Tesla (απο 1/1/23)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
28.041
Reaction score
82.314
Το 3 μπορεί να είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο, δεν είναι όμως για να αντικαταστήσει αυτοκίνητο δύο κατηγοριών πάνω, τουλάχιστον όχι χωρίς να σου λείψουν πράγματα στην πορεία.
Φοβάμαι πάρα πολύ πως αν δώσω την CLS για Tesla 3 θα κλαίω κρυφά τα βράδια στο υπόγειο.
Αυτοί ειναι οι φόβοι μου. Από την άλλη δεν είναι και απαραίτητο να δώσω την CLS για να αγοράσω άλλο. Μπορώ να την κρατήσω να την κυκλοφορώ μια φορά την εβδομάδα σαν τους συνταξιούχους. Γιατί όχι;
Το S είναι πιο ψηλά στη γκάμα της εταιρείας, έχει μάλλον περισσότερη έμφαση σε premium στοιχεία, είναι όμως και παλιότερη σχεδίαση, 10 χρόνια είναι πολλά ακόμη και για αυτοκίνητα που ανανεώνονται εκ των έσω σημαντικά και σχετικά σιωπηλά κάθε τρεις και λίγο. Και αισθητικά είναι πιο κοντά σε αυτό που προσπάθησε η Mercedes να κάνει με τη CLS.
Βεβαίως, οικονομοτεχνικά τον συμφέρει ένα S ώστε με 3 χρόνια απόσβεση να είναι καλυμμένος ωραιότατα με την εφορία του. Ειδάλλως θα του κάνουν άγαλμα.
Αυτά είναι τα υπέρ του S.
Από την άλλη, οι "ανάγκες" του, είναι για model 2 και iD.3, τα υπόλοιπα δε του χρειάζονται, δε το χρησιμοποιεί σχεδόν ποτέ σε εκτός πόλης μεγάλες διαδρομές (και δε θα ξεκινήσει τώρα). 😎
Ισχύει
Φορολογικά, τον συμφέρει το S, αλλά το βλέπω too much για τις ανάγκες του
Ισχύει
Είναι και πελώριο, βάρκα ατελείωτη, δε βλέπω νόημα.
Δεν ισχύει, πελώριο είναι και αυτό που οδηγάω τώρα, δεν θα μου φανεί διαφορά.
Με σαφώς μικρότερο κόστος, αν θες να συνδυάσεις "παράδοση" και μέλλον, κοίτα και εδώ Volvo C40.
Μόνο σεντάν θέλω, όχι suv, δεν μου αρέσουν.
ντιμ , γαμσετα, περίμενε να ωριμάσει το eqe
Έχω χρόνο, ναι… η αγορά για φορολογικούς λόγους καλό είναι να γίνει στο πρώτο τρίμηνο του 2025.
Οπότε θα περιμένω και το eqe sedan που δεν το δίνουν διαθέσιμο στην Ελλάδα τώρα, και ότι άλλο βγει στο μεταξύ. Και ας δούμε και πως θα είναι το 3.
Και πάνω από όλα να δούμε τι θα ισχύει τότε φορολογικά με τις αποσβέσεις για τα ηλεκτρικά. Αν καταργηθούν τα σημερινά φορολογικά κίνητρα δεν ξέρω τι δρόμο θα τραβήξω.

Ασε που μπορεί να γίνει και το μετρό στη Σαλονίκη μέχρι τότε.
 


Μηνύματα
539
Reaction score
2.394
...
Αυτοί ειναι οι φόβοι μου. Από την άλλη δεν είναι και απαραίτητο να δώσω την CLS για να αγοράσω άλλο. Μπορώ να την κρατήσω να την κυκλοφορώ μια φορά την εβδομάδα σαν τους συνταξιούχους. Γιατί όχι;
...
Είναι λάθος (που έχω κάνει και εγώ και γεμίζεις γκαραζ).

Πλέον είμαι της σχολής Less is more – ένα και μόνο όχημα ανά μέλος οικογένειας , που έχει μέσα τα κλειδιά σου για όλα τα σπίτια σου , τα control των γκαράζ , τα e-pass , τα αντικείμενα που θέλεις (μπουφάν) κλπ

Εκτός από περιττά και διπλά έξοδα έχεις και μπελά (πέφτουν μπαταρίες – ξεφουσκώνουν λάστιχα - σου λείπουν κλειδιά κλπ)
 


symos

You're not worthy!
Μηνύματα
3.309
Reaction score
7.415
@Dimifoot

Εγώ θα σου κάνω μια "αιρετική" πρόταση που (αν και ξέρω ότι δεν θα την ακολουθήσεις) νομίζω πως έχει νόημα στην περίπτωσή σου:

Κάνε ό,τι έκανα κι εγώ και πάρε μια μεταχειρισμένη I-Pace.

Πλεονεκτήματα:

- Δεν χάνεις τίποτα σε premiumness σε σχέση με τη Mercedes, καθώς είναι ίδιας κατηγορίας αυτοκίνητα. Θα τολμήσω να πω ότι κερδίζεις κιόλας σε αίσθηση, αν μη τι άλλο λόγω του πολύ πιο σύγχρονου αυτοκινήτου.

- Σε σχέση με τη μαούνα που έχεις τώρα, το 4,70 της Jaguar θα σου φανεί αυτοκίνητο πόλης. Επειδή όμως είναι ενα "from the ground up" EV και δεν χάνει χώρους σε άχρηστα πράγματα (π.χ. μακριά μούρη) δεν νομίζω πως θα σου φανεί λιγότερο άνετο μέσα.

- Δεν είναι SUV που δεν σου αρέσουν, αλλά ως crossover είναι αρκετά πιο πρακτικό από ένα παραδοσιακό sedan.

- Από ομορφιά δεν το συζητάω, θα κυκλοφορείς με το πιο όμορφο EV (και όχι μόνο)

- Ούτε από επιδόσεις. Πιο γρήγορο και από Tesla Long Range στην εκκίνηση και τελική 208, όχι τα 160 που έχουν τα "της σειράς".

- Τα φορολογικά κίνητρα (αν υπάρχουν ακόμα) θα ισχύουν στο 100%, όμως επειδή θα το πάρεις μεταχειρισμένο θα κερδίσεις πολύ περισσότερα από όσα θα κέρδιζες από το "Κινούμαι Ηλεκτρικά Χ" και χωρίς να περιμένεις καθόλου.

Μειονεκτήματα:

- Δεν έχει το range ενός Tesla Long Range. Αν έκανες ταξίδια όλη την ώρα δεν θα στο πρότεινα. Για μια στο τόσο θα είναι όμως καλύτερο από το ID.3 (λόγω πολύ μεγαλύτερης μπαταρίας αλλά λίγο χειρότερου efficiency) που το έχεις ήδη και ξέρεις.

- Το μέλλον της Jaguar γενικά είναι λίγο αβέβαιο. Περιμένουμε τα αποτελέσματα του re-imagine plan και τα νέα μοντέλα που θα ανακοινωθούν, αλλά γενικώς αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε προς τα που οδεύει.

- Δεν έχει τα bells and whistles του software της Tesla. Αν θες κινητό, μην το πάρεις. Αν πάλι θες αυτοκίνητο, κάνε ένα test drive.


Οπότε...

Jag_I-PACE_22MY_Black_Interior_20.04.21_001.jpg


ή...

1702062582165.png
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
28.041
Reaction score
82.314
μεταχειρισμένη
Ισχύουν οι αποσβέσεις ηλεκτρικών για μεταχειρισμένα;
Και γιατί όχι καινούργιο;
ένα και μόνο όχημα ανά μέλος οικογένειας
Εντάξει, έχω δικαιολογία, το 2027 (δηλαδή 2 χρόνια μετά την όποια αγορά) η μικρή κόρη γίνεται 18 και θα θέλει αυτοκίνητο. Θα της δώσω την CLS.
:biggrin:
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
3.309
Reaction score
7.415
Ισχύουν οι αποσβέσεις ηλεκτρικών για μεταχειρισμένα;
Και γιατί όχι καινούργιο;
Ισχύουν όλα κανονικότατα.

Το "γιατί όχι καινούργιο" είναι ένα καλό ερώτημα και η απάντηση είναι εν μέρει προσωπική.

Το πρώτο κομμάτι αφορά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Το να πάρεις για παράδειγμα ένα Tesla μεταχειρισμένο που σε κάποιες φάσεις (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα) τα πουλούσαν σχεδόν όσο έκαναν καινούργια, δεν είχε κανένα νόημα. Στη Jaguar όμως για διάφορούς λόγους (κατηγορία τιμής, διαφορετικό κοινό, εμπορική επιτυχία του μοντέλου) οι τιμές των μεταχειρισμένων ήταν (φαντάζομαι ισχύει ακόμα) πολύ ανταγωνιστικές.

