Audio Spectrum Artemis

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Audio Spectrum Artemis

Πλέον έχω τα artemis με διπλοενίσχυση (100watt στα μπάσσα και 60 watt στα πρίμμα) και επιτέλους ακούω audio spectrum με επαρκή οδήγηση να παίζουν ροκιές όπως λίγα ηχεία μπορούν. Ακούστε artemis με ενισχυτή 150-200 watt και θα πάθετε πλάκα.
Με 2x180 watts RMS τα παίζω. Είμαι καλός; :145:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Έχουμε απλά είναι λυχνίες κατά κύριο λόγο.
Μόνο ο Τζωρτζάκης έχει κάποια μεγάλα τρανζίστορ στη γκάμα του, αν δεν κάνω λάθος.

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Audio Spectrum Artemis

Ωραία! Παραγγέλνω αυτόν και πάω για διενίσχυση!

http://www.accuphase.com/model/p-7100.html

Συγνώμη που θα σου το πω άλλα αν πάρεις αυτούς τους ενισχυτές να πάρεις την δύσκολη απόφαση να ξεφορτωθείς τα artemis και να πάρεις τα παρακάτω...:131:

Reaction score
3

Με τι ενισχυτή τα παίζατε τα xanadu???
με 2Χ100 τελικο counterpoint αλλα ειχα και beri 1500 2X250 και αλλοι πολλοι εχουν περασει φιλων και γνωστων.παντως αναρωτιεμαι ποσα λεφτα πρεπει να δωσει καποιος για ενισχυτικα προκειμενου να παιξουν σωστα τα ΑS των 1700 ευρω.:140:

vag

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Audio Spectrum Artemis

Όσον αφορά την Άρτεμις την γνωρίζω καλύτερα από τους ιδιοκτήτες της και ξέρω που πονάει.

Μόλις βγει η καινούρια έκδοση ίσως κάνω και μια αναφορά σε πιθανές βελτιώσεις.

Δεν μας λες και μας...!!!

Reaction score
70

με 2Χ100 τελικο counterpoint αλλα ειχα και beri 1500 2X250 και αλλοι πολλοι εχουν περασει φιλων και γνωστων.παντως αναρωτιεμαι ποσα λεφτα πρεπει να δωσει καποιος για ενισχυτικα προκειμενου να παιξουν σωστα τα ΑS των 1700 ευρω.:140:
Με yamaha a-s2000 τα αρτεμις θα παίζανε μία χαρά.Τα xanadu βέβαια θέλαν πολλά περισσότερα watt.Με 200 watt ήσουν καλά.Τώρα ο μπερυ δεν ξέρω ποσο ποιοτικός είναι.

Και επειδή είχα audiophysic και audio spectrum θέλω να σας πω ότι είναι δύο τελείως διαφορετικές υλοποιήσεις.Τα audiophysic είναι καλά και ισορροπημένα ηχεία που παίζουν όμορφα την μουσικούλα τους.Όταν όμως βάλεις ένα hard rock live να παίξουν τότε δείχνουν ότι αδυνατούν να ακολουθήσουν.Εν αντιθέση τα audio spectrum δεν έχουν αυτήν την φινέτσα των audiopysic άλλα όταν ανάψει το πάρτυ με ροκιές δεν πρόκειτε να σε εγκαταλήψουν.Βαράνε αλύπητα με τρομερή αληθοφάνεια και ρεαλιστικότητα σε μεγάλες εντάσεις και με περιεχόμενο με χαμηλό.Εγώ επειδή είμαι ροκάκιας πήγα από audiophysic spark σε artemis.Εμένα τα artemis με ικανοποιούνε περισότερο άλλα δεν μπορώ να πω ότι είναι σε όλα τα σημεία καλύτερα.Περί ορέξεως....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Για το φίλο vag...
Εύκολο είναι αν έχεις το ηχείο.

Ξεβίδωσε το επάνω woofer, όπου ακριβώς πίσω του βρίσκεται το τμήμα του κροσόβερ που αφορά μόνο τα woofers, και πες μας τις παρατηρήσεις σου.

Reaction score
70
Για το φίλο vag...
Εύκολο είναι αν έχεις το ηχείο.

Ξεβίδωσε το επάνω woofer, όπου ακριβώς πίσω του βρίσκεται το τμήμα του κροσόβερ που αφορά μόνο τα woofers, και πες μας τις παρατηρήσεις σου.

Έχω και γω τα artemis.Μήπως μπορείς να μας πεις τι έχει το crossover γιατί δεν θέλω να το εγχειρίσω(ακόμα..).Απότι καταλαβαίνω έχει φθηνά υλικά στο τμήμα του crossover για τις χαμηλές??

Reaction score
3

Με yamaha a-s2000 τα αρτεμις θα παίζανε μία χαρά.Τα xanadu βέβαια θέλαν πολλά περισσότερα watt.Με 200 watt ήσουν καλά.Τώρα ο μπερυ δεν ξέρω ποσο ποιοτικός είναι.

Και επειδή είχα audiophysic και audio spectrum θέλω να σας πω ότι είναι δύο τελείως διαφορετικές υλοποιήσεις.Τα audiophysic είναι καλά και ισορροπημένα ηχεία που παίζουν όμορφα την μουσικούλα τους.Όταν όμως βάλεις ένα hard rock live να παίξουν τότε δείχνουν ότι αδυνατούν να ακολουθήσουν.Εν αντιθέση τα audio spectrum δεν έχουν αυτήν την φινέτσα των audiopysic άλλα όταν ανάψει το πάρτυ με ροκιές δεν πρόκειτε να σε εγκαταλήψουν.Βαράνε αλύπητα με τρομερή αληθοφάνεια και ρεαλιστικότητα σε μεγάλες εντάσεις και με περιεχόμενο με χαμηλό.Εγώ επειδή είμαι ροκάκιας πήγα από audiophysic spark σε artemis.Εμένα τα artemis με ικανοποιούνε περισότερο άλλα δεν μπορώ να πω ότι είναι σε όλα τα σημεία καλύτερα.Περί ορέξεως....
φιλε μου εγω κι αν ακουω rock και μαλιστα ψυχεδελεια και αρκετα κακες ηχογραφησεις
αυτο που εχω να πω ειναι οτι με τα spark ειχες το ιδιο προβλημα που ειχα εγω me ta xanadu δεν ειχες μπασο. φυσιολογικο να σου φαινονται ποιο γεματα τα artemis εγω ομως μιλαω και για χροιες.και τα tempo που πηρα εχουν και φινετσα οπως λες, τουλαχιστο στις καλες ηχογραφησεις, αλλα και βαρανε αλυπητα οταν χρειαζεται.:116:

Reaction score
70

φιλε μου εγω κι αν ακουω rock και μαλιστα ψυχεδελεια και αρκετα κακες ηχογραφησεις
αυτο που εχω να πω ειναι οτι με τα step ειχες το ιδιο προβλημα που ειχα εγω me ta xanadu δεν ειχες μπασο. φυσιολογικο να σου φαινονται ποιο γεματα τα artemis εγω ομως μιλαω και για χροιες.και τα tempo που πηρα εχουν και φινετσα οπως λες, τουλαχιστο στις καλες ηχογραφησεις, αλλα και βαρανε αλυπητα οταν χρειαζεται.:116:
Διόρθωση δεν είχα τα step.Είχα τα spark 3 τα δαπέδου.Έχω ακούσει και τα tempo.Περίπου ίδιος χαρακτήρας με τα spark με καλύτερη έκταση στα χαμηλά.Πάντως μην ξεχνάς ότι το artemis έχει την μισή τιμή από τα tempo.Οπότε...

Υ.Γ αν δεν είχες μπάσσο με τα xanadu κάτι λάθος έκανες.Σίγουρα.Το xanadu έχει τρομερό μπάσσο.Είναι το φορτε του.

Reaction score
3

Διόρθωση δεν είχα τα step.Είχα τα spark 3 τα δαπέδου.Έχω ακούσει και τα tempo.Περίπου ίδιος χαρακτήρας με τα spark με καλύτερη έκταση στα χαμηλά.Πάντως μην ξεχνάς ότι το artemis έχει την μισή τιμή από τα tempo.Οπότε...

Υ.Γ αν δεν είχες μπάσσο με τα xanadu κάτι λάθος έκανες.Σίγουρα.Το xanadu έχει τρομερό μπάσσο.Είναι το φορτε του.
αυτα ενοουσα και γω απο κεκτημενη ταχυτητα εγραψα τα αλλα και πραγματικα δεν εχουν καμια σχεση με τα τεμπο.τεσπα δεν επιμενω αλλο περι ορεξεως οπως ειπαμε ποιο πανω.
ουτως η αλλως η ακροαση μουσικης ειναι εντελως καθαρα υποκειμενικο πραγμα, πολλες φορες πειθουμε τον εαυτο μας οτι αυτο που ακουμε ειναι καλο η ψυχοακουστικη ειναι τεραστια συζητηση.:109:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Έχω και γω τα artemis.Μήπως μπορείς να μας πεις τι έχει το crossover γιατί δεν θέλω να το εγχειρίσω(ακόμα..).Απότι καταλαβαίνω έχει φθηνά υλικά στο τμήμα του crossover για τις χαμηλές??
Θεωρώ πως κάποια υλικά στο κροσόβερ καλό είναι να αλλαχθούν αλλά αυτό που οπωσδήποτε θέλει αντικατάσταση είναι η εσωτερική καλωδίωση.
Το ηχείο ανεβαίνει πολύ μετά από αυτά.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.867
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef