Πολύ πολύ φθηνό usb dac για linux?

Reaction score
996
Τώρα κατάλαβα τί εννοούσε ο Χάρης, εντροπή μου :oops:
Ε τότενες δεν κάνει το Fiio, έχετε δίκιο both.

melina

Cargo 200
Reaction score
42.911
Καπου άκουσα οτι οποιος ψηφίσει ΝΔ στις επόμενες εκλογές θα παίρνει δώρο ένα hi end usb dac με τον ύμνο να παίζει στο start up. Προσφορά κάποιου χορηγού λένε, Μερεβασκαγια, Μαρουσκαβια...κάπως έτσι τέλος πάντων.

Reaction score
30.452
Για κοίτα στο πλάι του laptop βρε Χάρη... βλέπεις ένα μικρό μοχλό;
Αν έχει, θα είναι για να φορτίζει το δυναμό :p

Σίριουσλυ του πότε είναι το λάπτοπ; Για πες μοντέλο.
USB port μόνο για τροφοδοσία και όχι για data transfer δεν έχω ξανακούσει. Τί είδους USB είναι;
Δες εδώ και ενημέρωσε.
Η usb του dac που προτείνεις βρε...όχι του λάπτοπ...

Εντιτ...με πρόλαβε ο tanto!
[DOUBLEPOST=1539020772][/DOUBLEPOST]
Το mini hi-fi ποιο ειναι? Γιατι αν ειναι κατι της κατηγοριας 100 ευρω,δεν αξιζει να ασχοληθεις με usb dac.Το on board ειναι μια χαρα.
PHILIPS MCD 708.
https://www.e-shop.gr/philips-mcd708-p-PER.770050
Τίποτα το ιδιαίτερο..αλλά ακούγεται , δεν είναι και του πεταματού...

Reaction score
6.819
PHILIPS MCD 708.
https://www.e-shop.gr/philips-mcd708-p-PER.770050
Τίποτα το ιδιαίτερο..αλλά ακούγεται , δεν είναι και του πεταματού...
αξιοπρεπεστατο,μπορει να δειξει την διαφορα αναμεσα σε μια απλη καρτα ηχου και ενα προσιτο usb dac.Το θεμα ειναι στα 100 που θελεις περιπου να κινηθεις,οι επιλογες ειναι ελαχιστες.Το audiouest dragonfly black σκεφτηκα και εγω,πολυ λογω μεγεθους μπορεις να το χρησιμοποιεις και σαν φορητο με το κινητο σου λπ.

Reaction score
30.452
αξιοπρεπεστατο,μπορει να δειξει την διαφορα αναμεσα σε μια απλη καρτα ηχου και ενα προσιτο usb dac.Το θεμα ειναι στα 100 που θελεις περιπου να κινηθεις,οι επιλογες ειναι ελαχιστες.Το audiouest dragonfly black σκεφτηκα και εγω,πολυ λογω μεγεθους μπορεις να το χρησιμοποιεις και σαν φορητο με το κινητο σου λπ.
Δεν ξέρω..θα δω..για να είμαι ειλικρινής σκεφτόμουν για ακόμα πιο κάτω από τα 100..
Θα τσεκάρω και αυτά που προτάθηκαν.
Μια άλλη σκέψη είναι να πάρω από το κυρίως σύστημα (το οποίο θα χρησιμοποιείται ελάχιστα για τα επόμενα 1-2 χρόνια για λόγους ανωτέρας βίας που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν..) το ήδη υπάρχον ifi nano idsd για να το χρησιμοποιήσω στο mini και σιγά σιγά να μαζέψω λεφτά για ένα αξιοπρεπές dac για το κυρίως.
Πρέπει όμως να δω αν παίζει με linux..διαφορετικά δίνω 20-30 ευρώ για καμιά μεταχειρισμένη μνήμη 2gb για το παλιό λάπτοπ (τώρα έχει 512...:D:D) ,του περνάω μια κόπια windows 7 που έχω και παίζω με το ifi και foobar.

Reaction score
6.819
Απο την στιγμη που εχεις το ifi nano χρησιμοποιησε αυτο,μην αγορασεις κατι αλλο. Το βαλε βγαλε δεν ειναι κατι δυσκολο,ειδικα αν δεν θα γινεται και συχνα οπως λες. Μνημουλα θα χρειαστεις αν περασεις windows,εγω εχω μια DDR2 1GB που εχει περισσεψει απο παλιο λαπτοπ,αν θελεις στην δινω και μετα βρισκεις και αλλη μια 2gb.Mε 3gb θα δουλευει μια χαρα ακομα και με windows 10. Αν περισσευει και κανενα 20αρικο βαλε και εναν ssd.Mια χαρα θα εισαι.

Reaction score
30.452
Απο την στιγμη που εχεις το ifi nano χρησιμοποιησε αυτο,μην αγορασεις κατι αλλο. Το βαλε βγαλε δεν ειναι κατι δυσκολο,ειδικα αν δεν θα γινεται και συχνα οπως λες. Μνημουλα θα χρειαστεις αν περασεις windows,εγω εχω μια DDR2 1GB που εχει περισσεψει απο παλιο λαπτοπ,αν θελεις στην δινω και μετα βρισκεις και αλλη μια 2gb.Mε 3gb θα δουλευει μια χαρα ακομα και με windows 10. Αν περισσευει και κανενα 20αρικο βαλε και εναν ssd.Mια χαρα θα εισαι.
Τελικά με έφαγε η περιέργεια και δοκίμασα το ifi στο λάπτοπ με τα linux και δουλεύει απροβλημάτιστα και με εξαιρετικό αποτέλεσμα ,πάντα για τα δεδομένα του συστήματος και τις απαιτήσεις που έχω από αυτό.
Το μόνο που χρειάστηκε αφού το σύνδεσα ,ήταν να μπω στα output preferences του audacious και μου το εμφάνισε σαν επιλογή...έτσι απλά ,χωρίς drivers και χωρίς κόπο!

20181009_000845.jpg

Οπότε το ifi θα πάρει θέση στο mini και εν καιρώ θα δρομολογήσω την αγορά ενός καλύτερου dac για το κυρίως.
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!

Reaction score
996
Όχι ,είπε πως θα το βάλει σε άλλο σύστημα...
Στον πάτο του να το βάλει ο beanές!!!:p:p:D:D
Μα τί κόσμος κυκλοφορεί εδώ μέσα... Ένας άλλος απαράδεκτος ψάχνει για κλάση Α ενισχυτή ακουστικών που να φτιάχνει και καφέ και να είναι και μαύρος. Ασιχτίρ πια.

Reaction score
30.452
κλάση Α ενισχυτή ακουστικών που να φτιάχνει και καφέ και να είναι και μαύρος
Άμα είναι μαύρος ο καφές και το στομάχι άδειο ,η ...κλάση είναι εξασφαλισμένη!:D:D

Reaction score
996
Άμα είναι μαύρος ο καφές και το στομάχι άδειο ,η ...κλάση είναι εξασφαλισμένη!:D:D
Αυτά είναι... Χαικού σε αγγελία:

Άμα είναι μαύρος ο καφές
και το στομάχι άδειο,
η ...κλάση είναι εξασφαλισμένη
και o ερωδιός ατενίζει την ασημένια λίμνη.

Last edited:

Reaction score
30.452
Αυτά είναι... Χαικού σε αγγελία:

Άμα είναι μαύρος ο καφές
και το στομάχι άδειο,
η ...κλάση είναι εξασφαλισμένη
και ερωδιός ατενίζει την ασημένια λίμνη.
:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
:hi:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.571
Members
38.199
Νεότερο μέλος
Alex Nik