Yamaha Rx-v1500.......shutdown.........

Reaction score
0
Φίλοι μου, πολύ καλημέρα σε όλους σας και Χρόνια σας Πολλά!!!!
Είμαι κάτοχος ενόw ενισχυτή Yamaha 1500 και τον έχω στήσει με 5 ηχεία (μου λείπει ακόμη το sub). Τα δύο μπροστινά είναι της Monitor Audio, και το κεντρικό και τα δύο surround είναι της Yamaha απο έναν παλαιότερο συμπληρωματικό Yamaha που έχω. Όταν παίζω DVD λοιπόν στο σύστημα και συγκεκριμένα το POLAR EXPRESS (και έχω την ένταση του ήχου στο -10db) και ο ήχος είναι στα Peak του, τότε ο ενισχυτής κάνει shutdown. Κλείνει λοιπόν και με αφήνει στα κρύα του λουτρού. Ξανάπαιξα την συγκεκριμένη σκηνή αρκετές φορές και παρατήρησα ότι το οριακό σημείο στην συγκεκριμένη σκηνή είναι τα -10db. Στα -11db το σύστημα λειτουργεί κανονικά. Το ίδιο πράγμα μου είχε κάνει και με άλλο DVD πρίν κανά μήνα αλλά τότε το είχα θεωρήσει τυχαίο και το είχα προσπεράσει. Επικοινώνησα με τον Νάκα εδώ στην Πάτρα και με παρέπεμψε στο Service του. Ο τεχνικός μου πρότεινε να βγάζω ένα-ένα ηχείο στον αέρα για να διαπιστώσω ποιό μου δημιουργεί το πρόβλημα. Διαπίστωσα λοιπόν πώσ όταν έχω ένα απο τα δύο μπροστινά στον αέρα ο ενισχυτής συνεχίζει να λειτουργεί παίζοντας την ίδια σκηνή ακόμη και σε μεγαλύτερη ένταση ήχου. Παρατήρησα επίσης ότι κατά την διάρκεια που έπαιζε η ταινία άναβε πάνω στο display του ενισχυτή και δίπλα απο εκεί που δείχνει ποιά ηχεία είναι στο σύστημα άναβε το LFE (signal) το οποίο δεν ήξερα τι ακριβώς ήταν και διαπίστωσα απο το manual πως είναι σήμα εφφέ χαμηλών συχνοτήτων και φοβάμαι πως επειδή δεν έχω αξιωθεί ακόμη να πάρω subwwofer περνάει στα μπροστινά ηχεία και για θέμα προστασίας των ο ενισχυτής κάνει shutdown. Θέλω να ψάξω να δώ μήπωσ μπορώ να το απενεργοποιήσω από τα μπροστινά ηχεία για να δώ αν είναι αυτό που μου δημιουργεί το πρόβλημα. Αν κάποιος ξέρει κάτι που μπορεί να βοηθήσει θα χαρώ πολύ να με κάνει κοινωνό των γνώσεών του.
Πολύ καλημέρα
Jefe

...edit... στον τιτλο μονο :wink:

Reaction score
7
Εχω την εντυπωση οτι αν δηλωσεις στο μενου του οτι εχεις συνδεμενο sub θα σου ανοιξει και τις επιλογες crossover μεταξυ sub και μπροστα, δηλαδη να του κοψεις τις χαμηλες, ρυθμιζοντας το crossover σταδιακα 80Hz-100Hz-120Hz και επιλεγοντας δρομολογηση των χαμηλων μονο στο sub και δοκιμαζοντας καθε φορα αν ενεργοποιειται η προστασια.
Λογικα θα χασεις κατι απο τα μπασσα, αλλα θα βλεπεις ολοκληρη την ταινια!!

Τα βηματα ειναι γενικα επειδη δε θυμαμαι ακριβως το μενου του Yamaha.
Περιμενω το Δημητροπουλο για λεπτομεριες μενου. :)

Καλα σου ειπαν για τα βηματα ελεγχου απο το σερβις, αλλα το καλο ειναι οτι οφειλεται στην ενταση και οχι σε βλαβη ηχειου.

Reaction score
5
Πάντως τα -10db που αναφέρεις είναι πάρα πολύ μεγάλη ένταση όπου παραμορφώνουν οι περισσότεροι ενισχυτές.

