Ηρθαν επιτέλους τα Subwoofers!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
103.841
Απάντηση: Ηρθαν επιτέλους τα Subwoofers!

μην μου πεις οτι εισαι απο δημητσανα θα αυτομπαναριστω

Αυτοbanαρίσου Αργύρη!:116:

Μάνα πατέρας από Δημητσάνα.

Έχω γεννηθεί Πειραιά βέβαια.

Συγνώμη JargonGR, στο χαλάσαμε το θέμα!:120:

Reaction score
1.187

Μόνο η δικιά μου δεν γκρίνιαξε με τα δικά μου , και μου είπε κιόλας , ααα, ωραία δυο εξτρα τραπεζάκια να βάλουμε επάνω αμπαζούρ..................................Διαστάσεις 60χ60χ60.................................
Οπερ και εγαίνετο , στο ενα , στο άλλο κατοικεί ο ferbie, kai ενα διακοσμητικό.Θα βάλω φωτό.
Βάλε να γελάσουμε! :142:

Reaction score
15.543

Πες μου ότι είσαι κι από Δημητσάνα να βγούμε και συγγενείς!:114:
εξω απο την Μεγαλοπολη....

με το εκτος θεματος + τσατ ειμαστε ετοιμοι για μπαναρισμα οπου ναναι......:116:

Reaction score
150
Βασικά έχω ψοφήσει στις ρυθμίσεις γιατί ο χώρος μου είναι μεγαααααααααααλη μπασορουφήχτρα! 480 κυβικά μέτρα!

Και η πίκρα? Δυστυχώς το βράδυ που έχω χρόνο να ασχοληθώ εκτός από τα sweeps και τις μετρήσεις είναι λίγο δύσκολο να δοκιμάζω ταινίες σε μεγάλες στάθμες γιατί κοιμάται ο μικρός!

Βέβαι είναι σε άλλο όροφο και μέχρι 90-95dB δεν ακούγεται αλλά ξέρετε τώρα καινούριο παιχνίδι και να μην το γκαζώσεις είναι σπάσιμο.

Τέλος πάντων έχω καταλήξει σε δυο υποψήφιες θέσεις για να μπούν όπου παρουσιάζουν καλύτρες μετρήσεις ή μια καλύτερη αισθητικά και εργονομικά για όλο το σύστημα και η άλλη με δυνατότερο output. Μάλλον θα καταλήξω στην πρώτη γιατί ούτως η άλλος παραπάνω output δεν χρειάζομαι.

Ένα άλλο θεματάκι που έχω είναι με τους ενισχυτές που τα οδηγώ, δύο CROWN XLS 802D bridged που δίνουν 1600 Watt ο καθένας στα 8Ohm.

To πρόβλημα τους είναι ότι έχουν μεγάλο roll-off κάτω από τα 20Hz και σε σκηνές με πολύ χαμηλά μπάσα κάνουν παραμόρφωση ή και κλιπάρουν ανάλογα με το πως έχω ρυθμίσει τα Equaliser. Δηλαδή όταν ζορίζονται οι Crown - κλάνουν!

Χρησιμοποιώ δυο EQ το BASSIS για το οποίο χρειάζεται κανείς κάποιες μετρήσεις του sub όπως το Fs και το Qs και το αγαπημένο SMS-1 της Velodyne. Στο μέλλον ίσως πάρω και το sub EQ της Audyssey.

Ο επόμενος και ιδανικός ενισχυτής για αυτά είναι ο QSC 5050 (5000 Watt bridged) ο οποίος θα δουλεύει και ανετα και χωρίς αυτό το ρημάδι το roll-off των Crown.

Σε αυτό το σημείο βέβαι αρχίζω και γίνομαι και υπερβολικός αλλά δε βαριέσαι? Ένα χόμπι το έχουμε.

* kefala

Ήρθε και η Cabaret και έχω την εντύπωση ότι τη γουστάρω πολύ!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.710

Ήρθε και η Cabaret και έχω την εντύπωση ότι τη γουστάρω πολύ

Πωλείται smart η αντλάσεται με steawrt cabaret.

Reaction score
150
Εχθές κάποια στιγμή κατάφερα και πέτυχα απίστευτο μπάσο! Μετά από ώρες πειραματισμού με μετρήσεις, phase setting, crossover slopes, subsonic slopes και άλλα, ο δύσκολος χώρος μου ήρθε επιτέλους στα μέτρα μου.

Συγκεκριμένα στο Terminator Salvation για παράδειγμα στο δεύτερο chapter με το αεροπλάνο ένιωθες το κάθε γύρισμα του έλικα στα μπατζάκια..

Στη μουσική πέτυχα απόλυτη διαφάνεια του sub χωρίς την παραμικρή μουτζούρα αν και τα έβαλα να παίζουν κάτω από τους 40 κύκλους μόνο για συνοδεία και ένα τελικό γέμισμα.

Ε και τότε μου ήρθε η ιδέα να ξαναδοκιμάσω το παλιο Audyssey! Τι το ήθελα? Μου τα έκανε σαλάτα και ακόμα τρέχω να ξαναπετύχω το ίδιο frequency response. Και το πρόβλημα? Για οικογενιακούς λόγους δεν μπορώ να κάνω τις δοκιμές μου για 1-2 μέρες και μου την έχει δώσει.

Ίσιωσα λοιπόν τα κάδρα από το προηγούμενο δοκιμαστικό και τώρα περιμένω! Γκρρρρρρρρρρ!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.710

Ξέρω τον σωτήρη , και αυτός φτάνει. LOL.

Reaction score
150
Αυτή τη στιγμή είναι ακόμα στο κουτί και περιμένω τα στηρίγματα τα οποία είναι ειδική κατασκευή μιας και πρέπει η οθόνη να έρθει 30 πόντους έξω από τον τοίχο για να πέφτει μπροστά από τη σταθερή που έχω είδη.

Απ'οσο έχω δει στην κούτα η βαφή (Gloss Black) και γενικά όλο το κόψιμο και το finish είναι καταπληκτικά. Νομίζω ότι θα δέσει άψογα και ως αντικείμενο θα είναι αξιοπρόσεκτο. Έχει και RGB LED lighting το οποίο εκτός της χρήσης του ως ambient φωτισμού, το χρησιμοποιούν λένε και κατά τη θέαση ταινιών γιατί αυξάνει την αντίληψη μας για το contrast. Διάβαζα για κάποια μελέτη πάνω σε αυτό και βρήκα και κάποιες πληροφορίες από χρήστες που το έχουν κάνει στις οθόνες τους. Θα δείξει! Α, και είναι Firehawk G3 ενώ η άλλη Studiotek 130 οπότε θα έχω και άμεση σύγκριση....περισσότερα σε άλλο thread που θα ανοίξω όταν εγκατασταθεί, κάτι που θα γίνει σε 1-2 εβδομάδες ή νωρίτερα αν είναι έτοιμες οι βάσεις..

Το θέμα είναι ότι μαζί με αυτή θα γίνουν κι άλλες εργασίες όπως, τράβηγμα γραμμής από 20αρα ασφάλεια από το A/C που βρίσκεται από πάνω, αλλαγή HDMI του προβολέα γιατί χάλασα από τα τραβήγματα το βύσμα και τοποθέτηση 2 ηχείων B&W SCMS με σκοπό τη χρήση τους ως height channels με Dolby ή Audyssey ανάλογα τι παίζει καλύτερα......

Reaction score
15.543

Eχεις δει εικονα με Firehawk G3 :118:

Εαν οχι....κρατα το σαγονι σου....:116:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.710

Αντε και με λίγη υπομονή σε λίγο διάστημα να πάρεις και νεο προ.

Reaction score
150
Κάτι γίνεται!

Όπως βλέπουμε στο διάγραμμα με τις Χ ρυθμίσεις πετυχαίνω καλή απόδοση από αρκετά χαμηλα!

Οι ενισχυτές όμως σε μεγάλες εντάσεις και κάτω από τα 20Hz δεν τραβούν λόγο απότομου roll-off. Συνεπώς θα παίξει κόψιμο μέχρι να έρθει ο μεγάλος.

Πέραν αυτού η θέση που παράγει αυτή την καμπύλη είναι με τα δυο sub διπλα - δίπλα στην αριστερή πλευρά του χώρου και είναι η δεύτερη "ιδανική" θέση ενώ η καλύτερη είναι μπροστά μεταξύ LCR αλλά εκεί έχω τους ενισχυτές.....θέλει σκέψη!

Το κακό με το χώρο μου είναι ότι δεν έχω σχεδόν καθόλου room gain και πολλά (480) κυβικά και αυτός είναι και ο λόγος που θέλω μεγάλα σχετικά sub!

Σε κάθε περίπτωση η απόδοση τους είναι πέραν των προσδοκιών μου και αυτό που με εκπλήσει ακόμα περισσότερο είναι το πόσο καλά δένουν με τα ηχεία μου στη μουσική!

Θα συνεχίσω τους πειραματισμούς γιατί θέλω η καμπύλη να μην έχει καν αυτό το μεγάλο κόψιμο στα 40-50Hz και νομίζω ότι είμαι κοντά..αλλά σκαλίζω και το άλλο EQ!:137:

Reaction score
15.543

για κανε μια κατοψη με το στησιμο(ηχεια-μηχανηματα) χωρις τα sub....

Reaction score
150
Άλλαξε θέση στα sub και τα πήγα μπροστά γιατί τελικά εκεί παίζουν καλύτερα απ΄όλες τις θέσεις.

Δηλαδή τώρα έχουμε Left, Sub, Center, Sub, Right..

H βελτίωση είναι αισθητή και η κατανάλωση σε watt έπεσε αφού τώρα έχω και λίγο room gain σε σχέση με τις προηγούμενες θέσεις που δεν είχα τίποτα!

Νομίζω πως απο εδώ και πέρα η επόμενη βελτίωση θα έρθει με την άφιξη του QSC 5050 όπου το κέρδος θα είναι στις πολύ χαμηλές και μιλαω για κάτω από 15Hz και έως τα όρι των sub όποια κι αν είναι αυτά στο χώρο! 14,13,10 Hz και με τι output.

Κάποια στιγμή θέλω να αποκτήσω εργαλείο μέτρησεων για όλο το φάσμα των συχνοτήτων και τις πολύ χαμηλές.

Μπορεί στο μεσοδιάστημα να δοκιμάσω κανένα tone generator με χαμηλές και να μετρήσω με το SPL.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αν σου κουμπωσε εκει και δεν εχεις κανει καμμια πατατα , ειναι καλη λυση.Βεβαια καποια στιγμη παρε ενα sub eq της audyssey για να βγαζεις ευθεια γραμμη , ή να φτιχνεις την καμπυλη σου οπως θες.Και επιπλεον μπορει να φτιαξει ξαχωριστει καμπυλη για καθε σαμπ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.668
Members
38.359
Νεότερο μέλος
Γιαννα