USA VS EUROPE ... ο φτωχός συγγενής....

Reaction score
4.137
Εδώ και καιρο έχω σταμπάρει ένα αξιόλογο sub made in usa.
Η εταιρεία έχει και dealers στην Ευρώπη σε κάποιες χώρες.
Την εβδομάδα που είμαστε , λόγω black friday οι τιμές του sub έπεσαν σε προκλητικά επίπεδα και είπα να ρωτήσω στους dealers μήπως και εκμεταλευτώ την περίοδο αυτήν.
Η τιμή στην Αμερική ήταν 899$ και τώρα είναι 499$ !!
Στην Ευρώπη λοιπόν μετά από επικοινωνία μπορούν να μου το προσφέρουν στην ανταγωνιστική τιμή των 1500 ευρώ !!!

Η αγορά κατευεθείαν από Αμερική άραγε πόσο παραπάνω θα ήταν επιβαρυντική με τα μεταφορικά, τελωνεία κτλ σαν τελική τιμή......;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.544
Μάλλον περίπου όσο σου είπαν οι ευρωπαίοι .
Δεν ευδοκιμούν τέτοιες λύσεις εύκολα.
Εφερα πικαπ από ιαπωνία , αγορά περίπου 250 e και έδωσα για μεταφορικά άλλα 200 και άλλα 200 τελωνείο αν θυμάμαι καλά , πάνε και χρόνια κιόλας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.870
120V input power.
Δες το, πριν το βάλεις στα 230.

Επειδή έχεις ήδη 2 σαμπ, ίσως είναι πιο ασφαλές στην παρούσα φάση πάρεις ακόμα 2 ίδια σαμπ με αυτά που έχεις, να στήσεις 4-αδα.

Στο χώρο σου, νομίζω η πιο εύκολη τοποθέτηση (να μη πιάνουν χώρο) είναι στο ταβάνι, με βάσεις οροφής.

Reaction score
4.137
Έλεγα να ανέβω λίγο σε ποιότητα.
Προφανώς όταν στέλνουν Ευρώπη έχουν άλλη κατασκευή στην τροφοδοσία.
4 άδα θα έχει νόημα αν προχωρήσω σε αγορά πολυκάναλου που να υποστηρίζει τα 4.
Τώρα σε stereo mode στην ουσία δεν ξέρω αν θα ήταν ουσιαστική αναβαθμιση.

Έκανα και λάθος στην αρχική τιμή. Είχε 549$ , κάπου αλλού το είχε 899 αρχική και μπερδεύτηκα.

Reaction score
143
Σε παρόμοια φάση ήμουν κ γω... Γλυκοέβλεπα το svs sb2000pro. Στην Αμερική 700 και στην Ελλάδα 1250! Τεράστια διαφορά τιμής..
Έτσι κατέληξα σε 2 xtz 12.17 edge στην τιμή του ενός sb2000pro...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.544
Συγνώμη αν σου χαλάω το αφήγημα , τρόπος του λέγειν, δεν ειρωνεύομαι , αλλά 15ιντσο με μόνο 2 ιντσες πηνίο , μου φαίνεται πολύ λίγο .

Voice CoilFour-layer, 51.5mm, PICCAW wire

Reaction score
4.137
Συγνώμη αν σου χαλάω το αφήγημα , τρόπος του λέγειν, δεν ειρωνεύομαι , αλλά 15ιντσο με μόνο 2 ιντσες πηνίο , μου φαίνεται πολύ λίγο .

Voice CoilFour-layer, 51.5mm, PICCAW wire
Δεν ξέρω να σου περί αυτού , αλλά ότι τεστ κυκλοφορεί και reviews από χρήστες είναι παραπάνω από καλά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.870
Είναι χαμηλής ισχύος, με μικρό πηνίο φωνής, και προφανώς με συγκρατημένης ισχύος ενισχυτή, και συνοδεύεται από λογικές προδιαγραφές max SPL, που σίγουρα δεν αφορούν 1η οκτάβα (116 dB/1m).