Επιπλέον, εκμεταλλευόμενος ότι τα EV δεν έχουν τέλη ταξινόμησης, μπορείς να εκμεταλλευτείς το χαμηλότερο ΦΠΑ που έχουν κάποιες άλλες χώρες, μόνο όμως για μεταχειρισμένο (άνω των 6 μηνών και με κάποια χιλιόμετρα, 5 χιλιάδες ή κάτι τέτοιο). Αλλιώς πρέπει να πληρώσεις τη διαφορά του ΦΠΑ αν είναι καινούργιο. Συν το γεγονός ότι και πέρα από το ΦΠΑ σε κάποιες χώρες πωλείται λίγο φθηνότερα άρα και τα μεταχειρισμένα είναι φθηνότερα.

Η Jaguar επίσης έχει το πρόγραμμα "Jaguar Approved" που αν πάρεις τέτοιο μοντέλο σου δίνει επιπλέον εγγύση, συν ότι το αυτοκίνητο έχει ελεγχθεί σε 100+ σημεία. Μαζί με έναν έλεγχο μπαταρίας από την αντιπροσωπεία, το παίρνεις σχετικά χωρίς φόβο.

Συμπερασματικά, το δικό μου μοντέλο (με τα συγκεκριμένα trims) είχε καινούργιο λίγο πάνω από 100Κ. Το αγόρασα 53.500€ με 14.000 χλμ. και ήταν 20 μηνών. Συν περίπου 1.000€ να το φέρω.

Οπότε η δική μου προσωπική άποψη είναι πως αν μπορείς να πάρεις ένα αυτοκίνητο 20 μηνών με 14.000χλμ και να γλιτώσεις 50.000€ σε σχέση με το καινούργιο, θα πρέπει να είσαι χαζός για να πάρεις το καινούργιο. Εκτός αν κάνει κάνα εκατομμύριο ξέρω γω, και λες 50 πάνω 50 κάτω 😄.

Από εκεί και πέρα, προσωπικά για μένα είναι και θέμα κόστους per se. Δεν νομίζω πως αξίζει να δώσει κανείς τόσα λεφτά (100Κ) για αυτοκίνητο. Και με τα 50plus ζορίστηκα (δεν εννοώ οικονομικά, ψυχολογικά) αλλά οκ, κάπως το δικαιολόγησα σε σχέση με το πόσο είχαν ακριβύνει γενικά τα αυτοκίνητα. Αλλά 100 για μένα παραπάει.

ΟΚ, αυτό μάλλον εξαρτάται και από το πόσα λεφτά έχεις, ίσως αν είχα 2-3 εκατομμύρια στην άκρη δεν θα με ένοιαζε να δίνω 100Κ για αυτοκίνητο κάθε λίγα χρόνια. Αν φτάσω ποτέ εκεί θα σου πω 😛.

Οπότε ναι, αυτοί είναι οι λόγοι.

Υ.Γ. Συν λίγο και αυτό που είπα για την αβεβαιότητα όσον αφορά τη Jaguar. Δεν ξέρω πόσο άνετα θα ένιωθα αυτή τη στιγμή να "επενδύσω" ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσό πάνω στη μάρκα. Ενώ τα 50, βάλε και τα φορολογικά, βάλε ότι θα το πουλήσεις και στην ξεφτίλα ένα Χ ποσό αν "χρειαστεί", ε, πόσο χαμένος θα βγεις. Το παίρνεις το "ρίσκο".
 



Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
28.041
Reaction score
82.314
Δεν είχα σκεφτεί ποτέ την πιθανότητα αγοράς μεταχειρισμένου. Θα ρωτήσω τον λογιστή όταν θα έρθει η ώρα, αλλά δεν ψήνομαι και πολύ να σου πω την αλήθεια
 

Μηνύματα
3.324
Reaction score
10.932
Ισχύουν οι αποσβέσεις ηλεκτρικών για μεταχειρισμένα;
Και γιατί όχι καινούργιο;

Εντάξει, έχω δικαιολογία, το 2027 (δηλαδή 2 χρόνια μετά την όποια αγορά) η μικρή κόρη γίνεται 18 και θα θέλει αυτοκίνητο. Θα της δώσω την CLS.
:biggrin:
Κόρη με προίκα :party: :roflmao:
large σε βρίσκω :dance2:
 











Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.603
Μηνύματα
2.910.898
Members
38.074
Νεότερο μέλος
gnpapast
Top