Tripath HLLY TAMP-90 (90W)

Reaction score
4
Πήρα σχετικά πρόσφατα απο ebay τον HLLY TAMP-90 (2x45W) και τον έχω να οδηγεί τα ηχεία Wharfedale diamond 9.1.
Τον έχει ακούσει κάνεις σας;
Το αυτί μου είναι "παρθένο" ακόμα καθότι νέος στο χώρο και τα ήχεια μου δεν είναι και ότι καλύτερο γι'αυτο και θα με ενδίεφερε μια γνώμη από εσάς.
Εγώ πάντως έχω ενθουσιαστεί και σκέφτομαι για αναβάθμιση των ηχείων.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Tripath HLLY TAMP-90 (90W)

καλα θα παιζει με τα 9.1 που ειναι αρκετα smooth στις υψηλες. Απλα ειναι λιγο αναισθητα 86DB και αν ανεβαινες σε κατι καλυτερο και ποιοτικοτερο γιατι ο ενισχυτης σηκωνει για πολυ ποιοτικοτερο ηχειο, και ταυτοχρονα πανω απο 88~89DB, θα επαιρνες και αλλα πραγματα απο τον ενισχυτη σου. Αν αποφασισεις να αναβαθμισεις, μας λες το budget σου και εδω ειμαστε

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.585

Το αυτί μου είναι "παρθένο" ακόμα καθότι νέος στο χώρο...

Εγώ πάντως έχω ενθουσιαστεί ....

μέικ μάι ντέι....:144::145:

ο ενθουσιασμός σου είναι δικαιολογημένος.
αγόρασες κάτι πολύ πολύ καλό για τα λίγα ευρώπουλα που έδωσες.

αυτό χαρακτηρίζει όλες τις tripath-based υλοποιήσεις.

δυστυχώς, κάποιοι κάποιοι, με όχι τόσο "παρθένα" αυτιά σα τα δικά σου, δυσκολεύονται να καταλάβουν τα αυτονόητα.:126:

Τώρα για ηχεία, έχεις μια ανηφόρα μπροστά σου. προσωπικά, μόνο ένα έχω να σου πω: μη βιάζεσαι...

Reaction score
4

Ποσο τον αγορασες και απο που ? Με τελωνειο περασε?

Reaction score
4

Costas Ear : Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση στους κινέζους αλλά το κούτακι είναι best...Με έχει κάνει να ακούσω την cd-θήκη μου από την αρχή λες και τόσο καιρό δεν τα άκουγα πραγματικά.

Tyler Durden: Νομίζω πως έχουν δέσει ωραία τα ηχεία με τον ενίσχυτη. Ο χώρος ακρόασης το σαλόνι μου δηλαδή είναι 15 τμ περίπου που "γεμίζει" εύκολα με αυτά. Πάντως γλυκάθηκα πολύ με το αποτέλεσμα και θέλω να γλυκαθώ ακόμα περισσότερο :107:. Αυτό που λες smooth prima εγώ δεν το κατάλαβα στην ακρόαση πριν να μου πεί ένας φίλος μου μουσικός πως δεν έχει πρίμα. Τρείς διαφορετικές απόψεις από τρία διαφορετίκα αυτιά....
Όπως και να 'χει μέχρι να μπεί το δώρο των Χριστουγέννων δεν πρόκειτε να μπώ στην διαδικασία αγοράς ηχείων οπότε έχουμε καιρό. Εσένα ποιά ηχεία σου ήρθαν στο μυαλό με αυτόν τον ενισχυτή;

Reaction score
4

Το πήρα από ns_fm_transmitter στο ebay. Tον είχα πάρει τον περασμένο Μαιο νομίζω. Τον είχα χτυπήσει στα 148 ευρώ ( με τζαμπα μεταφορικά από Σαγκαη). Μέχρι εκεί όλα καλά...
Όταν όμως ήρθε Ελλάδα είχα πρόβλημα γιατί τον κράτησαν στο τελώνειο.... Για να μην μακρυγορώ μετά από μια μικρή γραφειοκρατική περιπέτεια ο ενισχυτής ήρθε στα χέρια μου στην τιμή των 218 εύρω.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Υπαρχουν λαμπρα, ηχεια, υπαρχουν ηχεια με υπεροχα μεσαια, αλλα με καλα μεσουψηλα και πολυ καλυτερα χαμηλα κλπ. Η υποκειμενικη κριση εχει να κανει με την εμπειρια απο ακροασεις. Ηχεια πολλα μου ερχονται στο μυαλο, απο διαφορες κατηγοριες τιμης. Αν μου πεις που σκοπευεις να κινηθεις οικονομικα, θα σου πω συγκεκριμμενα. Μπορω να αρχισω απο τα 300 και να φτασουμε 800~900Ε ευκολα:119:

Μια καλη λυση στα 480Ε για παραδειγμα ειναι τα B&W 685, ετσι για να ακουσεις κατι πιο "φωτεινο" και τις μεσουψηλες που πρεπει. Ειναι και σχετικα ευαισθητο στα 88db.
Απλα καλο θα ηταν να ξερουμε το χωρο σου (τετραγωνικα μετρα) και σε τι αποσταση ειναι τα ηχεια απο τη θεση ακροασης.
Υπαρχουν καποιοι συμφορουμιτες με αρκετη εμπερια στους διακοπτικους ενισχυτες οποτε η γνωμη τους βαραινει περισσοτερο. Αυτοι ξερουν κατι παραπανω

