USB κάρτα ήχου. Σύνδεση με τελικό ενισχυτή PA

Reaction score
0
Χαιρετώ και πάλι με μια νέα απορία.
Μιας και παρήγγειλα επιέλους τον τελικό και τα 4 ηχεία, ψάχνω πλέον την κατάλληλη αγορά για εξωτερική usb κάρτα ήχου που θα στέλνει τον ήχο στον τελικό.

Τα χαρακτηριστικά που με ενδιαφέρουν είναι:
1) Φυσικά να αναγνωρίζεται ως κάρτα ήχου σε windows XP/7 (x86-x64). Το καλύτερο θα ήταν να παίζει και σε ubuntu.
2) Να έχει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ balanced εξοδο.
3) Να μπορώ (με δεύτερη έξοδο ίσως) να στείλω unbalanced σήμα σε δεύτερο ολοκληρομένο ενισχυτή για ακρόαση σε άλλο χώρο ή να επιτρέπει την παράλληλη χρήση της εσωτερικής κάρτας ηχου.
4) Καλό θα ήταν να έχει midi I/O
5) Value for money σε ποιότητα ήχου

Ζητάω πολλά? :116::116::116:

Διάβασα καλά λόγια για την E-MU 0404usb , NATIVE INSTRUMENTS AUDIO KONTROL 1
Αμφότερες κοντά στο budget μου που είναι τα 200 ευρώ αλλά και οι 2 σχετικά ως αρκετά παλιές.

Γνώμες???

Reaction score
203
M-Audio 610 - τεσσερις στερεο αναλογικες εξοδους (balanced/unbalanced), spdif in/out, firewire συνδεση με pc dead stable + asio drivers για win7/xp, midi I/O, εισοδο για mic και volume control προγραμματιζομενο για οποιαδηποτε εξοδο. Τι αλλο μπορει να θελει καποιος απο 350Ε?.

Reaction score
4
Απάντηση: USB κάρτα ήχου. Σύνδεση με τελικό ενισχυτή PA

...
Διάβασα καλά λόγια για την E-MU 0404usb , NATIVE INSTRUMENTS AUDIO KONTROL 1
..
Αυτές τις δύο έχω και μου φαίνονται καλές για τα χρήματα που ζητούν (ή μάλλον ζητούσαν) και πληρούν σχεδόν αυτά που ζητάς.

Το μειονέκτημα της AUDIO KONTROL 1 είναι ότι δεν έχει ψηφιακή είσοδο/έξοδο (0404 ναι) και ότι σε vista που το είχα δοκιμάσει δεν έπαιζε σωστά (έβαλα xp). Αμφιβάλω αν υπάρχουν drivers για win7. (δεν γνωρίζω)
Το πλεονέκτημα είναι ότι έχει 2 ρυθμιζόμενες εξόδους (η 0404 όχι) - δεν χρειάζεται πρίζα (0404 ναι) + imo παίζει καλύτερα

Αν ήμουν στην θέση σου πάντως, θα κοίταγα κάτι πιο καινούργιο ;)

Ρίξε μια ματιά εδώ και ψώνισε από όπου νομίζεις καλύτερα. :105:
http://www.thomann.de/gr/usb_audio_interfaces.html

Reaction score
0
Re: Απάντηση: USB κάρτα ήχου. Σύνδεση με τελικό ενισχυτή PA

@TheoS Αυτή που λες δεν είναι firewire? Ψάχνω usb λόγω laptop...

@Timbre
στο Θωμά κοιτάζω αλλά δυσκολεύομαι να καταλήξω.
Είδα ότι η ΝΙ βγάζει αύριο αυτήν http://www.thomann.de/gr/native_instruments_komplete_audio_6.htm
φαίνεται αρκετά καλή για τα λεφτά της αλλά πάλι εχω απορίες...

