Trio-Kenwood KA-405 MINT!

PPZ

Reaction score
18
Πολυ καλος vintage ενισχυτης, τον αγωρασα πριν 3 μηνες αλλα διστυχος δεν ειναι συμβατος με τα ηχεια μου.Ειναι ενα εξαιρετικο κομματι, σαν καινουργιο, στο κουτι του, χωρις γρατσουνια.

Τα specs:

Power output: 55 watts per channel into 8 ohms

Total harmonic distortion: 0.03% (line)

Damping factor: 45

Frequency response: 2Hz to 250kHz

Speaker impedance: 4 to 16 ohms

Input sensitivity: 150mV (line)

Signal to noise ratio: 105dB (line)

Dimensions: 400 x 139 x 296mm

Weight: 7.6kg

Τιμη 100 ευρω.

Θα βαλω και φωτογραφιες σε λιγο.

PPZ

Reaction score
18
Απάντηση: Trio-Kenwood KA-405 MINT!

Μεχρι παρασκευη κρατημενο για τον delamostre :112:

Ακομα μερικες photo:

PPZ

Reaction score
18

Εννοω οτι δεν μ'αρεσει ο ηχος του με τα ηχεια που εχω (Mission M73).Εχω ακομα εναν vintage AKAI AA-1020 οποιος εχει πιο μαλακα μπασα και γενικα μου παει πιο πολυ με αυτα τα ηχεια.Ειναι προσοπικο το θεμα, δεν εχει να κανει με το Kenwood.Απλα στα αυτια μου αρεσει πιο πολυ ο AKAI :126:

PPZ

Reaction score
18

Ο ενισχυτης ειναι ακομα διαθεσιμος, ο φιλος delamostre δεν τον πηρε τελικα.

Reaction score
7

Αμάν τι μου θυμίσατε... Ο ίδιος ακριβώς υπάρχει στο υπόγειο του πατρικού μου... Είναι του αδερφού μου. Δεν άρεσε στη νύφη μου "η παλιατζούρα" :137: και τον καταχώνιασε στο υπόγειο.

Ωραίο μηχάνημα!

PPZ

Reaction score
18

Το μηχανημα ειναι αψογο παιδια, και εγω το πουλαω μονο επιδη θελω να παρω καινουριο παιχνιδη, ενα Yamaha πικαπ :135:

Αν δεν το πουλησω σε μια εβδομαδα θα τον κρατησω για μενα, να παιζει με καποια αλλα ηχεια, στο αλλο σπιτι.Επισης γι'αυτο το λογο σπρωχνω και το αλλο πικαπ μου που ειναι σε αλλη αγγελια.

PPZ

Reaction score
18

Τωρα στην ιδια τιμη, ΟΛΟΙ πυκνωτες αλλαγμενοι, OP-AMP NJR4558 αλλαγμενος με καλυτερο NE5532, εγινε και μοντ στο φωτισμο σε μπλε.

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.684

Για πες μας πως έγινε ο φωτισμός μπλέ; Από ότι θυμάμαι τα λαμπάκια είναι μέσα στα όργανα και λίγο δύσκολο να αλλάξουν.
Γιάννης

PPZ

Reaction score
18

Για πες μας πως έγινε ο φωτισμός μπλέ; Από ότι θυμάμαι τα λαμπάκια είναι μέσα στα όργανα και λίγο δύσκολο να αλλάξουν.
Γιάννης
Ναι, λαμπακια οντως ειναι κυλινδρικα, πολυ περιεργα.Και το χειροτερο ειναι οτι ειναι 8V το καθενα, συνδεδεμενα στη σειρα, με τροφοδοσια 16VAC!

