TECHNICS SL1200 MK-7

Reaction score
105
Χωρίς να θέλω να βγω off topic, θα εκτιμούσα να άκουγα και τις απόψεις σας στο διπλανό τόπικ και για τα SL-1500C & SL-100C

Reaction score
579
Και από που αγοράζεις αυτά hinges αν θέλει κάποιος να κάνει αυτό με την διπλής όψεως ταινια;;;
Καπου ειδα .δεν θυμαμαι που, καποιον που φτιαχνει μεντεσεδες για technics εδω Αθηνα google it.

Reaction score
394
Με αυτά και με αυτά άντε να χωνέψω το ότι το καπάκι είναι έτσι όπως ειναι.Τελικώς το mk7 αξίζει τα λεφτά του;;

Reaction score
758
Με αυτά και με αυτά άντε να χωνέψω το ότι το καπάκι είναι έτσι όπως ειναι.Τελικώς το mk7 αξίζει τα λεφτά του;;
Να πούμε 2-3 βασικά.

Κάτοχος SL1210M3D και έχουν περάσει από τα χέρια μου και MK2, και MK3 (Γιαπωνέζικο) και M3D και MK5 και M5G και ΜΚ7 Limited 50th Anniversary, καθώς και διάφορα SuperOEM variants (Stanton ST-150, Reloop RP-7000/RP-8000, Pioneer DJ PLX-1000 κλπ).

Αρχικά, ένα ΜΚ7 κατασκευαστικά είναι απαράδεκτο σε σχέση με τα προγενέστερα Technics MK2, M3D, MK5, M5G...

Δεν έχει hinges, τα πανάκριβα και άχρηστα κατ'εμε καπάκια που βγάζουν, έχουν πόδια με λαστιχένια πατούρα στο σημείο των μεντεσέδων και στη μπροστά μεριά. Κατά συνέπεια θα περνάνε σκόνες από μέσα.

Αν ο σκοπός μας είναι καθαρά η προστασία του πικάπ από τη σκόνη, πάμε για Decksaver που πατάει κι εφαρμόζει σωστά στην επιφάνει του πικάπ και την αγκαλιάζει, οπότε σκόνες δε μπαινουν έτσι εύκολα.

Αν το πικάπ τώρα το θέλεις για ακροάσεις, κατ'εμέ 1000 φορές να μείνεις με το Dual που έχεις ή να επενδύσεις σε άλλο μοντέλο.

Αν βρείς MK5 ή M5G, είναι η χρυσή τομή ποιότητας κατασκευής και τίμιου ηχητικού αποτελέσματος για το budget (αν το παντρέψεις με σωστή κεφαλοβελόνα πάντα), αλλά μή νομίζεις ότι θα σου κοστίσει σημαντικά φτηνότερα από ένα GR2.

Πάντως το να δώσεις ένα 1000άρικο για να πας στο ΜΚ7, απλά πετάς τα χρήματά σου. Η' κράτα τα, ή κοίτα κάτι άλλο.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.178
Εχω το SL 1200MK2 εδώ και πολλά χρόνια.
Εχει τα δύο λαστιχάκια στο εμπρός μέρος.
Δεν είδα να μαζεύει σκόνες.

Reaction score
758
Εχω το SL 1200MK2 εδώ και πολλά χρόνια.
Εχει τα δύο λαστιχάκια στο εμπρός μέρος.
Δεν είδα να μαζεύει σκόνες.
Αν μιλάμε για αυτό το dustcover,

Βάλτο σε εξοχική κατοικία σε μέρος πλούσιο σε χώμα κλπ και έλα να μου ξαναπείς σε σχέση με ένα Decksaver ποιος μαζεύει ή δε μαζεύει σκόνη (έστω και λίγη περιμετρικά έσω και έξω του χείλους). :)

Μπορώ όμως να δεχτώ το ότι ο κόσμος μπορεί να προτιμάει το dustcover από θέμα ομορφίας κι εμφάνισης, γιατί κατά πολλούς το decksaver είναι άσχημο. Προσωπικά με απασχολεί το να κουμπώνει και να μή σπάει εύκολα (οπότε για μένα το decksaver υπερέχει ξεκάθαρα, πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς ότι κοστίζει τα μισά και λιγότερα).

