Tesla

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.229
Αυτο που δε λετε ειναι που θα χωρεσουν ακομη τοσες χιλιαδες ρομποταξι στη κυκλοφορια των πολεων. Φανταζεστε να μπουν καμια 10αρια χιλ αυτοκινητα ακομη στη αθηνα που θα κινουνται 24/7; Τι να το κανω να πληρωσω φθηνα τη μετακινηση οταν θα κανω 2χ η 3χ για να φτασω στο προορισμο μου;
Ο προβληματισμός είναι εύλογος. Ωστόσο, σκέψου ότι:

1) τα ρομποταξί θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι διεσπαρμένα στρατηγικά σε διάφορα σημεία της πόλης (πχ μισθωμένες θέσεις πάρκινγκ) από όπου θα βγαίνουν μόνο όταν τα καλεί πελάτης. Χάρη στην αυτοματοποίηση και τη χρήση αλγορίθμων επιχειρησιακής έρευνας σε συνδυασμό με τεχνητή νοημοσύνη, θα υπάρχει βέλτιστη διαχείριση των δρομολογίων, με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση της αστικής κυκλοφορίας.

2) για κάθε ρομποταξί που μπαίνει σε κυκλοφορία, θα αποσύρονται δύο ταρίφες. Αυτό είναι από μόνο του ένα μεγάλο πλεονέκτημα για το κυκλοφοριακό στις πόλεις. Το επάγγελμα του ταξιτζή θα πάρει τη θέση του δίπλα σε αυτό του γανωματή.

Σε κάθε περίπτωση, οποίος επιθυμεί και έχει τη δυνατότητα, μπορεί να διαθέτει το ΙΧ του, αλλά νομίζω ότι κι αυτός με FSD θα πηγαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.469
Αφού με τόσους ταρίφες πάλι δεν βρίσκεις ταξί σε ώρες αιχμής πώς θα καλύψει τη ζήτηση ο μισός στόλος;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.499
Υπάρχουμε κι εμείς που δεν μπαίνουμε σε ταξιά και ΜΜΜ γιατί σιχαινόμαστε. :p

Η Tesla έχει παρουσιάσει επίσημα βίντεο που δείχνουν αυτόματο καθαρισμό του εσωτερικού των Robotaxi (κυρίως του Cybercab, αλλά και σε Model Y που χρησιμοποιούνται ως Robotaxi).

Το κύριο σύστημα είναι ένας ρομποτικός βραχίονας που καθαρίζει αυτόματα σκουπίδια, βρωμιά, ψίχουλα, μπουκάλια και την οθόνη, δηλαδή σκουπίζει μέχρι και τις δαχτυλιές από την οθόνη, vacuum-άρει τα καθίσματα και το πάτωμα, παίρνει όλη τη σκόνη. Όλη.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.229
Αφού με τόσους ταρίφες πάλι δεν βρίσκεις ταξί σε ώρες αιχμής πώς θα καλύψει τη ζήτηση ο μισός στόλος;
Η αυτοματοποιημένη διαχείριση με χρήση δοκιμασμένων μεθόδων επιχειρησιακής έρευνας μπορεί να βελτιώσει δραματικά τη διαθεσιμότητα, ακόμα και με χρήση μικρότερου στόλου οχημάτων. Αυτό που θα μας λείψει, είναι η κάπνα και ο θόρυβος της ντιζελάρας καθώς και η απλόχερη παροχή σοφίας επί παντός επιστητού. :biggrin:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
93.561
Ο προβληματισμός είναι εύλογος. Ωστόσο, σκέψου ότι:

1) τα ρομποταξί θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι διεσπαρμένα στρατηγικά σε διάφορα σημεία της πόλης (πχ μισθωμένες θέσεις πάρκινγκ) από όπου θα βγαίνουν μόνο όταν τα καλεί πελάτης. Χάρη στην αυτοματοποίηση και τη χρήση αλγορίθμων επιχειρησιακής έρευνας σε συνδυασμό με τεχνητή νοημοσύνη, θα υπάρχει βέλτιστη διαχείριση των δρομολογίων, με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση της αστικής κυκλοφορίας.

