Yamaha av settings

Reaction score
92
sci-fi (cinema dsp)
Το δικό μου έχει σημείο κρος 2000 hz
Το πρόβλημα στο όλο θέμα το κάνει η συχνότητα 400hz του ενισχυτή (τσεκαρισμένο)

Last edited:

Reaction score
5.616
Ακόμη και να τον βάλεις σε direct mode που ακυρώνει τα παντα το κάνει ακομη;

Τα μεγάφωνα πως είναι τοποθετημένα; Είναι εύκολο να ανεβάσεις μια φωτογραφια;

Reaction score
11.573
Υπάρχουν πολλοί στο forum που διαθέτουν yamaha ενισχυτές αλλά ΔΕΝ διαθέτουν διάθεση γνώμης. Πάντως ευχαριστώ όλους όσους κατέθεσαν την γνώμη τους με σκοπό να βοηθήσουν.
Κοίτα να δεις, ο τίτλος σου είναι πολύ γενικός. Κι εγώ, ενώ έχω δει τον τίτλο του θέματος από την περασμένη εβδομάδα, σήμερα μπήκα λόγω βαρεμάρας, γιατί άλλο περίμενα να διαβάσω από αυτό που έχεις πάθει. Αν είχες έναν πιο χαρακτηριστικό τίλτο, όπως "Ένρινο κεντρικό κανάλι από YAMAHA", πιστεύω θα έμπαιναν περισσότεροι.

sci-fi (cinema dsp)
Μήπως αυτό το dsp δημιουργεί το πρόβλημα;
[DOUBLEPOST=1541416040][/DOUBLEPOST]
4. Κάνε μια δοκιμή με ενα καλύτερης ποιότητας καλώδιο ηχείων να δεις αποτέλεσμα.
Και όπως βλέπετε, είμαι πολύ κόσμιος. Δεν ασχολήθηκα με το παραπάνω.

Reaction score
92
Κοίτα να δεις, ο τίτλος σου είναι πολύ γενικός. Κι εγώ, ενώ έχω δει τον τίτλο του θέματος από την περασμένη εβδομάδα, σήμερα μπήκα λόγω βαρεμάρας, γιατί άλλο περίμενα να διαβάσω από αυτό που έχεις πάθει. Αν είχες έναν πιο χαρακτηριστικό τίλτο, όπως "Ένρινο κεντρικό κανάλι από YAMAHA", πιστεύω θα έμπαιναν περισσότεροι.

Μήπως αυτό το dsp δημιουργεί το πρόβλημα;
[DOUBLEPOST=1541416040][/DOUBLEPOST]

Και όπως βλέπετε, είμαι πολύ κόσμιος. Δεν ασχολήθηκα με το παραπάνω.
Οντως η περιγραφή είναι ένρινο, έλα όμως που δεν μου έρχονταν το πως να το περιγράψω :idk:
Οχι το dsp δεν το επηρεάζει.
Μήπως και λέω μήπως φταίει ότι απο το 2000 είχα συνηθίσει στο άκουσμα των pascal της sony και τώρα που άλλαξε το σετ με χαλάει ??????? Να επισημάνω ότι κατεβάζοντας την συχνότητα των 400hz μειώνεται κατά τεράστιο βαθμό.
Ακόμα όπως προανέφερα και να κλείσω το κεντρικό δίνοντας στα μπροστινά τους διαλόγους πάλι υπάρχει το φαινόμενο, άρα δεν παίζει πρόβλημα ηχείου μιας και απο την πρώτη στιγμή που το αγόρασα καινούργιο εννοείτε το είχα παρατηρήσει.
[DOUBLEPOST=1541417442][/DOUBLEPOST]Και όπως βλέπετε, είμαι πολύ κόσμιος. Δεν ασχολήθηκα με το παραπάνω.[/QUOTE]

Τι εννοείς ???????

Last edited:

Reaction score
227
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά επειδή κανείς δοκιμές θα σου πρότεινα να τραβήξεις τα ηχεία από τον πίσω τοίχο που τα έχεις κολλημένα τουλάχιστον 20cm και βγάλε και τις σίτες.

Reaction score
227
Τουλάχιστον για δοκιμή να δεις τι μπορεί να φτάει βγάλε το κεντρικό από εκεί που το έχεις, χρησιμοποίησε μια βάση και φέρε το τουιτερ στο ίδιο ύψος με αυτή των αυτιών όταν κάθεσαι και βλέπεις ταινίες.

Reaction score
92
Τουλάχιστον για δοκιμή να δεις τι μπορεί να φτάει βγάλε το κεντρικό από εκεί που το έχεις, χρησιμοποίησε μια βάση και φέρε το τουιτερ στο ίδιο ύψος με αυτή των αυτιών όταν κάθεσαι και βλέπεις ταινίες.
Ηδη το κεντρικό είναι επάνω σε βάση με κλίση προς την θέση ακρόασης....

Reaction score
5.616
Όλα τα ηχεία σου έχουν το port στην πίσω πλευρά τους ,που αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουν απόσταση από τον πίσω τοιχο.Ποιο πανω ένας συνφορουμητης σου έγραψε για να κάνεις στον ενισχυτή σου reset. Θα πω ότι είναι σωστή ιδέα από την στιγμή που άλλαξες τα ηχεία σου να κάνεις ένα reset και να ξαναρυθμισεις από την αρχή με το μικροφωνο. Αν το κεντρικό το βγάλεις από το έπιπλο που το έχεις βελτιώνεται η καταστααη η κάνει το ίδιο;

Reaction score
92
Απόσταση απο τον τοίχο έχει 15-20cm και αλλάζοντας τα ηχεία έγινε reset του ενισχυτη και καλιμπράρισμα εκ νεου με το μικρόφωνο, όσο για να αλλάξει θέση το κεντρικό δεν προβλέπεται μιας και δεν υπάρχει αλλού θέση συν της παντόφλας που παραμονεύει. Πάντως και το παλιο κεντρικό που είχα pascal sony στην ίδια θέση ήταν και δεν υπήρχε πρόβλημα

Reaction score
92
Με το eq στο off στο κανει;
Αισθητά πολύ είναι με το peq που φτιάχνει το ypao.
Απο κει και πέρα στο off είναι σαφώς καλύτερα τα πράγματα και με το geq ειδικά αν χαμηλώσεις απο το eq την συχνότητα των 400 hz το εξαφανίζεις.
Κανένας μα κανένας δεν έχει δοκιμάσει να παίξει στο equalizer με την συχνότητα των 400hz να μας πει επιτέλους τι ακούει ?????? απλά πράγματα, ακόμα και με την επιλογή του dialogue level αν αυξηθεί σαν τιμή τι νομίζουμε ότι κάνει ??? απλά ενισχύει κάποιες συχνότητες των φωνητικών όπως τα 400hz -1khz έως 2,5khz.
Υπάρχουν ταινίες που μπορεί οποιοσδήποτε να το διακρίνει το φαινόμενο, όπως πχ το life (2017) που γίνεται στις περισσότερες σκηνές διακριτό.
Και για να ξεκαθαρίζω το ότι αυτό που ακούω δεν είναι κατα βάσει σε όλη την ταινία και στα πάντα παρά μόνο στους έντονους καθαρά διαλόγους. Αισθητό γίνεται σε ήρεμες σκηνές σκίζοντας ένα χαρτί, η ανάσα κάποιου, το άκουσμα του περπατήματος ενισχύοντας κάποιες συχνότητες που το κάνει υπερβολικό και ολίγον αφύσικο.......

Reaction score
6.209
Αισθητά πολύ είναι με το peq που φτιάχνει το ypao.
Απο κει και πέρα στο off είναι σαφώς καλύτερα τα πράγματα και με το geq ειδικά αν χαμηλώσεις απο το eq την συχνότητα των 400 hz το εξαφανίζεις.
Κανένας μα κανένας δεν έχει δοκιμάσει να παίξει στο equalizer με την συχνότητα των 400hz να μας πει επιτέλους τι ακούει ?????? απλά πράγματα, ακόμα και με την επιλογή του dialogue level αν αυξηθεί σαν τιμή τι νομίζουμε ότι κάνει ??? απλά ενισχύει κάποιες συχνότητες των φωνητικών όπως τα 400hz -1khz έως 2,5khz.
Υπάρχουν ταινίες που μπορεί οποιοσδήποτε να το διακρίνει το φαινόμενο, όπως πχ το life (2017) που γίνεται στις περισσότερες σκηνές διακριτό.
Και για να ξεκαθαρίζω το ότι αυτό που ακούω δεν είναι κατα βάσει σε όλη την ταινία και στα πάντα παρά μόνο στους έντονους καθαρά διαλόγους. Αισθητό γίνεται σε ήρεμες σκηνές σκίζοντας ένα χαρτί, η ανάσα κάποιου, το άκουσμα του περπατήματος ενισχύοντας κάποιες συχνότητες που το κάνει υπερβολικό και ολίγον αφύσικο.......
Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι εδώ φουσκώνουμε τα 400 hz... Το κάνει και εμένα αυτό λόγω κακού χώρου σε μεγάλες εντασεις αλλά το dsp το φέρνει στα ίσα του. Προσπαθώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να ειναι.

Reaction score
5.616
Ο καθενας επιλεγει τι θελει να ακουει και πως,το οτι ενα αυτοματο συστημα ρυθμιζει δεν ειναι απαραιτητο να ειναι και σωστο, η μπορει και να μην σου αρεσει.
Σε ολα τα συστηματα που ειχα και εχω κανω χρηση του αυτοματου αλλα κρατω μονο την ρυθμιση των αποστασεων και ειδικα του sub. παιζω χωρις eq αλλα ξαναρυθμιζω με ντεσιμπελομετρο ,και με το αυτι τις σταθμες.Λογο του οτι τα ηχεια σου ειναι μικρα σε μεγεθος θα εβαζα μια αποκοπη στους 70 με 80 κυκλους για να τα προστατεψω.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.383
απλά ενισχύει κάποιες συχνότητες των φωνητικών όπως τα 400hz -1khz έως 2,5khz.
Δεν είναι τόσο απλό, οι πρόσφατοι Yamaha κάνουν κάτι που δουλεύει πολύ σωστά. Οι φωνές επίσης, δεν ξεκινούν απο τα 400Hz.
Λογο του οτι τα ηχεια σου ειναι μικρα σε μεγεθος θα εβαζα μια αποκοπη στους 70 με 80 κυκλους για να τα προστατεψω.
80Hz βάζουμε στα μεσαία και τα μεγάλα. Εξαρτάται βέβαια πάντα απο την επιθυμητή στάθμη ακρόασης.

Reaction score
1.057
Με το eq off και ακομη καλυτερα direct τσεκαρεις μηπως το κανει απο συγκεκριμενη πηγη. πχ ΤV , επισης
δοκιμασε να ακουσεις αν σε μια καλη ηχογραφηση τραγουδιου το κανει αυτο .
Αν δεν το κανει παρατα τις αυτοματες ρυθμισεις . Και εγω με direct παιζω αναλογα το χωρο σου
Επισης τα dali ακουγονται λιγο περιεργα στην αρχη . Δωστους λιγο χρονο και το ξαναβλεπεις σε 50 ωρες

Reaction score
5.616
Δεν είναι τόσο απλό, οι πρόσφατοι Yamaha κάνουν κάτι που δουλεύει πολύ σωστά. Οι φωνές επίσης, δεν ξεκινούν απο τα 400Hz.

80Hz βάζουμε στα μεσαία και τα μεγάλα. Εξαρτάται βέβαια πάντα απο την επιθυμητή στάθμη ακρόασης.
Αυτό έχει να κάνει με το πώς θέλει να ακούει ο καθένας,τα δικά μου τα έχω μπροστά 50 και τα πίσω στους 80. όταν τα ανεβάσω ποιο πάνω σε αποκοπη αδειάζουν και δεν μου αρεσει αυτό.Πάνω από 90 το πολύ 95 dB δεν μου αρέσει να ακούω.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.661
Members
38.357
Νεότερο μέλος
PTin