Ας εξηγήσω τι θέλω να κάνω μηπως μπορεί κανείς να με βοηθήσει να τις λύσω, ίσως και με άλλο τρόπο που δεν έχω σκεφτεί.

Εχω ένα pc το οποίο τώρα από την κάρτα ήχου συνδέεται σε έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή και απο εκεί σε κάποια ηχεία καλύπτοντας έναν μικρό χώρο.
Στο όλο σύστημα προσθέτω έναν τελικό ενισχυτή PA με τα αντίστοιχα ηχεία για να καλύψω εναν διαφορετικό χώρο.
Θέλω από το PC/laptop να στέλνω τον ήχο balanced στον τελικό αλλά παράλληλα να στέλνω και στον ολοκληρομένο. Όταν χρησιμοποιώ το laptop πχ θα συνδέω και έναν midi controller (δεν έχει balanced out) για να παίζει από DJ software. Οπότε η usb κάρτα που ψάχνω θα αναλάβει το main out και προενίσχυση.

Αν δεν κάνω λάθος με την χρήση ASIO δεν μπορεί να παίξει η εσωτερική κάρτα ήχου του υπολογιστή/laptop αλλά δεν έχω καταλάβει...στην προκειμένη περίπτωση με ενδιαφέρει αυτό?

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: USB κάρτα ήχου. Σύνδεση με τελικό ενισχυτή PA

...
Αν δεν κάνω λάθος με την χρήση ASIO δεν μπορεί να παίξει η εσωτερική κάρτα ήχου του υπολογιστή/laptop αλλά δεν έχω καταλάβει...στην προκειμένη περίπτωση με ενδιαφέρει αυτό?
Μπαα.. :105: αλλά να για ξέρεις τι είναι κοίτα εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_Stream_Input/Output

Εμένα μου φαίνεται ότι το σκέφτεσαι σωστά.
Ίσως πρέπει να προσέξεις το συνδυασμό της κάρτας με το συγκεκριμένο software που θα τρέξεις. Η kontrol1 δίνει κάποιες 'συντομεύσεις' πάνω της που αν της ρυθμίσεις βολεύουν

Reaction score
203
Η M-Audio εχει και εξωτερικες καρτες ηχου με USB συνδεση και αναλογα χαρακτηριστικα αλλα δεν επιμενω γιατι δεν εχω χρησημοποιησει τις συγκεκριμενες. Αντιστοιχο προβλημα ειχα πριν ενα χρονο. Τελικα το ελυσα μοιραζοντας ασυρματα-δυκτιακα την μουσικη απο τους σκληρους του pc σε ενα netbook που βρισκεται σε αλλο δωματιο στο δευτερο συστημα. Τωρα το netbook εαν συνδεθει με ενα USB DAC της αρεσκειας σου με volume control η ενα παθητικο προενισχητη με ελαχιστο κοστος θα εχεις μουσικη στο δευτερο συστημα και μαλιστα με μηδενικο θορυβο.

Reaction score
0
Τι γνώμη έχετε για κάτι σαν και αυτό? http://www.vms4dj.com/

Από ότι βλέπω, έχει και balanced output και RCA, μπορεί να παίξει σαν analog audio mixer.
Θα μπορούσα να βγάλω εκτός την hercules rmx που έχω και την usb κάρτα ήχου που ψάχνω και να πάρω κάτι τέτοιο?

Η απορία που έχω (όπως και στα usb audio interfaces), μπορούν να παίζουν ταυτόχρονα και στην balanced και στην unbalanced έξοδο - για να τροφοδοτώ όλους τους ενισχυτές?

Σορρυ αν το γράφουν κάπου στο manual ή σε κάποιο από τα fora τους αλλά έχω ψιλοχαθεί...

Reaction score
0
Τελικά πήρα την NI komplete audio 6. Πρώτες εντυπώσεις είναι καλές, ποιοτική συσκευή, καλό ήχο.

Staff online

• n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.129
Members
38.412