Tesla

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
34.199
Μια εικόνα, χίλιες λέξεις

View attachment 390410

Βασικά στοιχεία:

1. Κατανάλωση 7,8 kWh/100 km με ρύθμιση θερμοκρασίας στους 24°C (κρύωνα σήμερα, κι είχε κίνηση)

2. Μέση κατανάλωση από τελευταία φόρτιση ~19kWh/100 km (γκάζια με το boost)

3. Μέση κατανάλωση στα τελευταία ~ 7.000 χλμ (χειμωνιάτικα ελαστικά ως τώρα) 17,8 kWh/100 km

4. Μέση κατανάλωση στα τελευταία ~ 72.000 χλμ (σχεδόν από καινούριο) 17,8 kWh/100 km
Τι σου έχει κοστίσει μέχρι σήμερα σε service;

Το Premium Connectivity χρεώνεται στην Ελλάδα ή όχι ακόμα;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.888
Τι σου έχει κοστίσει μέχρι σήμερα σε service;

Το Premium Connectivity χρεώνεται στην Ελλάδα ή όχι ακόμα;
Μέχρι τώρα, στα λίγο πάνω από 75.000 χλμ, για "σέρβις" (και για οποιαδήποτε άλλη βλάβη) έχω δώσει (μου φαίνεται) ένα κατοστάρικο, για το φίλτρο αέρα του κλιματιστικού (άλλαξα όλο το πακέτο, μαζί με το "βιολογικό" πως το λένε, που δεν περνάνε καν μυρωδιές απ'έξω).

Που δεν χρειαζόταν αλλαγή. Αλήθεια. Αλλά είπα ας πληρώσω κάτι, κρίμα είναι! 🤣😁😂

Το premium connectivity είναι δωρεάν ως τώρα.

alexis

Reaction score
34.199
Μέχρι τώρα, στα λίγο πάνω από 75.000 χλμ, για "σέρβις" (και για οποιαδήποτε άλλη βλάβη) έχω δώσει (μου φαίνεται) ένα κατοστάρικο, για το φίλτρο αέρα του κλιματιστικού (άλλαξα όλο το πακέτο, μαζί με το "βιολογικό" πως το λένε, που δεν περνάνε καν μυρωδιές απ'έξω).

Που δεν χρειαζόταν αλλαγή. Αλήθεια. Αλλά είπα ας πληρώσω κάτι, κρίμα είναι! 🤣😁😂

Το premium connectivity είναι δωρεάν ως τώρα.
Αυτά έγιναν στα 40.000χλμ ας πούμε; Στα 80.000χλμ θέλει κάτι;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.888
Αυτά έγιναν στα 40.000χλμ ας πούμε; Στα 80.000χλμ θέλει κάτι;
Η αλλαγή φίλτρου έγινε στα 60.000 χλμ χωρίς να έχω πραγματικό "θέμα". Έτσι, γιατί συμπλήρωσα ξήντα χιλιάδες χιλιόμετρα. Να μη κάνω κάτι; 😂😁🤣😂😂

Ήταν τότε που έβαλα να μου κάνουν και τεστ μπαταρίας και μοτέρ, με επίσημη μέτρηση από την Τέσλα.

Είχα κατεβάσει το αυτοκίνητο για την δωρεάν αντικατάσταση των αναρτήσεων, που είχα εκείνο το θεματάκι, και παρακαλούσα να μου κάνουν κάτι στα πλαίσια "σέρβις". Δεν ήθελαν να κάνουν τίποτα, δεν χρειαζόταν.
Με το ζόρι άλλαξαν το φίλτρο, και το κράτησα (όπως μου πρότειναν), είναι όντως σε καλή κατάσταση, με ένα "φύσημα" το λες και καινούριο. 😁🤣😂

alexis

Reaction score
34.199
Και πότε θέλει service; Ποτέ;
Ούτε τα λάδια στο σύστημα μετάδοσης κάθε 200.000χλμ ξερωγώ;

Μιλούσα τις προάλλες μαζί τους στο τηλέφωνο, μετά το test drive, και μου έλεγε πως ταξιτζής με το δικό σου Υ έχει κάνει 180.000χλμ και το μόνο που έχει κάνει σαν service είναι ενα φίλτρο καμπίνας.

