Why does new vinyl sound digital?

Reaction score
12.240
Στην δευτερη περιπτωση θ απολαυσεις κατι που θα μοιαζει σαν ρολοι, που δεν το εχεις μονο για τον ηχο αλλα και για το ματι. Το ντακ αισθητικα δε λεει και πολλα εκτος κι αν πας σε κατι εξωτικο.
Και τώρα θα χρησιμοποιήσω μια έκφραση που όταν τη διαβάζω με ενοχλεί, αλλά εδώ ταιριάζει γάντι: τη μουσικούλα μας να ακούμε. ;)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.749
Αφού το γνήσιο μάστερ έχει τη φθορά του γιατί δεν κάνουν κόπιες από αυτό και να τις "δανείζουν", δεν το καταλαβαίνω;
Τα tapes, όπως και το φιλμ, αν φυλάσσονται σε δωμάτια με τη σωστή θερμοκρασία και υγρασία δεν έχουν θέματα.

Reaction score
1.752
Βινύλια, μόνο παλιές κὀπιες δεύτερο χέρι, όπου βρούμε.
Όλες οι νέες επανεκδόσεις, 180γρ ακούγονται ψὀφιες, κουρεμένες, σαν να παίζεις με κωνική ακἰδα !
Πιθανολογώ ότι τη ζημιά την κάνουν στο ρημἀστερινγκ.
Αλέξη εσύ θα πρέπει να γνωρίζεις ίσως, τι σκατἀ πάνε και κάνουνε. Κομπρἐσσορες, φίλτρα, Τι ???
Ότι πήρα κατἀ καιρούς, το χάρισα σε Low-fi κολλητοὐς την ἰδια μἐρα!
Ακόμα και οι ελληνικές παλιές κὀπιες, πολύ ανώτερες !
Γιατί ?

alexis

Reaction score
30.749
Βινύλια, μόνο παλιές κὀπιες δεύτερο χέρι, όπου βρούμε.
Όλες οι νέες επανεκδόσεις, 180γρ ακούγονται ψὀφιες, κουρεμένες, σαν να παίζεις με κωνική ακἰδα !
Πιθανολογώ ότι τη ζημιά την κάνουν στο ρημἀστερινγκ.
Αλέξη εσύ θα πρέπει να γνωρίζεις ίσως, τι σκατἀ πάνε και κάνουνε. Κομπρἐσσορες, φίλτρα, Τι ???
Ότι πήρα κατἀ καιρούς, το χάρισα σε Low-fi κολλητοὐς την ἰδια μἐρα!
Ακόμα και οι ελληνικές παλιές κὀπιες, πολύ ανώτερες !
Γιατί ?
Το 99.999999 των studios γράφουν ψηφιακά καθώς και η επεξεργασία γίνεται ψηφιακά εδώ και χρόνια.
Ακόμα και οι μεγάλοι "σε ηλικία και όχι μόνο" πολέμιοι του Digital μετά από χρήση έχουν αλλάξει άποψη.
Από εκεί και πέρα το βινύλιο ως playback medium θέλει άλλο mastering από το ψηφιακό. Και επειδή κανείς δεν πληρώνει για αυτό πάνε να φέρουν κάπως το ψηφιακό ή ακόμα και καθόλου.
Αυτά ήξερα από παλιά και όπως έχω μάθει από φίλους - γνωστούς δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά.
Δεν φταίει το ψηφιακό recording ή η επεξεργασία.
Τα πάντα είναι θέμα χρήματος.

Reaction score
2.803
Και τώρα θα χρησιμοποιήσω μια έκφραση που όταν τη διαβάζω με ενοχλεί, αλλά εδώ ταιριάζει γάντι: τη μουσικούλα μας να ακούμε. ;)

Μία χαρά είναι η έκφραση Νίκο, νομίζεις ότι το 99% των νέων (και όχι μόνο) που ακούνε μουσική μέσω spotify από το κινητό τους ενδιαφέρει το hiend η τα βινύλια;
Οι τελευταίες γενιές είναι αυτές που το χρησιμοποιούν, μετά θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, φυσικά δεν θα χαθεί στη λήθη αφού θα υπάρχει σε μουσεία όπου οι επισκέπτες του μέλλοντος θα το αντικρίζουν με θαυμασμό και δέος όπως κάνουν και στους δεινόσαυρους. :angel:

Reaction score
12.240
... μεσω γιουτιουμπ...οτι ακουνε αν ακουνε οσο ακουνε .. λες να τους ενδιαφερει οτιδηποτε ?
:king: 'βλογηcον
Eδώ που τα λέμε, με αυτά που ακούνε τα πιτσιρίκια, η χρήση ηχοσυστήματος θα ήταν σπατάλη ηλεκτρικής ενέργειας. Μπορείς να το πεις και οικολογική συνείδηση.

alexis

Reaction score
30.749
Τα πάντα είναι θέμα χρήματος.
Ξέρω δίσκους (Ελληνικούς από παλιά), που έχουν πάνω τους 8 ώρες, μετρημένες, εργασία mastering, όλος ο δίσκος. Στα 8 τραγούδια έχεις 1 ώρα στο καθένα. Αυτό δεν γίνεται, θες ώρες για το κάθε ένα χωριστά.

Ο λόγος;

Δεν πλερώ.....

Από τη άλλη ξέρω καλλιτέχνες Έλληνες που με δικά τους έξοδα έφυγαν στο εξωτερικό γιατί εδώ δεν, από θέματα τεχνολογίας κλπ. Παλιά αυτά.

Έχω ακούσει μέσα σε Studio στον Άγιο Δημήτριο Δέσποινα Βανδή να κάνει ζέσταμα φωνής με Witney Houston και μου έφυγε το σαγόνι. Και μετά να γράφει μ@λ@κίες για να πουλήσει. Όχι πως ακούω Ελληνικά αλλά κουβέντα να γίνεται. Τα ίδια μου είπαν και για την Παπαρίζου.

alexis

Reaction score
30.749
Eδώ που τα λέμε, με αυτά που ακούνε τα πιτσιρίκια, η χρήση ηχοσυστήματος θα ήταν σπατάλη ηλεκτρικής ενέργειας. Μπορείς να το πεις και οικολογική συνείδηση.
Αν βάλεις λιιιιιγο να ακούσεις US TOP θα φρικάρεις. Ευτυχώς ΕU είμαστε καλά ακόμα.

Reaction score
12.240
Μη κάνεις flame. :p
Νομίζω ότι λέω την αλήθεια. Το να απασχολήσεις ένα σύστημα επιδόσεων στον τομέα της πιστότητας για να ακούσεις παραμορφωμένες φωνές ( όχι σαν τη παραμόρφωση της κιθάρας, αλλά σαν να ακούς τον Τσιπ ή τον Ντέηλ να γκαρίζουν επειδή τους κλώτσησαν στα @@ ), είναι τουλάχιστον άστοχο.

Reaction score
2.803
Νομίζω ότι λέω την αλήθεια. Το να απασχολήσεις ένα σύστημα επιδόσεων στον τομέα της πιστότητας για να ακούσεις παραμορφωμένες φωνές ( όχι σαν τη παραμόρφωση της κιθάρας, αλλά σαν να ακούς τον Τσιπ ή τον Ντέηλ να γκαρίζουν επειδή τους κλώτσησαν στα @@ ), είναι τουλάχιστον άστοχο.

Αν το θέτεις έτσι έχει κάποια λογική βάση η σκέψη σου (σου έκανα λικε). :p

Reaction score
12.240
Μάστιγα και λαίλαπα !
Πικαπἀκι με usb, phono stage μἐσα, κωνικἠ βελὀνα, δἰσκος κιριλἐ πιὀ βαρὐς απ᾽το πλατὀ, ...
Αποδόμηση και σβήσιμο της ιστορίας τα κολοχιπστἐρια :thumbsdown:
Το record clamp ξέχασες... Και όλοι αυτοί, ακούνε τον μαγευτικό και γλυκό ήχο της ανάδρ του βινυλίου. Επίσης, άκουσον ακουσον, είναι σε θέση να διακρίνουν ( και να κατακρίνουν κατ'επέκταση ) τη "ψηφιακίλα" και τη "σκληράδα" του ψηφιακού. Κουκουρούκου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.841
Members
38.249
Νεότερο μέλος
paris29