Σωμα...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
στο παλιο μου συστημα ο τραγουδιστης γεμιζε τον χωρο γυρω του με την παρουσια του ενω ξεχωριζε καθαρα απο την κιθαρα που επαιζε ο διπλανος του.
στο νεο συστημα ο τραγουδιστης ακουγεται σαν να τραγουδαει λιγο ποιο μακρια απο το μικροφωνο , ενω τα ορια με την κιθαρα ειναι οχι ευκολα διακριτα.
αντι να εχω εναν παβαρορι στημενο εμπρος μου εχω ενα πραγμα σαν αδυνατισμενος παβαροτι που διαχεεται στον χωρο.
Ρε γιατρέ μήπως πήγες σε παντοκατευθυντικά ηχεία;.. :116:

D

deleted user 10898

Guest
τιμπρε..χαμηλοτερης ευαισθησιας πηρα.. λες να ειναι ψυχοακουστικο το φαινομενο? (ειναι και αυτο... θα σας πω μετα...)
κωστα παλαβε δεν θα στο ελεγα εαν ειχα παρει mbl?

Reaction score
10
Νίκο είχα το ίδιο πρόβλημα και με τα Kharma και με τα Verity. To πρόβλημα λύθηκε όταν απομάκρυνα την θέση ακρόασης, έστησα καλύτερα τα ηχεία και περιποιήθηκα λίγο το χώρο μου...Ξεκίνα από αυτά που είναι και ανέξοδα!

D

deleted user 10898

Guest
Νίκο είχα το ίδιο πρόβλημα και με τα Kharma και με τα Verity. To πρόβλημα λύθηκε όταν απομάκρυνα την θέση ακρόασης, έστησα καλύτερα τα ηχεία και περιποιήθηκα λίγο το χώρο μου...Ξεκίνα από αυτά που είναι και ανέξοδα!
:444::444:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304
Re: Απάντηση: Σωμα...

timbre για ανάλυσε το λιγακι αυτο...
τι σκέφτεσαι? (μαλλον επεσες διάνα)
Δεν είμαι ο Timbeς αλλά μήπως θες πιό δυνατό ενισχυτή;
Για να πιάνεις τις στάθμες που άκουγες και πριν ούτως ώστε να φαίνεται πιό ''γεμάτο'' το αποτέλεσμα;

D

deleted user 10898

Guest
σας χρωσταω μια συγγνωμη και ευχαριστω οσους βοήθησαν...
ηταν θέμα απειρίας...
τα παλια ηχεία ήταν πανελ με ice power modules.
ειχαν ενα ιδιαιτερο χαρακτηριστικο... επαιζαν εκπληκτικα και σε χαμηλες σταθμες...
λογω του οτι ακουω μουσικη 23:00-1:00 το βραδυ, οι σταθμες ειναι χαμηλες.
τα νεα ηχεια εχουν ευαισθησια <85db!
καταλαβαινετε ότι για να παιξουν επρεπε να ανεβω σε πολυ ποιο μεγαλα "νουμερα" στο volume για να παίξουν με την ίδια ένταση. ετσι έπαιζα σε χαμηλότερες από αυτές που είχα συνηθήσει στάθμες με αποτέλεσμα τα ηχεια να "μοιάζουν άδεια".
με λιγα κλικ του ποτενσιομετρου (συγγνωμη--των ρελεδων του παθητικου με μετασχηματιστες) ολα βελτιώθηκαν.
συγγνώμη και πάλι για την απειρία
Νίκος

D

deleted user 10898

Guest
πωλήθηκαν σε dt...
(και παλι με χρονους με καιρους παλι πανελ θα πάρω...)

Reaction score
39
Απάντηση: Σωμα...

Στην προσπάθεια να ''περιγράψουμε'' την ταυτότητα ενός συστήματος χρησιμοποιούμε μερικούς υποκειμενικά αντιλαμβανόμενους όρους. Ο όρος '' σώμα '' εαν δεν κάνω λάθος πρωτοειπώθηκε από τον Θ. Σπίνουλα πριν από αρκετά χρόνια. Με τον όρο αυτό προσπάθησε να χαρακτηρίσει τον πλούτο και την ενέργεια των ηχοχρωμάτων. Θυμάμαι ότι ήταν ιδιαίτερα επίμονος στο θέμα του ''σώματος''. Η αλήθεια είναι ότι το επαρκές σώμα είναι ένα από τα δυσκολώτερα στοιχεία ενός συστήματος. Ισως επειδή η παρουσία του σώματος είναι αντιστρόφως ανάλογη της λεπτής παρουσίας και του '' τσιριχτού'' ήχου. Ενός από τα σπουδαιότερα τονικά χαρακτηριστικά ενός ουδέτερου συστήματος.

Το σώμα δεν αναφέρεται μόνο στην μεσαία η στην χαμηλή περιοχή. Σαφώς εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο φασματικό περιεχόμενο της μουσικής. Σώμα όμως υπάρχει και στα πρίμα. Αρκετές φορές ακούμε πιατίνια με αέρα, καθαρά, αναλυτικά, με έλλειψη όμως επαρκούς παρουσίας, πυγμής και ενέργειας. Κάλλιστα μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουν επαρκές σώμα.

Είναι το ίδιο στοιχείο που κάνει να ακούγεται ένας ενισχυτής 50 βαττ, δυνατώτερα από έναν 100 βαττ. Είμαι σίγουρος ότι θα σας έχει συμβεί αρκετές φορές. Στο εργαστήριο η μεγαλύτερη ισχύς μπορεί να επαληθεύεται. Στην πράξη όμως μπορεί να μην φαίνεται η ισχύς του.

Σώμα έχει μία κεφαλή, ένα πικάπ, ένας προενισχυτής. Εχει όλη η αλυσίδα και σαν δέσιμο, σαν συνοχή μεταξύ της. Εξαρτάται από πολλές παραμέτρους που έχουν να κάνουν και με την συμπεριφορά του συστήματος στο πεδίο συχνοτήτων, αλλά και στο πεδίο του χρόνου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.226
Members
38.292
Νεότερο μέλος
ChristosDi