Βιβλία

Μηνύματα
20.148
Reaction score
14.574
Ο εφημέριος του Γουέικφιλντ 1766
O εφημέριος της Βακεφιλδης
IMG_5149.jpeg


The Vicar of Wakefield - μυθιστόρημα του Αγγλο-Ιρλανδού συγγραφέα Όλιβερ Γκόλντσμιθ
( αναφέρεται συχνά ως συναισθηματικό μυθιστόρημα το οποίο δείχνει πίστη στην έμφυτη καλοσύνη των ανθρώπων. Μπορεί όμως να διαβαστεί και ως σάτιρα του συναισθηματικού μυθιστορήματος και των αξιών του λόγω των υπερβολών του, στα όρια του κωμικού)

Όπως αναφέρει ο Σάμιουελ Τζόνσον, ένας από τους πιο στενούς φίλους του Όλιβερ Γκόλντσμιθ, ο συγγραφέας έγραψε αυτό το μοναδικό του μυθιστόρημα από το 1761 έως το 1762. Στη συνέχεια απειλήθηκε με φυλάκιση για χρέη και έτσι αναγκάστηκε να πουλήσει το χειρόγραφο για 60 λίρες στερλίνες. Η αφήγηση του Τζόνσον: https://el.wikipedia.org/wiki/Ο_εφημέριος_του_Γουέικφιλντ


Ο εφημέριος Τσαρλς Πρίμροουζ ζει μια ειδυλλιακή ζωή σε μια επαρχιακή ενορία με τη σύζυγό του Ντέμπορα, τον γιο του Τζορτζ, τις κόρες Ολίβια και Σοφία και άλλα τρία παιδιά. Είναι πλούσιος λόγω της επένδυσης μιας κληρονομιάς που έλαβε από έναν συγγενή του και χαρίζει τις 35 λίρες του μισθού του ετησίως στις χήρες και τα ορφανά της περιοχής. Το βράδυ του γάμου του Τζορτζ με την πλούσια Αραμπέλα Γουίλμοτ, ο εφημέριος χάνει όλα του τα χρήματα λόγω της χρεοκοπίας του μεσίτη του που εξαφανίστηκε ξαφνικά.

Ο γάμος ακυρώνεται από τον πατέρα της Αραμπέλα, ο οποίος είναι γνωστός για τη σύνεσή του στα οικονομικά θέματα. Ο Τζορτζ, που σπούδασε στην Οξφόρδη και είναι αρκετά μεγάλος για να θεωρείται ενήλικος, στέλνεται στην πόλη. Η υπόλοιπη οικογένεια μετακομίζει σε μια νέα και πιο ταπεινή ενορία ιδιοκτησίας του γαιοκτήμονα Θόρνχιλ, που είναι γνωστό ότι είναι….



Οταν ξεκίνησα την ανάγνωση με συνεπήρε η αφήγηση του εφημέριου - ο τρόπος γραφής του Γκολντσμιθ -,η ιστορία η ίδια και η οπτική με την οποία αντιμετωπίζονται τα προβληματα που κάθε φορά εγείρονται .Τα μέλη της οικογένειας παγιδεύονται σε μια συνεχή σειρά απίθανων και απροσδόκητων περιστατικών ….Ο Όλιβερ Γκολντσμιθ μας προκαλεί:Να τον πάρουμε στα σοβαρά?Βρε μήπως μας κοροϊδεύει?

Καλώς ήρθαμε στον κόσμο του κυρίου Β.McFerrin / Primrose :

IMG_5148.jpeg


Η χαρά μου είναι απερίγραπτη καθώς κυκλοφορεί το pdf στα αρχαία ελληνικά! :biggrin:

Αλλοι πουλάνε το βιβλίο στην τιμή των 200€.
IMG_5150.jpeg


IMG_5151.jpeg


Κι επειδη είχε κυκλοφορήσει και σε ταινία το 1917 …..
 

Attachments



Μηνύματα
1.822
Reaction score
347
έχουμε κανά site για αγορά ξενόγλωσσων βιβλίων, αξιόπιστο και σε καλές τιμές ? Ευρωπαϊκό, λογικά, μην μπλέξω με τελωνεία. Ευχαριστώ!
 






wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.995
Reaction score
20.523
Blackwells: https://blackwells.co.uk/

Αγγλικό site μεν, με αποθήκες στην Ολλανδία δε. Στέλνει με δωρεάν μεταφορικά (συμπεριλαμβάνονται στην τιμή) και το βιβλίο έρχεται χωρίς να περάσει τελωνείο κτλ - πολλές φορές, με συστημένη αποστολή (=αριθμός εντοπισμού).

Στις ελάχιστες φορές που μου έτυχε να επιβληθεί δασμός, τον διεκδίκησα μέσω της σελίδας των Κυπριακών Ταχυδρομείων και μου επιστράφηκε εντός ενός μηνός.

Υ.Γ. 1: Η πρόταση με τους δασμούς αφορά στην Κύπρο, στην Ελλάδα δεν ξέρω τι γίνεται.

Υ.Γ. 2: Υπήρχε και το Bookdepository, όμως εξαγοράστηκε από την Amazon και τελικά έκλεισε τον Απρίλιο του 2023.

Υ.Γ. 3: Σε περιορισμένης θεματολογίας (μουσική), υπάρχει και το Rocket88.

Υ.Γ. 4: Υπάρχει και το amazon.de. Έχει τεράστια ποικιλία (προφανώς!), πληρώνεις μεταφορικά. Επίσης, έχω αγοράσει βιβλία από το amazon.com. Στην τιμή που πλήρωσα, συμπεριλήφθηκαν όλες οι χρεώσεις (μεταφορικά, δασμοί κτλ) και το βιβλίο παραδόθηκε απευθείας στο σπίτι μου. Πολλές φορές, η αγορά από το amazon.com ήταν οικονομικότερη συγκρινόμενη με το amazon.de ή/και το Blackwells.
 
Last edited:


Μηνύματα
2.679
Reaction score
1.393
Θυμάμαι την πρώτη φορά που επισκέφθηκα το blackwell's στην Οξφόρδη το 1996 θα μου μείνει αξέχαστη. Το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο διαθέτει (τουλάχιστον τότε διέθετε) μια απο τις πιο σπάνιες συλλογές βιβλίων του J.R.R Tolkien. Την εποχή εκείνη ήμουν τρελλός και παλαβός με τον Tolkien, συνδρομητής σε Tolkien Societies ανα τον κοσμο κλπ, μεγάλη παλαβομάρα. Εχω ακόμη σε κασέτα που είχα αγοράσει απο εκεί την συνέντευξη που είχε δώσει ο Tolkien στο BBC. Φυσικά τώρα μπορεί να βρεθεί και στο youtube ωστόσο τότε ήταν πραγματικά αξία ανεκτίμητη για ένα συλλέκτη. Σορρυ για το off-topic πάντως το Blackwell's πραγματικά ξεχώριζε και ξεχωρίζει τόσο σε οτι αφορά τη συλλογή του αλλα και κυρίως της κατάρτισης που έχει το προσωπικό του.
 

Μηνύματα
1.822
Reaction score
347
Αντίστοιχο σοκ και δέος παθαίνω κάθε φορά που μπαίνω στο Kinokuniya του Dubai....τεράστιος χώρος, άπειρα βιβλία...
δυστυχώς δεν βολεύει για online παραγγελία, αλλά ούτε να τα κουβαλήσω από εκεί 10+ βιβλία...
 



Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.612
Reaction score
38.002
Μη ρωτας, το γατι
Συνεχιζω με τη τελευταια επαν-αναγνωση του σφυριγματως του πιπη♥🖤♥🖤
1706384613289287401272268056529.jpg

Συμπληρώνω.. φωνητικά
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.995
Reaction score
20.523
[...]
Θα συνεχίσω με το "Ο άρχοντας των μυγών".

View attachment 318346
Το τελείωσα πριν λίγες ημέρες. Μου άρεσε. Η ανάπτυξη της ιστορίας ήταν πολύ καλή, με κορυφώσεις κι ανατροπές σε καίρια σημεία, που όμως δεν έδιναν την εντύπωση της "θεϊκής παρέμβασης". Η ανάπτυξη των χαρακτήρων - των πρωταγωνιστών και των "περιφερειακών - ήταν υποδειγματική κι όλοι όσοι έχουν "ρόλο" στο βιβλίο, αφήνουν το "αποτύπωμά" τους στην ιστορία, επηρεάζοντάς την με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Συνεχίζω με τις δύο (τεράστιες!) Omnibus εκδόσεις (περίπου 1000 σελίδες ο κάθε τόμος) του "Lucifer":

1706772245072.png


1706772257816.png


Όταν τα τελειώσω, θα συνεχίσω με το "Θνητοί Θεοί" ("Altered Carbon", στα Αγγλικά)
1706772335920.png


το οποίο γυρίστηκε σε σειρά, με δύο seasons, διαθέσιμο στο Netflix - θα δω και τη σειρά, μετά. :)
 


wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.995
Reaction score
20.523
Το Lucifer ειναι graphic novel ?
Ναι, είναι χαρακτήρας από το "σύμπαν" του Sandman του Neil Gaiman, στον οποίο δόθηκε ξεχωριστό arc. Τα graphic novels αποτέλεσαν πηγή μάλλον "χαλαρής" εμπνευσης για την ομώνυμη σειρά - μιας και, κατά γενική ομολογία, η σειρά δεν ακολούθησε πιστά την ιστορία των graphic novels.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.995
Reaction score
20.523
Παραλίγο να το ξεχάσω!

Η Taschen κάνει εκπτώσεις για αγορές από το site της, μεταξύ 25% - 75%, από σήμερα (01/02) μέχρι και τις 04/02. Σε πολλές (αν όχι όλες) περιπτώσεις, τα μεταφορικά για Ελλάδα (και Κύπρο) είναι δωρεάν!


Ψώνισα! ✌
 

Μηνύματα
20.148
Reaction score
14.574
Simon Beckett

The Chemistry of Death — Η χημεία του θανάτου γυρίστηκε σε σηριαλ : starts 19th January on Paramount+



Ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή ( εμείς οι πιστοί του ακόλουθοι )νέου βιβλίου του από τη σειρά με τον ιατροδικαστή- ανθρωπολόγο Δρ.Χαντερ,τον Οκτωβρη του 2024,

IMG_5225.jpeg



γραφει εν τω μεταξύ το «The Lost« με άλλον πρωταγωνιστή - αστυνομικό.


His latest novel, THE LOST, went straight to No.1 in the German hardback charts in August 2021, and remained there for five weeks.


IMG_5228.jpeg
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.644
Μηνύματα
2.870.548
Members
37.926
Νεότερο μέλος
Demetriiosk71
Top