Studio Monitors

Reaction score
59
Δεν εχουν σημασια αυτα. Δεν εχεις ακουσει να λενε "δεν μου αρεσουν οι μοσχαρισιες γιατι ειναι σκληρες"? η "Δεν θελω sub, εχω ακουσει sub και δεν μου αρεσε"? η "δεν θελω ηλεκτρικο γιατι πιανουν φωτια"?
Κάπως έτσι πάει σε όλα.

η ηχομπαρα ήταν η lg s75q, νομίζω ικανοποιητική για να αποφασίσω ότι δεν θέλω κάτι τέτοιο και δεν μου αρέσει, δεν ξέρω γιατί πρέπει να επιμείνουμε σε μια επιλογή που δεν μου αρέσει

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.007
Διάβασα πολλά σχετικά στο φόρουμ και κάνοντας την δική μου αναζήτηση κατέληξα σε 3-4 μοντέλα, σύμφωνα με προτάσεις και συμβουλές και από τα μέλη εδώ.

Ψάχνω λοιπόν, ενεργά ηχεία για το γραφείο. Η συνήθης χρήση είναι χαμηλές εντάσεις σε web radio, spotify ή και χρήση ως ηχεία υπλογιστή κτλ. Κάποιες σπάνιες φορές θέλω να "βαράνε" λίγο, ο χώρος εγασίας είναι ένα δωμάτιο 30-40 τετραγωνικά σε ένα κατάστημα 110 τετραγωνικών όπου τυχαίνει να θέλω να ακούω και στον πίσω χώρο, οπότε μιλάμε για κάτι με δυνατότητες.
Sub δεν θα μπει, τουλάχιστον όχι σε πρώτη φάση, ώστε να διαθέσω το ποσό αποκλειστικά για το σετ και αργότερα ίσως το προσθέσω.

Κατέληξα σε ηχεία με γουφερ 5"-7", μεγαλύτερο θα είναι υπερβολικό σε όγκο και μικρότερο μου φαίνεται λίγο.
Αφού απέριψα κάποια οικονομικά όπως τα presonus eris 5 είμαι ανάμεσα στα εξής:
Focal Alpha 65 evo, JBL 306P mkii, Adam Tv7 T Series και Tannoy Gold 7.
Ομολογώ ότι τα Tannoy με έχουν εντυπωσιάσει σε ό,τι έχω ακούσει (μέσω web παντα) και στα "χαρτια"

Κάθε πρόταση δεκτή :)

Σας ευχαριστώ.
Κατά τα γνώμη μου και παρακάμπτοντας την απροθυμία σου για sub, εφόσον ενδιαφέρεσαι για desktop εφαρμογή και nearfield ακροάσεις κομβικά κριτήρια εκτός της ομαλότητας στις αποκρίσεις πρέπει να είναι η απουσία αισθητού φυσήματος από τα ηλεκτρονικά του ενεργού ηχείου καθώς και η διατήρηση ευρείας οριζόντιας τουλάχιστον διασποράς αφούι διάφορες εκούσιες ή ακούσιες κινήσεις κεφαλής θα είναι αναπόφευκτες οπότε χρήσιμο θα ήταν να μην προσλαμβάνονται διαφοροποιήσεις στην απόκριση κατά την τέλεσή τους.

Focal Alpha 65 EVO
Focal Alpha 65 EVO Review (Studio Monitor) | Audio Science Review (ASR)  Forum
Focal Alpha 65 EVO Measurements Horizontal Beamwidth Powered Studio Monitor Speaker.png

JBL 306P MkII
JBL 306P MK II Review (Studio Monitor) | Audio Science Review (ASR) Forum
JBL 306P MK II Measurements horizontal beamwidth.png

ADAM T7V
Adam T7V, Spinorama and EQ inside | Audio Science Review (ASR) Forum
H διασπορά στο οριζόντιο επίπεδο φαίνεται να δίνει εύρος +- 30 μοιρών για διατήρηση στην ομοιογένεια απόκρισης
T7V Polar Map w traces.jpg

H μόνη παράσταση που εντοπίζεται για το Tannoy Gold 8 είναι μια συγκριτική on-axis με τις αντίστοιχες άλλων monitor :
Tannoy Gold 8 REW Measurements | Audio Science Review (ASR) Forum

Παρά την ανωμαλία στο power response γύρω από τα 1000 Hz το Focal 65 έχει καλή έκταση στο κάτω όριο απόκρισης κι επίσης καλή συμπεριφορά καθώς ανέρχεται η στάθμη ακρόασης. Μπορείς να πας για ακροαματική επίδειξη πρώτα σε αυτό.

Reaction score
59
Κατά τα γνώμη μου και παρακάμπτοντας την απροθυμία σου για sub, εφόσον ενδιαφέρεσαι για desktop εφαρμογή και nearfield ακροάσεις κομβικά κριτήρια εκτός της ομαλότητας στις αποκρίσεις πρέπει να είναι η απουσία αισθητού φυσήματος από τα ηλεκτρονικά του ενεργού ηχείου καθώς και η διατήρηση ευρείας οριζόντιας τουλάχιστον διασποράς αφούι διάφορες εκούσιες ή ακούσιες κινήσεις κεφαλής θα είναι αναπόφευκτες οπότε χρήσιμο θα ήταν να μην προσλαμβάνονται διαφοροποιήσεις στην απόκριση κατά την τέλεσή τους.

Focal Alpha 65 EVO
Focal Alpha 65 EVO Review (Studio Monitor) | Audio Science Review (ASR)  Forum
Focal Alpha 65 EVO Measurements Horizontal Beamwidth Powered Studio Monitor Speaker.png

JBL 306P MkII
JBL 306P MK II Review (Studio Monitor) | Audio Science Review (ASR) Forum
JBL 306P MK II Measurements horizontal beamwidth.png

ADAM T7V
Adam T7V, Spinorama and EQ inside | Audio Science Review (ASR) Forum
H διασπορά στο οριζόντιο επίπεδο φαίνεται να δίνει εύρος +- 30 μοιρών για διατήρηση στην ομοιογένεια απόκρισης
T7V Polar Map w traces.jpg

H μόνη παράσταση που εντοπίζεται για το Tannoy Gold 8 είναι μια συγκριτική on-axis με τις αντίστοιχες άλλων monitor :
Tannoy Gold 8 REW Measurements | Audio Science Review (ASR) Forum

Παρά την ανωμαλία στο power response γύρω από τα 1000 Hz το Focal 65 έχει καλή έκταση στο κάτω όριο απόκρισης κι επίσης καλή συμπεριφορά καθώς ανέρχεται η στάθμη ακρόασης. Μπορείς να πας για ακροαματική επίδειξη πρώτα σε αυτό.
Σε ευχαριστώ.
Θεωρώ πως δεν είναι τυχαία το πιο ακριβό και πρώτο σε πωλήσεις στη κατηγορία από ότι έχω δει! Με βάση αυτό το ηχείο συνέχισα στα υπόλοιπα απορρίπτοντας κατά διαστήματα τα υπόλοιπα του ανταγωνισμού.

Reaction score
59
Μάλλον είμαι λίγο υπερβολικός…
Το γραφείο έχει πλάτος 80 εκατοστά. Αυτά τα ηχειακια θα αντικατασταθούν. Αν μπουν τα μόνο τόσα δίπλα δίπλα θα αξίζει καθόλου ή θα είναι τσάμπα κόστος; Υπάρχει και η δυνατότητα να μπουν δεξιά και αριστερά από το λαπτοπ σε απόσταση 1,5 μέτρου απλά δεν είναι η πρώτη μου επιλογή!

Attachments

Reaction score
59
ένα update έτσι για την ιστορία...
Άκουσα τα 50 evo και 65 evo.
Στην "τυπικη" ακρόαση δεν διαπίστωσα κάτι το φοβερά διαφορετικό. ωραιο ηχειάκι με καλή αποδοση.
Το μυαλό λέει τα 50 λόγω όγκου, η καρδιά τα 65 γατί όπως πάντα the bigger the better και με αυτό το δίλημμα έχω φάει 5 μέρες να παλεύω:gotcha:
και ενώ θα έπρεπε να πάω για τα 50 καθώς και πιο μαζεμένα είναι και δεν θα χρειαστώ ποτέ κάτι παραπάνω για χρηση γραφειου, ακόμα και εαν τα μεταφέρω πχ για ένα πάρτι σε φιλικο σπίτι, με την πρώτη ευκαιρεία θα πάω να πάρω τα 65 :idk:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.767
Members
38.235
Νεότερο μέλος
AgelosN