Με αυτή τη λογική στην δεκαετία - 240.000χλμ που το έχω ως reference το συνολικό κόστος συντήρησης θα είναι 100€.

Είναι δυνατόν;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.888
Είναι δυνατόν;
Είναι.

Βέβαια άμα θες να πηγαίνεις να αλλάζεις λάδια κάθε 2-3 χρόνια ξερωγω, ή να έρχεται σπίτι σου το mobile service να στα αλλάζει, μαζί με τα φίλτρα του κλιματισμού, μπορείς να το κάνεις.

Αλλά δεν χρειάζεται. Στο λένε οι ίδιοι..

Και βεβαίως, για όλα αυτά, δεν χρειάζεται να πας στην αντιπροσωπεία, έρχεται σπίτι σου και στα κάνει. (Χωρίς έξτρα επιβάρυνση). Ή στη δουλειά σου, ή σε ένα πάρκινγκ που το αφήνεις. Το ξεκλειδώνεις από το app όταν σου πει, και το κλειδώνεις όταν τελειώσει. Δεν χρειάζεται να σε δει ή να τον δεις.

alexis

Reaction score
34.199
Είναι.

Βέβαια άμα θες να πηγαίνεις να αλλάζεις λάδια κάθε 2-3 χρόνια ξερωγω, ή να έρχεται σπίτι σου το mobile service να στα αλλάζει, μαζί με τα φίλτρα του κλιματισμού, μπορείς να το κάνεις.

Αλλά δεν χρειάζεται. Στο λένε οι ίδιοι..

Και βεβαίως, για όλα αυτά, δεν χρειάζεται να πας στην αντιπροσωπεία, έρχεται σπίτι σου και στα κάνει. (Χωρίς έξτρα επιβάρυνση). Ή στη δουλειά σου, ή σε ένα πάρκινγκ που το αφήνεις. Το ξεκλειδώνεις από το app όταν σου πει, και το κλειδώνεις όταν τελειώσει. Δεν χρειάζεται να σε δει ή να τον δεις.
Πόσο κοστίζουν αυτές οι αλλαγές υγρών - λαδιών;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.888
Πόσο κοστίζουν αυτές οι αλλαγές υγρών - λαδιών;
Που να ξέρω; 😁🤣😂

Στο τέλος της 4-ετιας, και λίγο πριν εκπνεύσει η εγγύηση, θα το πάω για ένα γενικό τσεκαπ, νομίζω κοστίζει κάνα 80-άρι, που ελέγχουν τα πάντα όλα, κι όταν λέμε τα πάντα όλα, το εννοούμε. Αλλάζουν οτιδήποτε βρουν, εντός εγγύησης, και δεν κάνουν τους πονηρούς, να το αφήσουν για μετά ώστε να το πληρώσεις.

Μετά, κάνεις ότι θες. Εγώ θα ακολουθήσω τις οδηγίες του αυτοκινήτου, αν δεν βγάλει κάποια ένδειξη, δεν θα με ξαναδούν εις τους αιώνας των αιώνων αμήν. 😁🤣🤣

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.876
Θα κάνατε ωραίο δίδυμο σε εκπομπή telemarketing πάντως, να πουλάτε Tesla.