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.178
Σε εξοχικό είμαι με πολλή σκόνη και χώμα , και με ένα πλέον καυκάσου , που όταν τρέχει και πηδοβολάει , σηκώνει κουρνιαχτό .
Δεν λέω ότι δεν μπαίνει σκόνη μέσα, αλλά όχι κάτι τραγικό .

Reaction score
3.346
Την ώρα που παίζει το πικάπ μαζεύει σκόνη που αιωρείται στον αέρα . Ειδικά το καλοκαίρι με την ξηρασία.
Καθαρίζω το δίσκο με το βουρτσάκι , αφού τον έχω ψεκάσει με αντιστατικό πιστολάκι Zerostat και ένα-δυο επιπλέον ψεκάσματα με ιόντα μετά το βούρτσισμα.
Με το καπάκι του πικάπ ανοιχτό , ο δίσκος χρειάζεται πάλι καθάρισμα γιατί έχει μαζέψει σκόνη μέχρι να τελειώσει η πλευρά.
Δείτε πόση σκόνη υπάρχει στον αέρα. Το βράδυ με ένα ισχυρό φακό παρατηρήστε τη σκόνη που επικάθεται στο δίσκο κατά τη διάρκεια του παιξήματος.
Για τους παραπάνω λόγους πάντα τοποθετώ το καπάκι όταν ακούω μουσική από πικάπ.

Πικάπ χωρίς καπάκι
μαζεύει σκουπιδάκι
ενώ με το καπάκι
ακούς τον Χατζιδάκι

Reaction score
3.346
Και μαζί με τον χατζιδάκι ακούς και το ανδρασάκι από το καπάκι.
Έχω πέντε πικάπ και κανένα από αυτά δεν παρουσιάζει φαινόμενα ακουστικού feedback.
Σε κάποιες πολύ υψηλές εντάσεις έχω παρατηρήσει το αντίθετο, ότι μειώνεται το feedback με το καπάκι τοποθετημενο σωστά.

Εγώ βάζω το καπάκι
για να μην χοροπηδάει το γουφεράκι
μέσα-έξω σπ' το μπασάκι
δε Θα με πονάει το αυτάκι

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.178
Ολα τα πικαπ παίζουν καλύτερα χωρίς το καπάκι. Μία μεγάλη επιφάνεια που συντονίζει με το παραμικρό .
Το λένε και οι κατασκευαστές.
Τώρα εσύ τι κάνεις είναι άλλο θέμα.

Reaction score
3.346
Όταν το πικάπ έχει καπάκι είναι καλύτερα να είναι κλειστό παρά ανοιχτό.
Ειδάλλως να παίζει το πικάπ χωρίς καθόλου καπάκι αλλά σε χώρο dust free.
Αν συντονίζει το πικάπ έχεις τεράστια προβλήματα αλλού και θέλει πολύ ψάξιμο και room treatment.
Η δε βάση στήριξης του πικάπ παίζει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο και συνήθως κανένας δεν ασχολείται, εννοείται κανένας dj δεν πρόκειται να ασχοληθεί

Last edited:

Reaction score
758
Η δε βάση στήριξης του πικάπ παίζει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο και συνήθως κανένας δεν ασχολείται, εννοείται κανένας dj δεν πρόκειται να ασχοληθεί
Εδω ομως εχεις μεγαλο λαθος.
Κι αυτο φαινεται γιατι δεν εχεις παιξει ποτε ως DJ, για να δεις τι γίνεται όταν έχει αέρα ή όταν εχεις δυνατά τα monitors κλπ... Βεβαίως και το feedback απασχολεί και έναν DJ ή έναν διοργανωτή.

Εκει το πικαπ με την καλύτερη βαση (ως βαρος και αντικραδασμικα στο σασσι) και το λιγότερο feedback ηταν το Stanton ST-150 (οι πρωτες εκδοσεις πριν και μετα την αλλαγη σηματος της Stanton και οχι οι νεοτερες εκδοσεις M2 που ηταν του πεταματου). Ζύγιζαν 16,5 κιλα και δε το κούναγες με τίποτε. Βέβαια είχε τα κακά των SuperOEM εκείνης της γενιας.

Τα ΜΚ2-ΜΚ5 ζυγιζαν 12 κιλα και το ΜΚ7 ζυγίζει 11.2 κιλα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.178
Δεν αναφερόμουν στο SL 1200 MK2 .
Αλλά γενικά. Ακόμη και σε αυτό.
Το SANSUI SR 929 που επίσης έχω δεν κάνει κιχ.
Είτε με καπάκι είτε χωρίς.
Η αλήθεια είναι , ότι με το καπάκι κλειστό τα περισσότερα πικαπ παίζουν καλύτερα.
Σε αυτό έχει δίκιο ο @g.kar
Ta mk2 νομίζω είναι 15 κιλά .
Το SR 929 είναι 17,5 και έχει την ίδια τοπολογία με το SL 1200 MK2 .

Reaction score
3.346
Εδω ομως εχεις μεγαλο λαθος.
Κι αυτο φαινεται γιατι δεν εχεις παιξει ποτε ως DJ, για να δεις τι γίνεται όταν έχει αέρα ή όταν εχεις δυνατά τα monitors κλπ... Βεβαίως και το feedback απασχολεί και έναν DJ ή έναν διοργανωτή.

Εκει το πικαπ με την καλύτερη βαση (ως βαρος και αντικραδασμικα στο σασσι) και το λιγότερο feedback ηταν το Stanton ST-150 (οι πρωτες εκδοσεις πριν και μετα την αλλαγη σηματος της Stanton και οχι οι νεοτερες εκδοσεις M2 που ηταν του πεταματου). Ζύγιζαν 16,5 κιλα και δε το κούναγες με τίποτε. Βέβαια είχε τα κακά των SuperOEM εκείνης της γενιας.

Τα ΜΚ2-ΜΚ5 ζυγιζαν 12 κιλα και το ΜΚ7 ζυγίζει 11.2 κιλα.
Μιλάω για βάσεις ειδικές για στήριξη πικάπ, της Symposium λ.χ. σαν την δική μου.
Έχεις δει πολλούς dj Έλληνες να παίζουν με καλές βάσεις;

Reaction score
758
Μιλάω για βάσεις ειδικές για στήριξη πικάπ, της Symposium λ.χ. σαν την δική μου.
Έχεις δει πολλούς dj Έλληνες να παίζουν με καλές βάσεις;
Έλληνες οχι και δεν εχω δει σε Ελληνική διοργάνωση γενικα, γιατι τα πικαπ τα έχουν του πεταματου (δε πουλάει τοσο βλεπεις ώστε να γινει ευλαβικά ενα στησιμο).
Σε φεστιβαλ εξω οπως φυσικα και στο εμποριο (βλεπε Thomann κλπ), υπαρχουν βασεις που τοποθετούνται απο εγκαταστατες, αλλα οχι παντα.

Τωρα,το "καλες" ειναι σχετικό.
Anti vibration και isolation θελεις σε ενα event, οποτε και η βάση των 70-120 ευρω θα στο προσφέρει. Δε χρειάζεται να παμε σε κοστη του 500αευρου (δε ξερω καν ποσο κοστίζει η βάση σου, οποτε τυχαίο το νούμερο φυσικα).

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.257
Συμφωνώ και εγώ. Πάντα το έχω κλειστό, ακόμη και κατά την ακρόαση.
Αντιθέτως, κατά την Ακουστική Κρητης (dual Ελλάδος), το καπάκι κατά την ακρόαση πρέπει οπωσδήποτε να είναι ανοικτό, ή ακόμη καλύτερα, εκτός . Δεν γνωρίζω τον λόγο.

Παιδιά έμεινα στο θέμα του g kar με ανοικτό τον υπολογιστή και δεν είδα τα μετέπειτα θεματα . Για αυτόν τον λόγο φαίνεται ξεκάρφωτη η προσάρτηση μου.

Last edited:

Reaction score
3.461
Και εγώ με το SL1600 MK2 με κλειστό το καπάκι ακουω ακόμα και αν επιλέξω ενα μόνο κομμάτι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.366
Members
38.450
Νεότερο μέλος
Ec_K