Το LFE δεν έχει σχέση, κοίταξε όμως την αντίσταση τον ηχείων στον ενισχυτή αν είναι στα 6ohm, και όχι στα 8ohm σύμφωνα πάντα με τα ηχεία σου. Επίσης έλεγξε και τις στάθμες τον περιφερειακών και του κεντρικού για τυχόν υπερβολές.

Reaction score
0
λοιπον εχουμε και λεμε :
set menou / manual setup/ sound menu/speaker set/bass out

εδω εχεις επιλογες για την εξοδο των χαμηλων swf-front -both,
αφου δεν εχεις swf επιλεγεις για να τεσταρεις και tον ενισχυτη σου swf..

περιμενουμε νεα σου

GTX

Reaction score
39
Πάντως τα -10db που αναφέρεις είναι πάρα πολύ μεγάλη ένταση όπου παραμορφώνουν οι περισσότεροι ενισχυτές.
Ναι ρε συ στον 740 που έχω εγω δε παίζει να το βάλεις στο -10db είναι τρελή υπερβολή. Καλά στο service δε σου'παν τίποτα γι'αυτό?

Reaction score
7
Ναι ρε συ στον 740 που έχω εγω δε παίζει να το βάλεις στο -10db είναι τρελή υπερβολή. Καλά στο service δε σου'παν τίποτα γι'αυτό?
Αναλογα με το που τερματιζει ο ενισχυτης...
Ο Marantz τερματιζει στο +18... οποτε στο -10 βαραει μια χαρα δυνατα... :lol:

Reaction score
49
Την απάντηση για το menu την έδωσε ο EUROIP!! :D

Κάτι ακόμα...Ο ΥΑΜΑΗΑ στα -10 παίζει πολύ δυνατά αλλά ανεβαίνει και στα +10 & παραπάνω......Δεν θυμάμαι (από το manual) μέχρι που φθάνει......
Στην πράξη ήδη από το +5 με +8 έχεις αρχίσει να χαλιέσαι από την ένταση.......

Εντύπωση πάντως μου κάνει το πρόβλημα.......
Δεν μου έχει παρουσιαστεί ποτέ κάτι τέτοιο!
Η πρώτη σκέψη που μου πέρασε ήταν κάποιο πρόβλημα με τα καλώδια των ηχείων (στον ενισχυτή ή το πιθανότερο στα ηχεία....) αλλά θεωρητικά θα έπρεπε να εμφανίζεται κατ' ευθείαν...........
Έλεγξε πάντως την συνδεσμολογία ΟΛΩΝ των ηχείων. Υπάρχει πιθανότητα κάποια μπόρνα να έχει χαλαρώσει........ :roll: :wink:

Αν παιδευτείς πάρα πολύ στείλε μου πμ να βρεθούμε από κοντά και να δούμε τι παίζει!
Σε τελική ανάλυση γείτονες είμαστε (Πάτρα γαρ & οι δύο) :roll: :wink:

Reaction score
0
Εγώ έχω τον RXV 1500 + BOSE ACOUSTIMASS 15 και παίζει "ανετα" στο -10db.

Θα σου έλεγα να τον δεις με άλλa ηχεία, αν εχεις βεβαια αυτη τη δυνατοτητα.

Σε δικαναλο προγραμμα παιζει κανονικα?

Reaction score
0
Κατ' αρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που σκύψατε πάνω στο πρόβλημά μου. Θα ήθελα να διευκρινήσω κανά δυο πραγματάκια. Ο ενισχυτής παίζει άνετα σε δικάναλο άνετα με ένταση πάνω απο -10db και επίσης ότι η αντίσταση είναι ρυθμισμενη στα 6Ω που είναι και η αντίσταση των ηχείων. Επίσης βλέπεις άνετα ταινία με ένταση στα -10db (δεν είμαι κουφός.......). Αυτό πιστεύω πως μπορούν να το βεβαιώσουν κι άλλοι που έχουν τον ίδιο ενισχυτή. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να μπώ στο μενού του ενισχυτή για να κάνω τις ρυθμίσεις που μου πρότεινε ο EUROIP λόγω κοινωνικών μου υποχρεώσεων. Όμως αύριο θα το δουλέψω......Θα σας κρατήσω ενήμερους για το αποτέλεσμα.....
Ευχαριστώ και καλή σας μέρα!!!
Jefe

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Ειναι πολυ πιθανο ο ενισχυτης να κλεινει για να προστατευθει επειδη τα ηχεια δεν ειναι και τοσο ευκολο φορτιο.Αυτο μου ηρθε στο μυαλο λογω και του οτι δεν το παρουσιαζει σε δικαναλη ακροαση.
Αλλο να οδηγει 2 ηχεια και αλλο 5 και μαλιστα χωρις sub για να ανεβαζει το SPL.

Reaction score
0
99% είναι το κύκλωμα προστασίας του ενισχυτή γιατί τα βρίσκει δύσκολα με χαμηλά φορτία σε «υψηλές» εντάσεις.
Βέβαια είναι κάπως περίεργο λόγου του ότι ο 1500 είναι 7κάναλος (αν δεν κάνω λάθος) οπότε λογικά έχει περιθώρια να οδηγήσει άλλα 2 ηχεία, και οι Yamaha δεν είναι άσχημοι από ρεύματα, μάλλον το αντίθετο.
Δες τι φορτίο είναι τα περιφερειακά και το κεντρικό ηχείο και μήπως τα έχεις ρυθμίσει σαν μεγάλα. Ίσως η ρύθμισή τους σε μικρά να βοηθήσει την κατάσταση.
Τι μέγεθος έχει ο χώρος σου;
Επίσης τα καλώδια των ηχείων μήπως είναι πολύ λεπτά;
Πάντως αφού στο κάνω μόνο με 1-2 dvd το πρόβλημα είναι μάλλον οριακό.

Reaction score
0
Γειά σας για μια ακόμη φορά. Δέησε ο Θεός και μπήκα στο menu και έκανα τις ρυθμίσεις που μου υπέδειξε ο EUROIP. Τελικά ρύθμισα το bass out στην επιλογή both (ήταν ρυθμισμένο στο front) και λύθηκε το πρόβλημα!!!!!!! Πήγα στο DVD club και ξαναπήρα το POLAR EXPRESS, το έβαλα στο σωστό χρονικό σημείο, την ένταση στο -10db και δεν έκανε shutdown.... Το δοκίμασα και σε μεγαλύτερη ένταση χωρίς πρόβλημα. Έκοψε όμως τις χαμηλές-χαμηλές συχνότητες. Το καλό όμως είναι ότι λύθηκε το πρόβλημα και ότι δεν τρέχει κάτι με τον ενισχυτή. Βέβαια, θα κάνω λίγο υπομονή μέχρι να αγοράσω sub για να τα ακούω όλα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την βοήθεια όλων σας και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον EUROIP που μου έδειξε το μονοπάτι............
Καλά Χριστούγεννα σε όλους και καλές μας ακροάσεις.......
Jefe

Reaction score
0
EUROIP θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το σετάρισμα. Αγόρασα subwoofer (τo 515 της YAMAHA) και θέλω την γνώμη σου για το σετάρισμα του AV. Όσο αφορά το bass out να βάλω επιλογή μόνο sub ή να το αφήσω στο both που το έχω τώρα. Ποιό είναι το σωστό??
Ευχαριστώ JEFE

Reaction score
3
Αν δεν έχεις πραγματικά μεγάλα μπροστινά ηχεία,βάλε μόνο το sub.
Στην τελική,γι' αυτόν το λόγο το πήρες...

Reaction score
0
Απο μπροστινά ηχεία έχω τα Monitor Audio RS-6 που είναι οκ. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι η καλύτερη απόδοση του ήχου στον χώρο. Ρώτησα για το σετάρισμα, γιατί μπορεί κάποιος να το έχει δοκιμάσει και θα μπορούσε να μοιραστεί την εμπειρία του μαζί μας. Καλημέρα!
JEFE

Reaction score
0
καλησπερα jefe χαρηκα που τελικα δεν υπηρχε προβλημα με τον ενισχυτη σου,
εφοσον θελεις ηχο 5,1 θα πρεπει bass out μονο απο το swf
to 515 θα παιξει μια χαρα, ποσα τ.μ εινai το δωματιο;

Reaction score
0
Γειά σου EUROIP!
Ο χώρος μου είναι παραλληλόγραμμος, σαλόνι,τραπεζαρία και στο βάθος κουζίνα και είναι περίπου 60 τ.μ. Σκέφτομαι λοιπόν να δοκιμάσω να αλλάξω το σετάρισμα bass out απο both που το έχω τώρα σε sub για να δώ την διαφορά. Το sub δεν το θέλω για μουσική αλλά μόνο για movies.
JEFE

V

VIDEOMIX

Guest
Eννοείτε στο sub. Μόνο έτσι θα έχεις την σωστή πληροφόρηση της αποκωδικοποίησης στο ηχείο σου.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88