Verity Sarastro ή Sonus Faber Amati Anniversario

Reaction score
10
Πριν αποφασίσουμε για το ποιός κατασκευαστής είναι πιο σοβαρός, δεν πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και άλλα θέματα εκτός από το ποιός παίρνει τις διεθνείς "περγαμηνές" και το ποιός έχει πιο ακριβά μοντέλα (κοινώς ποιός πουλάει πιο πολύ μούρη)?... Δηλαδή ώρες ώρες, απορώ με τα κριτήρια που θέτει ο κόσμος. Μήπως μπορούμε να σκεφτούμε κάπως διαφορετικά? Για παράδειγμα ποιός κατασκευάζει, ποιός παράγει πραγματικά τεχνολογία και ποιός είναι ένας απλός φασονατζής - συναρμολογητής?

Τελικά, όλα αυτά φυσικά και έχουν σχέση με το ποιός παίζει καλύτερα αλλά ο υποκειμενικός παράγοντας και το στήσιμο κερδίζει.
Οι διαφορές είναι τεράστιες και αυτό δεν μπορεί να είναι απλά μια υποκειμενική προσέγγιση όσο κι αν εγώ νομίζω, ότι για τις εντυπώσεις από το πρώτο ηχείο δεν έφταιγε μονάχα το ίδιο (αλλά έφταιγε και ο ενισχυτής του).

...

Νικο εχεις δικιο σε οσα λες. Το Kharma το παιδεψα πολυ και ποτε δεν επαιξε οπως ηθελα. Ισως περιμενα αλλα πραγματα.
Τι με OTL κορυφαιο, τι με λαμπα κορυφαια, τι με τρανζιστορ κορυφαιο, τι valhalla, τι emm labs, τι resolution audio.
Τζιφος, παντα πιστευα οτι θα το εφτανα εκει που φανταζομουν, εστω θα περιοριζα καποια ελλατωματα για τα γουστα μου, αλλα ποτε δεν τα καταφερα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Απάντηση: Re: Verity Sarastro ή Sonus Faber Amati Anniversario

O Μιχαλης πρεπει να αισθανεται τυχερος (και ειναι) γιατι πηρε ενα καλο ηχειο πληρους φασματος αξιας 40000$, μισοτιμης (εξ'αιτιας των γνωστων γεγονοτων στην αγορα με την Verity).
Ποιά γνωστά γεγονοτα?

Reaction score
3.467
Μιχάλη, σου εύχομαι να περάσεις ευχάριστες στιγμές με τα νέα σου ηχεία.
Δεν ξέρω ακριβώς πόσες κλάσεις σε ποιότητα αναπαραγωγής ανέβηκε το ηχητικό αποτέλεσμα, αλλά εγώ θεωρώ ότι ανέβηκε 1.000 φορές αφού πλέον σε ευχαριστεί πολύ περισσότερο αυτό που ακούς. Οταν κάποιος δεν μπορεί να ζήσει ευχάριστες στιγμές με το ηχείο που έχει αυτό σημαίνει ότι το ηχείο για τον ίδιο δεν παίζει.
Χρόνια τώρα κάτι σε έτρωγε μέσα σου με το Kharma .
Χαίρομαι γιατί είσαι ειίλικρινής και πάνω απ' όλα αποφασιστικός.

Reaction score
10
Γιωργο σε ευχαριστω πολυ!:107::107:
Με εχεις καταλαβει απολυτα....:126:
Οποτε θες κανονιζουμε και ακροασουλα!!!

Reaction score
3.467
Με εχεις καταλαβει απολυτα....:126:
Οποτε θες κανονιζουμε και ακροασουλα!!!
Νομίζω ότι πλέον διαθέτουμε ένα σύστημα αναφοράς το οποίο θα μας βοηθήσει στη συνέχεια να βγάλουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και για άλλα πράγματα :126:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νομίζω ότι πλέον διαθέτουμε ένα σύστημα αναφοράς το οποίο θα μας βοηθήσει στη συνέχεια να βγάλουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και για άλλα πράγματα :126:
Σωστό, δεν βρίσκεις τέτοια ηχεία κάθε μέρα. Πρέπει να κάνουμε κανένα τεστάκι ξεκινώντας με πολυενίσχυση. Αυτά τα subwoofer σου Μιχάλη, νομίζω ότι διψάνε για κιλοβάτ. :136:

...

