Trends Audio Headphone Tube AMP & TA-10 Class-T Power Amplifier

Reaction score
9
Σχετικά πρόσφατα είχα μία γνωριμία με τα ενισχυτικά της Trends Audio και αποφάσια να γράψω μερικά πράγματα από την μικρή εμπειρία που απέκτησα.

Πρώτα έπεσε στα χέρια μου ο υβριδικός λαμπάτος προενισχυτής αλλά όχι ο απλός ο SE με την Ρώσσικη λάμπα. Τον αγόρασα για τα AKG ακουστικά μου αλλά μπήκα στον πειρασμό να τον δοκιμάσω και ως προενισχυτή και έτσι τον συνέδεσα με τον Advance Acoustic power amplifier MAA406 αντικαθιστόντας προσωρινά τον Preamplifier MPP505. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ ενθαρυντικό και ο ήχος του τελικού επωφαλήθηκε πολύ από τον μικρό προενισχυτή, έγινε πιο διάφανος και ντελικάτος, λιγότερο επιθετικός και πιο γλυκός. Δυστυχώς όμως ο προενισχυτής της παρουσίασε πρόβλημα Trends παρουσίασε πρόβλημα σχεδόν αμέσως. Το ποτενσιόμετρο έβγαζε θόρυβο κατά την χρήση του στα ηχεία και κατά την χρήση του μπορεί να χανόταν ο ήχος προσωρινά στο ένα ή στο άλλο κανάλι. Μία επίσκεψη στην AudioSoul έδειξε ότι το πρόβλημα ήταν σοβαρό και για αυτό μου τον αλλάξανε με έναν απλό με κινέζικη λυχνία καθόσον δεν υπήρχε άλλος SE ετοιμοπαράδοτος.

Reaction score
9
Απάντηση: Trends Audio Headphone Tube AMP & TA-10 Class-T Power Amplifier

Την επομένη ημέρα της αλλαγής έφτασαν στην πόρτα μου ο TA-10 Class-T Power Amplifier καθώς και τα Duevel Bella Luna που είχα παραγγείλει από Hong Kong (δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα) και Γερμανία αντίστοιχα. Με πολλή χαρά προxώρησα αμέσως στο πείραμα της οδήγησης του περίφιμου αυτού ηχείου με τα ενισχυτικά της Trends. Παραθέτω φώτο των κουτιών συμπεριλαμβανομένου ενός KingRex PSU που αγόρασα για τον τελικό (δυστυχώς δεν κάνει για τον προενισχυτή αλλιώς θα έπαιρνα ακόμα ένα).

Reaction score
9

Τα Duevel είναι εντελώς άστρωτα και ως εκ τούτου οι κρίσεις μου για αυτά θα ήταν πολύ βιαστικές στο σημείθο αυτό, αλλά μετά από περίπου 20 ώρες έχουν κάπως γλυκάνει σε σχέση με τον ήχο που πήρα αμέσως όταν τα συνέδεσα με τον ενισχυτή. Η οδήγηση του τελικού της Trends είναι άνετη και δεν το φαντάζεται κανείς ότι μπορεί αυτό το ηχείο να παίζει έτσι με τόσα λίγα βαττ. Σε σχέση με τον τελικό της Advance δεν καταλαβαίνει κανείς την χαοτική διαφορά που τους χωρίζει σε θέματα οδήγησης σε νορμάλ στάθμες πράγμα όμως εφικτό μόνο με ηχεία αρκετά ευαίσθητα όπως τα Bella Luna. Καλώδιο ηχείου το Auditorium23 και interconnect επίσης Auditorium23. Δυστυχώς αυτό είναι και το μοναδικό αξιόλογο RCA που έχω διαθέσιμο αυτή τη στιγμή και έπρεπε να επιλέξω αν θα το χρησιμοποιήσω στην πηγή ή στα ενισχυτικά έτσι επέλεξα τη δεύτερη λύση.

Reaction score
9

Η πρώτη παρατήρηση που έχω να κάνω σχετικά με τον προενισχυτή είναι ότι ηχητικά είναι κατώτερος του SE και τα παραπάνω χρήματα που κοστίζει ο SE δεν είναι πεταμένα λεφτά. Έχω ήδη αγοράσει λάμπα προς αντικατάσταση της Κινέζικης που είναι τουλάχιστον μέτρια σε σχέση με την Ρώσσικη αλλά θα προσπαθήσω να αλλάξω και τους πυκνωτές με καλύτερους ακόμα και από αυτούς που έχει η SE αν αυτό είναι εφικτό. Δυστυχώς όμως για την Trends και αυτός ο προενισχυτής όπως και ο προηγούμενος παρουσιάζει προβλήματα. Έχοντας την ένταση εντελώς χαμηλομένη και ξεκινώντας σιγά σιγά να την ανεβάζω σε πρώτη φάση ακούγεται ήχος μόνο από το δεξιό ηχείο (όπως τα έχω απέναντί μου). Στη συνέχεια με λίγο παραπάνω ένταση και το αριστερό ηχείο αρχίζει να παίζει αλλά σε κάπως χαμηλότερη ένταση. Για να βεβαιωθώ ότι δεν φταίει το ηχείο άλλαξα το δεξί με το αριστερό και το πρβλημα παρέμεινε, ενώ στη συνέχεια συνέδεσα τον Advance ως τελικό πράγμα που επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε του τελικού ενισχυτή. Έτσι μένει μόνος ύποπτος ο προενισχυτής πράγμα που με κάνει να σκέφτομαι ότι ή εγώ είμαι πολύ γκαντέμης ή αυτός ο προενισχυτής δεν θα μείνει στην ιστορία ως το πιο αξιόπιστο μηχάνημα.

Reaction score
9

Επιφυλάσσομαι να πως περισσότερα μετά το πείραγμα του προενισχυτή και αφού ανακλύψω την αιτία του προβλήματος. Με προβληματικό τον προενισχυτή, την Κινέζικη λάμπα, την έλλειψη δεύτερου καλού interconnect και τα Bella Luna άστρωτα, δεν θα βιαστώ να πω ότι το πείραμα πέτυχε ή όχι αλλά πάντως οι πρώτες εντυπώσεις δεν είναι καθόλου κακές. Καταλαβαίνω ότι η διαφορά κόστους είναι χαοτική αλλά προς το παρόν με αυτά τα μηχανήματα μπορώ να "παίξω" και βλέπουμε για το μέλλον. Σίγουρα τα Bella Luna δεν έχουν τον σαγηνευτικό και αγαπησιάρικο χαρακτήρα των Planets και είναι πιο αποκαλυπτικά ως προς τα συνοδά τους, δεν έχω καμμία αντίρρηση για αυτό.

Reaction score
9

Για όσους ενδιαφέρονται για τον προενισχυτή της Trends, είτε για χρήση με ακουστικά είτε για προενίσχυση τελικού, συνιστώ τον SE σε σχέση με τον απλό, ο ήχος του είναι μία κλάση επάνω σε διαφάνεια και πιο μελωδικός, πάντως και τα δύο μοντέλα φαίνεται να μην είναι πολύ αξιόπιστα, τουλάχιστον αυτά που έπεσαν στα δικά μου χέρια. Ο τελικός με την τροφοδοσία της KingRex είναι πολύ αξιόλογος για τα λεφτά του αν συνδυαστεί με τα κατάλληλα ηχεία και μπορεί άνετα να συγκριθεί με ακριβώτερα μηχανήματα. Να σημειώσω επίσης ότι δεν καθυστέρησε καθόλου η παράδοση από το Hong Kong, νομίζω ήρθε σε δύο ή τρεις ημέρες μετά την παραγγελία, πράγμα που με εξέπληξε ευχάριστα.

Reaction score
8

φιλε Ζαραστρο σε ευχαριστουμε για την καταγραφη των εντυπωσεων σου και σου ευχομαι καλοριζικα τα μηχανηματα.

