Spotify στη χώρα μας

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Μηνύματα
5.248
Reaction score
7.491
τελικα δοκιμασα την premium εκδοση,το εψαξα και λιγο παραπανω και αναθεωρω την αρχικη μετρια εντυπωση. Βεβαια ή επιλογη "ραδιοφωνο" παραμενει αστεια για μενα (ειναι τελειως ξεκαρφωτες οι επιλογες),αλλα η επιλογη αναζητηση σου βγαζει ολοκληρες δισκογραφιες κατι παρα πολυ χρησιμο. Το εχω βαλει στους δυο υπολογιστες στο σπιτι,σε smartphone,σε ταμπλετα αλλα και στο wdtv. Στο τελευταιο το μενου ειναι λιγο διαφορετικο (λιγοτερες επιλογες) αλλα αυτο φανταζομαι θα διορθωθει με καποιο update. Δυστυχως δεν βλεπω να μπορει να μπει και στο pioneer n30 που εχω αλλα ποτε δεν ξερεις,παντως δεν ειναι στα αμεσα μοντελα που ανακοινωσε η pioneer οτι υποστηριζουν το spotify. Nομιζω οτι για 7 ευρω το μηνα ειναι εξαιρετικο,αρκει να διορθωσουν λιγο την επιλογη radio. Καλο θα ηταν επισης να δωσουν την δυνατοτητα να επιλεγεις και στο θεμα ηχου καποια πραγματα (wasapi κλπ).

Στην επιλογή radio, του έδωσα να ξεκινήσει με Pink Floyd και μετέπειτα όλα όσα μου έφερε ήταν μέσα στα ακούσματά μου.
Ούτε ένα σκουπίδι.
 

Μηνύματα
13.677
Reaction score
6.652
Στην επιλογή radio, του έδωσα να ξεκινήσει με Pink Floyd και μετέπειτα όλα όσα μου έφερε ήταν μέσα στα ακούσματά μου.
σκουπιδια οχι,δεν ειπα αυτο,απλα μου φαινονται λιγο ξεκαρφωτες οι επιλογες.Εγω το δοκιμασα με smiths,oasis,rem και blondie,jam,police απο ακομα πιο παλια συγκροτηματα και δεν θα ελεγα οτι ηταν πετυχημενες οι επιλογες Αντιθετα με συγχρονα συγκροτηματα που δομικασα,arctic monkeys,coldplay,killers θα ελεγα οτι ηταν αρκετα σχετικες οι επιλογες.Νομιζω οτι ειναι καθαρα θεμα στησιματος των επιλογων,τα πιο παλια συγκροτηματα τα εχουν "περασει" στα πεταχτα.
 

Μηνύματα
1.743
Reaction score
402
Η λιστα των κομματιών που επιλεγεί οταν βάλουμε ενα συγκρότημα στο similar artist mix ειναι κομμάτια παρεμφερή με το συγκρότημα που βάλαμε. Δεν εχει να κάνει με το αν μας αρέσουν ή όχι. Συνήθως ειναι απο βαση δεδομένων, η οποια μπορεί να παρέχεται απο μια τρίτη εταιρία η οποία πιθανόν, να μην εχει σχέση με το spotify, napster κτλ. Πρέπει όμως να ειναι και δυναμική απο αυτα που ακουει συνήθως, ενας χρήστης.

Κατι σαν το Customers Who Bought This Item Also Bought ή το Frequently Bought Together του amazon.. τα οποια ειναι δυναμικά και δημιουργουνται απο τις αγορες ή στην προκείμενη περίπτωση του spotify, τις επιλογές κομματιών, των χρηστών.

Αν καποιος εχει τον χρόνο να κανει μια ερευνά, για το πως ακριβως λειτουργεί, ας μας ενημερώσει.
 

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Μηνύματα
5.248
Reaction score
7.491
Κάτι που ξέχασα να γράψω είναι πως κάνω "like" κάτω από το άλμπουμ όταν μου φέρνει επιλογή στα γούστα μου.
Μετά από λίγα likes, η εφαρμογή μου έφερνε πράγματι όπως προείπα κομμάτια του γούστου μου. Όσα περισσσότερα likes, υποθέτω τόσο καλύτερες και οι επιλογές που φέρνει.
Επίσης ΑΝ δεν κάνω λάθος, τραβάει database απο LastFM?
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.904
Reaction score
84.129
To Spotify θα είναι δωρεάν στα smartphones και tablets, όπως ακριβώς και στο desktop.

Αναλυτικά οι αλλαγές εδώ.

Ένα άλλο σημαντικό βήμα είναι η άρση του max των 10 ωρών μετά την πάροδο 6 μηνών με free account στην Ευρώπη. Μέχρι σήμερα ίσχυε αυτό:

Unlimited streaming for the first 6 months.

After creating your Spotify account, you can stream as much music as you like for six months on your computer. After this, a time limit applies.

How much music can I stream with time limits?

You can stream ten hours of free music a month. This is split into two and a half hours per week. If you don’t use it all one week, it carries over to the next. You can save it like this up to a total of ten hours.

Streaming time is added to your account weekly, on the day of the week you first signed up for Spotify.
 

Μηνύματα
930
Reaction score
65
σε android κινητο σε περιοριζει σε ποιοτητα ηχου και μπορεις να εχεις μεχρι 6 next track καθε μερα(εαν θυμαμα καλα).
σε ipad δεν υπαρχει το θεμα με τα next track,παρα μονο η υψηλοτερη ποιοτητα ηχου.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.904
Reaction score
84.129
Στα smartphones, ανεξαρτήτως λειτουργικού, επιλέγουμε είδος ή playlist και ακούμε τα τραγούδια σε shuffle mode. Μπορούμε να κάνουμε μέχρι 6 φορές skip track ανά ώρα. Και υπάρχουν κάποιες διαφημίσεις στα ενδιάμεσα.
Στα tablets ισχύει ό,τι και στα desktops. Ελευθερία επιλογής με διαφημίσεις.

Όποιος θέλει την καλύτερη ποιότητα ήχου και το offline mode πρέπει να πληρώσει. Και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου. Μουσικόφιλος με απαιτήσεις και τζάμπα δεν γίνεται. Τα 7€ το μήνα είναι ασήμαντο ποσό για όποιον ασχολείται με τη μουσική.
 

Μηνύματα
755
Reaction score
512
Σιγουρα το πακετο που επιλεγεις κοστος (free-unlimited-premium) εχει να κανει με την ποιοτητα αναλυσης? Η μηπως ειναι διαφημιστικο "τρικ" της εταιριας. Καμια φορα μας ξεγελανε τα αυτια μας αναλογα με την ψυχολογια μας. Απο την δικια μου πλευρα δεν συνειδητοποιησα καποια αλλαγη στον ηχο αναλογα με το πακετο. Σαφως ειναι ενοχλητικο το free να σε κοβουν οι διαφημισεις . Εγω τωρα υπεγραψα umlimited. Δεν εβαλα premium διοτι δεν κανω download τραγουδια. Ξεκινησα με free και εντυπωσιαστηκα . Μετα πηγα premium και μα καλα δεν καταλαβα διαφορα?Μαλλον ναι. Ευχαριστω τους ομιλουντες για τα χρησιμα tips οπως το like και dislike για το αναλογο ρεπερτοριο . Καμια φορα και εμενα συνεβησε να επιλεγει αγαπημενα μου τραγουδια και αλλες οχι. Το πολυ καλο ειναι ο bar search για να πηγαινουμε στους καλιτεχνες και τραγουδια κατευθειαν. Τα FM ειναι στο κλιμα της περιοχης. Το Spotfy ειναι στην αρμοδιοτητα του χρηστη. Καμια φορα βαζω FM για να παρω ιδεες για τι να παιξω εγω. Εν τελη το μονο σιγουρο ειναι οτι πριν μερικα χρονια αγοραζαμε CD προς 10 ευρο το ενα και επεφτε μια επενδηση. Τωρα ειναι καπως αλλιως.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.904
Reaction score
84.129
Σιγουρα το πακετο που επιλεγεις κοστος (free-unlimited-premium) εχει να κανει με την ποιοτητα αναλυσης?
Πρέπει από τα settings να τσεκάρουμε και το "High Quality Streaming" (στη desktop εφαρμογή).
Καλό είναι, επίσης, να ξε-τσεκάρουμε το "Set the same volume for all tracks" για να απενεργοποιήσουμε το compression που προσθέτει.

Η ποιότητα ήχου του Spotify έχει τα εξής bitrates:

Spotify uses 3 quality ratings for streaming, all in the Ogg Vorbis format.

  • ~96 kbps
    • Normal quality on mobile.
  • ~160 kbps
    • Desktop and web player standard quality.
    • High quality on mobile.
  • ~320 kbps (only available to Premium subscribers)
    • Desktop high quality.
    • Extreme quality on mobile.
Στο desktop απουσιάζουν τα 96kbps. Μόνο 160 και 320.

Δεν υπάρχουν σύγχρονα συγκριτικά μεταξύ των διαφόρων codecs με lossy audio compression. Παλιότερα το Ogg Vorbis ήταν τις περισσότερες φορές στην πρώτη θέση στις μάχες των codecs.
Ένα πρόβλημα που δεν αναφέρεται συχνά, είναι ότι το μέσο αυτί έχει μία οικειότητα με το MP3 format λόγω της επικράτησης του. Έχουμε συνηθίσει δηλαδή τον MP3 ήχο και η όποια αντιληπτή απόκλιση μας "χαλάει", ακόμα κι αν είναι προς το καλύτερο.
Η γνώμη μου είναι ότι στις φορητές συσκευές με χρήση ακουστικών, η ποιότητα υπερκαλύπτει τις δυνατότητες του "ηχοσυστήματος".
 

