Ηρθαν επιτέλους τα Subwoofers!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Ηρθαν επιτέλους τα Subwoofers!

Τα sub έχουν από 2Χ15" woofers και μπορούν να κατέβουν πολύ χαμήλά εφ'οσον φυσικά υπάρχει ο απαραίτητος ενισχυτής για τις συχνότητες κάτω των 20Hz και ανάλογα με το Boost που θα δώσεις στο σήμα.

Π.χ. 6db - 24db Boost! Με 24db Boost βέβαι τα πράγματα είναι ακραία μιας και στην ουσία η ανάγκες ενίσχυσης για συχνότητες κάτω των 30Hz είναι πολλαπλάσιες κατά 256 φορές!

Με 6db boost όμως θέλουμε μόνο 4 φορές περισσότερη ισχύ στις χαμηλές αλλά και πάλι! Π.χ τα

Περισσότερα στο θέμα μόλις βρω χρόνο.

Για λίγο που έβαλα το ένα όμως ειλικρινά ενυπωσιάστηκα από την καθαρότητα!
ερωτησεις
1 ειναι ενεργα?
2 ο ενισχυτης σου εχει 2 out για το σαμπ?
αν οχι πως σκεφτεσαι να τα συνδεσεις?

Reaction score
150
Παιδιά ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!

Αντρέα,

Ευτυχώς δεν με χώρισε αλλά κάτι για ένα φόρεμα μου έλεγε σήμερα!:138:

Argi,

Λοιπόν τα sub δεν είναι ενεργά είναι παθητικά και θα τα παίγω με έναν QSC RMX Bridged στα 5000 Watt όταν τον πάρω. Για τώρα θα παίξουν με έναν Crown ή δύο XLS 802D 500 Watt @ 8Οohm ή με έναν Crown το κάθε ένα μπριτζαρισμένο στα 1600 Watt @8 Ohm.

Τα sub είναι 8Ohm και με τον QSC θα τα συνδέσω παράλληλα οπότε θα είναι σαν 4 ωμα.

Και πως θα τα συνδέσω τώρα. Παίρνουμε το LFE aπό τον AV (ένα θέλουμ) και το ρίχνουμε στο BASSIS το οποίο αφού κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις το ρίχνω στο SMS-1 της Velodyne και από εκεί βγαίνουν δυο έξοδοι μια για κάθε τελικό.

Αργότερα θα δούμε με τι άλλο θα παίξω! Ίσως με άλλο ένα SMS ή κανένα Audyssey SUB EQ η και τα δύο!:137:

Έχω πολύ πράμα να πειραματιστώ.

Πάω τώρα τη γυναίκα μου για φαγητό και τα λέμε άυριο.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.711
Απάντηση: Ηρθαν επιτέλους τα Subwoofers!

Γιατί αλλιώς το βράδυ θα κοιμηθείς εξω απο την πόρτα στο χαλάκι του σκύλου που ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ. ΩΣ εκ τούτου ο σκύλος θα είσαι συ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
150
Λοιπόν! Αν και δεν έχω προλάβει να παίξω πολύ ακόμα έκανα κάποιες δοκιμές και μπορώ να πω ότι έχω μείνει έκπληκτος!

Τα Sub παίζουν με 500 Watt το καθένα προς το παρόν και ενώ σε συχνότητες άνω των 25Hz 30Hz φθάνουν στις πολύ χαμηλές και με το volume τους ας πούμε στο 30% ο ενισχυτής κλιπάρει έντονα σε πολλές σκηνές.

Σε κάθε περίπτωση ακόμα και έτσι άκουσα και ένιωσα μπάσα στο Salvation που την πρώτη φορά με ξάφνιασαν καθώς την έφαγα λίγο στον καναπέ!.

Στη σκηνή που "πανάρει" το ελικόπλάνο από αριστερά ως δεξιά και συγκεκριμένα όταν περνά από τη μέση της οθόνης την έφαγα γερά!

Το ίδιο και στην σκηνή με την καταδίωξη με τους εξολοθρευτές μηχανές σε μερικές σκηνές άκουσα μπάσο που δεν έχω ξανακούσει μέχρι σήμερα σε αρκετά σημεία.

Στο μέλλον θα γράψω συγκεκριμένα σημεία και σκηνές.

Και τα αστεία:

Η γυναίκα μου μου είπε ότι αυτά που έβαλα είναι
"απαίσια" και μετά από τις δοκιμές που έκανα τις έρχετε να ξεράσει!!!!!!

Η αλήθεια είναι ότι κάθοταν γύρω στα 15 μέτρα μακριά και στο πάτωμε με τον μικρό έτρωγε αυτό μπαπα μπούπα στην κοιλιά για 1 ώρα που δοκίμαζα.

Επίσης μετακινήθηκαν κάτι κάδρα αλλά μέχρι στιγμής όλα καλά.

Reaction score
152

1.μην πιστευεις τις γυναικες....
2.τι τα θες τα καδρα αν δεν ειναι τηλεορασεις;
3.αν πανω στο τζαμακι του σαμπ,βαλεις τον καφε,γινεται φραπεδια;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.711

Συμφωνώ με τον spilegou απόλυτα.
Αντε βρε καλοάκουστα τα θηρία και που είσαι , αν πέσει καμιά γυψοσανίδα μην ψαρώσεις , δεν είναι τίποτα.

Reaction score
0

αφτο το σομπες τι το ηθελες?
καποιος θα παρεξηγηθει με τας καμιναδας του:136:
:114: να παρεξηγηθω γιατι μετακινηθηκε η μαντεμενια ξυλοσομπα και εφυγε το μπουρι απο τον τοιχο ;
Οχι δα ,παρασημο για το Jamo ειναι αυτο
Αααα εαν θελει κανεις εχω κατι ωραια sub test απο διαγωνισμους ηχοσυστηματων αυτοκινητων ,σε αυτα που μπορω να παιξω τριζουν διαδοχικα παραθυρα πορτες ντουλαπια κουζινας ,και λεω σε αυτα που μπορω να ακουσω γιατι εχει κομματι που λεει super lov bass και ακουω μονο πριμα σε ολο το τραγουδι γιατι αραγεςςς;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.711

Ultra high end μπορεί να γίνει με άλλο προ.
Προς το παρόν είναι onkyo end.

ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ SUBS είναι τυχερός , του έκατσαν καλά, είναι πανέμορφα, φοβερή καστομιά, με καινοτομίες (ειδικό fan το οποίο λέει κρυώνει το πηνίο του μεγαφώνου), με 2 15ιντσα το καθένα dual opposed , ενα πάνω ενα κάτω, κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά, με όγκο και ταχύτητα, ρουφάνε τα amperes απο τους τελικούς με το καλαμάκι , ειδικά όταν τα είχε ρυθμίσει μόνος του ο κουφοσωτήρης, και γενικά είναι δυο πολύ προσεγμένα subs.AΥΤΌ που δεν ξέρω είναι αν παίζουν σε push pull , διάταξη, η σε απλή παράλληλη.
Πάντως όπως και να εχει είναι εξαιρετικά και πολύ εμφανίσιμα. Μέχρι και σκαμπώ η τραπεζάκια προτάθηκε να γίνουν , απο την κυρία του σπιτιού.........................
Δεν ξέρω για τα δικά σας subs ,αλλά δεν νομίζω οτι έχουν πάρει απο τις κυρίες τέτοιες φιλοφρονήσεις.
Συνήθως αυτό που όλοι μας ακούμε απο τις κυρίες , είναι, τι τοθελες το μπαούλο μέσα στο σαλόνι.
Μόνο η δικιά μου δεν γκρίνιαξε με τα δικά μου , και μου είπε κιόλας , ααα, ωραία δυο εξτρα τραπεζάκια να βάλουμε επάνω αμπαζούρ..................................Διαστάσεις 60χ60χ60.................................
Οπερ και εγαίνετο , στο ενα , στο άλλο κατοικεί ο ferbie, kai ενα διακοσμητικό.Θα βάλω φωτό.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.711

Ατιμη κενωνία...................

Reaction score
15.543

Καλοριζικα και καλοακουστα Σωτηριε....:126:

Ρε φιλε εισαι ωραιος.....μπορεις και κανεις αυτο που γουσταρεις..:112:
Ευγε......
Πες και στην "κυρα" με γειες....
Αυτες ειναι γυναικες ρε π..... μου....:112:

Οσον αφορα τα sub ειναι υπερανω κριτικης....(οπτικος τουλάχιστον)

Τραβα και καμια κοντινη να τα δουμε ποιο καλα...

L

LLLEFTERIS

Guest

Κεφαλας? Δεν εχεις καμια σχεση με Αρχαια Κορινθο?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
103.844

ΑΡΚΑΔΙΑ......
Πες μου ότι είσαι κι από Δημητσάνα να βγούμε και συγγενείς!:114:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μην μου πεις οτι εισαι απο δημητσανα θα αυτομπαναριστω

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.671
Members
38.359
Νεότερο μέλος
Γιαννα