Τα BELLA LUNA, ς ηχεια φορτισης κορνας εχουν διαφορετικο ηχο απο τα PLANETS, με καλυτερο χαμηλο - το οποιο ομως θελει αρκετη προσοχη στην τοποθετηση οπως και τα PLANETS αλλωστε, πιο εκτεταμενα και αναλυτικα πριμα και σαφως μεγαλυτερη , ευκρινεστερη λκαι βαθυτερη εικονα. Το μονο που θελει ισως προσοχη ειναι η μεσαια περιοχη, οπου παρατηρειται μια ελαφρη λεπτυνση και εκει πρεπει να υπαρξει ιδιαιτερη προσοχη με το ταιριασμα των ενισχυτικων, οπου πρεπει να γεμιζουν καπως την συγκεκριμενη περιοχη και να μην εχουν επιπλεον εκταση υψηλα - πραγμα που κατα την γνωμη μου, κανει ακαταλληλο τον τελικο της αντβανς.

Ψαχνοντας το λιγο το προβλημα με το καναλι, σκεφτηκα οτι μπορει να φταιει η προενισχυτρια λυχνια, λογω του οτι οτρεντς αν θυμαμαι καλα χρησιμοποιει μονο μια λυχνια οπου τοενα νημα δουλευει με το ενα καναλι και το αλλο νημα της με το αλλο. Ετσι αν υπαρχει καποια διαφορα εκει, σου δημιουργει το πεοβλημα της διαφορετικης σταθμης.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.518

...

Έχοντας την ένταση εντελώς χαμηλομένη και ξεκινώντας σιγά σιγά να την ανεβάζω σε πρώτη φάση ακούγεται ήχος μόνο από το δεξιό ηχείο (όπως τα έχω απέναντί μου). Στη συνέχεια με λίγο παραπάνω ένταση και το αριστερό ηχείο αρχίζει να παίζει αλλά σε κάπως χαμηλότερη ένταση. ...
Επιφυλάσσομαι να πως περισσότερα μετά το πείραγμα του προενισχυτή και αφού ανακλύψω την αιτία του προβλήματος. Με προβληματικό τον προενισχυτή,...
Το φαινόμενο οφείλεται στο ποτενσιόμετρο στάθμης, και δεν είναι δα και κανένα σημαντικό πρόβλημα. Απλώς, έχει λίγο τζόγο, ή δεν είναι εντελώς στοιχισμένα τα δύο κανάλια του. Συμβαίνει σε πάρα πολλές περιπτώσεις, κυρίως σε φθηνά στέρεο ποτενσιόμετρα.

Reaction score
9

Και πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα αυτό? Με κάποιο ειδικό υγρό να υποθέσω? Εγώ πάντως θα δοκιμάσω και την αλλαγή λάμπας αφού την έχω διαθέσιμη.

Να συμπληρώσω επίσης ότι ο προενισχυτής αναπτύσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες μετά από λίγη ώρα χρήσης.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.518

Και πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα αυτό? Με κάποιο ειδικό υγρό να υποθέσω?
Το υγρό μάλλον δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα. Απλώς, αντικαθιστάς το ποτενσιόμετρο με κάποιο άλλο.

Reaction score
5

Φίλε zarastro καλοάκουστα και με υγεία τα νέα σου ηχεία και ενισχυτικά.
Το φθινόπωρο περιμένω πρόσκληση για ακρόαση.

Reaction score
9

Ευχαριστώ Σωτήρη, η πρόσκληση είναι ανοιχτή, όποτε θέλεις το κανονίζουμε.:102:

Reaction score
1.187

Για όσους ενδιαφέρονται για τον προενισχυτή της Trends, είτε για χρήση με ακουστικά είτε για προενίσχυση τελικού, συνιστώ τον SE σε σχέση με τον απλό, ο ήχος του είναι μία κλάση επάνω σε διαφάνεια και πιο μελωδικός, πάντως και τα δύο μοντέλα φαίνεται να μην είναι πολύ αξιόπιστα, τουλάχιστον αυτά που έπεσαν στα δικά μου χέρια.
Τον έχει πάρει ένας φίλος μου αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάω να τον ακούσω...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.230
Members
38.432
Νεότερο μέλος
Αριστος