ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ


Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.947
Reaction score
23.017
Απάντηση: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Βασικά, για όλα υπάρχει θεραπεία. Εκτός από την ηλιθιότητα.
 




Μηνύματα
4.059
Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Τότε και εντοπίστηκαν τα βασικά του προβλήματα στην υλοποίηση των απότομων φίλτρων υψηλών συχνοτήτων, στη μη γραμμικότητα των dac, στο θόρυβο Johnson... και άρχισαν να αναπτύσσονται ως λύσεις η υπερδειγματοληψία, το dither, το noise-shaping...

Τι σχέση όμως έχουν τα παραπάνω προβλήματα του Red Book και των πρώτων εμπορικών υλοποιήσεων CD Player με τις στυλ Freddie Krugger πρακτικές καρακομπρεσαρίσματος παλαιοτέρων παραγωγών ώστε αυτές να ακούγονται άνετα στο χώρο του αυτοκινήτου με ambient noise της τάξης των 80db;
Τι σχέση έχουν τα παραπάνω με τους ΕΓΓΕΝΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ του προτύπου Red Book οι οποίοι ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟΙ δεν είναι σε σχέση με τους ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ του βινυλίου;
Ναι είναι λογικό να μήν με καταλαβαίνεις διότι όπως σου είπα ήταν εν ώρα διαλείμματος.:142::142:
Στάθηκες στο παράδειγμα του cd ενώ εγώ σου μιλάω για άλλο θέμα.
Σου λέω οτι πολύ απλά οτι στην εξίσωση ποιότητας ενός προιόντος υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δέν τους ελέγχουμε.Στο παράδειγμα που σου έδωσα αυτοί οι παράγοντες ήταν τα studios που πείραζαν τα cd.Δέν γνωρίζω αν το αίτιο ήταν το να το ακούς στο αυτοκίνητο ή το να ακούγεται θεαματικά στο κλάμπ.Το θέμα είναι οτι υπήρχε ένα πρόβλημα και υπήρχαν άνθρωποι που το είχαν εντοπίσει και μείναν πιστοί στην παλαιά τεχνολογία.Αντιθέτως οι τεχνοκράτες έσπευσαν να υποστηρίξουν την αρτιότητα του νέου μέσου.Καταλαβαίνεις τί εννοώ?Ο χαμένος της περίπτωσης ήταν ο τεχνοκράτης που υποστήριξε το μέσο,χωρίς να ακούσει την άλλη άποψη-στην προκειμένη η στατιστική των hiendάδων- και που τελικά μόλις η τεχνολογία έφτασε στην κορύφωση αποδείχτηκε το πρόβλημα!!!!
Συμφωνώ λοιπόν οτι είναι κακό να πάρεις έναν ενισχυτή που έχει κακές μετρήσεις.Απο την άλλη όμως υπάρχουν λάμπες που έχουν μέτριες μετρήσεις και ακούγονται ωραία.Αυτό ουσιαστικά συμβαίνει επειδή οι αρμονικές που εισάγουν στο αποτέλεσμα είναι ευχαριστες στο αυτί.Αντιθέτως τα τρατζίστορ εισάγουν αρμονικές μή ευχάριστες.Αυτό είναι αποτέλεσμα ψυχοακουστικών φαινομένων.Αν θές έχω ένα σχετικό βιβλίο που τα αναλύει...

Οπότε το τελικό που θέλω να σου πώ είναι ότι αν ποτέ πάς σε μία έκθεση απλά άκου και ανέλυσε το αποτέλεσμα.Επίσης τα ηχεία είναι μία πονεμένη ιστορία με σχετικά ατελής μετρήσεις απο τη βάση τους.Νομίζω το πιο απλό παράδειγμα είναι οτι όλα τα μετράνε στο ένα βάτ.Λές και στα 3 παραμορφώνουν γραμμικά.
Σου λέω πάντως οτι δέν είμαι μακρυά σε σκέψεις απο εσένα απλά δεν είμαι τόσο απόλυτος και κάθετος στις μετρήσεις.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.217
Reaction score
3.896
Από την πλευρά όμως της "υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής", ένα αμιγώς τεχνικής φύσεως αντικείμενο, τίποτα απολύτως δεν είναι υποκειμενικό.
Ειλικρινά εσένα μια μέρα θα σε σπάσω στο ξύλο. Δεν κουράστηκες τόσα χρόνια να λες βλακείες; Αν δεχτούμε ρε παλικάρι μου ότι τίποτε δεν είναι υποκειμενικό, αυτομάτως η πλειοψηφία του χαϊεντόκοσμου χάνει το δικαίωμα στην... ΑΠΟΨΗ. Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει κάτι τέτοιο για το φρούτο που "άκουσε" και πλέον (με το μυαλό του) "ξέρει" για την τάδε συσκευή; Δεν μπορείς εσύ κύριε να απαξιώσεις, να ακυρώσεις την ΑΠΟΨΗ του κόσμου. Σε αυτό το χόμπι ευδοκιμεί η χαζομάρα και το χρήμα ρέει άφθονο διότι άπαντες έχουν δικαίωμα στην ΑΠΟΨΗ. Let it be. Δεν μπορείς να αλλάξεις εσύ την μαμά φύση. Ποιός είσαι ρε μεγάλε ο Δαρβίνος;

Μόνο κανόνισε να βγάλουμε σε παραγωγή επιτέλους εκείνα τα καλώδια τύπου ανακόντα, ξέρεις, αυτά με το λάστιχο ποτίσματος μέσα που τα κάνει αλύγιστα, για να βάλουμε επιτέλους το δάχτυλο στο μέλι κι εμείς. Βαρέθηκα να κοιτάζω από μακρυά τους άλλους να θησαυρίζουν και είναι κρίμα να μένει αναξιοποίητη τόση καταναλωτική ηλιθιότητα.

...
 

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Εγώ αναρωτιέμαι λοιπόν. Αν κάποιος αποφάσιζε να διεξάγει μια έρευνα (στατιστικη) το θέμα της οποίας θα ήταν τι εμπειρία έχει το ερωτηθέν πλήθος από ζωντανή μουσική.

Δεν εννοώ φυσικά τα μπουζούκια και τις συναυλίες αλλά μουσική χωρίς ενισχυτές από ορχήστρα δωματίου σε έναν λογικό χώρο που όμως δεν είναι και στούντιο από τα "φτιασίδια".

Ο λόγος που δεν θέλω ενισχυτές είναι η μεγαλύτερη δυνατή φυσικότητα των οργάνων.


Το δείγμα μας θα είναι καθαρά άτομα που ασχολούνται με το Hi-Fi και θα αποτελείται από δυο ομάδες. Η μια ομάδα θα είναι οι οπαδοί του βινυλίου και των λαμπάτων ενισχυτών ενώ οι άλλοι θα είναι οι τρανζιστοράτοι και οι ψηφιακοί.


Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να ξέραμε λοιπόν τα αποτελέσματα......

Προσωπικά το έχω πει πολλές φορές και το ξαναλέω: Πριν κάποιος ασχοληθεί με αυτό το χόμπι δυο πραγματα πρέπει να κάνει

Α) Να πάει να τεστάρει την ακοή του

Β) Να πάει σε ένα σοβαρό ΩΔΕΙΟ (για ευκολία) και να ακούσει όσα περισσότερα όργανα μπορεί από κοντά. Μετά ας πάει και σε μερικές LIVE παραστάσεις.

Θα έχει έτσι μια ακουστική βάση η οποία βέβαια ως μνήμη δε λέει πολλά αλλά μπορεί ίσως να μετρηθεί με συνάισθημα.

Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια που τραβιόμουν στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ, ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που ανατρίχιαζα ακούγοντας διάφορα όργανα από τις αίθουσες δεξια-αρίστερα καθώς περίμενα τη σειρά μου ή περνούσα από τους διαδρόμους για να πάω στην αίθουσα μου. Από σοπράνος μέχρι βιολιά, κιθάρα, πνευστά και πιάνο μεταξύ άλλων κι αν ήσουν τυχερός μπορεί να πετύχαινες και κάποιον φημισμένο όπως ο Λεωνίδας Καβάκος.


Και για να κλείσω, θα πω κάτι ακόμα και ελπίζω να μην με παρεξηγήσει κανείς. Το μουσικό άκουσμα δεν είναι το ίδιο για όλους και αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει προσπαθώντας να τραγουδήσει κάτι που μόλις άκουσε ή απλά να αναπαράγει κάποιο ρυθμό.

Δεν μιλάω για χρυσά αυτιά, που όμως υπάρχουν κι αν διαφωνείται πάμε για Dictėe, αλλά πως να το κάνουμε ένας άνθρωπος που άλλα ακούει και άλλα ανιτλαμβάνεται και σε ρυθμό και τονο αλλά και μπερδεύει τις νότες, ε δεν είναι και ο κατάληλος να μιλάει για "Αναφορά".

Και υπάρχει αναφορά σε οποιοδήποτε χώρο με μουσικά όργανα και ανθρώπους που παίζουν.
Μεγάλη ιστορία κι αυτό βέβαια αλλά είναι μια αρχή.
 

Μηνύματα
2.489
Reaction score
384
Απάντηση: Re: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Και για να κλείσω, θα πω κάτι ακόμα και ελπίζω να μην με παρεξηγήσει κανείς. Το μουσικό άκουσμα δεν είναι το ίδιο για όλους και αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει προσπαθώντας να τραγουδήσει κάτι που μόλις άκουσε ή απλά να αναπαράγει κάποιο ρυθμό.
Τελικα το μουσικο ακουσμα εχει πολλα κοινα με το σεξ. Δεν ειναι ευκολο να αναπαραγεις αυτα που ειδες σε ενα νοικιασμενο DVD 'τσοντα.' :142:
 

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.070
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Α) Να πάει να τεστάρει την ακοή του
Πώς να την τεστάρει; Μήπως με μετρήσεις;
Ακόμα θυμάμαι παλιό μου γνωστό και χαϊεντά, συμπαθητικό παιδί κατά τα άλλα, να καμαρώνει σα γύφτικο σκερπάνι επειδή πήγε στον Ωριλά και το ακουόγραμμά του βγήκε flat.
Οπότε, αυτοδικαίως, η αγορά - "επένδυση" ύψους 2.000.000 δρχ. που έκανε στα "κορυφαία" Yamamura 6000, XLO καλώδια ηχείων και δεξερωτί καλώδια ρεύματος μετά από διθυραμβικές παρουσιάσεις τους στον Ήχο από το γνωστό χαϊεντογκουρού Θανάση Μωραϊτη (ο οποίος έχει δοκιμάσει κατά καιρούς καλώδια ρεύματος που έδιναν διαφορές της τάξης του 15% και τελευταία δοκίμασε audiophile ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ για λογαριασμό του High Fidelity...) αποκτούσε αέρα "αντικειμενικότητας".
(Παρεμπιπτόντως, στο High Fidelity συστεγάζεται ο παραπάνω guru με το Δημήτρη Σταματάκο... Άτιμη κενωνία...)
Έλα όμως που το εν λόγω ακουόγραμμα έγινε από ακουστικά που πολύ αμφιβάλλω αν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν High-End (Χο χο χο... που κάνει και ο Socrates).
Για να μην αναφέρω και την καλωδίωσή τους (Ξανά Χο χο χο...).
Φυσικά δεν είπα κουβέντα.
Είπαμε, ο άνθρωπος ήταν συμπαθής, αλλά πέραν πάσης απόπειρας σωτηρίας.
Ενδεικτικά αναφέρω πως ήταν πεπεισμένος για την ύπαρξη απόκρυφης αρχαιοελληνικής γνώσης και τεχνολογίας, κωδικοποιημένες μέσα στα γραπτά του Αριστοτέλη και άλλων φιλοσόφων, την οποία οι Αμερικάνοι παρέα με τους παραδοσιακούς εχθρούς του Ελληνισμού εβραιομασσόνους και Σία (και CIA αν θέλετε) προσπαθούσαν αποτυχημένα να αποκωδικοποιήσουν για να κυριαρχήσουν στον κόσμο.
Do you see a pattern emerging?
Oh yes!
Το όνομά του... ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα παραπάνω φίλε JargonGR, καθώς και το χιουμοριστικό στυλ στο οποίο είναι γραμμένα, σε παρακαλώ να μην τα θεωρήσεις επ' ουδενί ως επίθεση ή ειρωνεία.
Το να εκθέτεις την άποψή σου Δημόσια, ανοιχτή σε κάθε σχολιασμό και να μην αναλώνεσαι σε εξυπναδούλες αν μη τι άλλο είναι δείγμα γενναιότητας.
 

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.070
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Β) Να πάει σε ένα σοβαρό ΩΔΕΙΟ (για ευκολία) και να ακούσει όσα περισσότερα όργανα μπορεί από κοντά. Μετά ας πάει και σε μερικές LIVE παραστάσεις.
Ε, ναι. Μονάχα που για να παραφράσω τον Κώστα Κόγια, η παραπάνω διαδικασία δε θα καθιστούσε τον εν λόγω ειδήμονα στο να αποφαίνεται περί συσκευών που βασίζονται τον Ηλεκρομαγνητισμό. Θα τον καθιστούσε απλά ικανό να αποφαίνεται περί μουσικής και μουσικών οργάνων (π.χ. πιάνων).
 

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.070
Reaction score
3.369
Απάντηση: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Αντιλαμβάνομαι ότι για άλλη μια φορά είμαι εκτός του θέματος του παρόντος thread.
Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι η Διαχείρηση του avsite υπήρξε ελαστική μαζί μου, κατανοώντας ίσως πως για τη στάση μου αυτή δεν ήμουν ο αποκλειστικά υπεύθυνος.
Ζητώ συγγνώμη επίσης από τον SIMITRISS που του γ... το thread.
Έχω να προτείνω λοιπόν τα εξής:
ή 1. Να αφεθούν τα πράγματα ως έχουν αλλά και με την εκπεφρασμένη επί τούτου θέληση της Διαχείρησης.
ή 2. Να μετονομαστεί το παρόν thread σε π.χ. ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ AUDIO: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ
ή 3. Να μεταφερθούν, μέρος ή και το σύνολο των post μου σε νέο thread με τίτλο π.χ. ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ AUDIO: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ή 4. Να μεταφερθούν, μέρος ή και το σύνολο των post μου στον εικονικό κάλαθο των αχρήστων. Έτσι κι αλλιώς, αρχίζω να έχω τη βάσιμη υποψία ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που όντως διαβάζουν τα post μου, και αυτοί ούτως ή άλλως γνωρίζουν ήδη αυτά για τα οποία γράφω, οπότε απλά τους κουράζω.

Κάντε ό,τι από τα παραπάνω θέλετε. Σας έχω εμπιστοσύνη.

Το Ταπεινό σας Μέλος,

Αλέξης Ζαπάντης
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.734
Reaction score
4.424
Ή να αφεθούν όπως είναι.Τώρα που πήρες το βαπτισμα του πυρός να χάσουμε την μανούρα;Δεν θα είσαι καλα:138:
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.217
Reaction score
3.896
Μια χαρά είναι ρε παιδιά το θέμα. Δεν συζητάμε κανένα τεχνικό αντικείμενο για να το χαλάμε, περί ανέμων και υδάτων συζητάμε. Φανταστείτε αυτήν την κουβέντα live. Θα ανέφερε ποτέ κανείς αυτό το επιχείρημα;

...
 

Μηνύματα
4.853
Reaction score
4
Απάντηση: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Τελικά θα μας πει κανείς πιο είναι το κορυφαίο και γιατί ? :143:
 

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.070
Reaction score
3.369
Απάντηση: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Τελικά θα μας πει κανείς ποιο είναι το κορυφαίο;
Το δικό μου!

Και γιατί ; :143:
Επειδή είναι το δικό μου!

ΑΡΠΑ ΤΗ!

Πάντως, για να συνεχίσω, θα ήθελα, για λόγους στοιχειώδους ευγένειας, και ένα ok από τον SIMITRISS.


"...Μπορώ να αντισταθώ στα πάντα εκτός από τον πειρασμό..."
Oscar Wilde
 

Μηνύματα
5.009
Reaction score
4.250
Απάντηση: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Ρε ειστε τρελοι ολοι σας. Ξερετε τι ειναι το βραδακι να εχετε σβησμενα τα φωτα να αναβεται τους λαμπατους και να παιζει ο Ben Webster το σαξοφωνο? Δηλαδη πως να το κανουμε αυτα τα Hypex (πως στο διαλα λεγονται ακριβως ακομη δεν εμαθα) μπορει να παιζουν καλα, αλλα δεν μπορουν να δημιουργησουν ατμοσφαιρα. Δηλαδη τι..να σβηνω το φως και να βαλω τους Hypex & tripath να παιξουν και μες στο σκοταδι να πεσω πανω σε κανα ηχειο? Δεν γινεται ρε σεις η μουσικη ειναι αισθημα και ολα τα παρεμφερη βοηθανε.
Αλλα ξερω, γι ολα φταει αυτος ο τρελογιατρος. Απο κει που ηταν μονος, καταφερε να κανει την αρωστεια μεταδοτικη και τωρα κανατε και κομμα. Να δουμε ποιον θα βγαλετε αρχηγο. Τα 3 Κ + Νικολας και ερχονται και οι νεοι πολυ φιλοδοξοι.
Πουναι ρε γαμωτο ο Θανασης, ο Σουντοκου, ο Λουκας και οι αλλοι. Εμεινα μονος εδω μεσα? Αντε βοηθαει λιγο κι ο Βλασης. Λαμπα ρε και τα μυαλα στα καγκελα.
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.947
Reaction score
23.017
Απάντηση: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

(...)

Δηλαδη τι..να σβηνω το φως και να βαλω τους Hypex & tripath να παιξουν και μες στο σκοταδι να πεσω πανω σε κανα ηχειο?

(...)
Δε με λες; Τί τα πέρασες τα Hypex και τα Tripath; Πορτατίφ; Άμα πήρες λαμπάτα να τα έχεις για πορτατίφ, μάλλον αλμυρά τα πλήρωσες - και είναι και σα γκουμούτσες! Το πορτατίφ ρε πρέπει να είναι ντελικάτη παρουσία, να το ζηλεύουν οι γυναίκες... Όχι τσίγκινο κονσερβοκούτι με γυάλινα καρούμπαλα που ίσα που δίνουν λίγο φως... :114: :114:
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.947
Reaction score
23.017
Απάντηση: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Άσε δηλαδή που το βινύλιο είναι εντελώς αντισεξουαλικό! Φαντάσου να έχετε προχωρήσει μετά το foreplay, και τί θα της πεις; Αγάπη μου, μισό λεπτό να αλλάξω πλευρά στο δίσκο και έρχομαι; Θα σε ξεχέ, και θα έχει και δίκιο δηλαδής. :114:
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.947
Reaction score
23.017
Απάντηση: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Εκτός να πούμε, αν αφήσεις το δίσκο να παίζει στο τέρμα, φ-τςςςςςς-πλοπ, φ-τςςςςςς-πλοπ, φ-τςςςςςς-πλοπ, να σου δίνει και ρυθμό. Τότε πάσο! :114: :114:
 


Staff online

  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Μηνύματα
3.032.559
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut
Top