VLC 3.0

A

AKARL

Guest
@AKARL , @sterkon. , @oldy και λοιπές τούρτες...γ@μ1Εste!:p
H κατάργηση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής απελευθέρωσε τον άνθρωπο από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς, άνοιξε το δρόμο για την παραγωγή και την ανάπτυξη των επιστημών, με στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Eτσι, όλοι είχαν εξασφαλισμένη εργασία, δημόσια δωρεάν ιατρική περίθαλψη και Παιδεία, παροχή φθηνών υπηρεσιών από το κράτος, κατοικία, πρόσβαση στην πνευματική και πολιτιστική δημιουργία. Παρά τα όποια προβλήματα των σοσιαλιστικών χωρών, το διαμορφωμένο σοσιαλιστικό σύστημα στον 20ό αιώνα απέδειξε την ανωτερότητα του σοσιαλισμού έναντι του καπιταλισμού, τα τεράστια πλεονεκτήματα που παρέχει για την εργασία και τη ζωή των εργαζομένων. Oι κατακτήσεις των εργαζομένων στα σοσιαλιστικά κράτη, για αρκετές δεκαετίες, ήταν σημείο αναφοράς και συνέβαλαν στην απόσπαση κατακτήσεων από το εργατικό και λαϊκό κίνημα των καπιταλιστικών κοινωνιών. Η αστική τάξη θέλει να αφαιρέσει απο τις συνειδήσεις των λαϊκών μαζών το σοσιαλισμό όχι μόνον ως όραμα, αλλά και ως προοπτική της ταξικής πάλης της εργατικής τάξης, επειδή ακριβώς αυτό ευνουχίζει την ίδια την ταξική πάλη από το κύριο, το ζήτημα της εξουσίας. Η αναζωογόνηση των ιδανικών του σοσιαλισμού, η προβολή και υπεράσπιση των κατακτήσεών του, είναι ένα από τα αντίβαρα στη σημερινή καπιταλιστική τάξη πραγμάτων, ένα αποτελεσματικό όπλο στον αγώνα της εργατικής τάξης και των άλλων λαίκών στρωμάτων για τον τελικό σκοπό, την οικοδόμηση της αταξικής κοινωνίας.

Reaction score
638
Αυτό λέμε μάστορη, τι διαφορά έχει πρακτικά η default επεξεργασία του VLC ή του MPC με ένα media ή BD player. :)
Οπως εγραψα πιο πανω οτι και να εχεις καποιες βασικες μετατροπες σε chroma και Luma upscaling δεν τις γλυτωνουμε με οτι και να παιξουμε.
Στο HTPC οι μετατροπες αυτες ειναι πιο πολλες καθως περιλαμβανουν και τις μετατροπες στο dynamic range και προσθετουν banding και τεχνουργηματα.
Απο την στιγμη λοιπον που θα παιξεις με HTPC θα πρεπει να επιλεξεις ενα προγραμμα το οποιο θα κανει με τον καλυτερο τροπο τις μετατροπες αυτες και θα εχει τα απαραιτηττα φιλτρα ωστε να κανει καλυτερο dithering (προσθετουμε καλο θορυβο ωστε να αντιμετωπισουμε το banding και τα τεχνουργηματα )
O madvr εκτος αυτου εχει και τα καλυτερα φιλτρα για το sharpening τα οποια καλυπτουν ολα τα γουστα απο το μηδενικο εως το βγαζω ματια και με τα οποια μπορεις να παρεις παρομοιο αποτελεσμα με το darbee ή το VXP
Με αλλα λογια και για να μην μακρυγορω τα προγραμματα που παιζουν με madvr στημενο απο καποιον που εχει διαβασει και ασχοληθει δινουν καλυτερη εικονα απο καθε αλλο προγραμμα αναπαραγωγης και απο πολλα media player και bd player .....
Εαν σε αυτα προσθεσεις την δυνατοτητα να κανεις καλιμπραρισμα με 3D LUT που φτανει σε 64Χ64Χ64 δηλαδη 262144 σημεια τοτε τι αλλο να ζητησεις .....
Φτιαχνεις ενα HTPC ριχνεις και ενα kodi και φυγαμε τωρα πια παιζουν ολα σε 64 bit και το kodi και το madvr και ο mpc home cinema

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
@AKARL , @sterkon. , @oldy και λοιπές τούρτες...γ@μ1Εste!:p
H κατάργηση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής απελευθέρωσε τον άνθρωπο από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς, άνοιξε το δρόμο για την παραγωγή και την ανάπτυξη των επιστημών, με στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Eτσι, όλοι είχαν εξασφαλισμένη εργασία, δημόσια δωρεάν ιατρική περίθαλψη και Παιδεία, παροχή φθηνών υπηρεσιών από το κράτος, κατοικία, πρόσβαση στην πνευματική και πολιτιστική δημιουργία. Παρά τα όποια προβλήματα των σοσιαλιστικών χωρών, το διαμορφωμένο σοσιαλιστικό σύστημα στον 20ό αιώνα απέδειξε την ανωτερότητα του σοσιαλισμού έναντι του καπιταλισμού, τα τεράστια πλεονεκτήματα που παρέχει για την εργασία και τη ζωή των εργαζομένων. Oι κατακτήσεις των εργαζομένων στα σοσιαλιστικά κράτη, για αρκετές δεκαετίες, ήταν σημείο αναφοράς και συνέβαλαν στην απόσπαση κατακτήσεων από το εργατικό και λαϊκό κίνημα των καπιταλιστικών κοινωνιών. Η αστική τάξη θέλει να αφαιρέσει απο τις συνειδήσεις των λαϊκών μαζών το σοσιαλισμό όχι μόνον ως όραμα, αλλά και ως προοπτική της ταξικής πάλης της εργατικής τάξης, επειδή ακριβώς αυτό ευνουχίζει την ίδια την ταξική πάλη από το κύριο, το ζήτημα της εξουσίας. Η αναζωογόνηση των ιδανικών του σοσιαλισμού, η προβολή και υπεράσπιση των κατακτήσεών του, είναι ένα από τα αντίβαρα στη σημερινή καπιταλιστική τάξη πραγμάτων, ένα αποτελεσματικό όπλο στον αγώνα της εργατικής τάξης και των άλλων λαίκών στρωμάτων για τον τελικό σκοπό, την οικοδόμηση της αταξικής κοινωνίας.
;)
Δηλαδή άμα γράψουμε και οι υπόλοιποι κανα δυό σελίδες τέτοια,
θα μας συγχωρήσεις;;;
Ε, Φανταστικέ Ζαχαροπλάστα;;; :angel:

***Εγώ ακολούθησα τον Ζιζίκο!
Μάλλον αυτός ξεκίνησε πρώτος! :D8-)

Reaction score
30.454
;)
Δηλαδή άμα γράψουμε και οι υπόλοιποι κανα δυό σελίδες τέτοια,
θα μας συγχωρήσεις;;;
Ε, Φανταστικέ Ζαχαροπλάστα;;; :angel:

***Εγώ ακολούθησα τον Ζιζίκο!
Μάλλον αυτός ξεκίνησε πρώτος! :D8-)
Μπααα...η Karla το ξεκίνησε..αυτή η μουσαντενια τούρτα!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.137
Δεν αναφέρομαι σε preference αλλά σε reference. Ζητώ ακριβώς το περιεχόμενο του BD, σε όποια, πλήρη φυσικά και μόνο, μορφή (BD-remux) και αν βρίσκεται. Όχι μόνο γιατί δεν μου αρέσει διόλου, αλλά γιατί κάθε είδους αλλαγή πριν τη θέαση με εκνευρίζει (μέχρι και το volume :D:D ).

Όταν το 2010-11 πήρα την απόφαση να δοκιμάσω ξανά desktop player, κάναμε δοκιμές με τον καλιμπράτορα σε ένα BD player, το PowerDVD χωρίς επεμβάσεις και ένα Dune. Διαφορές δεν υπήρχαν με BD, και κατ' επέκταση με rip.

Η ερώτησή μου λοιπόν δεν αφορά τι προτιμάτε αλλά αν το MPC ή το VideoLAN προσφέρουν pure remux ή ISO χωρίς να ασχοληθώ με addons.
Madvr all day long. Αλλά ποιος την παλεύει να ασχοληθεί ρε φίλε; Φτιάξε καλό pc, αναβάθμιζε κάθε βδομάδα το software, δοκίμαζε ρυθμίσεις, διάβαζε συνέχεια κλπ
Επειδή πλέον η εικόνα δε θα είναι θέμα reference, αλλά preference (uhd) ρίξε μια ματιά εδώ.
Η δυνατότητα να κάνει remap hdr υλικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το γεγονός ότι υποστηρίζει lut 4913 σημείων, οι διάφοροι renderers που χρησιμοποιεί, το κάνουν το απόλυτο εργαλείο.
Ειδικά αν λάβεις υπόψιν το κόστος ενος lumagen pro, που προσφέρει αντίστοιχες ανέσεις.

Reaction score
305
Εμένα πάντως σε windows pc το vlc μου κάνει περιοδικά μικροσπασίματα στην εικόνα σαν να μην μπορεί να παίξει σωστά τα frames δηλαδή εννοώ αυτό που γινεται όταν ένα player τα παίζει όλα στα 30 fps ενώ μια ταινία μπορεί να είναι 24fps. Έψαξα για κάποιοα ρύθμιση αλλά δεν βρήκα κάτι. Μιλάω για τις εκδόσεις πριν την 3. Τελικά εγκατέστησα το GOM player και λειτουργεί με σωστή ροή.

D

Deleted member 35

Guest
Μία που το έβαλα και μία που το έβγαλα.

1. Τραγικό που κολλούσε σε διάφορα αρχεία. ΟΚ του έβαλα το δείγμα 8K από τη Nikon D850 και κόλλησε. Αλλά το ίδιο έκανε και σε ένα 4K από το YT όπως και κάτι μικρά 1080. Όλα αυτά ο PotPlayer τα πάει νεράκι.

2. Επίσης δε βρήκα επιλογή να φορτώνει αυτόματα όλα τα αρχεία ενός φακέλου. Μικρό το κακό αλλά το έχω συνηθίσει.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.189
Έκανα τις γρήγορες δοκιμές του τεμπέλη μα άρχισε τα τσαφ στα Atmos τα οποία συνεχίζει να μην μετατρέπει αυτόματα σε κάτι audible μέσω optical στο άλλο πισί. :rolleyes:
Le poul.
Ο μοναδικός λόγος που θα το έβαζα είναι αυτός. Οταν παίζω από τον υπολογιστή και έχει atmos δεν έχω ήχο από το usb dac του denon. Βεβαια αλλάζω audio stream και ακούω αυτό που θέλω, συνήθως τσεκάρω συγχρονισμό υποτιτλων.
(Με τον denon που δεν έχει πολυκαναλο dac έχω θέμα και με τις 5.1 ταινίες από cosmote tv...θα δω πως θα το λύσω αυτό καποια στιγμή).

Reaction score
7.875
To δοκίμασα πριν λίγο στο tranformers age of extinction 35gb rip. Λίγο καλύτερο από τη προηγούμενη έκδοση. Σπασίματα στην εικόνα artifacts αίσχος. Καλά transformers the last knight 90Gb 4Κ ούτε για αστείο. Μέχρι 18-20Gb rip κάτι γίνεται. Klite madvr lav μονόδρομος.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.653
Νομίζω καποια έχουν.
Απο την δική μου εμπειρία τουλάχιστον, σπανιότατα.
Σε μερικά προστίθεται DTS ή και transcoded DTS-HD κατα την .mkv μετατροπή. Προσωπικά αυτά τα αποφεύγω.

Reaction score
674
Με το που το εγκατεστησα εκανε ενα καρο κουλα με αποκορυφωμα να μην δουλευει το volume! Μονο απο τον πολυκαναλο μπορουσα να αυξομειωσω την ενταση. Απο τον VLC....γιοκ! Συν το οτι δεν υπαρχει 64 εκδοση. Μονοι 32. Εβαλα παλι τον παλιο και ολα μια χαρα. Ας κανουν καμμια δοκιμη καλυτερα πριν το πεταξουν στα κεφαλια μας. Οτι ναναι........

melina

Cargo 200
Reaction score
43.189
Ο μοναδικός λόγος που θα το έβαζα είναι αυτός. Οταν παίζω από τον υπολογιστή και έχει atmos δεν έχω ήχο από το usb dac του denon. Βεβαια αλλάζω audio stream και ακούω αυτό που θέλω, συνήθως τσεκάρω συγχρονισμό υποτιτλων.
(Με τον denon που δεν έχει πολυκαναλο dac έχω θέμα και με τις 5.1 ταινίες από cosmote tv...θα δω πως θα το λύσω αυτό καποια στιγμή).
Εγκατέστησα το 3.0 και πλέον έχω ήχο στον υπολογιστή στο ηχείο του αλλά και από το usb dac του denon και σε ταινίες με atmos ή dts-x :party: αυτά σε ταινίες hd που τις τραβάει από το NAS.

Να δοκιμάσω και 4Κ εκδόσεις; υπάρχει περίπτωση να παίξει και τέτοιο υλικό; φαντάζομαι όχι, εκτός αν το κάνει downscale για να το δείξει στο monitor που είναι 1920χ1080. Η κάρτα γραφικών είναι Intel HD Graphics 4000.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.065
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK