SUBWOOFER ΣΕ ΔΙΚΑΝΑΛΟ ΗΧΟ

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, και για άλλη μια φορά το μικρόβιο που έχουμε οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, κάνει και πάλι την εμφάνιση του στο οργανισμό μας. Έτσι λοιπόν, εδώ και κάμποσο καιρό σκέπτομαι τρόπους αναβάθμισης του συστήματος μου. Αυτό που μου λείπει περισσότερο στο σύστημα μου είναι η ισχύς του χαμηλού, η έκταση του καθώς και το μέγεθος της μουσικής εικόνας(τα
ηχεία μου είναι τα Αίολος της Audio Spectrum). Έτσι, σκέφτηκα την λύση κάποιου sub και συγκεκριμένα του DD-10 της VELODYNE. Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας σχετικά με την χρήση, γενικά, των sub σε καθαρά δικάναλα συστήματα, και ειδικά στην δική μου περίπτωση. Επίσης δεν γνωρίζω πως γίνεται η συνδεσμολόγια ενός sub σε stereo σετ προενισχυτή-τελικού.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμμετοχή σας.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385
Καλησπέρα και καλώς ήρθες.
Η συνδεσμολογία γίνεται με 2 τρόπους:
1)ανάμεσα σε ενισχυτή και προενισχυτη(line out pro-line in sub.line out sub-line in τελικου)
2)τα ηχεία πάνω στο sub(τα καλώδια ήχειων απο τον τελικό στο hi in του sub και από την hi out του sub στα ηχεία)
Το DD-10 είναι μιά πολύ καλή επιλογη(έχει και μικρόφωνο για σετάρεις το ηχείο στο χώρο σου) αλλά για μουσική κοιτα και το pv-1 της B&W http://www.bowers-wilkins.com/display.aspx?infid=1187&sc=hf .

Reaction score
0
Απάντηση: SUBWOOFER ΣΕ ΔΙΚΑΝΑΛΟ ΗΧΟ

Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα αλλά και για την βοήθεια. Ποιά από τις 2 συνδέσεις είναι η πιο ενδεδειγμένη? Πολύ όμορφο το B&W μήπως γνωρίζεις την κατηγορία τιμής του?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385
για την σύνδεση μόνο μια δοκιμή θα σε πείσει.Επίσης αν ο προ σου έχει 2 pre out μπορείς να το συνδέσεις στην δεύτερη ή να αγοράσεις έναν Y-splitter και να συνδέσεις sub και τελικό στο ίδιο pre out.H τιμή του είναι περι τα 1000 ευρω(μαλλόν τόσο ΄χει και το dd 10)

ΛΑΘΟΣ:To DD-10 έχει 2000:111:(οποτε ακου και τα δύο αν μπορείς,δεν έχω ακούσει το dd μόνο το b&w)

Reaction score
11.664
Μερικοί λένε ότι είναι καλύτερα να πάρεις την pre out του προενυσχυτή σου να τη βάλεις στο Sub και μετά να πάρεις από την έξοδο του Sub να δώσεις στον τελικό ενισχυτή το σήμα, που δεν θα έχει πλέον χαμηλές συχνότητες. 'Ετσι, λένε, δε ζορίζεις τον τελικό σου να ενισχύσει το ενεργοβόρο σήμα των χαμηλών συχνοτήτων με αποτέλεσμα καλύτερη απόδοση στο υπόλοιπο φάσμα. Έτσι νομίζω και εγώ ότι είναι καλά.

Reaction score
8
Λοιπον ξεκινοντας απο την αρχη και αναφερομενος στην καλυτερη συνδεση του σαμπ με τον ενισχυτη, η καλυτερη λυση ειναι απο την εξοδο προενισχυσης του ενισχυτη για τον απλο λογο οτι το σημα περναει απο λιγοτερα σταδια επεξεργασιας.
Ως προς το ηχητικο μερος τωρα σε αυτα τα χρημματα η λυση των δυο υπογουφερ της B&W ειναι ελαφρα καλυτερη, αλλα μονον στην περιπτωση ενος σωστα διαμορφωμενου ηχητικα χωρου. Σε περιπτωσεις κοινων οικιακων χωρων η ψηφιακη ισοσταθμιση των χαμηλων απο το VELODYNE εχει πολυ ευεργετικη επιδραση στον ηχο της συγκεκριμενης περιοχης. Ενα αλλο σημειο που θα ηθελα να σου επισημανω ειναι οτι η διαφορα στην εκταση του χαμηλου μεταξυ του DD 10και του DD 12 ειναι αρκετα μεγαλη και θεωρω το 12αρι το πιο ιδανικο για χρηση σε δικαναλο ηχο μια και ταχυτατο ειναι και τον ογκο που σου λειπει θα σου δωσει.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: SUBWOOFER ΣΕ ΔΙΚΑΝΑΛΟ ΗΧΟ

Λοιπον ξεκινοντας απο την αρχη και αναφερομενος στην καλυτερη συνδεση του σαμπ με τον ενισχυτη, η καλυτερη λυση ειναι απο την εξοδο προενισχυσης του ενισχυτη για τον απλο λογο οτι το σημα περναει απο λιγοτερα σταδια επεξεργασιας.
Ως προς το ηχητικο μερος τωρα σε αυτα τα χρημματα η λυση των δυο υπογουφερ της B&W ειναι ελαφρα καλυτερη, αλλα μονον στην περιπτωση ενος σωστα διαμορφωμενου ηχητικα χωρου. Σε περιπτωσεις κοινων οικιακων χωρων η ψηφιακη ισοσταθμιση των χαμηλων απο το VELODYNE εχει πολυ ευεργετικη επιδραση στον ηχο της συγκεκριμενης περιοχης. Ενα αλλο σημειο που θα ηθελα να σου επισημανω ειναι οτι η διαφορα στην εκταση του χαμηλου μεταξυ του DD 10και του DD 12 ειναι αρκετα μεγαλη και θεωρω το 12αρι το πιο ιδανικο για χρηση σε δικαναλο ηχο μια και ταχυτατο ειναι και τον ογκο που σου λειπει θα σου δωσει.
Κατ' αρχήν ευχαριστώ για την βοήθεια. Δυστυχώς ο χώρος μου είναι τυπικός οικιακός, και με πολλές δυσκολίες, και αυτός είναι ο λόγος που προσανατολίζομαι στο DD-10, λόγω των ευκολίων ως προς τις δυνατότητες και τον περιορισμένο όγκο του. Το δίλημμα που έχω τώρα ως προς την σύνδεση, είναι το εξής: Ο προενισχυτής μου έχει 2 εξόδους. Να συνδέσω λοιπόν τον προενισχυτή με το sub, και μετά το sub με τον τελικό ή να συνδέσω παράλληλα sub και τελικό με τον πρό, από τις 2 διαφορετικές εξόδους του πρό?
Τελικά η λύση αγοράς ενός ποιοτικού sub στην δική μου περίπτωση αξίζει? Η να το θέσω αλλιώς, μήπως να αντικαταστούσα τα ηχεία...?
Και αν ναι, πόσα χρήματα θα μου κόστιζε κάτι καλύτερο? Η ερώτηση φιλοσοφική. Thanks.