2) για κάθε ρομποταξί που μπαίνει σε κυκλοφορία, θα αποσύρονται δύο ταρίφες. Αυτό είναι από μόνο του ένα μεγάλο πλεονέκτημα για το κυκλοφοριακό στις πόλεις. Το επάγγελμα του ταξιτζή θα πάρει τη θέση του δίπλα σε αυτό του γανωματή.

Σε κάθε περίπτωση, οποίος επιθυμεί και έχει τη δυνατότητα, μπορεί να διαθέτει το ΙΧ του, αλλά νομίζω ότι κι αυτός με FSD θα πηγαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.
Θα γίνουν όλα αυτά κάποια στιγμή.
Και θα πάρει άλλο τόσο χρόνο για να σταματήσει η πλειοψηφία να αγοράζει αυτοκίνητο.

Αλλά εγώ δεν θα είμαι εδώ για να το επιβεβαιώσω, θα βλέπω τα ραδίκια ανάποδα.

melina

Cargo 200
Reaction score
47.023
Θα γίνουν όλα αυτά κάποια στιγμή.
Και θα πάρει άλλο τόσο χρόνο για να σταματήσει η πλειοψηφία να αγοράζει αυτοκίνητο.

Αλλά εγώ δεν θα είμαι εδώ για να το επιβεβαιώσω, θα βλέπω τα ραδίκια ανάποδα.
Εν τω μεταξύ θα έχει εκλείψει πλήρως η ανάγκη για μεταφορά για εργασία, ακόμα και για την αναψυχή παίζεται. Ασε που αφού όλα θα είναι ρομποτικά για ποιο λόγο να πας κάπου, θα στέλνεις το ρομπότ σου να το κάνει και μετά από χρόνια το αυτοκίνητο θα έχει ενσωματωμένο και το ρομποτάκι που θα είναι και αποσπώμενο όταν χρειάζεται και θα κάνει τις δουλειές του λαστ μαϊλ όπου δεν μπαίνει το αυτοκίνητο.
Είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα γίνουν όλα αυτά όπως επίσης και ότι δεν θα μπορώ να βλέπω τα ραδίκια από την άλλη μεριά. Ποτέ δεν θα τα δούμε.

melina

Cargo 200
Reaction score
47.023
Μα το είπε ο Έλον, δεν θα δουλεύουμε καν.
Μόνο αυτός θα δουλεύει, 1265 ώρες τη βδομάδα.

να είναι διεσπαρμένα στρατηγικά σε διάφορα σημεία της πόλης (πχ μισθωμένες θέσεις πάρκινγκ) από όπου θα βγαίνουν μόνο όταν τα καλεί πελάτης. Χάρη στην αυτοματοποίηση και τη χρήση αλγορίθμων επιχειρησιακής έρευνας σε συνδυασμό με τεχνητή νοημοσύνη, θα υπάρχει βέλτιστη διαχείριση των δρομολογίων, με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση της αστικής κυκλοφορίας.

να δείτε που θα το εξελίξουν πολύ αυτό το σύστημα με τους αλγόριθμους και την τεχνητή νοημοσύνη και θα καταλήξουν στην επόμενη μεγάλη ανακάλυψη της γραμμής λεωφορείων

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.616
Εγώ όλα αυτά θα τα προλάβω να ξέρετε γιατί δεν έχω κανένα άγχος στη ζωή και θα σας πεθάνω όλους. :biggrin:

*Κι επειδή δεν πάω σε γιατρούς, δεν παίρνω ποτέ φάρμακα, τρώω ό,τι-όσο θέλω και στ' @@ μου όλα. :p

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.412
Members
38.697
Νεότερο μέλος
Spiromag