Reaction score
10
O κατασκευαστης παντως για ενισχυτες προτεινει " From 18 W to unlimited power".:116:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
O κατασκευαστης παντως για ενισχυτες προτεινει " From 18 W to unlimited power".:116:
Καλά αυτές τις μ@λακίες τις λέει για να πουλάει. Βάλε λίγο από unlimited να 'σαι μέσα. :126:

...

Reaction score
0
- Σε μεγαλες εντασεις το κεραμικο mid-bass των Karma μπερδευε. (Αν θες να ακους σε εντασεις μεχρι 85-90db ισως να μην υπαρχει καλυτερο ηχειο απο το Karma)
Αυτο το τελευταιο να με συγχωρησει ο φιλος μου ο Μιχαλης αλλα ειναι μεγαλη ανακριβεια η μπουρδα για να το πω πιο χοντρα! Αλλωστε του το ειπα ηδη χθες σε κατ'ιδιαν κουβεντα και συμφωνησε οτι το εθεσε λαθος.

Τα διδρομα Kharma ειναι τοσο αχρωματιστα και ουδετερα ακομα και σε πολυ υψηλες εντασεις (κοινως δεν μπερδευουν με τιποτα) που κινδυνευεις να τα καταστρεψεις θελοντας να ανεβαζεις ολο και περισσοτερο το volume του ενισχυτη σου.

Ο Μιχαλης απλα εννοουσε οτι ενα πολυδρομο ηχειο εχει σαφως μεγαλυτερο πλουραρισμο στις μεγαλες εντασεις και ορχηστρες απο οτι ενα διδρομο. Φυσικα ενα διδρομο απο την αλλη υπερτερει σαφως σε ομοιογενεια και φυσικοτητα.

Reaction score
0
Οταν κάποιος δεν μπορεί να ζήσει ευχάριστες στιγμές με το ηχείο που έχει αυτό σημαίνει ότι το ηχείο για τον ίδιο δεν παίζει.
Χρόνια τώρα κάτι σε έτρωγε μέσα σου με το Kharma .
Ο Μιχαλης κατα την γνωμη βιαστηκε. Δεν εκανε σωστες κινησεις στην αλλαγη των ενισχυτικων καταρχην. Επιμενω οτι το ηχειο δεν το ειχε ακουσει ακομα ουτε στο μισο των πραγματικων του δυνατοτητων. Οι αλλαγες που εκανε του στοιχισαν συνολικα 32000 ευρω μαζι με τις τραμπες! Με αυτα τα χρηματα αν τα ξοδευε σωστα χωρις αλλαγη ηχειου θα ακουγε καλυτερα απο οτι ακουει τωρα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε Γιώργο γιατί εκτίθεσαι και τα θες όλα δικά σου? Εντάξει φέρνεις τα καλύτερα προϊόντα στην αγορά (αυτό πιστεύουν όλοι οι αντιπρόσωποι). Αλλά:
Αν ο προηγούμενος ενισχυτής κατά την άποψή σου δεν αρκούσε για τα ηχεία, τότε φταις εσύ που τόσα χρόνια δεν τον βοήθησες ώστε να αποκτήσει ένα καλό αποτέλεσμα. Επιπροσθέτως, του πούλησες αυτό το set up ενώ ήξερες ότι δεν έπαιζε στο 100% των δυνατοτήτων.

...

Reaction score
2
Πω ρε μανα μου καψα που εχασε τον πελατη...