Reaction score
8
εγω προσωπικα ειμαι οπαδος των σαμπς ακομα και ως συνοδα σε ενα ζευγαρι πολυ ποιοτικα πληρους φασματος ηχειων. Ετσι και τα δικα μου ANALYSIS OMEGA τα συνοδευω με ενα VEKODYNE DD12. Καποιοι αλλοι φιλοι συνφορουμιτες διαφωνουν με αυτην την αποψη.
Ωσ προς το ειδος της συνδεσης σου απαντησα ηδη. Γιατι το σημα να το περασεις μεσα απο αλλο ενα σταδιο επεξεργασιας δηλαδη μεσα απο το υπογουφερ; Φυσικα ειναι καλυτερα να παρεις απο την εξοδο προενισχυσης. Τωρα αν παρεις καποιο απο την σειρα DD VELODYNE ,η καποιο αλλο απο τα σαμπς με αυτοματη ψηφιακη ισοσταθμιση,αυτο μετραει την εκταση στα χαμηλα των κυριως ηχειων σου και θα προσθεσει η θα αφαιρεσει τις συχνοτητες που χρειαζονται για την συγκεκριμενη ακουστικη περιοχη και για τον δεδομενο χωρο ακροασης.
Παντως κυττα και το φτηνοτερο 12αρι της VELODYNE δεν θυμαμαι τον τυπο του ισως SPL τα 1500 ευρω ονομαστικη τιμη, που εχει πολυ μικρες ηχητικες διαφορες απο την σειρα DD και ειναι σημσντικα φθηνοτερο και διαθετει και την αυτοματη ψηφιακη ισοσταθμιση χαμηλων σε λιγο πιο απλη μορφη.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: SUBWOOFER ΣΕ ΔΙΚΑΝΑΛΟ ΗΧΟ

εγω προσωπικα ειμαι οπαδος των σαμπς ακομα και ως συνοδα σε ενα ζευγαρι πολυ ποιοτικα πληρους φασματος ηχειων. Ετσι και τα δικα μου ANALYSIS OMEGA τα συνοδευω με ενα VEKODYNE DD12.

Και πάλι ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες σου άλλα θα ήθελα να σου κάνω μια τελευταία ερώτηση κρίσεως. Όπως σου ανέφερα ο χώρος μου είναι πολύ δύσκολος και περιορισμένων επιλογών με αποτεέλεσμα να μην μπορώ να παίξω αλλάζοντας θέση στο sub μέχρι να βρω την ιδανική. Έτσι λοιπόν το μόνο μέρος που μπορώ να τοποθετήσω το sub είναι μπροστά από την βάση του αριστερού ηχείου. Μήπως το σύστημα θα γέρνει από αριστερά ή μήπως απογοητευτώ?

Reaction score
8
οχι γιατι ακομα και τα περισσοτερα φτηνα υπογουφερ, εχουν ρυθμιστικο φασης, το οποιο χοντρικα ρυθμιζει αυτην την ανισσοροπια τοποθετησης αριστερα - δεξια. Στην δε σειρα DD ολα αυτα ρυθμιζονται τοσο αυτοματα, οσο και χειροκινητα, ενω τα αποτελεσματα τα βλεπεις και σε οποιαδηποτε οθονη το συνδεσεις μεσω της αναλογης εξοδου.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Η ιδανική θέση ενός sub για ακρόαση μουσικής, είναι ακριβώς ανάμεσα στα ηχεία και στον ίδιο οριζόντιο άξονα. Εξέτασε πρώτα αυτήν την περίπτωση.

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299
H τοποθέτηση του υπογούφερ έχει να κάνει και με τη συχνότητα λειτουργίας αλλά και τη στάθμη του.
Λογικά με τα ηχεία που διαθέτεις μιλάμε για κάτω από 50-60 κύκλους για την απόκριση του. Αν και η στάθμη του είναι ρυθμισμένη για μουσική, χωρίς ιδιαίτερη έμφαση στις χαμηλές, και με σωστή τη φάση δε θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα στη τοποθέτηση ακόμα και αν δεν ακολουθήσεις κατά γράμμα τη συμβουλή του Νίκου που βέβαια είναι το ιδανικό.
Λίγο δεξιά ή αριστερά δεν θα σε προβληματίσει ιδιαίτερα. Το γράφω αυτό επειδή συνήθως στο κέντρο μεταξύ των ηχείων υπάρχει το ικρίωμα των μηχανημάτων το οποίο δεν είναι εύκολο να αλλάξει θέση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.175
Members
38.422
Νεότερο μέλος
dimkkk