Σε αυτά τα λεφτά που πουλιέται Αμερική, είναι εξαιρετική επιλογή.

Στα διπλάσια λεφτά, θα προτιμούσα τα dynaudio 18s.

Για το μικρό χώρο σου, ιδανική επιλογή με μικρό αποτύπωμα είναι 4 τεμάχια dynaudio 9s.

Τοποθετημένα στη μεσότητα των 4 τοίχων του δωματίου, στη γωνία των τοίχων με το ταβάνι.

3,6 χιλιάρικα βγαίνει, συν τις βάσεις ταβανιού.

Γι'αυτό σου λέω, έχω κάτι ωραία κουτιά εκεί στο χωλ, τα οποία θα παίξουν και καλύτερα, και με πρακτικά απεριόριστο SPL εκεί μέσα, από 15Hz.. 😎

Λόγω δε του πλάτους τους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ανάστροφη φάση το πίσω, σε χρήση ως DBA, οπότε οι μετρήσιμες επιδόσεις σε χρόνους delay στις 2 πρώτες οκτάβες, θα είναι απίθανες.😎

Και χωρίς κανένα επεξεργαστή, και καμιά ισοσταθμιση, δε θα χρειαστεί τίποτα. Daisy chain με αναστροφή φάσης και λίγο delay, ίσα ίσα για το μήκος του δωματίου, ώστε να σβήνει το εμπρόσθιο κύμα μόλις φτάνει στον πίσω τοίχο, αλά τρινοβ.

Αλλά γω τα λέω, γω τ'ακουω. 🤣😁🤪😚

Last edited:

Reaction score
4.137
Daisy chain η 4-αδα, σε μια έξοδο.
Δεν θέλω μπαούλα στα ταβάνια , μην αρχίσουν και οι συντονισμοι στα ντουβάρια και χορεύουν οι γείτονες.
Είναι χαμηλής ισχύος, με μικρό πηνίο φωνής, και προφανώς με συγκρατημένης ισχύος ενισχυτή, και συνοδεύεται από λογικές προδιαγραφές max SPL, που σίγουρα δεν αφορούν 1η οκτάβα (116 dB/1m).

Σε αυτά τα λεφτά που πουλιέται Αμερική, είναι εξαιρετική επιλογή.

Στα διπλάσια λεφτά, θα προτιμούσα τα dynaudio 18s.

Για το μικρό χώρο σου, ιδανική επιλογή με μικρό αποτύπωμα είναι 4 τεμάχια dynaudio 9s.

Τοποθετημένα στη μεσότητα των 4 τοίχων του δωματίου, στη γωνία των τοίχων με το ταβάνι.

3,6 χιλιάρικα βγαίνει, συν τις βάσεις ταβανιού.

Γι'αυτό σου λέω, έχω κάτι ωραία κουτιά εκεί στο χωλ, τα οποία θα παίξουν και καλύτερα, και με πρακτικά απεριόριστο SPL εκεί μέσα, από 15Hz.. 😎

Λόγω δε του πλάτους τους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ανάστροφη φάση το πίσω, σε χρήση ως DBA, οπότε οι μετρήσιμες επιδόσεις σε χρόνους delay στις 2 πρώτες οκτάβες, θα είναι απίθανες.😎

Και χωρίς κανένα επεξεργαστή, και καμιά ισοσταθμιση, δε θα χρειαστεί τίποτα. Daisy chain με αναστροφή φάσης και λίγο delay, ίσα ίσα για το μήκος του δωματίου, ώστε να σβήνει το εμπρόσθιο κύμα μόλις φτάνει στον πίσω τοίχο, αλά τρινοβ.

Αλλά γω τα λέω, γω τ'ακουω. 🤣😁🤪😚
Μόλις το μαγαζί κάνει black friday και 48 δόσεις βλέπουμε 😁 😁

μια χαρα το βλέπω εγώ.
Οκ στα 20hz δεν πιάνει 116 αλλά όλα έτσι μετρούνται στα υποτιθέμενα peak.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.581
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants