subwoofer σε δικαναλο

D

deleted user 10898

Guest
ποιος ακουει απο σαμπ?

με τι ηχεια?

ποιο σαμπ? ενα ή δύο?

συστημα διορθωσης (velodyne/lingdorf/adussey/behri...)κλπ?

ευχαριστω
Νικος
 


D

deleted user 10898

Guest
προφανως δενει καλα με το συστημά σου λόγω των μπέρι κροσσ. μπορει να ακολουθησει τα "γρηγορα" μαγνεπαν? καλυπτει συχνοτητες τους η ξεκινα εκει που αυτα σταματούν?
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.217
Reaction score
3.896
Το "σκάσε εσύ να μιλήσει ο άλλος" είναι σχετικό αλλά γίνεται το καλύτερο δυνατό. Παίζει ισοστάθμιση και φίλτρο 24db/oct Linkwitz Riley στους 45 κύκλους. Αυτό σε συνδυασμό με την σωστή τοποθέτηση κάνουν το sub να δένει πραγματικά άριστα με τα ηχεία, σαν να αποτελούσε μέρος τους εξ αρχής. Ακολουθεί μια χαρά τις μεμβράνες. Η δουλειά του άλλωστε είναι περιορισμένη οπότε δεν καταλαβαίνεις κάτι. Εδώ υπάρχουν επιτυχημένες υβριδικές υλοποιήσεις με κρος στους 350 κύκλους.

...
 


Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.217
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: subwoofer σε δικαναλο

Nικο, αυτο το σαμπακι το εχεις υποψιν σου ? :116:
Ναι! Το είχα προτείνει κάποτε για όσους ήθελαν ένα εύκολο και γρήγορο διαζύγιο. :137:

Πάντως άνευ πλακός, δυστυχώς καμία κατασκευή δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα γούφερ στις χαμηλές συχχνότητες.

...
 

Μηνύματα
436
Reaction score
0
Κάποια στιγμή θέλω να βάλω κι εγώ σαμπ και να κάνω ενεργό κροσάρισμα κάπου στους 100 κύκλους. Πιο πολύ για να απαλλαγώ από τις ακυρώσεις και τις κορυφές χαμηλά, για να έχω ευχέρεια στην τοποθέτηση των πάνελ.

Άμα είναι περιορισμένος ο χώρος, τι να κάνεις...
 


PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.942
Reaction score
13.422
Δύο υπογούφερ ιδιοκατασκευή (με τους δορυφόρους επάνω τους) με 12 ιντσών μεγάφωνα της Peerless και ενισχυτή που τα οδηγεί, με ενεργό κροσόβερ, τον γερόλυκο Luxman M-03 με πλήρη αναβάθμιση.
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
εγω μολις αγορασα δυο απο αυτα,



για τα μπροστινα καναλια που λογω ταχυτητας και ηχου ελπιζω να δεσουν με τα Αναλυσις που σκοπευω να τα κοψω περιπου στους 60 με ενεργο εξωτερικο κρος. Αυτα βεβαια ως σκεψη - κανουμε δοκιμες και βλεπουμε.

Επισης ως κυριο υπογουφερ εχω το VELODYNE DD12 που με την ψηφιακη του ισοσταθμιση θα κανω την τελικη ρυθμιση του χαμηλου και θσ τοχω και για το χομ σινεμα.



κατι μου λεει οτι μαλλον εκλεισα απο χαμηλο, εκτος αν μου την δωσει και παρω το 18αρι της ιδιας σειρας, αλλα φοβαμαι οτι θα χασω αρκετα σε ταχυτητα.
 



Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.217
Reaction score
3.896
Τι κουφάλες είστε ρε! :114:
Πάντως, η χρήση ενός (ή δύο) μεγάλου sub είναι η καλύτερη λύση. Όταν όμως δεν μπορούμε να το τοποθετήσουμε με ακρίβεια εκεί που πρέπει, τα δύο μικρότερα είναι μονόδρομος και τα συγκεκριμένα από τα καλύτερα που έχω ακούσει. Δύο από αυτά συνοδεύουν σε σύστημα γνωστού δύο Martin Logan Request με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.

...
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
ευχαριστω

τα εχω ακουσει σκετα και αυτο που με εντυπωσιασε ηταν η καθαροτητα και η ταχυτητα του χαμηλου.
Ανυπομονω να δω πως θα δεσουν στο συστημα.

υ.γ. Ηλια μην τα πολυακους και γλυκαθεις και μπεις σε εξοδα.
 


D

deleted user 10898

Guest
Θαναση με μπερδεψες. για λεγε αναλυτικα..
το βελο δεν σου εφτανε? παρολη την ισοσταθμιση γινοταν αντιληπτο οταν επαιζε?
γιατι τα b&w? τα ανιστοιχα πχ rel δεν ειναι πιο σιγουρη επιλογη? αφου εχεις 3 δεν με δεινεις το βελο? (εαν το πουλησεις στειλε πμ)
Νικος
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
το βελο δεν σου εφτανε?
μου εφτανε απο πλευρας ογκου και εκτασης και της βριντης που λεμε στο μπασο, μου ελειπε μια απειροελαχιστη καθαροτητα και ταχυτητα που εχουν τα PV1
Eλαχιστα αντιληπυο η τουλαχιστον ετσι νομιζα. Εχει εξαιρετικο συστημα ψηφιακης ισοσταθμισης, αν και προτεινω στους φιλους που εχουν παρομοια υπογουφερ να μην επεμβαινουν στην διορθωση συχνοτητας πανω απο 3 ντι μπι + και κατω απο 6 -.
Γιατι ειναι ομορφα και ταχυτατα και κοβουν απο μονα τους καπως φυσικα δεν μπορω να το διατυπωσω με τεχνικους ορους, πανω απο τα 70 χερτζ και γενικα σαν αισθηση μου φαινονται ιδανικα για συνοδα σε πανελ ηχεια και λογω του κλειστου κουτιου τους.
Ως κατοχος και REL STRATA θα ηθελα να σου πω οτι ειναι εξαιρετικα ως συνοδα σε ενα συστημα μουσικης και ιδιαιτερα το 5. Οχι οτι τα υπολοιπα στρατα δεν ανταποκρινονταν στις προσδοκιες μου, αλλα ηταν ενα κλικ πιο κατω ειτε λογω οτι μερικα ηταν μπας ριφλεξ και ειτε ειχαν πιο μαλακο μεγαφωνο η πιο σκληρο.
Νικο θα σε εχω υποψιν μου αν και δεν το βλεπω να το δινω.
 





Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.808
Μηνύματα
3.028.455
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός
Top