thessaloniki tuning show 2013

Reaction score
1.830
Επισκέφθηκα την έκθεση που έλαβε χώρα στην αποθήκη 8 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Μικρή σε έκταση, λίγοι εκθέτες, προχειροδουλειά, αρκετός κόσμος.

Λίγα πράγματα από πραγματικό και σοβαρό tuning, λίγα αυτοκίνητα με 152 μεγάφωνα μέσα όπου υποτίθεται ότι έπαιζαν μουσική...
Βέβαια αυτό θέλει ο κόσμος θα μου πείτε.

Αν δεν ήταν ο Νίκος caraudiotest εκεί ίσως και να μην πήγαινα. Άκουσα ένα αυτοκίνητο πελάτη του, το περίφημο corsa για όσους το γνωρίζουν...

Απλά απίστευτο. Λίγα συστήματα παίζουν με τέτοια ομοιογένεια, πληρότητα, διαφάνεια, λεπτομέρεια, εικόνα...
Προσέξατε ότι δεν είπα "συστήματα αυτοκινήτου" αλλά..."συστήματα"?
Ο ήχος αυτού του αυτοκινήτου κοντράρει στα ίσα πολλά σπιτικά καραχαϊεντάδικα συστήματα.

Εγώ του είπα "δε θα μπορούσα να οδηγήσω, θα με συνέπαιρνε η μουσική"

Ότι και να πω είναι λίγο, όσοι έχετε την ευκαιρία οφείλετε στον εαυτό σας μια ακρόαση!

Εδώ είναι λίγες φωτό που ανέβασα για να τις μοιραστούμε (μια που το flickr μας έδωσε...άπλα).

http://flic.kr/s/aHsjFrEtdv

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.719
κριμα , κι ειπαμε να βρισκομαστα, δουλεια μεχρι αργα, 23 η ωρα....δε τα καταφερα...σορρυ!

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: thessaloniki tuning show 2013

Χθες το απόγευμα γύρισα από την έκθεση.
Βαρέθηκα να σταματάω στο δρόμο από τα απανωτά διόδια! Ευτυχώς που ήταν diesel το corsa και μου ήρθε πολύ λαιτ η κατανάλωση. Αξίζει τελικά το πετρέλαιο.

Θεωρώ ότι ήταν πετυχημένο το show, ειδικά το drift με τους Έλληνες οδηγούς και τον πρωταθλητή Ουκρανίας που δημιούργησαν μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα. Πρέπει να γίνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις για πολλούς λόγους.

Αν είχε και διαγωνισμό sound quality αυτοκινήτων θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Χάρηκα που ένας από τους ανθρώπους που άκουσε το corsa ήταν και ο Στέργιος. Πράγματι από τα συμφραζόμενα του, του άρεσε πάρα πολύ. Έχω αφιερώσει μήνες για να το φέρω σε αυτό το επίπεδο ψυχοθεραπείας.
Δεν μου αρέσει να γράφω και να εκθειάζω για κάτι που έφτιαξα αλλά οφείλω να δώσω κάποιες λεπτομέρειες για όσους το άκουσαν. Είναι όντως σε πολύ υψηλό επίπεδο από πλευράς ακουστικής. Χαίρεσαι να το ακούς ανεξάρτητα το είδος μουσικής!!

Κάποια μικρά λαθάκια έχουν μείνει για να βελτιώσω, αλλά είναι αρκετά δύσκολο!
Αν το αξιολογούσα με άριστα το 30 θα έδινα:
High - 28 (δεν ξέρω αν πάει άλλο)
Mid - 27 (νοιώθω ανεπαίσθητα λίγη τραχύτητα κοντα στο cross point)
Low - 25,5 (το ήθελα λίγο πιο καθαρό)
Sub - 26 (θέλει 2 sub αλλά θα χαθεί αρκετός χώρος)
Overall - 26,5
Mass - 28
Naturalness - 26,5 (θα έπιανε το 27,5 αν φτιαχτούν τα της χροιάς)
Dynamics - 29
Clarity - 27

Έχω την τύχη να ακούσω και να κρίνω τα καλύτερα αυτοκίνητα στην Ευρώπη, θεωρώ ότι μόνο το bmw της pioneer είναι καλύτερο μόνο στο Low -Sub, δηλαδή στα σημεία που χρήζουν βελτίωση όπως προανέφερα. Είναι πολύ κοντά ηχητικά με τα υπόλοιπα top στην κατηγορία του.

Νοιώθω απαίσια που γράφω για κάτι που έφτιαξα! αλλά ο πετρελαιοκουβάς είναι πολύ καλός πλέον.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ταρίφα (παρατσούκλι λόγω diesel) που μου εμπιστεύτηκε τον κουβά του να τον πάω Θεσσαλονίκη.
Ευχαριστώ τον Στέργιο που ήρθε και τα είπαμε, καθώς και για τα θετικά του σχόλια που έγραψε,
ευχαριστώ για τα καλά λόγια του Γιάννη που λόγω δουλειάς δεν κατάφερε να έρθει. Προηγείται η δουλειά φίλε και ξέρω ότι τα σκ εσύ πήζεις λόγω επαγγέλματος.

Ίσως να καταφέρω να ανέβω πάλι...

Reaction score
1.830

Νοιώθω απαίσια που γράφω για κάτι που έφτιαξα! αλλά ο πετρελαιοκουβάς είναι πολύ καλός πλέον.
Νίκο είσαι πολύ σεμνό παιδί και low profile.

Προσπάθησε να το αλλάξεις αυτό.

Όχι για σένα αλλά για τον "λαό" σου!

Πρέπει να γνωστοποιήσεις την ποιότητα της δουλειάς σου στον κόσμο, υπάρχουν πολλοί που ψάχνουν να βρουν αυτό που προσφέρεις και δεν μπορούν να το βρουν γιατί το car audio είναι πολύ παρεξηγημένο ακόμα.
Οι περισσότεροι θεωρούν ότι βάζοντας μερικά κιλοβάτ-πυκνωτές και υπερβολικά πολλά μεγάφωνα σε ένα αυτοκίνητο ότι φτιάχνουν ήχο.

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που ψάχνουν να φτιάξουν κάτι που απλά να παίζει μουσική.

Οπότε φίλε μου μην είσαι τόσο ταπεινός γιατί είσαι την κορυφή και σαν τεχνικός αλλά και σαν χαρακτήρας.

Reaction score
0

καλησπερα σε ολους.ηθελα να ανεβω και εγω μαζι με τον νικο αλλα λογω δουλειας δεν μπορεσα.
θα ηθελα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στον νικο (caraudiotest) που με την υπομονη του,την εμπειρια του και τις γνωσεις του εχει καταφερει να φτασει το αμαξι τοσο ψηλα.και ειναι αληθεια οτι αφαιρενομαι αρκετες φορες οταν οδηγαω και ακουω παραλληλα.
πρωτα ομως τον ευχαριστω σαν φιλος και μετα ερχονται ολα τα αλλα.
θα μου αρεσε επισης μια συναντηση με σπιτισιους hi-endαδες ετσι απλα για να διευρηνουμε τα αυτια μας.

ευχαριστω ολους για τα καλα τους λογια και αλλη μια φορα τον νικο.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.160

Νίκο το σύστημα που έφτιαξες θέλει κάποιες βελτιώσεις.
Αν τις κάνεις μπορεί να πλησιάσεις σε ποιότητα και το δικό μου.
Αν θέλεις να σου πω τα μυστικά.
Το πρώτο είναι η πηγή μου. Από κει ξεκινάνε όλα.

Reaction score
15

Ο Νίκος εκτός ότι είναι ένα σεμνό παιδί και καλόκαρδο, ακούει πολύ καλά.....
Πέρα από τις μετρήσεις, στο fine-tuning εκεί που παίζει ρόλο το αυτί και η εμπειρία πρέπει να κερδίζει πάρα πολλά σε σχέση με άλλους.

Χαιρετισμούς σε όλους, συγχαρητήρια στον Νίκο και ευχαριστίες στον Στέργιο που μας μετέφερε την εμπειρία του.

Reaction score
245
Re: Απάντηση: thessaloniki tuning show 2013

Χθες το απόγευμα γύρισα από την έκθεση.
Βαρέθηκα να σταματάω στο δρόμο από τα απανωτά διόδια! Ευτυχώς που ήταν diesel το corsa και μου ήρθε πολύ λαιτ η κατανάλωση. Αξίζει τελικά το πετρέλαιο.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ταρίφα (παρατσούκλι λόγω diesel) που μου εμπιστεύτηκε τον κουβά του να τον πάω Θεσσαλονίκη.

..
Αδερφε ποσο θα μας κοστισει η κουρσα για Λαρισα????????
:biggrin:

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Για όσους δεν γνωρίζουν το ηχοσύστημα του αυτοκίνητου
Πηγή Pioneer P90
Επεξεργαστής Audison BIT 1
Ενισχυτής McIntosh MC4000M 6 Ch
Ενισχυτής ΟΡΙΟΝ 15ετίας+ (usa)
Tweeter scanspeak
Mid scanspeak
Bass RS Audio
Sub Rainbow
Καλώδια ρεύματος (μέτρια),
ηχείων (της προκοπής)
καλώδια σήματος (πάμφθηνα)
ακροδέκτες RCA (της προκοπής).

Εν ευθέτω χρόνω θα γίνει ολοκληρωμένη παρουσίαση του αυτοκινήτου.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.719
Στεργιο εχει γινει κατι με τ βιντεο; Δεν μπορω να το βρω! Λεει page not found

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
105.076

Εγώ το βλέπω!

Δεν βάζεις windows μήπως φταίει το mac σου; :biggrin:

Reaction score
0
Ειχα την τυχη να ακουσω κι εγω το corsaki και επαθα πολιτισμικο σοκ... Δεν ειναι δυνατον να παιζει ετσι ηχοσυστημα αυτοκινητου!!!! Επειδη ψιλοασχολουμαι κι εγω με το sound quality στο αυτοκινητο, θα ηθελα παρα πολυ να σεταρει ο Νικος και το δικο μου αυτοκινητο, οχι σε τετοια επιπεδα λογω budget, αλλα πιστευω οτι εχει μαγικο χερι και θα βγαλει το 110% απο καθε ηχειο!! Δυστυχως ομως ειναι λιγακι δυσκολο μιας και μας χωριζουν 500-600 χιλιομετρα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.098
Members
38.407