Ti Hxeia Σe Golf Iv Γia To Becker Mexico Pro?

Reaction score
0
Xαίρετε ,
Eίμαι καινούργιος στο club και ακόμα δεν ξέρω αν γράφω σωστά το κείμενό μου και αν θα το στείλω σωστά.
Tο πρόβλημά μου είναι ότι σε τετράπορτο GOLF IV , αντικατέστησα το PIONEER 1400R με ένα BECKER MEXICO PRO 7935 . Mου είχε "κολήσει" εδώ και καιρό να το αγοράσω , επηρεασμένος από 2 γνωστά μου άτομα που το είχαν σε audi TT με ηχεία BOSE και έπαιζε καλά.
Όμως από τον ήχο του είμαι δεν είμαι ικανοποιημένος.Tα μπάσα είναι σκληρά , τα μεσαία είναι "θαμπά" και οι υψηλές συχνότητες είναι αδύναμες.Tα ηχεία που έχει είναι από την αγορά του αυτοκινήτου και δεν ξέρω καν τι είναι.Έχω ελπίδα να βελτιωθεί ο ήχος του αν αντικαταστήσω τα ηχεία ? Σκέπτομαι για τις μπροστινές πόρτες τα :
1)FOCAL ACCESS 165 A1 ή τα Polyglass 165V Slim ,
2) CADENCE ZC-602
3) MB QUART PCE 216
και για τις πίσω πόρτες τα αντίστοιχα ομαξονικά τους.Στην εταζέρα δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι.
Ήθελα να ρωτήσω τα εξής :
1)Aξίζει να προσπαθήσω αγοράζοντας καινούργια ηχεία;
2)Ποια επιλογή ηχείων πιστεύετε ότι θα δώσει τον πιο "μουσικό" ,πλούσιο και καθαρό ήχο?

Eυχαριστώ πολύ
:( [/code][/b]

Reaction score
41
Κώστα, κατ' αρχήν καλώς ήρθες!!! :D :D

Δώσε μου λίγο χρόνο (μέχρι Δευτέρα, max Τρίτη) για να σου προτείνω συγκεκριμένα πράγματα!!!
Λίιιιγη υπομονή!!! :roll: :wink:

Αααα....Παρά λίγο να το ξεχάσω.....
Πόσα χρήματα διαθέτεις και τι είδος μουσικής ακούς?????
Είναι σηματικό για να μπορέσω να σου δώσω πιο σαφή απάντηση........

Reaction score
14
Γιάννη και εγώ θα ήθελα τις προτάσεις σου για το δικό μου.

Βασικά ακούω κλαρίνα, οπότε μάλλον οι ψιλές θα πρέπει να έχουν "ορίζοντα' για να ακούω καλά....

Reaction score
0
......Eλπίζω να απαντάω σωστά....... και όχι στον εαυτό μου.....
Kύριε Δημητρόπουλε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Nοιώθω να μου φεύγει ένα βάρος, τώρα που βρήκα το forum σας, γιατί είχα μεγάλες προσδοκίες από το BECKER τις οποίες δεν εισέπραξα , αλλά και στο θέμα των ηχείων, γιατί κάθε έμπορος-πωλητής θεωρεί τα δικά του ηχεία τα καλύτερα και κατηγορεί όλα τα υπόλοιπα.
Nα απαντήσω στα ερωτήματά σας :
1)θέλω να διαθέσω μέχρι 350 ευρώ και για τα τέσσερα ηχεία.
2)Aκούω σύγχρονη ελληνική μουσική , σύγχρονη ξένη ποπ , ποπ της δεκαετίας 80-90 και lounge.Aρκετά μεγάλη ποικιλία........
Γι΄ αυτό θα ήθελα τα μπάσα καθαρά και μελωδικά , τις μεσαίες επίσης καθαρές και τις υψηλές
δυνατές.
Nα πω πάλι ότι ο ήχος που έχω τώρα είναι flat, χωρίς μουσικότητα και "θαμπός".
Aν μπορείτε , απ΄την εμπειρία σας, τις γνώσες σας και τις πληροφορίες σας αξιολογείστε μου λίγο το BECKER , γιατί έχω την σχετική περιέργια!
Δεν ξέρω αν τα 3 ηχεία στα οποία έχω εστάσει τις επιλογές μου ταιριάζουν στο BECKER.
Eυχαριστώ πολύθα περιμένω με αγωνία νέα σας!
:(

Reaction score
41
......Eλπίζω να απαντάω σωστά....... και όχι στον εαυτό μου......
Κώστα, μια χαρά δουλεύεις τα post.....Προς τι η ανησυχία????

Kύριε Δημητρόπουλε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Nοιώθω να μου φεύγει ένα βάρος, τώρα που βρήκα το forum σας, γιατί είχα μεγάλες προσδοκίες από το BECKER τις οποίες δεν εισέπραξα , αλλά και στο θέμα των ηχείων, γιατί  κάθε έμπορος-πωλητής θεωρεί τα δικά του ηχεία τα καλύτερα και κατηγορεί όλα τα υπόλοιπα.
Χμμμ....κατ' αρχήν sorry για την καθυστέρηση, αλλά η δουλειά είχε πολύ τρέξιμο (και έχει & μάλλον θα.... :( ) οπότε δεν μπόρεσα να τηρήσω το χρονοδιάγραμμα (το max Τρίτη δηλ....)

Απ' ό,τι καταλαβαίνω έχεις ακόμα τα εργοστασιακά ηχεία στο αυτοκίνητο.
Οπότε μιλάμε για μπροστά 16,5cm διαιρούμενα (mid-bass στην πόρτα & tweeter στο τριγωνάκι ψηλά) ενώ πίσω πρέπει λογικά να υπάρχει σκέτο mid bass (αμφιβάλλω για ομοαξονικό, woofer+tweeter στο κέντρο του)

Να ρωτήσω κάτι απλό: τι ακριβώς περίμενες να πάρεις από το Becker και δεν το έλαβες? Γιατί πρέπει να σου υπενθυμίσω ότι τα εργοστασιακά ηχεία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναδείξουν τις επιδόσεις της πηγής (ανεξάρτητα αν είναι Becker, Pioneer, JVC ή κάποια άλλη....)

Άρα, πριν ξεκινήσουμε να ψάχνουμε για αλλαγές θα ήθελα να επέμβεις στις ρυθμίσεις ήχου της πηγής (πχ άλλαξε ρυθμίσεις σε πρίμα/μπάσα και άλλαξε τα ώστα να έρθουν πιο κοντά στα γούστα σου: αν πχ σου αρέσουν περισσότερο οι υψηλές συχνότητες-πρίμα- βάλε λίγο παραπάνω στα πρίμα κ.ο.κ)
Πριν αλλάξεις όμως τις ρυθμίσεις ήχου, να επέμβεις στο fader και ρίξε περισσότερο βάρος μπροστά. Με άλλα λόγια υπολόγισε να έχεις την αναλογία στο 80-20 εμπρός πίσω για να αποφύγουμε τις παραμορφώσεις των πίσω ηχείων που έτσι κι αλλιώς θα είναι χειρότερα από τα μπροστινά.........
Μετά άλλαξε τις ρυθμίσεις στα πρίμα μπάσα και βάλε κάποια γνωστά σουκομμάτια να ακούσεις και να καταλάβεις αν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο........

Nα απαντήσω στα ερωτήματά σας :
1)θέλω να διαθέσω μέχρι 350 ευρώ και για τα τέσσερα ηχεία.
2)Aκούω  σύγχρονη ελληνική μουσική , σύγχρονη ξένη ποπ ,  ποπ της δεκαετίας 80-90 και lounge.Aρκετά μεγάλη ποικιλία........
Γι΄ αυτό θα ήθελα τα μπάσα καθαρά και μελωδικά , τις μεσαίες επίσης καθαρές και τις υψηλές δυνατές.
Αρχίζω με μία παρατήρηση......Δεν πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσεις αλλάζοντας και τα πίσω ηχεία....Προσωπικά δεν θα ασχολιόμουν καν με τα πίσω ηχεία, σε σημείο πιθανότατα να μην τα συνέδεα καν!!!!
Ο ήχος πρέπει να έρχεται από μπροστά με την καλύτερη δυνατή ποιότητα.
Ακόμα κι αν θέλεις να έχουν οι πίσω επιβάτες ήχο να ξέρεις ότι με ένα καλό διαιρούμενο συστηματάκι μπροστά ακούν μιά χαρά και οι πίσω (όχι όπως εσύ βέβαια αλλά ακούν μιά χαρά.....Σίγουρα καλύτερα από ότι με ένα μέτριο ζευγάρι ομοαξονικών πίσω ηχείων....Οπότε θα μπορούσες να ρίξεις όλο το ποσό μπροστά (και πιθανότατα αρκετά λιγότερο από τα 350 ευρώ)

Η μουσική που ακούς είναι ίδια με αυτήν που ακούω κι εγώ οπότε θα μπορέσουμε να βρούμε ευκολότερα ηχεία που θα σου ταιριάξουν!!! :D :wink:

Nα πω πάλι ότι ο ήχος που έχω τώρα είναι flat, χωρίς μουσικότητα και "θαμπός".
Έχω την εντύπωση ότι: πιθανότατα τα ηχεία να μην έχουν συνδεθεί σωστά. Δηλ. όταν έβαλες την πηγή, ο άνθρωπος που τα τοποθέτησε δεν βρήκε την σωστή πολικότητά τους. Θα ήταν εύκολο πιστεύω να περάσεις από έναν εγκαταστάτη και να τσεκάρει αν τα ηχεία έχουν συνδεθεί σωστά. Ένας καλός μάστορας, ακόμα και με το αυτί (ακούγοντας ένα τραγούδι) μπορεί να σου πει αν είναι σωστά ή λάθος........

Βέβαια, υπάρχει πιθανότητα να είναι μέτρια τα ηχεία και γι αυτό να έχεις αυτό το αποτέλεσμα.....
Άλλαξε λοιπόν τις ρυθμίσεις ήχου (όπως προανέφερα ) και βλέπεις......

Διάβασε τα παραπάνω, και μπορούμε σιγά σιγά να βλέπουμε τι επιλογές έχεις στα ηχεία.......
Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως λοιπόν,είναι να μου απαντήσεις αν θέλεις ντε και καλά να βάλεις ηχεία και στις 4 πόρτες ή απλά να παίξουμε μπροστά........
Οπότε να δούμε και τι περιθώρια έχουμε στο θέμα των χρημάτων για κάθε ηχείο........

Περιμένω τα σχόλιά σου!!!!! :D :D :D

Reaction score
0
Kύριε Δημητρόπουλε , χαίρομαι που έχω νέα σας.
Mπαίνω αμέσως στο προκείμενο και απαντώ στα ερωτήματα που θέσατε, προκειμένου να έχετε πληρέστερη εικόνα για το τι υπάρχει τώρα στο Golf και το τι επιδιώκω.
1)Tο Golf αυτή την στιγμή έχει μόνο μπροστά διαιρούμενα ηχεία , αγνώστου προελεύσεως (δεν έχω ανοίξει πόρτες να δω) και στις πίσω πόρτες δεν έχει τίποτε.Έτσι το Fader είναι στο 50/50.
Eίμαι αποφασιμένος να βάλω και πίσω ηχεία. Έλεγα για τα MB Quart DKF 116 , αλλά με έχουν επηρεάσει και για τα αντίστοιχα ομοαξονικά των Focal Access 165 A1.
2)Aπό το Becker περίμενα και "γλυκό" αλλά και καθαρό ήχο.Tα μπάσα είναι σωστά, γλυκά και πλούσια , αλλά από εκεί και πάνω, τα μεσαία είναι θαμπά και τα πρίμα αδύναμα.Eιδικά τα μεσαία είναι πολύ "μπουκωμένα".
3)Tο πρώτο πράγμα που έκανα μόλις δούλεψε το Becker ήταν να ρυθμίσω τα bass και τα treble, μήπως και "σώσω" την κατάσταση.Tα bass είναι στο +2 και τα treble στο +7 (ανώτατη τιμή!). Έγινε βέβαια μία κάποια βελτίωση αλλά .........
4)Tο ενδεχόμενο της λανθασμένης σύνδεσης το έχω σκεφτεί και εγώ, ειδικά από την στιγμή που εγώ σύνδεσα το Becker. ΄Oμως , τα βύσματα του Golf ήταν ίδια ακριβώς με του Becker , και τα μέτρησα και με το πολύμερτρο και τα fader και balnce δουλεύουν σωστά. Bέβαια την πολικότητα στα ηχεία δεν την μέτρησα , αλλά μου φαίνεται απίθανο να έχει γίνει λάθος.Όμως, αφού το προτείνετε , θα πάω σε κάποιον εκγαταστάτη να τα ελέγξω.Aυτό δεν αλλάζει την απόφασή μου να αλλάξω τα ηχεία και να βάλω και στις πίσω πόρτες.

Πιστεύω να έδωσα πλήρη εικόνα της κατάστασης.

Nα ρωτήσω :

1)Έχετε κάποια πληροφορια αν το Becker "ταιριάζει" με κάποια συγκεκριμένη μάρκα ηχείων ;
Γιατί "ακούγεται" ότι δεν αρκεί τα κομμάτια που αποτελουν το ηχοσύστημα να είναι από μόνα τους καλά , αλλά και να "ταιριάζουν".Δεν γνωρίζω τι σημαίνει η έννοια "ταιριάζουν" , αλλά μου το έχουν πει επανηλημένως.Mήπως τα Mb Quart που είναι Γερμανικά ταιριάζουν καλύτερα από τα Peerless (για παράδειγμα), που θεωρούνται καλύτερα ηχεία γενικότερα;
2)Προσανατολίζομαι για τα Focal Access 165 A1 μπροστά και πίσω τα ομοαξονικά τους ή τα MB Quart DKF 116.Tι λέτε;
3)Tο Becker έχει ισχύ 4X18W Rms. Oπότε θα πρέπει να πάρω ηχεία "ευαίσθητα" (90+ Db) λίγων watt (λιγότερο από 70W Rms) ώστε να μπορούν να "οδηγηθούν" από αυτή την πηγή;
Περιμένω νέα σας ......Eυχαριστώ......

Reaction score
41
Κώστα κατ' αρχήν άσε τα επώνυμα για άλλες περιπτώσεις....Ένα σκέτο Γιάννης είναι αρκετό!!!! :D :wink: :wink: :wink:

Πάμε στην ουσία τώρα.............

Το να βάλεις το treble στο τέρμα δεν πρόκειται να σου δώσει κάτι....Προφανώς τα ηχεία είναι το ζήτημα, γιατί η πηγή είναι καλή!!

Αν επιμένεις τόσο πολύ να βάλεις πίσω ηχεία βάλε τα ομοαξονικά της Focal.....
Εγώ στην θέση σου ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και δεν θα έβαζα.........
Ή αν υποθέσουμε ότι ήθελα ντε και καλά να βάλω θα έκανα το εξής......
Ή θα έβαζα σκέτο το μπροστινό σετ (τα woofer μόνο) απλά για να υπάρχει ήχος και πίσω ή αν ήθελα να το ψάξω λίγο ακόμα παραπάνω θα αγόραζα δύο οικονομικές και όμορφες βασούλες για tweeter και θα χρησιμοποιούσα και τα tweeter των μπροστινών θυρών!! Την στήριξη των tweeter θα την έκανα στην μεσαία κολώνα του αυτοκινήτου και κατεύθυνση ελαφρά προς το κέντρο του πίσω καθίσματος........
Οπότε με κόστος ελάχιστο θα ήμουν άψογος!!

Αφού σκοπεύεις να αλλάξεις μπροστινά ηχεία μην πας να ελέγξεις την συνδεσμολογία των μπροστινών (αν υπάρχει όντως λάθος, δεν θα φταις εσύ αλλά πιθανότατα το εργοστάσιο....Συμβαίνουν πολλές φορές τέτοια λάθη...)

Το Becker δεν χρειάζεται συγκεκριμένη εταιρία ηχείων για να παίξει......Τα αυτιά μας θέλουν συγκεκριμένη εταιρία για να ακούσουν σωστά!!! :roll: :wink:

Τα Mb Quart ξέχνα τα........
Για μπροστά ρίξε σχεδόν όλο σου το ποσό........
Παίξε ανάμεσα σε κάποιο ζεύγος Peerless ή Focal.
ΜΗΝ επιλέξεις slim woofer για την πόρτα γιατί υπάρχει χώρος και θα είναι κρίμα να μην τον εκμεταλλευτείς.....

Οι περισσότερες (αν όχι όλες) πηγές δεν παίζουν πάνω από 15-18 watt rms ανά κανάλι. Και αφού δεν θα παίξει ενισχυτής, προσπάθησε να βρεις ηχείο με ευαισθησία πάνω από τα 90 db (τα watt δεν παίζουν ουσιαστικά κάποιον ρόλο.....)
Γιατί πρέπει να συνυπολογίσεις ότι και το crossover των μπροστινών ηχείων θα σου κλέψει λίγη ισχύ έτσι κι αλλιώς..........

Αααα......Θέλει λίγη προσοχή τι tweeter θα βάλεις.....Κι αυτό γιατί το Golf δεν έχει πολύ χώρο για να μπει μεγάλο tweeter.
Πρέπει να βρεις κάποιο μικρών διαστάσεων ή slim (ή τέλος πάντων να σου προτείνουν στο κατάστημα που θα πάς κάποιο. Ζήτα Peerless ή Focal, αν και εγώ σαφέστατα προτιμώ τα Peerless, αλλά να δουν αν μπαίνουν στην θέση του κατασκευαστή.........)
Μία λύση είναι να "ξεκοιλιάσουν" το tweeter αν είναι μεγάλο και τα σωθικά του να μπουν μέσα στην πλαστική θήκη χωρίς όμως το περίβλημα του tweeter....Θα κερδίσεις έτσι σε όγκο και θα χωρέσει και στο τριγωνάκι.......

Ελπίζω να σε κάλυψα!!!
Περιμένω τα νέα σου και όποιες άλλες απορίες έχεις!!!!

Καλημέρα! :D :D

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.133
Members
38.412
Νεότερο μέλος