Απ' οτι καταλαβαινω Κε Θεοφιλακο, εχετε μια καπως πιο προσωπικη σχεση με το Μιχαλη. Κανενα προβλημα. Ποτε θα καταλαβετε ομως οτι με την συμπεριφορα σας κανετε κακο στον εαυτο σας? Ο Μιχαλης εδωσε οσα λεφτα γουσταρει, και σε αυτο κανενας δεν εχει δικαιωμα να του πει τιποτα. Ο ιδιος δηλωνει ενθουσιασμενος με το αποτελεσμα, σημειωνοντας διαφορες με τα προηγουμενα του ηχεια. Και ερχεστε εσεις να του πειτε οτι κανει λαθος, και οτι σαφως τα δικα σας προϊοντα ειναι καλυτερα απο τις λαθος επιλογες του. Με ποιο δικαιωμα? Σε οσα ποστ εχετε κανει στο παρον θεμα, δηαφημιζετε απροκαλυπτα για ακομη μια φορα τα δικα σας προϊοντα ως παρασαγγας καλυτερο απο οτιδηποτε κυκλοφορει. Δεν νομιζετε οτι ειναι ηρθε η ωρα να κοψετε αυτη την τακτικη? Και να μην καταλααινετε οτι κανει κακο σε εσας, καταλαβετε οτι προσβαλει την δικη μας νοημοσυνη.

Ευχαριστω.

Reaction score
0
Νικο εχεις δικιο σε οσα λες. Το Kharma το παιδεψα πολυ και ποτε δεν επαιξε οπως ηθελα. Ισως περιμενα αλλα πραγματα.
Τι με OTL κορυφαιο, τι με λαμπα κορυφαια, τι με τρανζιστορ κορυφαιο, τι valhalla, τι emm labs, τι resolution audio.
Τζιφος, παντα πιστευα οτι θα το εφτανα εκει που φανταζομουν, εστω θα περιοριζα καποια ελλατωματα για τα γουστα μου, αλλα ποτε δεν τα καταφερα.
Βρε Μιχαλη μου οταν ειχες τα OTL δεν ειχες προενισχυτη. Τα δικα σου τα Valhalla μονος σου ειπες οτι δεν....(για τους γνωστους λογους). Το emm labs και ο gryphon ηταν προς την σωστη κατευθυνση και ακουγες αξιοπρεπεστατα στον πολυ κακο χωρο σου ενω δεν σου ελειπε και το χαμηλο (μαλιστα σε μερικες περιπτωσεις ηταν too much).

Κακα τα ψεματα τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κωλους. Τα Κharma δεν παιζουν με τα ψεματα. Ειναι δε οι μεγαλυτεροι χαμαιλεοντες που εχω γνωρισει ποτε στην χαιφιντελιστικη ζωη μου.
Κυριολεκτικα μεταμορφωνονται αναλογα με τα συνοδα που θα τους βαλεις.

Reaction score
0
Ρε Γιώργο γιατί εκτίθεσαι και τα θες όλα δικά σου? Εντάξει φέρνεις τα καλύτερα προϊόντα στην αγορά (αυτό πιστεύουν όλοι οι αντιπρόσωποι). Αλλά:
Αν ο προηγούμενος ενισχυτής κατά την άποψή σου δεν αρκούσε για τα ηχεία, τότε φταις εσύ που τόσα χρόνια δεν τον βοήθησες ώστε να αποκτήσει ένα καλό αποτέλεσμα. Επιπροσθέτως, του πούλησες αυτό το set up ενώ ήξερες ότι δεν έπαιζε στο 100% των δυνατοτήτων.

...
Μια χαρα ακουγε και πριν ο Μιχαλης κατα κοινη ομολογια πολλων και ειλικρινων εμπειρων ακροατων του χωρου.

Τωρα φυσικα παντα υπαρχουν περιθωρια για βελτιωση. Εγω ηθελα να τον προστατεψω απο υπερβολικες δαπανες. Αν ηξερα οτι ειχε κατα νου να ξοδεψει τοσα χρημτα θα ηταν εντελως διαφορετικη η συμβουλη μου προς αυτον.

Reaction score
19
Μια χαρα ακουγε και πριν ο Μιχαλης κατα κοινη ομολογια πολλων και ειλικρινων εμπειρων ακροατων του χωρου.
Με λίγα λόγια:

-Μιχάλης: Ρε παιδιά... εμμμ... δεν μ'αρέσει και πολύ αυτό που ακούω..
-Λοιποί επιστήμονες: σκάσε ρε, μια χαρά ακούς, εμείς στο λέμε :135:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τι μια χαρά? Όλοι διαβάσαμε τα προβλήματα που εξέθεσε... μέρα με νύχτα είναι σε σχέση με αυτό που ζει τώρα ο άνθρωπος. Τόσο που αρχίζω να πιστεύω ότι οι κάποιοι βαθμολογητές ήταν υπερβολικοί μεν, δίκαιοι δε. :121:

...

Reaction score
0
Τι μια χαρά? Όλοι διαβάσαμε τα προβλήματα που εξέθεσε... μέρα με νύχτα είναι σε σχέση με αυτό που ζει τώρα ο άνθρωπος. Τόσο που αρχίζω να πιστεύω ότι οι κάποιοι βαθμολογητές ήταν υπερβολικοί μεν, δίκαιοι δε. :121:

...
Αν πατε να ακουσετε στα σπιτια των "βαθμολογητων" θα χρειαστειτε μιση καρτελα depon για να συνελθετε μετα...

Ας σοβαρευτουμε παρακαλω.

Ο Μιχαλης ειχε πολυ υψηλου επιπεδου ηχο για τα χρηματα που ειχε δαπανησει και δεν το λεω μονο εγω αλλα και ο dolfon, o Kops κι αλλοι πολλοι αυστηροι κριτες οπως ο Γιωργος ο Χατζημηνας κ.α.

Απλα αλλαξε κατευθυνση ηχου ο ανθρωπος, μπορει και να βαρεθηκε μια δεδομενη κατασταση.
Αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Reaction score
10
Ο Μιχαλης κατα την γνωμη βιαστηκε. Δεν εκανε σωστες κινησεις στην αλλαγη των ενισχυτικων καταρχην. Επιμενω οτι το ηχειο δεν το ειχε ακουσει ακομα ουτε στο μισο των πραγματικων του δυνατοτητων. Οι αλλαγες που εκανε του στοιχισαν συνολικα 32000 ευρω μαζι με τις τραμπες! Με αυτα τα χρηματα αν τα ξοδευε σωστα χωρις αλλαγη ηχειου θα ακουγε καλυτερα απο οτι ακουει τωρα.
Aκουω απιστευτα, τολμω να πω οτι ενα δυο συστηματα που εχω ακουσει στη ζωη μου παιζουν ετσι.

Αφηστε με να κρινω, εχω αυτια.

Reaction score
10
Βρε Μιχαλη μου οταν ειχες τα OTL δεν ειχες προενισχυτη. Τα δικα σου τα Valhalla μονος σου ειπες οτι δεν....(για τους γνωστους λογους). Το emm labs και ο gryphon ηταν προς την σωστη κατευθυνση και ακουγες αξιοπρεπεστατα στον πολυ κακο χωρο σου ενω δεν σου ελειπε και το χαμηλο (μαλιστα σε μερικες περιπτωσεις ηταν too much).

Κακα τα ψεματα τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κωλους. Τα Κharma δεν παιζουν με τα ψεματα. Ειναι δε οι μεγαλυτεροι χαμαιλεοντες που εχω γνωρισει ποτε στην χαιφιντελιστικη ζωη μου.
Κυριολεκτικα μεταμορφωνονται αναλογα με τα συνοδα που θα τους βαλεις.
Γιωργο αν ειναι δωσω 20.000 - 30.000 ευρω σε ενισχυτικα για να παιξουν τα Kharma των 14.500 υπαρχει καποιο προβλημα, δεν νομιζεις?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.748
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88