The Girl With The Dragon Tattoo (2011)

Reaction score
80
Απάντηση: The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

Τα απλα τα εχω, μαλλον παμε για δευτερη τριλογια εις διπλουν

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879
Απάντηση: Re: The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

Εγώ πάντως, αν και είχα πάρει από τον Αμερικάνικο Αμαζόνιο τα απλά BD, δεν άντεξα... 18£ είναι τζάμπα.
Α ωραία....οπότε τι θα τα κάνεις τα 'απλά';

πιάνουν και χώρο:119::138:

...και το play.com το έχει στα 24.50 ευρώ

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.595
Μα τα έχουμε πει Μανώλη, και μου είπες όταν έρθεις στην Αθήνα...:136:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.259

Α ωραία....οπότε τι θα τα κάνεις τα 'απλά';

πιάνουν και χώρο:119::138:

...και το play.com το έχει στα 24.50 ευρώ
Ζηλέψαμε τα αποφάγια Μανωλιό? :136:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879

Ναι αλλά για την τριλογία του Jurassic Park...αν είναι και αυτή στο πακέτο έρχομαι....πάραυτα:103:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879

Ζηλέψαμε τα αποφάγια Μανωλιό? :136:
Με τα 'αποφάγια' του Zizik φτιάχνεις καταπληκτικό home theater και απίστευτη ταινιοθήκη...

περιμένω μήπως βαρεθεί και ένα μεγάλο κουτί με τρύπες....από μπροστά και με γρουσούζικο αριθμό(13)...αλλά δεν το βλέπω:120::143:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.595
Re: Απάντηση: Re: The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

Ναι αλλά για την τριλογία του Jurassic Park...αν είναι και αυτή στο πακέτο έρχομαι....πάραυτα:103:
Έλα, και θα σε φτιάξω. Μην πάρεις αποσκευές, θα πληρώσεις υπέρβαρο στην επιστροφή.

Sub δε δίνουμε!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.259

Εδώ είδε κι έπαθε ο Zizik να αποκτήσει σωστό μπάσο, θα διώξει τώρα το 13?

Reaction score
50
Οι σουηδικές ταινίες δε μ' ενθουσίασαν να πω την αλήθεια, έχοντας διαβάσει πρώτα τα βιβλία. Για τη συγκεκριμένη ταινία πάντως ανυπομονώ!!

Ανεξάρτητα απ' τις ταινίες, τα βιβλία είναι απίστευτα, αξίζει να διαβάσετε και τα τρία...

Reaction score
20
Εχω διαβάσει τα βιβλία και δεν έχω δει τις σουδικές.Είδα χτες την πρώτη του φίντσερ και μου άρεσε πολύ.Από τις καλύτερες φετινές ταινίες.

loyis7

Movies
Reaction score
4.142

Μόλις τώρα γύρισα από το cinema. Το έργο τα σπάει.
Πολύ καλό, και αυτό οφείλεται κατά πολύ μεγάλο βαθμό στον David Fincher.

Reaction score
50
Re: Απάντηση: The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

Το είδα κι εγώ κι έχω να πω τα καλύτερα! Φοβερή σκηνοθεσία, φωτογαφία, μουσική... Και οι πρωταγωνιστές ένας κι ένας. Σαφώς καλύτερο απ' το Σουηδικό (αν και η αντίστοιχη πρωταγωνίστρια εκεί ήταν επίσης πολύ καλή)! Στα συν το γεγονός ότι δεν έχουν κακοποιήσει το βιβλίο καθόλου - η μεταφορά είναι πολύ προσεγμένη (σπάνια συμβαίνει αυτό). Βέβαια αποκλίσεις υπάρχουν (λογικό κι αναμενόμενο), αλλά δεν ενοχλούν ιδιαίτερα.

Reaction score
1

Έχοντας ήδη δει τη σουηδική έκδοση, ήμουν προετοιμασμένος, πάνω κάτω – μιας και έχει περάσει και αρκετός καιρός - για το τι θα παρακολουθούσα. Πράγματι, η ταινία κινήθηκε στα ίδια, γνώριμα, μονοπάτια, χωρίς, ωστόσο, να διαθέτει την ίδια σκηνοθετική μάτια, που στη σουηδική έκδοση, αφιέρωνε περισσότερο χρόνο στα τοπία της παγωμένης Σουηδίας και συνέτεινε στη δημιουργία σκοτεινής ατμόσφαιρας. Επίσης στην αμερικανική έκδοση ο Ντάνιελ Κρεγκ ήταν κάπως λίγος, συγκρινόμενος με την εντυπωσιακά καλή Μάρα Ρούνεϊ, η οποία ήταν και η αποκάλυψη της ταινίας. Σε γενικές γραμμές, πάντως, η ταινία με κούρασε σε αρκετά σημεία (όπως με είχε κουράσει και η σουηδική), καθώς η πληθώρα προσώπων που αναφέρονταν ήταν δύσκολο να απομνημονευτεί. Επίσης, προς το τέλος, με τις μεταφορές χρημάτων, οφείλω να ομολογήσω ότι έχασα λίγο τη μπάλα. Συνολικά δηλαδή, πρόκειται για μία ταινία που απαιτεί την αμέριστη προσοχή του θεατή, ώστε να την καταλάβει πλήρως. Εν συγκρίσει τώρα με τη σουηδική έκδοση, στην τελευταία θα έβαζα στα συν τη σκηνοθεσία και φωτογραφία και στην αμερικανική την πρωταγωνίστρια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και η Νουμί Ραπάς της σουηδικής υπολειπόταν.

Βαθμολογία 6/10

Το είδα στην αίθουσα 7 (V-max) των Village Cinemas @ The Mall, με ήχο Dolby Digital.

Για περισσότερες κριτικές και εν γένει ότι αφορά στον κινηματογράφο επισκεφθείτε τη σελίδα μου στο facebook: www.facebook.com/sinefilos.
Ευχαριστώ!!!

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879

Ποιο είναι το καλύτερο κορίτσι με τατουάζ...(για όσους είδαν και τις δύο)

Νοοmi Rapace εναντίον Rooney Mara και η μάχη έχει αρχίσει...:107:

Ποια από τις δύο έχει ενσαρκώσει καλύτερα την «Gothic», «punk», περιθωριακή, πανέξυπνη, χάκερ και πολλά, πολλά άλλα, Λίσμπετ Σαλάντερ;

Στην... κόκκινη γωνία, έχουμε την Σουηδέζα Noomi Rapace. Ήταν εκείνη που πρωταγωνίστησε στο original «Το κορίτσι με το τατουάζ» άρα έκανε εικόνα όσα είχαμε διαβάσει για αυτή στο εξαιρετικό βιβλίο του Stieg Larsson.

Στην... μπλε γωνία, η Rooney Mara. Πέρασε από χίλια, μύρια κύματα για να πάρει τον ρόλο από τον Fincher και το ήξερε από την αρχή πόσο δύσκολο ήταν για εκείνη να ξεπεράσει σε ερμηνεία αυτή της «αντιπάλου» της.

Για πάμε...

Το look της πρωταγωνίστριας:

Και οι δύο το έχουν πετύχει. Η Νoomi άλλωστε είχε περάσει από μια τέτοια φάση μόδας όταν ήταν μικρή σε ηλικία. Ήταν punk και γούσταρε. Για την ταινία προσφέρθηκε να κάνει αυστηρή δίαιτα, να βάψει τα μαλλιά της και να αλλάξει και την κόμμωση της προσθέτοντας και κάποια piercing σε αυτιά φρύδια και όπου αλλού της άρεσε αλλά παρακολούθησε και μαθήματα Thai boxing για επτά μήνες, πέντε φορές την εβδομάδα. Έτσι, κατάφερε να βγάλει όλη την επιθετικότητα που έκρυβε μέσα της αλλά χάρισε και στην ταινία μία Λίσμπετ Σαλάντερ τόσο βίαιη όσο και ένα ζώο ανήμερο.

Η Rooney φυσιογνωμικά πλησίασε την ηρωίδα. Και εκείνη έκανε θυσίες και είχε αποτελέσματα. Μεταμορφώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, έκανε λεύκανση στο σώμα της, piercing στις θηλές και μετατράπηκε από ένα αθώο κοριτσάκι σε μια σκληρή, ροκ περσόνα. Έτσι πήρε και τον ρόλο από την Σκάρλετ Γιόχανσον.

Οπότε έχουμε ισοπαλία.

Η συμπεριφορά της πρωταγωνίστριας:

Εδώ να μας επιτρέψετε αλλά έχουμε νικητή. Η Noomi Rapace επικρατεί και με μεγάλη διαφορά της Rooney Mara. Το βλέμμα της Noomi στην ταινία στάζει αίμα και φαίνεται διψασμένη για εκδίκηση για όσα πάνδεινα της έχουν κάνει (θα δείτε την ταινία, θα διαβάσετε και το βιβλίο και θα το καταλάβετε). Φοβίζει με το αποκρουστικό παρουσιαστικό της και μπορεί να είναι αδύναμη αλλά δεν το δείχνει σε καμία περίπτωση αφού τους φόβους που έχει τους μετατρέπει σε θυμό και όταν γίνεται αυτό, ο θεός να λυπηθεί όποιος της έχει κάνει κακό.

Από την άλλη, η Noomi είναι πολύ, πολύ... Φαίνεται πως είναι ευαίσθητη ενώ κανονικά με την εικόνα που έχουμε πλάσει για την Λίσμπετ δεν πρέπει να το καταλαβαίνουμε. Η Σαλάντερ είναι ένα μυστήριο από μόνη της και αντί να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι κουμάσι είναι αυτό το κορίτσι με το τατουάζ, μένουμε στο μυστήριο των Βάνιερ και την κόντρα του Μπλούμκβιστ με τον Βένεστρεμ.

Ένας πόντος για την Rapace!

Γενικά:

Η Noomi Rapace μας έδωσε μια Λίσμπετ Σαλάντερ, ασυμβίβαστη, αντικοινωνική, με πολλά προβλήματα και ευαισθησίες αλλά προ πάντων ανεξάρτητη και επικίνδυνη. Βίαιη και να μην σου τύχει να την γνωρίσεις. Όπως πάνω κάτω μας την παρουσιάζει στο βιβλίο ο Stieg Larsson.

Η Rooney Mara ήταν πιο hot αλλά και πιο... κοριτσάκι. Μας έδειξε μια δυναμική αλλά σαν να έλειπε κάτι. Βέβαια, πρέπει να περιμένουμε και τις άλλες δύο ταινίες της τριλογίας μήπως διαμορφώσουμε κάποια άλλη άποψη για εκείνη αλλά αν συγκρίνουμε την πρώτη ταινία της αμερικανικής παραγωγής με αυτής της σουηδικής, η Noomi κερδίζει στα σημεία και όχι με νοκ άουτ.

Από εδώ

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ;;;;:121:

Reaction score
50
Δύσκολη απάντηση... Η αλήθεια είναι πως στα λίγα + της σουηδικής βερσιόν (κατ' εμέ) ήταν η πρωταγωνίστρια (Noomi Rapace). Πραγματικά ενσάρκωνε τη Λίσμπεθ όπως την είχα φανταστεί διαβάζοντας τα βιβλία.

Με το δεδομένο αυτό είχα χαμηλές προσδοκίες από τη Rooney Mara (της αμερικάνικης βερσιόν). Παρόλαυτά εξεπλάγην ευχάριστα με την ερμηνία της (μάλλον επειδή δεν το περίμενα) και πραγματικά μου φάνηκε πολύ πετυχημένη στο ρόλο τής Λίσμπεθ.

Από 'κει και πέρα είναι δύσκολη η αναμέτρηση. Σε σχέση με το άρθρο προσωπικά θεωρώ πως η Σουηδέζα εμφανησιακά είναι πιο κοντά στην περιγραφή του βιβλίου. Η γνώμη όμως είναι καθαρά υποκειμενική και δεν αφορά τόσο το χαρακτήρα της εμφάνισης (μαλλιά, ρούχα, piercing κτλ. - εκεί ήταν άψογες κι οι δυο) αλλά το ίδιο το πρόσωπο που απλά μου ταιριάζει καλύτερα της Noomi.

Σχετικά τώρα με το καθαρά υποκριτικό κομμάτι της κάθε ηθοποιού, νομίζω θα ήθελα να ξαναδώ τις Σουηδικές ταινίες για ν' αποφασίσω, αλλά αυτή τη στιγμή η αίσθησή μου είναι και πάλι πως η Noomi Rapace είχει το κάτι παραπάνω σε σχέση με τη Rooney Mara, αλλά με πολύ μικρή διαφορά.

Και οι δύο είναι πάντως κάτι παραπάνω από αντάξιες του ρόλου. Αναμένουμε βέβαια και τις συνέχειες της αμερικάνικης version, για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Reaction score
58

απιθανη ταινια με καταπληκτικη μουσικη και τιτλους αρχης.

θα δω και τις πρωτοτυπες ( καλα μη βαρατε τις εχω τοσο καιρο και δεν τις εχω δει ακομα . το ξερω ειμαι απαραδεκτος ) για να κανω συγκριση.

Περιμενω την συνεχεια με μεγαλο ενδιαφερον.

Reaction score
3.901

Eίδα χθές την ταινία και έχω την εντύπωση ότι ο τύπος μετά το Ζόντιακ δεν έκανε κάτι άλλο.
Διορθώστε με αν έχω λάθος.

Η ταινία εμπεριείχε διάφορα στυλ και στορυς αλλά και σχόλια θεωρώ της σημερινής ζωής στο Βορρά της Ευρώπης.

Κάποιες σκέψεις που μου δημιούργησε:

- Ξεφτέλισε το κοινωνικό σύστημα της χώρας!! Πίσω απο κάθε διαδικασία έδειχνε απροκάλυπτη ιδιοτέλεια.

- Σύνδεσε τον 20ο με τον 21ο πρώτο αιώνα με συγκεκριμένα μοτίβα (ναζισμός - ελευθερία - δημιουργικότητα - επιχειρηματικότητα - διαστροφές κλπ. κλπ.).

- Ψιλοκατήγγειλε ή κατήγγειλε αν θέλετε την "χρόνια επιχειρηματικότητα".

- Ξέσκισε τις οικογενειακές σχέσεις...μα τις ξέσκισε εντελώς!

- Απέφυγε, σχεδόν, τις χοντράδες με θρησκείες και αντισημιτικές συνομωσίες.

- Έκανε σχόλια για την ποιότητα των σχέσεων -του σήμερα- δείχνονταςντην πρωταγωνίστρια να ψωνίζεται και να ψωνίζει χαλαρά και απο τα δύο φύλα συντρόφους.
Απο την άλλη, ο πρωταγωνιστής δεν "έφυγε" απο τη σχέση με την συνεταίρο του, παρά τα "φυστίκώματα" με τη μικρή.

- Η μικρή, λίγο καρικατούρα ή ρέπλικα Νικίτα ας πούμε, εξαιρετική αλλά "τραβηγμένος" ο σούπερ-χαρακτήρας της. Θα ταίριαζε περισσότερο σε άλλου είδους ταινία, παρά το απολαυστικό -κινηματογραφικά- αποτέλεσμα.

- Γενικά ο μάγκας, έκανε ταινίες μέσα στην ταινία. Το λέω βέβαια δίχως νάχω διαβάσει τα βιβλία.

- Έπαιξε αρκετά με τις σεξουαλικές και όχι μόνο διαστροφές, συνδέοντάς τες ξεκάθαρα με την εξουσία.

Σαν ταινία κατάφερε να με "κρατήσει" σε όλη την διάρκειά της, παρά την μεγάλη διάρκειά της, τις κοιλιές και τα γεράματά μου.

Η τραγουδάρα των Ζέπελιν στην έναρξη και οι βιντεοκλιπάδικες εικόνες, ήταν υπέροχες.

Θα μπορούσα να πω ότι ήταν σύγχρονος καλός κινηματογράφος αυτό που δημιούργησε ο τύπος, χωρίς να κατατάσσεις την ταινία σαν αριστούργημα.

Τον κόβω ότι "τρωγεται" να γίνει ένας άλλος Μάλικ ας πούμε, αλλά έχει "ΘΕΜΑΤΑ" προς επίλυση ακόμη.

Τελευταίο (για τους καπνιστές φίλους): το παιχνίδι με το κάπνισμα τόδωσε απολαυστικά!!

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879

Η τραγουδάρα των Ζέπελιν στην έναρξη και οι βιντεοκλιπάδικες εικόνες, ήταν υπέροχες.

Last edited by a moderator:

Reaction score
3.901

Nαι, ναί, ναί!!! Υπέροχο!!!

Θένκς αγορίνα, το εκτιμώ ιδιαίτερα!

Staff online

• n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.013
Members
38.276