Λοιπον, εβγαλα τα λαμπακια, και τοποθετησα στο κατω μερος του καθε VU μια τριαδα μπλε LED , μαζι με μια αντισταση για τα τρια (υπαρχει στα μαγαζια με ηλεκτρονικα αυτοκολητη διακοσμιτικη ταινια με μικρα LED, συνδεδεμενα απο 3 στη σειρα, μαζι με αντισταση, που παιρνει 12V).H ταινια με τα LED ειναι αρκετα λεπτη για να μπει μεσα στο VU χωρις να υπαρχει καποιο εμποδιο.Το + και το - απο τα LED τα κολλησα στις επαφες απο το παλαιο λαμπακι, ωστε να μου βγαζει τροφοδοσια εξω απο τα VU χωρις να χρειαστει να τρυπησω κατι.Μετα τα συνδεσα στη σειρα τις δυο τριαδες, ωστε να παιρνουν ρευμα 24VDC για να δουλεψουν και τα 6 (απο τρια σε καθε VU).Το επομενο βημα ηταν να φτιαξω μικρη πλακετουλα με μια γεφυρα και πυκνωτη 100μF, οπου συνδεσα τα LED, ενω συνδεσα τα 16VAC που ερχονται απο τον μετ/στη επανω στη γεφυρα.Ετσι εχω 22VDC περιπου, τα οποια ειναι αρκετα να τροφοδοτησουν τα LED.Ο φωτισμος ειναι πολυ ωραιος και ομοιομορφος, καλυτερος απο το παλαιο.Ταινια που χρησημοποιησα ειναι αυτη:

Reaction score
1.815
Ωραίος!!!! Άψογο αποτέλεσμα!
Μου φαίνεται πολύ ωραίο να το κάνω και για το δικό μου Kenwood (ΚΑ-501).

Συγχαρητήρια!
(Από πυκνωτές τι του έβαλες??)

PPZ

Reaction score
18
Απάντηση: Re: Trio-Kenwood KA-405 MINT!

(Από πυκνωτές τι του έβαλες??)
Εχω βαλει μικτα Vishay και Yageo και WIMA, παντα σε ζευγαρια (για αριστερο-δεξι καναλι), και οπου ειναι κρισιμο εβαλα low esr Elna.Στο τροφοδοτικο εβαλα 8x3300μF + 4x0.22μF , αντι για 2x7500, οπος ειχε το γνησιο σχεδιο.Το αποτελεσμα ειναι καλυτερη αποδοση στις χαμηλες συχνωτητες.:107:

Reaction score
0

Εχω βαλει μικτα Vishay και Yageo και WIMA, παντα σε ζευγαρια (για αριστερο-δεξι καναλι), και οπου ειναι κρισιμο εβαλα low esr Elna.Στο τροφοδοτικο εβαλα 8x3300μF + 4x0.22μF , αντι για 2x7500, οπος ειχε το γνησιο σχεδιο.Το αποτελεσμα ειναι καλυτερη αποδοση στις χαμηλες συχνωτητες.:107:

Γεια σου .
Με αυτόν μεγάλωσα .Τον αγόρασα τα πέτρινα χρόνια με αίμα 1978. Εγώ του είχα βάλει τοτε....22000μFχ2 60V ,παράλληλα με τους 7500μF στην τροφοδοσία και έψαχνα για Τανταλίου αλλά δεν βρήκα .Ειμουν συναισθηματικά δεμενος και δεν μπορούσα να τον αλλάξω .Πριν ενα μήνα σκευτικα για ΑV 5+1 Την άλλη μέρα δεν άναψαν τα λαμπάκια στα όργανα και μετα απο 5 μέρες εκανε παρασιτα σιγά και μετά δυνατά στο ένα καναλι και έκλυσε (Διαροή Ρεύματος ???)

Reaction score
6.963

:116:
Γεια σου .
Με αυτόν μεγάλωσα .Τον αγόρασα τα πέτρινα χρόνια με αίμα 1978. Εγώ του είχα βάλει τοτε....22000μFχ2 60V ,παράλληλα με τους 7500μF στην τροφοδοσία και έψαχνα για Τανταλίου αλλά δεν βρήκα .Ειμουν συναισθηματικά δεμενος και δεν μπορούσα να τον αλλάξω .Πριν ενα μήνα σκευτικα για ΑV 5+1 Την άλλη μέρα δεν άναψαν τα λαμπάκια στα όργανα και μετα απο 5 μέρες εκανε παρασιτα σιγά και μετά δυνατά στο ένα καναλι και έκλυσε (Διαροή Ρεύματος ???)
Ο συγκεκριμένος ενισχυτής κατέληξε σε εμένα:116:
(Το χαμόγελο απο πάνω είναι ευτυχίας).
Με το power amp στο tone on το loudness στο on και καλή πηγή
το αποτέλεσμα είναι πέρα από κάθε προσδοκία.
Πάρε άλλο ένα χαμόγελο!!:116:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.108
Members
38.411
Νεότερο μέλος
G1fotis