Μηνύματα
755
Reaction score
512
Τι ειχες μαη μου τι χα παντα. Φιλε ακου μια φορα και ξαστερα! οι ειδιοντες παραπανω τα ειπαν ολα. Η τελευταια αναρτηση δεν ειποκειτε σε επιβεβαιμενα γεγονοτα οποως τα ανεφεραν οι παραπανω. Σας ειπα δυο φορες σε αυτο το θεμα οτι σε ποιο προγραμμα και αν εισαι ακους το state of the art για τα αυτια σου και την εικονα σου με ενα καλο υποβαθρο. Και για να μην παρεξηγηθουμε μαλλον επαθες αυτο που εχω παθει και εγω να μην διαβαζω ολες τις σελιδες πριν γραψω. Οι σταθμες πρεπει να ειναι φλατ σε ολα τα τραγουδια χωρις συμπιεση αλλα gain. Τα κινητα οντως εχουν μικρη ταχυτητα και μου φαινεται απολυτως λογικο το 96kbps. Εδω εχει επιβεβαιωθει οτι το Spotify δεν εχει να ζηλεψει τιποτα και η ποιτοτητα ειναι στο ζενιθ ως πηγη. Οι ανθρωποι του Spotify εχουν καταφερει το αριστο. Αν το youtube παιρνει 4 και 5 το Spoify παρνει 9.5. youtube και mp3 ενα και το αυτο. Εγω αντι ακουστικων την βρισκω με δουφορους.:acute:
 

Μηνύματα
1.876
Reaction score
6.395
Πάντως αν κάποιος δεν ξέρει το internet-radio www.sky.fm ας το δοκιμάσει. Δίχως εγγραφές, downloads και διαφημίσεις.
Παίδες sorry που κάνω tag στο δικό μου μήνυμα (εκτός του ότι είμαι ψωνάρα :p), αλλά θέλω να μάθω το εξής:
1. To premium account του spotify, έχει μεγάλη διαφορά σε πχιότητα;
2. Δοκιμάσατε όντως το sky.fm και δεν σας άρεσε;

Γεγονός είναι πως εγώ ακούω sky.fm από iTunes και έχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με το να το ανοίγω στον browser, αλλά στο spotify μάλλον έχω κάνει λάθος στο σετάρισμα. Δε μπορεί να το βλέπετε όλοι για super κι εγώ να νομίζω πως ακούω τραντζιστοράκι o_O. Τι να πω, αυτό το σποτύφι μου μοιάζει για κοτσύφι...
 

A

amoustakas

Guest
Εγώ ακόμη περιμένω να γράψει κάποιος που έχει σοβαρό hi end σύστημα επί του θέματος αλλά μάλλον ασχολούνται μόνο με τα αρχεία υψηλής ανάλυσης...
 

Μηνύματα
1.876
Reaction score
6.395
Σε εμένα ακούγεται χειρότερα από mp3 128 :thumbsdown:. Τα 128άρια μου έχουν πολύ περισσότερο όγκο. Απογοητεύτηκα. Και δεν υπάρχει trial για το premium. Πρέπει να καταχωρήσεις paypal ή πιστωτική κι άμα δε σ' αρέσει να ακυρώσεις... Εδώ προγραμματάρες ολάκερες δίνουν trial και ο Σποτυφάης :vinsent: πάει για τα λεφτά. Δε λέω, καλές κι ωραίες λίστες φκιάνει, πάνω όμως που λες πως "θα το κρατήσω για καμμιά γιορτή ή σχόλη", ακούς τη διαφήμιση και ξενερώνεις. Όχι αράπη μου :bigboss:, θα σε ξεστήσω
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.904
Reaction score
84.129
Να ξεχωρίσουμε πως άλλο τι μας αρέσει να ακούμε και άλλο τι είναι αντικειμενικά σωστό. Το πρώτο είναι πολύ πιο εύκολο να το πετύχουμε, το δεύτερο θέλει πειράματα, μετρήσεις, κομμάτια που η συμπίεση προέρχεται από καλής ποιότητας πρωτότυπο υλικό και αντικειμενικούς ακροατές.

Αυτός που έχει σοβαρό hi-end σύστημα δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το (κάθε) Spotify, όπως έγραψε ο amoustakas, κι αν ασχοληθεί, θα το κάνει περισσότερο για να το θάψει.

Επίσης, το Spotify απευθύνεται ως επί το πλείστον σε αυτούς που ακούν μουσική μέσω φορητών συσκευών, στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή κλπ. Όχι στον πωρωμένο audiophile. Ή αλλιώς με 7€ το μήνα και όλα τέλεια δεν γίνεται (τουλάχιστον όχι ακόμα).

Προσωπικά, στο σπίτι μου, ακούω μέσω Spotify με παράλληλη χρήση του DFX Audio Enhancer για να ταιριάξω τον ήχο καλύτερα στον χώρο μου και στο προσωπικό μου γούστο. Δεν έχω κάνει ακόμα δοκιμές σε συνθήκες studio, ούτε όμως με πολυ-ενδιαφέρει. Μπορεί στο μέλλον να το κάνω. Περισσότερο με απασχολούν οι μουσικές ελλείψεις της πλατφόρμας παρά η ποιότητα του ήχου της.
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.904
Reaction score
84.129
Συγχωρέστε με αλλά δεν κατάλαβα. Στο premium έχει μεγάλη διαφορά;
Εξαρτάται από το πού ακούμε. Σε ένα καλοστημένο και όχι απαραίτητα hi-end ηχοσύστημα θα καταλάβουμε διαφορές.

Το μόνο αρνητικό θέμα που έχω παρατηρήσει με τον ήχο του Spotify, είναι οι ποιοτικές διακυμάνσεις που υπάρχουν σε λίγα, ευτυχώς, τραγούδια. Ενώ δηλαδή στα περισσότερα κομμάτια η ποιότητα είναι πολύ καλή, σε κάποια άλλα υπάρχει σαφής διαφορά προς το χειρότερο. Πιστεύω ότι η προέλευση των αυθεντικών έργων δεν έχει τα ίδια στάνταρ σε όλη τη μουσική βιβλιοθήκη του Spotify. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι κάποια τραγούδια προέρχονται από MP3 αρχεία, δεν είναι όμως και αδύνατο αν κρίνουμε από το άκουσμα.
 

A

amoustakas

Guest
Μετά από ακρόαση-σύγκριση αρκετών κομματιών με ακουστικά σε απόλυτη ησυχία σε άλλα κομμάτια υπάρχει σαφώς ακουστή διαφορά και σε άλλα ελάχιστη (κι αυτό σχετικό είναι πάλι). Προσωπικά κατέληξα ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κάποιο στάνταρ συμπίεσης.

Γενικά επειδή έχω κόρνες η ελαφρά μουντάδα που δίνει η συμπίεση στις ψηλές και το γενικότερο στρογγύλεμα όχι μόνο δεν ενοχλεί, αλλά με ξεκουράζει τρόπον τινά. Το ξέρω είναι λάθος, αλλά αφού το γουστάρω έτσι τι να κάνουμε τώρα.

Τέλος αν έρθει ένας μέσος ακροατής στο χώρο μου (τυπικό σαλόνι με μηχανάκια μικρομεσαίας κατηγορίας και με αναγκαίους συμβιβασμούς στο στήσιμο) και ακούσει π.χ. τις ηχογραφήσεις του Tsuyoshi Yamamoto Trio χωρίς να ξέρει ότι παίζει spotify όχι απλά δε θα χαλαστεί από την ποιότητα, αλλά ανάθεμά με και αν δε μείνει παγωτό από το ηχητικό αποτέλεσμα. Μία τεράστια μουσική σκηνή από όργανα που παίζουν απίστευτα ρεαλιστικά. Τώρα ο μύστης του hi end θα βρει σίγουρα πολλά έως πάρα πολλά που θα τον ενοχλήσουν. Άρα όλα είναι απόλυτα υποκειμενικά. Για τον λόγο αυτό αν σου κάνει το spotify το κρατάς, αν όχι στα σκουπίδια... Πιστεύω ότι απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να ακούνε αξιοπρεπώς μουσική και μέχρι εκεί.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.904
Reaction score
84.129


Και επίσημα από σήμερα καταργείται ο χρονικός περιορισμός στην ακρόαση μετά την πάροδο 6 μηνών σε μερικές Ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Η κίνηση αυτή προετοιμάζει την "άμυνα" του Spotify, εν όψει της έναρξης του beatsMUSIC σε λίγες μέρες.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
23.028
Reaction score
41.403
Πρόσεξα ότι ο ΟΝΚΥΟ μου στις δικτυακές εφαρμογές έχει και το spotify. Οπότε έφτιαξα ένα λογαριασμό και πήρα το premium account free για ένα μήνα, γιατί μόνο με premium μπαίνει από τον AVR.
Έχω να πω ότι μου αρέσει πολύ τόσο ηχητικά όσο και ως concept....πάνε οι δίσκοι, πάνε και οι compact diskoi, αν παίξει και dsd o ONKYO από το NAS τελειώσαμε.
 



Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.756
Μηνύματα
2.874.871
Members
37.945
Νεότερο μέλος
LLLEFTERIS
Top