Σωμα...

D

deleted user 10898

Guest
τι είναι αυτο που καθορίζει "το σωμα" στις φωνες/οργανα σε ενα σύστημα? (εκτος απο τα ηχεια...)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Προσωπικά έχω παρατηρήσει βελτίωση στο "σώμα" με αλλαγές στην τροφοδοσία των συσκευών (που ιδανικά πρέπει να είναι over-engineered - δύσκολο να το βρεις σε εμπορικά μηχανάκια) και πολλά πολλά watt ώστε να έχεις όχι απλά επαρκή αλλά άνετη οδήγηση (= άμα γουστάρεις να μπορείς να φέρεις τούμπα τα ηχεία).

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Στην ουσία πάντως μόνο ως αρνητικός χαρακτηρισμός στέκει.
"Έλλειψη σώματος" συνήθως σημαίνει τρύπα ή έστω μικρή πτώση στις χαμηλότερες συχνότητες από αυτές που χαρακτηρίζουμε.
Πάντα υπάρχουν και τα "φουσκώματα", που είναι ανάλογο πρόβλημα, αλλά ας μην ασχοληθούμε με προβληματικές συσκευές και ηχεία γιατί θα στεναχωρήσουμε αρκετούς φίλους..

Στα αγγλικά πως λέγεται το σώμα? body?
Ανάλογα με την έμπνευση του "ποιητή"..
Το έχω διαβάσει ως "full-bodied sound", το έχω διαβάσει ως "flesh" κ.α...

Reaction score
0
Απάντηση: Σωμα...

τι είναι αυτο που καθορίζει "το σωμα" στις φωνες/οργανα σε ενα σύστημα? (εκτος απο τα ηχεια...)
ειναι ενα ερωτημα που απασχολει και μενα . Απασχολει και αρκετους φιλους μου . Θα ήταν χρήσιμο καποιος με σοβαρη αποψη να τοποθετηθει σχετικα. Το να ελαφραινουμε το θεμα ειρωνευομενοι τους ορους που εδω και δεκαετιες θεωρουνται δοκιμοι και αποδεκτοι δεν βοηθαει σε τιποτα.

Reaction score
968
Αρχίζοντας από τα βασικά περί "body", μάλλον αναφέρεται στις χαμηλές συχνότητες από 50-60 Hz έως 100-250 Hz:

Body - Fullness of sound, with particular emphasis on upper bass. Opposite of thin.

Thin - Fundamentals are weak relative to harmonics. Bass light.

Επομένως, περιλαμβάνει τις θεμελιώδεις νότες του μουσικού ρυθμού (drums, bass guitars, κτλ). Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε φασικές ακυρώσεις λόγω των σημαντικών αλληλεπιδράσεων με το χώρο ακρόασης.

D

deleted user 10898

Guest
Αρχίζοντας από τα βασικά περί "body", μάλλον αναφέρεται στις χαμηλές συχνότητες από 50-60 Hz έως 100-250 Hz:

Body - Fullness of sound, with particular emphasis on upper bass. Opposite of thin.

Thin - Fundamentals are weak relative to harmonics. Bass light.

Επομένως, περιλαμβάνει τις θεμελιώδεις νότες του μουσικού ρυθμού (drums, bass guitars, κτλ). Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε φασικές ακυρώσεις λόγω των σημαντικών αλληλεπιδράσεων με το χώρο ακρόασης.
ωραια.. ποιο ψηλα? η έλληψη σώματος στις φωνές?
(δεν μιλαμε για χροιες κλπ κλπ μιλαω για πραγματική κατάσταση που ζηταει λύση.)

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Σωμα...

.....
Τι θες να πεις "πραγματική κατάσταση"....(και όχι χροιές) ?

D

deleted user 10898

Guest
Προσωπικά έχω παρατηρήσει βελτίωση στο "σώμα" με αλλαγές στην τροφοδοσία των συσκευών (που ιδανικά πρέπει να είναι over-engineered - δύσκολο να το βρεις σε εμπορικά μηχανάκια) και πολλά πολλά watt ώστε να έχεις όχι απλά επαρκή αλλά άνετη οδήγηση (= άμα γουστάρεις να μπορείς να φέρεις τούμπα τα ηχεία).
ωραία.
αρα ενας Push-Pull τρανσιστορατος με 2 σταδια gain και με μεγαλο τοροιδη και ρευματα και βατ δεν θα αποτελει το προβλημα.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Σωμα...

Τι θες να πεις "πραγματική κατάσταση"....(και όχι χροιές) ?
εχω αρχισει να αδυνατιζω....χιχι

εννοω οτι δεν με απασχολου θεματα σαν και αυτα που για πλακα φανταζομαι σχολιαζεις οπως οι χροιες.
με απασχολει που στο συστημα αυτο ο τραγουδιστης ακουγεται είτε σαν να τραγουδαει ποιο μακρια από το μικρόφωνο είτε σαν η φωνη του να εχει μικροτερο όγκο (δεν ξερω πως αλλιως να το πω)

D

deleted user 10898

Guest
βγαζω λοιπον τον παθητικο προ (μετασχηματιστες...) και βαζω εναν λαμπατο.
σαφης βελτίωση χωρις ικανοποιητικο ακομη αποτελεσμα!

D

deleted user 10898

Guest
μια μικρη βελτίωση αλλα σταθερη σε μονιμες αλλαγες ειχα αλλαζοντας την φαση του ενισχυτη. παλι χωρις ικανοποιητικα αποτελεσματα.

Reaction score
968
ωραια.. ποιο ψηλα? η έλληψη σώματος στις φωνές?

Νομίζω, ότι για τις φωνές δεν είναι δόκιμος ο όρος σώμα.

Εάν θέλουμε ας πούμε "ηχηρότητα" των φωνητικών, εκεί μάλλον παίζουν οι μεσαίες περί τα 800 Hz έως 1 kHz.

D

deleted user 10898

Guest
το βασικο ερωτημα...
τα ηχεια εχουν 2 γουφετ 6.5 το ενα με ενσωματωμενο ομοκεντρικα tweeter και οπη προς το ταβανι.
αποσταση μεταξυ τους 2.4 μετρα ακροαση 2,8 μετρα.
πισω απο τα ηχεια γινεται της μουρλης (τζακι τηλεοραση βιβλιοθηκη γωνιες..)
ειναι δυνατον να ειναι αλληλεπιδραση ηχειων χωρου?

D

deleted user 10898

Guest
Νομίζω, ότι για τις φωνές δεν είναι δόκιμος ο όρος σώμα.

Εάν θέλουμε ας πούμε "ηχηρότητα" των φωνητικών, εκεί μάλλον παίζουν οι μεσαίες περί τα 800 Hz έως 1 kHz.
οκ.
το ιδιο και σε κιθαρα/λαγουτο που ακουγονται μικροτερα σαν παιδικα οργανακια...(υπερβαλω ετσι?)

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Τι τελικό έχεις; Γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά της εισόδου του (impedance, gain κλπ);

Reaction score
10
Νίκο το λεγόμενο "σώμα" είναι πάρα πολύ σημαντικό στην αληθοφάνεια αυτού που ακούς γιατί συμβάλει τα μέγιστα στην ψευδαίσθηση του live. Τις περισσότερες φορές έχει άμεση σχέση και με το λεγόμενο "ύψος" της σκηνής.

Το σωστό σώμα είναι αυτό που θα είχαν τα όργανα - άνθρωποι κτλ. στην πραγματικότητα.

Έχει άμεση σχέση με τη σωστή απόκριση του συστήματος από τα 50 μέχρι τα 400hz θα έλεγα εγώ. Φυσικά επηρεάζει και τις φωνές αφού σίγουρα κάποιες αρμονικές τους κατεβαίνουν τόσο χαμηλά.

Με ένα-δυο καλωδιάκια το ψιλό-φέρνεις αν δεν θέλεις να αλλάξεις μηχανήματα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.232
Members
38.293
Νεότερο μέλος
SotosΑ