πρότεινα να πας μια βόλτα σε ένα Κωτσόβολο - παμπλικ - πλαίσιο κλπ να ακούσεις από κοντά ηχομπαρες της JBL, πάντα μαζί με το σαμπ τους, στο κόστος που προτίθεσαι να δώσεις.

Μέσα στο μαγαζί που θα είσαι, σύνδεσε το κινητό σου (με μπλουτουθ) ή τάμπλετ κλπ με την κάθε ηχομπαρα που έχουν στα λεφτά που δίνεις, και παίξε κατευθείαν από το κινητό σοθ τις μουσικές σου.

Θα συνδεθούν είτε με το πισί σου, είτε με το κινητό σου με Bluetooth και θα παίζουν ότι θες. Από στάθμες δεν έχουν θέματα.

Βεβαίως μπορείς να δεις κι άλλες ηχόμπαρες, ότι έχουν αυτά τα μαγαζιά, αλλά ξεκίνα από JBL και μη μπεις καν στον κόπο να ακούσεις οποιαδήποτε ηχομπαρα χωρίς σαμπ.

Κοίτα μόνον τι επιλογές έχεις σε αυτό το πακέτο (ηχομπαρα + σαμπ) στο μπάτζετ σου.

Κι άσε τα ενεργά στουντιακα ηχεία, γιατί έχουν άλλες απαιτήσεις.

Reaction score
60
Εγώ θα σου πρότεινα να πας μια βόλτα σε ένα Κωτσόβολο - παμπλικ - πλαίσιο κλπ να ακούσεις από κοντά ηχομπαρες της JBL, πάντα μαζί με το σαμπ τους, στο κόστος που προτίθεσαι να δώσεις.

Μέσα στο μαγαζί που θα είσαι, σύνδεσε το κινητό σου (με μπλουτουθ) ή τάμπλετ κλπ με την κάθε ηχομπαρα που έχουν στα λεφτά που δίνεις, και παίξε κατευθείαν από το κινητό σοθ τις μουσικές σου.

Θα συνδεθούν είτε με το πισί σου, είτε με το κινητό σου με Bluetooth και θα παίζουν ότι θες. Από στάθμες δεν έχουν θέματα.

Βεβαίως μπορείς να δεις κι άλλες ηχόμπαρες, ότι έχουν αυτά τα μαγαζιά, αλλά ξεκίνα από JBL και μη μπεις καν στον κόπο να ακούσεις οποιαδήποτε ηχομπαρα χωρίς σαμπ.

Κοίτα μόνον τι επιλογές έχεις σε αυτό το πακέτο (ηχομπαρα + σαμπ) στο μπάτζετ σου.

Κι άσε τα ενεργά στουντιακα ηχεία, γιατί έχουν άλλες απαιτήσεις.
Σε ευχαριστώ, έχω αποκλείσει τέτοια επιλογή, θέλω κάτι πιο «σοβαρό» εντός εισαγωγικών. Αγόρασα πέρσι στον κουμπάρο μου μια αξιόλογη ηχομπαρα και την τεσταραμε καλά, δεν μου αρέσει ούτε σαν σύνολο ούτε σαν απόδοση για αυτό που θέλω.

gid

Reaction score
10.053
Σε ευχαριστώ, έχω αποκλείσει τέτοια επιλογή, θέλω κάτι πιο «σοβαρό» εντός εισαγωγικών.
Για να θεωρηθεί αυτό που πας να αγοράσεις "πιο σοβαρό" πρέπει να προσθέσεις σαμπ. Στην οποία περίπτωση βγαίνεις εκτός μπάτζετ.

Reaction score
60
Για να θεωρηθεί αυτό που πας να αγοράσεις "πιο σοβαρό" πρέπει να προσθέσεις σαμπ. Στην οποία περίπτωση βγαίνεις εκτός μπάτζετ.
Το οποίο δεν είναι εκτός σκέψης, κάποια στιγμή θα προστεθεί

Reaction score
534
Τα kali γενικά τα απέρριψα λόγω πολλών κακών σχολίων που διάβασα, ειδικά για προηγούμενα μοντέλα αλλά κάπου διάβαζα και για κακό after sales
Η δικη μου εμπειρία για την συγκεκριμένη φίρμα, δεν είναι απ τις καλύτερες ..

Reaction score
5.614
Δεν κοιτάω κάτι πάνω από τα περίπου 600 των focal οπότε μιλάμε για τα era100 τα οποία θεωρείς ότι είναι ισάξια των υπολοίπων; Σαν συνδεσιμότητα θα πηγαινα πάντως με κλειστά μάτια σε κάτι τέτοιο
Era100 λοιπόν.
Ακριβώς επειδή στριμάρουν από μόνα τους και δεν χρειάζεται να συνδεθούν με το pc, κερδίζουν από τα αποδυτήρια. Ας μην παίζουν τους ήχους του pc καθόλου.
Θα ακούς γλυκά και απολαυστικά τις μουσικές σου και ξεχνάς τι θα ήταν καλύτερο.
400 για ακόμα σήμερα, μετά επανέρχεται η τιμή στα 580.

Reaction score
2.288
Ποια;
Είχε σαμπ;
Σε τι κόστος ήταν;
Δεν εχουν σημασια αυτα. Δεν εχεις ακουσει να λενε "δεν μου αρεσουν οι μοσχαρισιες γιατι ειναι σκληρες"? η "Δεν θελω sub, εχω ακουσει sub και δεν μου αρεσε"? η "δεν θελω ηλεκτρικο γιατι πιανουν φωτια"?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo