Tannoy Revolution XT 6F

Reaction score
155
Γειά σας και καλή χρονιά!
Χειάζομαι τη βοήθεια σας. Επειδή σκέφτομαι να προβώ σε αγορά ηχείων, αν υπάρχει κανείς που να έχει τα παραπάνω ηχεία, θα ήθελα να μάθω τυχόν εντυπώσεις - παρατηρήσεις κλπ. Επίσης με τι ενισχυτή τον συνοδεύετε και αν έχει δοκιμάσει κάποιος να τα γεμίσει με σκάγια ή άμμο, όπως έχει αναφερθεί στο review του ήχου (τ.496).
Ευχαριστώ, έυχομαι σε όλους ένα ευχάριστο και μουσικότατο 2017!

Reaction score
2
Καλη χρονια.
Ειχα ακουσει και διαβασει τα καλυτερα για αυτα. Θα εχεις δει οτι ειναι πενταστερα και με βραβεια στο what hifi, αν και συχνα αυτο δεν λεει και κατι, οπως εχει αποδειχτει για πολλα προιοντα. Hμουν πολυ ενθουσιασμενος που υπηρχαν για ακροαση στην αντιπροσωπια στην καλλιθεα και ανυπομονουσα να τα ακουσω με τον ενισχυτη μου (Αrcam fmj A38). Ηταν και πολυ κοντα στο όριο που ειχα βαλει τοτε (1000 ευρω). Παρολο που ο Arcam ειναι "ευγενικος" και βγαζει μεγαλα "σωματα", αυτο που ακουσα δεν μου αρεσε. Μου φανηκαν λιγο τονισμενα και αρκετα σκληρα στα πριμα τους και μου ελειπαν αρκετα τα μπασα και τα σωματα. Ισως να μην ειχαν στρωσει ακομα καλα(?), ισως να μου αρεσει εμενα ο πολυ μαλακος ηχος (?). Τελικα κατεληξα να δωσω πολυ περισσοτερα απο οσα ειχα υπολογισει και πηρα audio physic. Παντως η κατασκευη τους ηταν εκπληκτικη για την τιμη τους και η εξυπηρετηση απο το μαγαζι αψογη. Να πας να τα ακουσεις οπωσδηποτε γιατι ο καθενας ακουει αλλιως και την βρισκει αλλιως.

Reaction score
155
Καλη χρονια.
Ειχα ακουσει και διαβασει τα καλυτερα για αυτα. Θα εχεις δει οτι ειναι πενταστερα και με βραβεια στο what hifi, αν και συχνα αυτο δεν λεει και κατι, οπως εχει αποδειχτει για πολλα προιοντα. Hμουν πολυ ενθουσιασμενος που υπηρχαν για ακροαση στην αντιπροσωπια στην καλλιθεα και ανυπομονουσα να τα ακουσω με τον ενισχυτη μου (Αrcam fmj A38). Ηταν και πολυ κοντα στο όριο που ειχα βαλει τοτε (1000 ευρω). Παρολο που ο Arcam ειναι "ευγενικος" και βγαζει μεγαλα "σωματα", αυτο που ακουσα δεν μου αρεσε. Μου φανηκαν λιγο τονισμενα και αρκετα σκληρα στα πριμα τους και μου ελειπαν αρκετα τα μπασα και τα σωματα. Ισως να μην ειχαν στρωσει ακομα καλα(?), ισως να μου αρεσει εμενα ο πολυ μαλακος ηχος (?). Τελικα κατεληξα να δωσω πολυ περισσοτερα απο οσα ειχα υπολογισει και πηρα audio physic. Παντως η κατασκευη τους ηταν εκπληκτικη για την τιμη τους και η εξυπηρετηση απο το μαγαζι αψογη. Να πας να τα ακουσεις οπωσδηποτε γιατι ο καθενας ακουει αλλιως και την βρισκει αλλιως.
Ναι Alex76 και γω τα άκουσα εκεί και συμπέρανα τα ίδια πράγματα, αλλά μάλλον έχει να κάνει οτι ήταν άστρωτα... γι' αυτό ρώτησα άν τα έχει κανείς στο χώρο του. Τώρα προσανατολίζομαι προς Spendor μεριά, στα ακριβώτερα Α5R, δε ξέρω ακόμα θα τα ακούσω και βλέπουμε. Εσύ ποια audio physic πήρες; τα συνοδεύεις με τον Arcam;

Reaction score
2
Πηγα να ακουσω τα μικρα spendor στην στοα (δεν με επαιρνε οικονομικα για τα μεγαλα) αλλα ο χωρος που εχει φτιαξει πανω για ακροασεις δεν ηταν ακομα ετοιμος και ειχε τρομερη αντιχηση, χειροτερη απο αδειο γκαραζ. Οποτε δεν εβγαλα κανενα συμπερασμα απολυτως εκτος του οτι ειναι πολυ δυσκολα στην οδηγηση και θελουν πολυ καλα ρευματα. Αν εχει φτιαξει τον χωρο τωρα και εχεις δυνατο ενισχυτη πηγαινε. Πηρα τα yara II superior και τα παιζω με τον arcam με πολυ καλα αποτελεσματα. Ακουσα παρα πολλα ηχεια ακομα και νεοτερα και ακριβοτερα της physic αλλα αυτα ηταν τα μονα που μου κανανε κλικ.

Reaction score
3
Εχω xt6f της Tannoy στην κατοχή μου. Μπορώ να πω οτι κι εγώ όταν τα άκουσα στην αντιπροσωπία δεν ενθουσιάστηκα με τα χαμηλά τους, τα βρήκα κάπως πλαδαρά ίσος μπουκωμένα θα έλεγα. Πίστεψα όμως οτι τα ηχεία ήταν άστρωτα.
Πλέον έχουν στρώσει και έχουν πάρει τα "ίσια" τους. Άλλος ήχος

Reaction score
155
Toman, μια που τα έχεις, έχεις δει αν μπορείς να τα γεμίσεις; Με τι τα συνοδεύεις;
Και τα revolution ΧΤ 8F αν έχει κάποιος να μας πει...

Reaction score
3
Οχι δεν έχω κοιτάξει εαν γεμίζουν. Αν και είχα κι εγω την απορία απο που θα μπορούσαν να γεμίσουν. Δεν θα το έκανα, η απόδοση τους με καλύπτει προς το παρόν.
Τα οδηγό με προ - τελικό audiolab. Ομως σίγουρα σηκώνουν και ποιο ποιοτικά συνοδά (εννοείτε). Οχι οτι τα πάνε άσχημα με τα audiolab.....αλλά θέλουν κι άλλο, ειδικά σε θέμα τροφοδοσίας πιστεύω. Τα XT8F δεν τα έχω ακούσει.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo