Tesla (απο 1/1/23)


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.305
Reaction score
128.433
Έγραψα στην Τέσλα Ελλάδας προ ~1,5 έτους (email προπαραγγελιας) ότι το θέλω οπωσδήποτε, ως πελάτης της Τέσλα (σε συνδυασμό με το ΙΧ), να σημειωθεί η παραγγελία μου, και μόλις γίνει διαθέσιμο να μου στείλουν τιμολόγιο, να παραλάβω άμεσα.

Απάντησαν θετικά, είμαστε σε αναμονή, όταν και όποτε.

Δυστυχώς, δεν έχω λάβει απάντηση για τα πάνελ τους, αυτά σα κεραμύδια που είναι, τα οικιακά φωτοβολταϊκά.
 


alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
15.466
Reaction score
29.047
Στο χτεσινό Q2 Earnings call ο Musk ανακοίνωσε την παρουσίαση του "Robotaxi" στις 10 Οκτωβρίου, ενώ σημείωσε πως η δίμηνη καθυστέρηση επέτρεψε και την "επίδειξη άλλων πραγμάτων".
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
15.466
Reaction score
29.047
Άκουσα το Q2 2024 Financial Results το οποίο είναι εδώ.

- Παρουσίαση "Robotaxi" και "άλλων πραγμάτων" σε 2 μήνες (10/10/2024).
- Η παραγωγή του Roadster ξεκινά του χρόνου.
- Όλη η παραγωγή του Optimus το 2024 - 2025 θα πηγαίνει εντός της Τesla. Από το 2026 θα πωλείται και σε άλλους.
- Εντός του 2024 πιστεύει ότι θα υπάρχει unsupervised FSD. Αν δεν γίνει ούτε το χρόνου θα είναι απογοήτευση.
- Εντός του 2024 θα ζητηθεί άδεια για το FSD σε Ευρώπη, Κίνα και αλλού, και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την λάβουν πριν μπούμε στο 2025.
- Δεν θα υπάρξει καμία ανακοίνωση για το Giga Mexico αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τις εκλογές, καθώς ο Τράμπ έχει δηλώσει πως θα βάλει δασμούς στα οχήματα από το Μεξικό. Αν γίνει αυτό δεν υπάρχει λόγος να γίνει εργοστάσιο εκεί.
- Υπάρχει ενδιαφέρον και συζητήσεις με άλλους κατασκευαστές για το FSD. Σίγουρα θα έρθουν και άλλοι στο μέλλον. Το μόνο που χρειάζεται από αυτούς είναι να σχεδιάσουν οχήματα που να διαθέτουν 7 κάμερες (ή όσες είναι αρκετές) για σωστό 360 view, gateway, σύνδεση κινητής καθώς και wifi.
- Αν το κατάλαβα σωστά, στο μέλλον θα υπάρξει και μια υπηρεσία τύπου Uber αλλά μόνο με οχήματα Τesla η οποία θα ανήκει στην Tesla, και ο στόχος είναι όλος ο στόλος των Tesla τα τεθεί στη υπηρεσία των μετακινήσεων τύπου Uber μέσω FSD, και οι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων να βγάζουν χρήματα όταν τα οχήματα τους κάθονται. Βέβαια πρέπει να το θέλει και ο ιδιοκτήτης, με τον Elon να λέει ότι σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν, αλλά υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να έχουν extra εισόδημα από κάτι τέτοιο.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
15.466
Reaction score
29.047
Φαντάσου τώρα σενάριο να έχεις πάει στη δουλειά, να έχεις παρκάρει έξω, και ενώ έχεις κατέβει να πάρεις καφέ να περνά δίπλα σου το αμάξι σου επειδή κάποιος το κάλεσε. :oops: :biggrin:
(αφεντικό τα λέμε, πάω να βγάλω κανένα φράγκο :roflmao:)

Ή να κάθεσαι στον κήπο και ξαφνικά τσουπ, μην το είδατε το Tesla.

 
Last edited:



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.306
Μηνύματα
2.896.387
Members
38.025
Νεότερο μέλος
Emmanuel P.
Top