Reaction score
4

To δωμάτιο είναι 3.5μ x 5μ. Το σύστημα είναι τοποθετημένο στην μέση των πιο κοντινών τοίχων απέναντι από τον καναπέ που ακούω. Δηλαδη μια απόσταση από την θέση ακρόασης περίπου στα 2.5 μέτρα. Το budget είναι γύρω στα 500 ευρώ ή και λίγο παραπάνω για κάτι πολύ καλό.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ενα ηταν αυτο που σου ειπα. Υπαρχει κατι και σε slim κολωνα, αν σε ενδιαφερει η ιδεα για ηχειο δαπεδου, αυτο:

Model iQ50
Design Two and a half-way bass reflex
Drive Units 130mm (5.25in.) LF, 130mm (5.25in.) Uni-Q, 19mm (0.75in.) aluminium dome HF
Crossover Frequencies 2.5kHz
Sensitivity (2.83V/1m) 88dB
Maximum Output 109dB
Input Impedance 8 Ohms
Amplifier Requirements 15-130W
Magnetic Shielding Yes
Frequency Range 40Hz - 40KHz
Plinth Dimensions (H x W x D) 28 x 250 x 295 mm (1.1 x 9.8 x 11.6 in.)
Weight 10.2kg (22.5lbs)
Dimensions (H x W x D) 815 x 175 x 261 mm (32 x 6.9 x 10.3 in.)
Finishes Black Ash, Dark Apple, American Walnut

http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=kef+iq50+se

Reaction score
4

Ωραία b&w 685 (και τα CM1 προσθέσω και εγώ) και τα KEF(ια), ειδικά μαύρα γράφουν πολύ όμορφα. Θα τα έχω υπόψη μου όταν πάρω τον ενισχυτή μου παραμάσχαλα και αρχισω τις ακροάσεις. Ευχαριστώ πολύ.

Κανείς άλλος που να τον έχει ακούσει τον ενισχυτη; Με ποιά ηχεία;

Reaction score
0
Κατα την γνωμη μου τα 685 και γενικα αυτη η σειρα της B&W εχει τον χειροτερο ηχο αυτης της κατηγοριας τιμης. Επειδη γινεται σφαγη σε αυτην την κατηγορια ακου οσο περισσοτερα ηχεια μπορεις.

Και επειδη τον ενισχυτη τον κουβαλας και στο τσεπακι σου, παρτον μαζι σου στις ακροασεις, αυτο ειναι και ενα απο τα σπουδαια πλεονεκτηματα της ταξης t και d!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

στη σειρα αυτη της B&W, τα μοντελα που παιζουν καλα ειναι ειναι το 683 και το 685. Τα υπολοιπα δεν ειναι αξια αναφορας.

Επισης μου αρεσε και το Focal JmLab 806V..

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

οσον αφορα τα 685:

The 18 Greatest Bargains in High-End Audio (TAS 197)

11. B&W 685 stand-mount loudspeaker ($650)

If you’re looking for an affordable small speaker that offers excellent overall tonal balance, remarkable rhythmic authority, a large and open soundstage, bass response that defies size, and an extended treble response, WG’s experience suggests that the B&W 685 may be your ticket to ride. This British-designed, Chinese-made two-way plays loudly without strain and, thanks to a forward-firing port, can be mounted on a wall, shelf, or stand with good results. A slight lingering edginess in the very upper treble makes it both exciting to listen to as well as slightly sharp with female voices. A 2007 Product of the Year Award winner. (Reviewed in TAS 176)

Reaction score
0
θα σου προτεινω το συγκεκριμενο αν μπορεσεις να το ακουσεις διπλα στο ροιστερ και να βγαλεις τα συμπερασματα σου. Αν και γνωμη μου ειναι να παει σε ενα δαπεδου ο φιλος.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Το Roister πρεπει να ειναι λιγο πιο "φωτεινο", ε tsipp? και γω για δαπεδου θα πηγαινα, και για το χωρο του το Kef ειναι οτι πρεπει. Υπαρχει πλεον και εκδοση SE στα ιδια χρηματα

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Tripath HLLY TAMP-90 (90W)

Το Roister πρεπει να ειναι λιγο πιο "φωτεινο", ε tsipp? και γω για δαπεδου θα πηγαινα, και για το χωρο του το Kef ειναι οτι πρεπει. Υπαρχει πλεον και εκδοση SE στα ιδια χρηματα
Ισως, αλλα δεν μπορω να θυμηθω ακριβως τι εντυπωση μου αφησαν στην ακροαση με τα B&W. Ηταν παντως ενα καθαρα ποιο ισορροπημενο ηχειο κατα την αποψη μου παντα. Συμφωνω απολυτα με τις αποψεις του Β.Τσαντουλη στην παρουσιαση που εχει κανει για τα ροιστερ 8.2 και το 4.2 μοιραζετε την ιδια κατασκευαστικη φιλοσοφια. Στην ακριβως ποιο πανω κατηγορια τιμης (700-1000) , εχω ακουσει πολλα ηχεια, αυτα που μπορω να ξεχωρισω ειναι τα monitor audio rs6, spendor sp5, τα roister 8.2 και η αθηνά της audio spectrum.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.025
Members
38.637
Νεότερο μέλος
Παναγιώτης55