Περί Skype…

Reaction score
1
Απάντηση: Περί Skype…

Λοιπόν, επανέρχομαι με νεότερα. Επειδή βαρέθηκα να περιμένω το headset και την κάμερα από το κατάστημα του Skype, χτες πετάχτηκα μέχρι το e-shop στην Στουρνάρη και αγόρασα αυτά, σαν το δεύτερο headset που θα συνδυαστεί με το netbook, όταν έρθει η ώρα της αγοράς του:

Edit: Πήγα να σας βάλω το link, αλλά τώρα μόλις βλέπω ότι το headset της Verbatim δεν υπάρχει πια στο site του e-shop, όπως φαίνεται αγόρασα το τελευταίο διαθέσιμο κομμάτι. Κόστισε 11,90 ευρώ.

Γυρνάω που λέτε στο σπίτι, το συνδέω στο pc μου, και κάνω το Echo/Sound test Service μέσα από το Skype. Παιδιά, έπαθα την πλάκα της ζωής μου! :111:

Άκουγα το αυτόματο ηχογραφημένο μήνυμα με τις οδηγίες, με τέτοια εξαιρετική ποιότητα ήχου, που νόμισα ότι η τηλεφωνήτρια ήταν δίπλα μου και μου μιλούσε!!! :111:

Ηχογραφώ ένα μήνυμα με τη δική μου φωνή και πάλι παθαίνω την πλάκα μου, δεν υπάρχει τέτοια ποιότητα ήχου σε καμία εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας, ούτε καν στον ΟΤΕ, για τις υπόλοιπες ιδιωτικές εταιρείες ας μην το συζητήσουμε καν! :137:

Γυρνάει το έτρον ήμισυ στο σπίτι και τη βάζω να κάνει και αυτή το τεστ με το headset της Verbatim. Έπαθε κι αυτή την πλάκα της!

Μετά, με το πρώτο δωράν τηλεφώνημα που παρέχει το Skype σε κάθε νέα ενεργοποίηση λογαριασμού, καλώ μέσω του Skype τη μητέρα μου στο σταθερό της τηλέφωνο (του ΟΤΕ). Την άκουγα με φανταστική ποιότητα ήχου, όπως δεν την είχα ξανακούσει ποτέ, ενώ κι εκείνη από ότι μου είπε, με άκουγε εξαιρετικά και πεντακάθαρα!

Το headset της Verbatim φαίνεται απλά εξαιρετικό, και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα, όπου το βρείτε πλέον, τσιμπήστε το!

Τώρα, απλά πρέπει να ψαχτούμε για να κάνουμε κάποια δοκιμή μέσω του Skype απευθείας με την Ουκρανία, και μετά προχωρώ στην αγορά του netbook. Έχω ερωτευτεί αυτό, μια και είναι πολύ μουράτο, αλλά και είναι το φτηνότερο αυτή τη στιγμή που διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα 1,3 Megapixels:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908077&u=ASUS-EEE-PC1000H-WINDOWS-XP-BLACK

Δεν ξέρω γιατί έχω φάει κόλλημα με το να είναι η κάμερα 1,3 Megapixels, αλλά τα 0,3 Megapixels που προσφέρουν τα φτηνότερα netbooks δεν είναι ανεπαρκή για καλή ποιότητα στη σύνδεση video call; Τι λέτε;... :118:

Reaction score
1

Για επικοινωνία με 2-3 φίλους που ξέρω ότι έχουν Skype και μένουν και αυτή στην Αθήνα, από ότι ξέρω θα μιλάμε δωρεάν αν βάλω και εγώ Skype. Η ποιότητα τι λέει?

Reaction score
1

Xεσμεντέν για την εικόνα. Τις βαρέθηκα τις φάτσες τους.

Να μιλάμε θέλουμε. Ο ήχος είναι AC3??? :116:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Περί Skype…

Ο ήχος είναι πολύ καλός.

Η εικόνα έχει πολλούς κόκκους :138:

Για πες, για πες. Όλη τη μέρα ψαχνόμουν χτες μέσα στο Ίντερνετ, για να καταφέρω να βρω μία εταιρεία που να παρέχει ADSL στην πόλη στην Ουκρανία από την οποία κατάγεται το έτερον ήμισυ. Επιτέλους σήμερα βρήκαμε άκρη, :626: οπότε τα οριστικά δεδομένα είναι τα εξής:

Η δική μας γραμμή εδώ στην Αθήνα είναι η 24άρα Connex που αποδίδει 9Mbps πραγματικά στο downloading στην περιοχή μου, δεν έχω ιδέα που ακριβώς βρίσκεται το uploading. Η γραμμή στην Ουκρανία θα είναι 4Mbps (υποσχόμενα) downloading, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση μου προκαλεί το uploading που υπόσχονται στο 1Mbps!!! :111:

Οι δύο κάμερες που θα χρησιμοποιούνται, τόσο στο δικό μου pc εδώ, όσο και η ενσωματωμένη του netbook της Asus είναι ανάλυσης 1,3 Megapixels. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, ελπίζω να έχω αξιοπρεπή ήχο αλλά και εικόνα μέσω του Skype.

Για να δούμε... :121:

Reaction score
3.126
Νομίζω πως η εικόνα δεν είναι το πιο σημαντικό αλλά το να ακούς καθαρά τον άλλο.

Εγώ μιλάω με την αδερφή μου που είναι στη Σύρο και ο ήχος είναι...να πω τέλειος; Με την ξαδέρφη μου που μένει Αμπελοκήπους ο ήχος, πάλι, ήταν :126:

Η εικόνα σίγουρα δεν είναι αλλά σχετικά καλά. Σιγά μην κάτσω να σκάσω :138:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307
Θα έχεις.Τουλάχιστον ο ήχος θα είναι τζιτζι.Λόγω της (καλής)συμπίεσης δεν πιάνει μεγάλο όγκο δεδομένων(πάνω από 512 upload δεν έχω δεί ποτέ).
Απλώς μην τρομάξεις στην αρχή(μερικά λεπτά) αν δεν ακούς καλά.Θα μάθει το προγραμμα και θα προσαρμοστεί.Όσον αφορά την εικόνα,είναι σαν τις βιντεοκλήσεις που βλέπουμε στα παράθυρα των ειδήσεων.Μια χαρά δλδ,ειδικά για τσάμπα.

Edit:Ελπίζω να μην αρχίσεις τις μετρήσεις στο skype :-D

Reaction score
1

Edit:Ελπίζω να μην αρχίσεις τις μετρήσεις στο skype :-D
Γιώτα και Γιώργο σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. :107:

Γιώργο μου, τι σόι μετρήσεις να αρχίσω, είμαι εντελώς άσχετος περί των τεχνικών θεμάτων που αφορούν το ADSL, δεν με ενδιαφέρει άλλωστε διόλου το θέμα.

Το μόνο που με νοιάζει είναι να μπορεί να μιλάει σχεδόν τσάμπα το έτερον ήμισυ με τη μητέρα της, για να απαλλαγούμε επιτέλους από αυτόν τον βραχνά που είχαμε τόσα χρόνια με τις κάρτες προπληρωμένου χρόνου ομιλίας... :126:

Ξέχασα να σας πω, τελικά η σύνδεση ADSL στην Ουκρανία θα κοστίζει 200 γρίβνια, δηλαδή περίπου 16 ευρώ το μήνα. Αυτό το ποσό μπορεί να είναι πολύ μικρό για τα δικά μας δεδομένα, αλλά για τα δεδομένα της Ουκρανίας είναι απλά δυσθεώρητο...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.874

Παναγιώτη αν θες καλή εικόνα πρέπει να τα ''σκάσεις''.

Η καλύτερη κάμερα που έχω δοκιμάσει είναι η παρακάτω.

Ρίξε μια ματιά σε ανάλυση και τι μάρκα φακό φοράει!

Στα γνωστά μαγαζιά πλαίσιο και eshop, την είχαν γύρω στα 75€.

Λέω την είχαν γιατί δεν τη βλέπω τώρα. Μάλλον έχουν έλλειψη.

http://www.logitech.com/index.cfm/webcam_communications/webcams/devices/6600&cl=us,en

Reaction score
11.439
Επίσης πρέπει να έχεις καλό φωτισμό στο πρόσωπο για να έχεις καλή εικόνα. Ένα φαινόμενο που παρατήρησα είναι ότι με τη λάμπα του γραφείου μου (φθορισμού, 1 μέτρο μήκος) είμαι μια χαρά. Αντίθετα όταν φωτίζομαι με οικονομική λάμπα 220 βολτ, δεν με βλέπουν, επειδή και η λάμπα και η κάμερα συγχρονίζουν τις αναλαμπές τους με αποτέλεσμα η κάμερα να μη γράφει το φως.

Reaction score
1

Λοιπόν, είμαι γνωστός για την «ανυπομονησία» μου, έτσι πετάχηκα μπαμ μπαμ στα e-shop και «τσίμπησα» το Asus, που το είχα ερωτευτεί ήδη από τις φωτογραφίες που είχα δει. :442:

Το netbook είναι απλά πανέμορφο μπιχλιμπίδι και όπως βλέπετε έχει ήδη προεγκατεστημένο το Skype! :111:

Πιθανότατα αύριο, έρχεται για μια βίζιτα ο Στράτος Δεβελέκος, ο γνωστός και μη εξαιρετέος «μάγος των HTPC» για να το σετάρει αλλά και να κάνει όλες τις απαραίτητες δοκιμές, πριν το στείλουμε στην Ουκρανία... :126:

Reaction score
1

Παναγιώτη αν θες καλή εικόνα πρέπει να τα ''σκάσεις''.

Η καλύτερη κάμερα που έχω δοκιμάσει είναι η παρακάτω.

Ρίξε μια ματιά σε ανάλυση και τι μάρκα φακό φοράει!

Στα γνωστά μαγαζιά πλαίσιο και eshop, την είχαν γύρω στα 75€.

Λέω την είχαν γιατί δεν τη βλέπω τώρα. Μάλλον έχουν έλλειψη.

http://www.logitech.com/index.cfm/webcam_communications/webcams/devices/6600&cl=us,en

Μπα, Ζορζ, δεν σκάω άλλα φράγκα, οι καιροί που έρχονται είναι πολύ δύσκολοι και ύποπτοι... :121:

Το netbook μπήκε σε 12 άτοκες με την πιστωτική, οπότε δεν θα το καταλάβουμε... :126:

Θα σκάμε μόνο τα 16 ευρώ το μήνα για την ADSL στην Ουκρανία, και θα είμαστε ταμάμ!

Τουλάχιστον, έτσι ελπίζω... :121:

Reaction score
1

Λοιπόν, είμαι γνωστός για την «ανυπομονησία» μου, έτσι πετάχηκα μπαμ μπαμ στα e-shop και «τσίμπησα» το Asus, που το είχα ερωτευτεί ήδη από τις φωτογραφίες που είχα δει. :442:

Το netbook είναι απλά πανέμορφο μπιχλιμπίδι και όπως βλέπετε έχει ήδη προεγκατεστημένο το Skype! :111:

Πιθανότατα αύριο, έρχεται για μια βίζιτα ο Στράτος Δεβελέκος, ο γνωστός και μη εξαιρετέος «μάγος των HTPC» για να το σετάρει αλλά και να κάνει όλες τις απαραίτητες δοκιμές, πριν το στείλουμε στην Ουκρανία... :126:
Μεγεια!!!
Φροντίστε μόνο να το ρυθμίσετε έτσι ωστε να είναι οσο πιο απλό στη χρήση (=του στυλ παταω ενα κουμπί και μετα από λίγο δουλευει μόνο του...)

Reaction score
11.439
Επίσης να φτιάξετε από ΕΔΩ λογαριασμό στην κυρία πεθερά και να βάλετε username και password στο skype στο laptop της ώστε να είναι έτοιμο.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.874

Επίσης να φτιάξετε από ΕΔΩ λογαριασμό στην κυρία πεθερά και να βάλετε username και password στο skype στο laptop της ώστε να είναι έτοιμο.
...και απομνημόνευση ταυτότητας και κωδικού για να

μπαίνει κατευθείαν όταν ανοίγει το Asus η πεθερούλα σου:126:

Reaction score
1

Μεγεια!!!
Φροντίστε μόνο να το ρυθμίσετε έτσι ωστε να είναι οσο πιο απλό στη χρήση (=του στυλ παταω ενα κουμπί και μετα από λίγο δουλευει μόνο του...)
Σε ευχαριστώ Νίκο. :107:

Αυτά ακριβώς θέλω να μου ρυθμίσει και να μου σετάρει ο Στράτος, μια και το Asus μοιάζει να είναι φτιαγμένο για ανθρώπους όπως η πεθερά μου. :126:

Το πρώτο κουμπί που φαίνεται στη φωτό είναι on/off, που επιτρέπει στον αρχάριο χρήστη να μην ανακατεύεται καθόλου με το start/shutdown κτλ., ενώ το δεύτερο πλήκτρο που διακρίνεται που διακρίνεται στο βάθος είναι αποκλειστικά για το Skype, το πατάς και ανοίγει απευθείας το Skype! :126:

Reaction score
1

Μέσα στο μυαλό μου είσαι Πέτρο... :107:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.299
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Desmios1924