Tesla

Reaction score
2.602
Το '24 τα iD4 είχαν για μεγάλο διάστημα stop sale.

κάποιος λόγος θα υπήρχε,
άλλωστε σαν αριθμός μάλλον θα είναι μικρός, οπότε βγαίνουν εύκολα μεγάλα ποσοστά μεταβολών προς τα πάνω ή προς τα κάτω

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.905
οκ, είχα την εντύπωση ότι πέσανε και σαν ποσοστό, αλλά φαίνεται έκανα λάθος
Όχι, εγώ έκανα λάθος :tongue: (θυμόμουν τα νούμερα του Q4). Έπεσε το ποσοστό της Τέσλα κατά 2,5%.

Από 48,7% σε 46,2%.

15303.jpg

Το γκροκ λέει ως κύρια αιτία την σημαντική άνοδο της GM, η οποία με την Chevrolet μόνο, έχει το 7,2% και είναι η δεύτερη μάρκα BEV στις ΗΠΑ.

Και σε γράφημα το market share των BEV στις ΗΠΑ για το έτος 2025:

15304.png

Συγκριτικά, το market share των Γερμανών στις ΗΠΑ:

BMW 3.3%
Audi 2.3%
Volkswagen 2.2%
Mercedes 1.3%
Porsche 1.1%

Εντάξει, αστεία νούμερα. 🤣😁🤣😂🤣😁

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
93.813
ναι αλλά οι πωλήσεις πέσανε και σε USA που δεν έχει κινέζους ή κάνω λάθος;
Οι Κινέζοι στην Ευρώπη έχουν πάρει πωλήσεις κυρίως από την Tesla. Όλοι οι άλλοι ανέβηκαν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.905
Η BMW παρότι κρατάει το υψηλότερο ποσοστό από τους Γερμανούς στις ΗΠΑ, είχε πτώση πωλήσεων κατά 16,7%!

Η δε Μερτσέντες, έφαγε τρελή ήττα, με πτώση 54%..

Θρήνος..

Τες πα, ευθυμείτε:

ΥΓ. Τέσλα

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
34.202
Θα κάνατε ωραίο δίδυμο σε εκπομπή telemarketing πάντως, να πουλάτε Tesla.

- Μα τι μου λες τώρα βρε Κώστα μου; 240.000 χλμ χωρίς να χρειαστεί σέρβις; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, δεν μπορώ να το πιστέψω!
- Πίστεψέ το Αλέξη μου, ξέχασε αυτά που ήξερες από άλλους κατασκευαστές. Με την Tesla δεν θα χρειαστεί πότε ξανά να πληρώσεις για σέρβις.
- Ποτέ; Είναι δυνατόν; Ούτε καν λάδια;
- Ποτέ. Αλλά ακόμα κι αν χρειαστεί, με ένα κλικ έρχονται σπίτι σου να τα αλλάξουν!
- Σπίτι σου; Τι άλλο θα ακούσουμε κυρίες και κύριοι...
Εσύ μπορείς να νομίζεις ότι θέλεις.

Εγώ ρωτούσα για να μάθω._

alexis

Reaction score
34.202
Τόσο οι Κινέζοι όσο και ο Elon (λόγω των γνωστών θεμάτων), είναι οι λόγοι για την πτώση πωλήσεων. Θα πω δύο από τα όσα γράφουν Ευρωπαίοι ιδιοκτήτες σε ξένο forum μεγάλου Κινέζου κατασκευαστή. Στην ερώτηση που κάνουν κάποιοι Tesla vs Χ Κινέζο, δύο από τις πολλές απαντήσεις είναι "not Elon already enough", και "board wants to give him $1 trillion. Τhat alone is enough reason not to buy a Tesla." Προσωπικά γέλασα με το δεύτερο, και λόγω επειδή αυτός που το έγραψε έχει Κινέζο 80.000 ευρώ.

alexis

Reaction score
34.202
Είναι
Υπάρχουν Κινέζικα ηλεκτρικά ιδίου ή με μικρότερου μεγέθους από ένα Υ Premium που μέχρι τα 80.000χλμ θα είχαν ξοδέψει 800€ - 1100€ για service (σε σχέση με τα 100€ ενός Tesla). Στην δεκαετία 2500€ - 4300€. Ανεξαρτήτως χλμ, αν κάποιος κάνει λίγα χλμ κάθε χρόνο, καθώς η συντήρηση σε αρκετά από αυτά είναι ετήσια. H διαφορά βέβαια είναι πως κάποια από αυτά είναι έως και 18.000€ φθηνότερα ενώ δεν είναι τραγικά μικρότερα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
93.813
Κουβέντα να γίνεται, αλλά ας υποθέσουμε πως ο Μασκ δεν ήταν αυτό που είναι, θα κρατούσε η Tesla αριθμούς κόντρα στους Κινέζους;
Αρκούν αυτά τα δύο μοντέλα; Με αυτόν τον εξοπλισμό, την τεχνολογία, και σε αυτές τις τιμές;
Το δίκτυο φορτιστών από μόνο του είναι σήμερα selling point ή το άνοιγμα τους σε όλους (και η επέκταση των ανταγωνιστών) το έχει περιορίσει;

Κατά την γνώμη μου θα χρειαζόταν ένα μικρότερο μοντέλο, και ένα καθαρό SUV. Και επιλογές για τα υπάρχοντα με πιο πλήρη εξοπλισμό, HUD πχ, και περισσότερα κουμπιά. Να μοιάζουν με το S.
Το cybertrack πήγε κουβά, τα αυτόνομα θα χρειαστούν 1-2 χρόνια τουλάχιστον (επιεικώς) για να γίνουν ευρέως λειτουργικά σε μη geofenced περιοχές, όσο για τα trucks δεν έχω ιδέα τι γίνεται εκεί.

Δεν ξέρω κατά πόσο βοήθησαν στις πωλήσεις οι καινούργιες ξεδοντιασμένες εκδόσεις, κατά την γνώμη μου χρειάζονται πιο πλούσιες, όχι πιο φτωχές. Ο ανταγωνισμός των Κινέζων εδώ είναι σκληρός. Δεν φαίνεται να αρκεί η υπόσχεση του FSD, δεν τσιμπάνε πολλοί.

Ουσιαστικά έχουμε δύο παράλληλες αγορές: Την Tesla να ανταγωνίζεται τους Κινέζους, ίσως και κάποιες από τις ευρωπαϊκές, και από την άλλη τα Luxury brands που ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

Με την VW δεν καταλαβαίνω τι γίνεται και γιατί συνεχίζει να ανεβαίνει με τόσο μεγάλα ποσοστά. Καλά αυτοκίνητα πουλάει, ΟΚ και δεν τα λες και ξεχωριστά, οπότε θα έπρεπε να πιέζεται. Μάλλον το brand name και η customer loyalty την κρατάνε ψηλά.

Δηλαδή το κρίσιμο ερώτημα μετά από όλα αυτά: ας πούμε πως αύριο το πρωί ο Μασκ αποφασίζει να πουλήσει το τμήμα αυτοκινήτων σε κάποιον άσχετο. Θα ανέβουν οι πωλήσεις μόνο από αυτό; Πολύ; Λίγο; Ή είναι αντικειμενικό το πρόβλημα της Tesla, πέρα από την πολιτική κατάσταση;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.661
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale