Ti αυτοκινητο θελει να παρει?

Reaction score
5
Χαμηλής και μεσαίας για την παγκόσμια αγορά, όχι για εδώ, που χαμηλής είναι 1100cc, και μεσαία είναι 1600cc. Εννοώ 'χαμηλής' τα κάτω από 2000cc και τα μεσαία 2000cc-3000cc. Έχω λίγους μήνες εδώ και φαίνεται...:D

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ας μην είμαστε απόλυτοι.
Γεγονός είναι ότι ένα μεγάλο τζιπ, καλό εκτός δρόμου, είναι φιαγμένο για εκδρομές στα βουνά και για γούστα, όχι απαραίτητα extreme αλλά τουλάχιστον στην φύση. Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι τα ίδια τα αυτοκίνητα μαζί με τα suv, είναι πολύ βολικοί και άνετοι ταχυμεταφορείς. Μια από τις λογικές των suv, είναι ότι μιλάμε για μεγάλο άνετο αμάξι και επειδή είναι πολύ μεγάλο, βάλτου τετρακίνηση γιατί αν φύγει από τον δρόμο την κάτσαμε.

Συνεπώς δεν με παραξενεύει ιδιαιτέρως αν κάποια τζιπ δεν δούνε ποτέ στην ζωή τους χώμα. Αρκεί να είναι χρήσιμα τουλάχιστον σε κάτι άλλο, για παράδειγμα να πηγαίνει ο τύπος διακοπές με 4 άτομα παρέα και δύο μωρά.

Πάντως η μόδα με τα μεγάλα τζιπ, από ότι διαβάζω και ακούω, έχει επηρεάσει τους Έλληνες λιγότερο από οποιονδήποτε άλλον Ευρωπαίο και αυτό βέβαια φαίνεται και από τα ποσοστά πωλήσεων. Μου λέει φίλος στην Αγγλία ότι τα πρωϊνά, που φέρνουν οι μανάδες τα παιδιά τους στο σχολείο απέναντι από το οποίο μένει, δημιουργείται κάτι σαν συγκέντρωση 4Χ4 με γυναίκες οδηγούς. Ένα εντελώς απίστευτο αλλά και γελοίο πράγμα...

Reaction score
5
Νίκο,

Το τζιπ δεν είναι το μοναδικό όχημα με χώρους.... υπάρχουν τα στέησον βάγκον , τα πολυμορφικά και πολλά άλλα. Η τετρακίνηση για ασφάλεια στην άσφαλτο δεν νομίζω πως είναι το κύριο κριτήριο για την αγορά τους. Άλλωστε υπάρχουν τόσες υλοποιήσεις (πχ audi στέησον.... προσκυνώ !!!)

Άλλωστε και εσυ ο ίδιος συμφωνείς ότι είναι γελοίο θέαμα στη σειρά 4χ4 όπου μανάδες πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο.

Το να πάρω το τερατώδες cayenne ή το θηρίο land cruiser (όπου όταν περνάει δίπλα μου νιώθω ότι οδηγώ seicento) για να είναι η οικογένεια μου πιο άνετα είναι απλά μια δικαιολογία.

Reaction score
5
Καλά αυτό το τελευταίο ισχύει...είναι και ένας λόγος που θέλει ο Ken να απαγορέψει τα μεγάλα SUVs/4x4s στο κέντρο του Λονδίνου. Στην Βρετανία τα μεγάλα SUVs είναι τα οχήματα των πλούσιων λευκών και Ινδών μανάδων housewives...αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Απλά είναι ακριβά για τον μικρομεσαίο Έλληνα.

Χωρίς να θέλω να θίξω καταστάσεις, αλλά τα Kia/Hyundai/Ssayong/Suzuki/Daewoo και λοιπά τέτοια, εδώ τα είδα σε αφθονία...στην δυτική Ευρώπη πουλάνε πολύ λίγο. Αφού να σκεφτείτε ότι το διαφημιστικό slogan είναι περίπου 'more metal for your money'...:p Και όλες μαζί πουλάνε όσο και η BMW...αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι κακά αυτοκίνητα, απλά λέω τα γεγονότα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Χωρίς να θέλω να θίξω καταστάσεις, αλλά τα Kia/Hyundai/Ssayong/Suzuki/Daewoo και λοιπά τέτοια, εδώ τα είδα σε αφθονία...στην δυτική Ευρώπη πουλάνε πολύ λίγο. Αφού να σκεφτείτε ότι το διαφημιστικό slogan είναι περίπου 'more metal for your money'...:p Και όλες μαζί πουλάνε όσο και η BMW...αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι κακά αυτοκίνητα, απλά λέω τα γεγονότα.
Αν και για καθαρά τετρακίνητα, προφανώς κάνεις λάθος, για το σύνολο των αυτοκινήτων έχεις δίκιο. Κάποτε όμως τα ίδια έλεγαν και για την ΤΟΥΟΤΑ, θυμάσαι? :wink:

Μπας και νομίζεις ότι το σύνδρομο του έλληνα κρεοπώλη με την μερτσέντες το έχει μόνον ο...έλληνας? :lol: :lol:

Reaction score
5
Μακάρι να υπάρχει ανταγωνισμός, εγώ θα χαρώ να πάνε καλά οι Κορεάτες και οι Μαλαισιανοί.
Βέβαια άλλο οι Ιάπωνες, με τις ιδιαιτερότητές τους (επιμονή, υπομονή, προσοχή στη λεπτομέρεια) και άλλο οι υπόλοιποι λαοί εκεί γύρω. Σε 20 χρόνια θα έχουμε και καλά Κινεζικά αυτοκίνητα, αλλά μια Toyota δεν φτιάχνεται εύκολα...το σύστημά παραγωγής και ποιότητάς της είναι αντικείμενο διδασκαλίας στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου εδώ και 15 χρόνια.
Anyway, πάμε off topic, άντε με το καλό να φτιαχτεί ένα 4x4 club sponsored by avsite.gr!!
Μια ιδέα θα είναι να εξοπλιστούν με σοβαρά ηχοσυστήματα τα τετρακίνητα, να τα πάμε σε ψηλά βουνά, και να σχολιάσουμε έπειτα την σχέση ηχητικής χροιάς και απόδοσης, με το υψόμετρο!!
Η να φορτώσεις τα πάνελ και να στήσεις το σύστημα σε υψόμετρο, για να δεις μήπως ακούγεται καλύτερα εκεί!!!

How about that? ;)

Reaction score
164
Συμφωνώ μαζί σας ότι τα θηρία είναι για τα βουνά και τα λαγκάδια. Παρ' όλο όμως που το 99% των διαδρομών το έχω κάνει σε ασφαλτοστρωμένο δίκτυο (αν θεωρείται τέτοιο τα Μαρούσι ;) ) πολύ θα ήθελα ένα μεγάλο SUV, γιατί:
-Βαρέθηκα να βρίσκει ο προφυλακτήρας κάτω όποτε βγαίνω από το γκαράζ μου.
-Βαρέθηκα να ακούω γκαπ-γκουπ-κρατς όποτε χρειαστεί να ανέβω πεζοδρόμιο.
-Βαρέθηκα να κοιτάζω τι κούρεψα από κάτω όποτε "βρω"
-Βαρέθηκα να μου πιάνεται η ψυχή όποτε πέσω σε λακούβα-χαντάκι
Γι' αυτά και μόνο θα ήθελα ένα ψηλό όχημα, είτε SUV είτε τύπου Allroad. Και αν είχα χρήματα, πολύ ευχαρίστως θα έπαιρνα μια Χ5, και ας με λέγατε κρεατέμπορα ή μια Cayenne και ας με λέγατε σωματέμπορα :)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μπορεί τα τεράστια τζιπ να έχουν δυνατότητες εκτός δρόμου... αλλά πραγματικά εκτός δρόμου αυτοκίνητα είναι όσα τζιπ είναι μικρά με λίγο βάρος και κοντές σχέσεις... όλα τα υπόλοιπα μπορεί να έχουν πολύ καλές επιδόσεις στο χώμα αλλά δεν θα σε πάνε εκεί που θα σε πάει ένα Feroza! Απλά γιατί σε πολλές περιπτώσεις δεν θα χωράνε + το κέντρο βάρους τους θα είναι πολύ ψηλά + είναι πολύ βαριά άρα θα κολλήσουν στην άργιλο (δηλ. στο χώμα που υπάρχει στα βουνά μας...). Γι' αυτό και οι κυνηγοί πέρνουν Lada Feroza και το παλιό Vitara... όχι γιατί λυπούνται μην γρατζουνίσουν τα μεγάλα...

Γι' αυτό ποτέ δεν πάμε σε μέρη που δεν ξέρουμε ή δεν έχουμε άνθρωπο κοντά μας που να έχει ξαναπάει...

Reaction score
5
Πάντως μεταξύ μας , το καλής ποιότητας cd του che ΔΕΝ ΠΗΔΑΕΙ !!! παιδιά είναι απίστευτο...... όσα γκαπ γκουπ και αν πάει, ακόμα και εγώ να φύγω από τη θέση μου , το audio cd δεν πτοείται !!!!!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σας λέω....

Αφού φίλος, (επειδή το cd από κάτω έχει και κασσέτα!!!!) νόμιζε πως τον κορόϊδευα .....και ότι έπαιζε κασσέτα!! Παιδιά σας λέω το cd για να πηδήξει πρέπει να βρει θυληκό cd και μόνο :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μπορεί τα τεράστια τζιπ να έχουν δυνατότητες εκτός δρόμου... αλλά πραγματικά εκτός δρόμου αυτοκίνητα είναι όσα τζιπ είναι μικρά με λίγο βάρος και κοντές σχέσεις... όλα τα υπόλοιπα μπορεί να έχουν πολύ καλές επιδόσεις στο χώμα αλλά δεν θα σε πάνε εκεί που θα σε πάει ένα Feroza! Απλά γιατί σε πολλές περιπτώσεις δεν θα χωράνε + το κέντρο βάρους τους θα είναι πολύ ψηλά + είναι πολύ βαριά άρα θα κολλήσουν στην άργιλο (δηλ. στο χώμα που υπάρχει στα βουνά μας...). Γι' αυτό και οι κυνηγοί πέρνουν Lada Feroza και το παλιό Vitara... όχι γιατί λυπούνται μην γρατζουνίσουν τα μεγάλα...

Γι' αυτό ποτέ δεν πάμε σε μέρη που δεν ξέρουμε ή δεν έχουμε άνθρωπο κοντά μας που να έχει ξαναπάει...
Κάπως έτσι είναι το πράγμα και το πρόβλημα είναι εκτός από το μέγεθος, οι κινητήρες. Ένα αμάξι πάνω από 2000 κιλά, πρέπει να έχει μοτέρ τέρας για να κουνηθεί εκτός δρόμου. Από την άλλη τα μεγάλα είναι πιο αξιόπιστα γι αυτό και δεν θα δει κανείς εύκολα jimny στο paris dakar ή σε trophy στον αμαζόνιο. Άλλο το εκτός δρόμου για... ψάρεμα και άλλο το extreme που ούτως ή άλλως ποτέ δεν γίνεται με εργοστασιακά αυτοκίνητα.

Κάποιοι λένε πάντως ότι αυτή τη στιγμή, το μοναδικό αυτοκίνητο με το οποίο μπορείς να κάνεις απροβλημάτιστα τον γύρο του κόσμου είναι το μεγάλο land cruiser (100)...

Reaction score
14
"Κάποιοι λένε πάντως ότι αυτή τη στιγμή, το μοναδικό αυτοκίνητο με το οποίο μπορείς να κάνεις απροβλημάτιστα τον γύρο του κόσμου είναι το μεγάλο land cruiser (100)..."

Στο σαφάρι που έκανα στην έρημο ήταν....τέλειοοοο..!!!

Attachments

Reaction score
14
Το Σαφαρι ήταν στην Αραβική χερσονησο.

To Land δεν ξέρω πόσο κάνει, γνωρίσω όμως ότι ρουφάει την βενζίνη τρελά...!

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514