- Μα τι μου λες τώρα βρε Κώστα μου; 240.000 χλμ χωρίς να χρειαστεί σέρβις; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, δεν μπορώ να το πιστέψω!
- Πίστεψέ το Αλέξη μου, ξέχασε αυτά που ήξερες από άλλους κατασκευαστές. Με την Tesla δεν θα χρειαστεί πότε ξανά να πληρώσεις για σέρβις.
- Ποτέ; Είναι δυνατόν; Ούτε καν λάδια;
- Ποτέ. Αλλά ακόμα κι αν χρειαστεί, με ένα κλικ έρχονται σπίτι σου να τα αλλάξουν!
- Σπίτι σου; Τι άλλο θα ακούσουμε κυρίες και κύριοι...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.888
ταξιτζής με το δικό σου Υ έχει κάνει 180.000χλμ και το μόνο που έχει κάνει σαν service είναι ενα φίλτρο καμπίνας.
Το οποίο είναι κάνα 15 ευρο; Κάτι τέτοιο. Πιο ακριβό είναι το "βιολογικό", που δεν περνάει μέσα τίποτα, ούτε μυρωδιές λέμε. Έχει πολύ πλάκα, κατεβαίνω μέσα στην πόλη, και δε μυρίζω τίποτα. Μόλις ανοίξω πόρτα, μου έρχεται το καυσαέριο! Χαχαχαχαχαχχαχαχα
με ένα κλικ έρχονται σπίτι σου να τα αλλάξουν!
- Σπίτι σου; Τι άλλο θα ακούσουμε κυρίες και κύριοι...
Ναι ρε, σπίτι σου.

Είναι διάσημο το mobile service της Τέσλα σε όλο τον πλανήτη.

Δεν πας στο τμήμα σέρβις της αντιπροσωπείας, κλείνεις ραντεβού στο σπίτι σου, ή σε κάποιο πάρκινγκ που αφήνεις το αυτοκίνητο.

Έρχονται και στο φτιάχνουν.

Σε μένα έχουν έρθει 4 φορές στο σπίτι, τη μια φορά ήταν σε πάρκινγκ στη δουλειά μου. Βλέπεις τι ώρα κλείνει το ραντεβού, και ενημερώνεις τον τόπο που θα είναι το αυτοκίνητο.

Ραντεβού από το app, σε ενημερώνει ότι έρχεται από το app, αν δεν είσαι κει σου λέει να ξεκλειδώσεις το αυτοκίνητο με μήνυμα από το app, κι όταν φεύγει το ίδιο. Δεν χρειάζεται καν να μιλήσεις τηλεφωνικά, όλα γίνονται μέσω app.

Στο σπίτι σου μπορεί να σου φέρει και άλλες ζάντες, και άλλα ελαστικά και να στα τοποθετήσει. 😎

Αυτά που δίνει η Τέσλα εννοείται.

Last edited:

Reaction score
185
Αυτες οι δωρεαν επισκεψεις κατ οικον γινονται πχ και σε καποιο παρκινγκ στο Διδυμοτειχο ? 'Η στην Καρπαθο ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.888
ναι αλλά οι πωλήσεις πέσανε και σε USA που δεν έχει κινέζους ή κάνω λάθος;
Δεν κάνεις λάθος.
Πέσανε τα κίνητρα για EV, και πέσανε οι πωλήσεις EV γενικώς στις ΗΠΑ, ωστόσο η Τέσλα παρέμεινε πρώτη, και αύξησε το ποσοστό της στην πίτα των ΗΠΑ, δηλαδή όλοι οι άλλοι πέσανε περισσότερο από την Τέσλα.

Reaction score
2.602
56% πάνω η VW στα ηλεκτρικά στις ΗΠΑ; θα ακούσανε ότι κλείνει και τα παίρνουν για συλλεκτικά
7% κάτω η Tesla; πήρανε το συλλεκτικό και δεν είχανε λεφτά για άλλο
φέτος που θα κλείσει και δε θα έχει VW, θα ξαναανέβει

:laugh:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.860
56% πάνω η VW στα ηλεκτρικά στις ΗΠΑ; θα ακούσανε ότι κλείνει και τα παίρνουν για συλλεκτικά
Το '24 τα iD4 είχαν για μεγάλο διάστημα stop sale.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.653
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale