XTZ Divine

Reaction score
5.535
εντυπωσεις?
Θα φανεί σε λίγο που θα ετοιμάσω τα καλώδια για τo miniDSP ώστε να κάνουμε πολυενίσχυση των Divine.

Τα Sub Amp1 ήδη ξέρω από το παρελθόν ότι οδηγούν καλά τα χαμηλά, και ο Sunfire δείχνει ουδέτερος, οπότε λογικά θα έχουμε καλό αποτέλεσμα.

Το θέμα είναι αν ως σύνολο η ενεργή πολυενίσχυση με miniDSP+Sunfire+SubAmp υπερισχύσει της παθητικής ενίσχυσης με δύο μονομπλόκ Hypex 2K.

Reaction score
2.566
Το θέμα είναι αν ως σύνολο η ενεργή πολυενίσχυση με miniDSP+Sunfire+SubAmp υπερισχύσει της παθητικής ενίσχυσης με δύο μονομπλόκ Hypex 2K.
...ενδιαφέρον πείραμα!

Reaction score
1.766
Απάντηση: XTZ Divine

δεν το πιστευω αλλα θα δουμε.

σε δυο καναλια παντως δεν.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.167

Ωωωωωω μεγειές μεγειές john, καλορίζικο το εργαλείο. Αν δεν κάνω λάθος χρησιμοποιεί την αρχή tracking downconverter , όπου ουσιαστικά διαμορφώνει τα 220 , σωστά?

Reaction score
1.766

Ωωωωωω μεγειές μεγειές john, καλορίζικο το εργαλείο. Αν δεν κάνω λάθος χρησιμοποιεί την αρχή tracking downconverter , όπου ουσιαστικά διαμορφώνει τα 220 , σωστά?
ναι ετσι λεγεται η αρχη αλλα οχι και να διαμορφωνη τα 220.

ο μετ/στης τι ειναι για ομορφια;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.167

Δεν ξέρω ρε συ γιώργο !!! με ενα γνωστό τεχνικό που μίλαγα προ καιρού μου είχε πει οτι διαμορφώνει τα 220 , οχι για το συγκεκριμένο μηχάνημα αλλά γενικά , σαν αρχή λειτουργίας του tracking downcorverter.

Reaction score
1.766

Δεν ξέρω ρε συ γιώργο !!! με ενα γνωστό τεχνικό που μίλαγα προ καιρού μου είχε πει οτι διαμορφώνει τα 220 , οχι για το συγκεκριμένο μηχάνημα αλλά γενικά , σαν αρχή λειτουργίας του tracking downcorverter.
προφανως δεν ηξερε τι ειναι η συγκεκριμενη τεχνολογια.

στην ουσια ο ενισχυτης ρυθμιζη την ταση τροφοδοσιας των τρανζιστορ εξοδου συμφωνα με το πλατος

του σηματος εισοδου.

εαν για παραδειγμα ακους μουσικη χαλαρα χρησιμοποιωντας 1-2 watt αντι να τροφοδοτουνται με 90volt (παραδειγμα) ριχνη την ταση στα 20.

μολις ανιχνευση αυξηση στο σημα εισοδου αυξανη την ταση τροφοδοσιας.

με αυτο τον τροπο ελαχιστοποιουνται οι απωλειες και η αναγκη για μεγαλες ψυκτρες οπως και η

καταναλωση.

πολλοι επαγγελματικοι class H και G εχουν τετοια κολπα αλλα με μονο δυο τιμες.

π.χ. 75volt και 90 volt ενω ο sunfire εχει συνεχως μεταβαλωμενη τροφοδοσια.

υ.γ.τωρα που το ξανασκεφτομαι ισως ο γνωστος σου μιλουσε για καμμια τεχνολογια με παρομοιο ονομα

για ups κλπ.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.167

Oxi γιώργο μίλαγε για τον carver , μιας και τον είχε στο εργαστήριο για επισκευή.
Αυτό που λες για τις δυο τάσεις το ξέρω το ίδιο κάνει και η qsc, στους τελικούς της.
Class h τους ονομάζει και αναμιγνύει 2 -4 τάσεις αναλόγως του μοντέλου. Αν δεν κάνω λάθος.
Ο Jbl mpx 1200 , που πήρα κάνει ενα παρόμοιο κόλπο. Δεν ξέρω αν το κάνει με δυο τρεις η 100τρεις τάσεις , αλλά το κάνει καλά ο π&*στης.

Reaction score
5.535
Ετοίμασα τα καλώδια XLR-Phoenix για το miniDSP 2x4 Balanced.
Neutrik XLR και καλώδιο Klotz MC5000.

Reaction score
5.535
Τα XTZ Sub Amp1 παίρνουν σήμα από τα RCA OUT του W4S Dac2.
To miniDSP παίρνει σήμα από τα XLR OUT του W4S Dac2.

Δύο φορές γίνεται με αυτόν τον τρόπο η ψηφιαναλογική μετατροπή, αλλά αυτό ούτως ή άλλως είναι δοκιμή για να πάρουμε μια γεύση από ενεργή πολυενίσχυση, όχι το τελικό σετάπ.

Reaction score
5.535
Re: Απάντηση: XTZ Divine

Τα Sub Amp1 κροσάρουν (όχι τυχαία) μέχρι τα 250Hz, όσο ακριβώς και το παθητικό κρος στα Divine.

Στο miniDSP όρισα κρος 250-2500Hz για τα mid, και 2,5-20kHz για τα tweeter.

Reaction score
5.535
Re: Απάντηση: XTZ Divine

Οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται στο λάπτοπ, περνιούνται κατόπιν στο miniDSP και μετά μπορεί να αφαιρεθεί το λάπτοπ και να λειτουργήσει αυτόνομα το miniDSP.

Με πολύ προσοχή και με χαμηλωμένες εντάσεις και gain ήρθε η ώρα να ανάψω την πηγή, το dac και τους τελικούς. Καλού-κακού άφησα τα jumpers στη θέση τους στα Divine, για να λειτουργούν τα παθητικά κρος μη γίνει καμία στραβή. Όταν είδα ότι όλα ήταν ok, αφαίρεσα τα jumpers στα Divine, απεμπλέκοντας τα εσωτερικά παθητικά κροσόβερ.

Τώρα πλέον έχουμε ενεργή τριενίσχυση των Divine!

Reaction score
1.766

παει χαθηκε.

λετε να εχει κολλησει και να καθεται να ακουει;

Reaction score
5.535
Χαχα, όχι μπαμ, μακριά από μας! Θα πρέπει λίγο να το εμπιστευτώ πρώτα, γιατί κανονικά θέλει υψηλό gain στο input και να ρυθμίζεις το gain στο output από το ίδιο το miniDSP.

Πάντως από τις σύντομες ακροάσεις στις 4 το πρωί (τι να κάνουμε, βλέπουμε και ταινίες...) τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Καθαρές μεσαίες μέχρι το κόκκαλο, ανάλυση και αληθοφάνεια. Δείχνει τα δόντια του το Accuton.

Reaction score
1.766

θελη και μετρησεις και ρυθμισεις αυτο τωρα.

στην τυχη δεν γινονται και πολλα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.154
Members
38.290
Νεότερο μέλος
Zagla