800 Di........μην λες τιποτα

Reaction score
10
Εγώ πάλι αντί για το καινούργιο 800D θα προτιμούσα αυτά:

Verity Audio Rienzi στα 10.000Ε

H ακόμα και αυτό, Hyperion 938 στα 6000Ε:

Και τα δύο, κλάσεις ανώτερα από το 800D.

Kαι αλλή μια ωραία φωτογραφία, το κορυφαίο ηχείο στο πλανήτη οδηγούμενο από μηχανές παραμόρφωσης: :142:

Προσωπικά τα B&W δεν μου αρέσουν καθόλου.

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 800 Di........μην λες τιποτα

Αν μπορουσες και να το αποδειξεις θα ηταν καλα. Τα στουντιο που τα χρησιμοποιουν ειναι απο τα μεγαλυτερα στον κοσμο, κατι θα ξερουν.
αυτά που χρησιμοποιούν τα στούντιο ειναι τα ίδια με αυτα που κυκλοφορούν στο εμπόριο;

Reaction score
10
Καλά αυτό με τα studio και τα b&w έχει γίνει πλέον ανέκδοτο. Είδαμε 5 φωτογραφίες από Αγγλικά studio με B&W και το συζητάμε λες και όλοι οι μηχανικοί ήχου γράφουν με B&W.

Ανοίξτε λίγο τα αυτιά σας και σταματήστε να ακούτε με φωτογραφίες από το internet.

Reaction score
141

Kαι αλλή μια ωραία φωτογραφία, το κορυφαίο ηχείο στο πλανήτη οδηγούμενο από μηχανές παραμόρφωσης: :142:

Στην τελευταία φωτό ξέχασες να βάλεις τιμές.:138:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.795
Δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Καλύτερα από όλα παίζει... το δικό μου. :116:

Πάντως μπροστά στην b&w δυστυχώς ή ευτυχώς οι υπόλοιποι είναι φασονατζήδες. Νομίζω ότι ο Δανός προμηθευτής τους, φτιάχνει μεγάφωνα για τις μισές ευρωπαϊκές βιοτεχνίες ηχείων. Το ότι δεν έχουν τις υποδομές να "κατασκευάσουν", για κάποιους είναι ενδεικτικό της αξίας τους ως εταιρείες. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι πολύ καλό, όπως καλά είναι πολλά ηχεία. Από την άλλη ένας υποψιασμένος θα έλεγε, σιγά μην τα χώσω στον βιοτέχνη που ζητάει τον ουρανό με τα άστρα και ούτε να φτιάχνει μεγάφωνα δεν ξέρει.

Just food for thought, ανεξαρτήτως του πως παίζουν όλα αυτά τα μαραφέτια και των υποκειμενικών απόψεών μας επ' αυτού ή επί των κατασκευαστικών επιλογών που ακολουθούνται (το αναφέρω διότι εγώ πχ έχω ένα θέμα με τα γούφερ στο πλάι...).

Καλημέρες!

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.052
Απάντηση: Re: 800 Di........μην λες τιποτα

(...)

(...)

(...)
Μ' εσάς τους κομμουνιστές ποτέ δεν πρόκειται να βγάλω άκρη! Τελικά, αυτά τα βεριτοπωσταλέν, και τα άλλα τα υπέριον, είναι κλάσεις ανώτερα, ή απλώς τα B&W δεν σου αρέσουν καθόλου;

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: 800 Di........μην λες τιποτα

Μ' εσάς τους κομμουνιστές ποτέ δεν πρόκειται να βγάλω άκρη! Τελικά, αυτά τα βεριτοπωσταλέν, και τα άλλα τα υπέριον, είναι κλάσεις ανώτερα, ή απλώς τα B&W δεν σου αρέσουν καθόλου;
:142:

Για μένα τα B&W δεν παίζουν ούτε για το 1/10 της τιμής που κοστίζουν. Ουφ, το είπα και ξαλάφρωσα.

Εντάξει είπατε όλοι την άποψή σας, να μην πω και εγώ τη δική μου! :143:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.677

Καλά αυτό με τα studio και τα b&w έχει γίνει πλέον ανέκδοτο. Είδαμε 5 φωτογραφίες από Αγγλικά studio με B&W και το συζητάμε λες και όλοι οι μηχανικοί ήχου γράφουν με B&W.
Ανοίξτε λίγο τα αυτιά σας και σταματήστε να ακούτε με φωτογραφίες από το internet.
To ΄΄κακό΄΄ γιά σένα σ'αυτή την υπόθεση είναι ότι μας...έπεισες!:126:
Το ΄΄καλό΄΄ γιά μας,θα είναι ότι οφείλεις να δεχθείς τον αριθμό λογαριασμού μας.ώστε να καταθέσεις χρήματα προς αγορά έστω και των φθηνότερων απ'όσα παραθέτεις!
Αλλιώτικα,η παροιμία "Φάτε μάτια ψάρια" αξίζει να γίνει υπογραφή σου,γιά ν'αποφεύγουν να ονειρεύονται ακροάσεις από φωτογραφίες όσοι το κάνουν...

Reaction score
4.243

Μιχαλη τα Rienzi τα ακουσα στην Θεσσαλονικη με τα δικα μου ενισχυτικα και τα ενισχυτικα του αντιπροσωπου. Τα δικα μου B&W 704 μου αρεσαν περισσοτερο παρολο που κοστιζουν 7.500 ευρω λιγοτερο. Θεωρησα εκεινη την περιοδο που εκουσα τα εν λογω ηχεια υπερβολικα υπερτιμημενα. Βεβαια εκ των υστερων σκεφτηκα οτι ενδεχομενως να τα αδικω γιατι ο χωρος του αντιπροσωπου δεν ηταν και ο πλεον καταλληλος.

Reaction score
10
Βασίλη άμα σου άρεσαν περισσότερο, εγώ μαζί σου. Αυτό έλλειπε να αρέσουν σε όλους τα ίδια πράγματα. :126:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: 800 Di........μην λες τιποτα

To B&W 800 είναι ένα πολύ ακριβές ηχείο από μια πολύ σοβαρή εταιρεία αλλά, τουλάχιστον από άποψη τιμής - απόδοσης, δεν είναι (και ίσως όχι μόνο κατά τη γνώμη μου) ένα από τα πιο δυνατά monitor της αγοράς.
Αν μπορουσες και να το αποδειξεις θα ηταν καλα. Τα στουντιο που τα χρησιμοποιουν ειναι απο τα μεγαλυτερα στον κοσμο, κατι θα ξερουν.
Όμως, και ορισμένα από τα studio που χρησιμοποιούν π.χ. Adam είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.
Ενδεικτικά:
http://www.adam-audio.com/en/pro-audio/in-the-field
http://www.adam-audio.com/en/company/in-the-field
http://www.adam-audio.com/en/printpdf/company/in-the-field
Για να μην αναφέρω και studios που είχαν B&W αλλά τα άλλαξαν με Adam (αναφέρομαι βέβαια στα B&W Nautilus 801).

Τέλος πάντων, πουθενά δεν είπα ότι τα B&W 800 δεν είναι καλά ηχεία.
Απλά, τουλάχιστον στον τομέα απόδοσης - τιμής υστερούν σημαντικά σε σχέση π.χ. με τα κορυφαία Adam ή τα κορυφαία K+H.
Κατά τα άλλα, η γνώμη μου για το επίπεδο τεχνογνωσίας της B&W είναι νομίζω σαφής.

Reaction score
10
Δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Καλύτερα από όλα παίζει... το δικό μου. :116:

Πάντως μπροστά στην b&w δυστυχώς ή ευτυχώς οι υπόλοιποι είναι φασονατζήδες. Νομίζω ότι ο Δανός προμηθευτής τους, φτιάχνει μεγάφωνα για τις μισές ευρωπαϊκές βιοτεχνίες ηχείων. Το ότι δεν έχουν τις υποδομές να "κατασκευάσουν", για κάποιους είναι ενδεικτικό της αξίας τους ως εταιρείες.

Καλημέρες!

...
Καλημέρες και από μένα... Μια διόρθωση, πλέον δεν τα παράγει ο Δανός αλλά οι ίδιοι οι Άγγλοι, καθότι μετέφεραν την μονάδα στην Αγγλία... Με την τεχνογωσία ναι, αλλά πλέον είναι English handmade... Όπως λέμε OliveWoodGreekHandMade......:143:

Α, και μια επισήμανση, συνεχίστε να μιλάτε για τα B&W να φουσκώνω σαν παγόνι που τα ακούω αυτή τη στιγμή...:138::135:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 800 Di........μην λες τιποτα

:142:

Για μένα τα B&W δεν παίζουν ούτε για το 1/10 της τιμής που κοστίζουν. Ουφ, το είπα και ξαλάφρωσα.

BΡΕ Μιχαλη πουλακι μου.......θα μας στειλλεις βρε μπαγασα!!!!!!!!

Σε διαφορα φορουμ ,σε περιοδικα,σε ιντερνετικα στεκια καλη ωρα σαν το δικο μας λεγεται και γραφεται οτι τα ηχεια της B&W αξιζουν τα διπλα και βαλλε απο οσο κοστολογουντε.
Ειδικα η σειρα D εχει πραγματι ξεφυγει απο την παλια ποιο μονιτορ σχολη και στα σιγουρα ειναι ποιο ευκολοακουστη και ποιο ευαισθητη ωστε να μην χρειαζεσαι μια περιουσια για ενισχυτικα για την οδηγηση τους!

Ειδες εσυ προσκυνας τα Verity και τα θεωρεις ως ηχειαρες και ειδικα τα Sarastro που αν το παμε αλλοιως ειναι σχεδον η διπλασια τιμη απο τα 800 D οποτε δεν μπορεις να εισαι αντικειμενικος τιμολογιακα.

Σαφως και τα συγκεκριμενα ηχεια εχουν το ακουσμα τους και στα σιγουρα απευθυνεται σε αυτους που το γουσταρουν ομως η σειρα αυτη ειναι πολυ ποιο κοντα στα συγκεκριμενα ηχητικα θελω του καθενος .

Το οτι δεν τα γουσταρεις ειναι γιατι πιστευω οτι δεν τα εχεις ακουσει πουθενα σωστα στημενα και με τα αναλογα καλα συνοδα.

Σε εχω προσκαλεσει βρε σκυλε μαυρε ποσες φορες να ερθεις να ακουσεις το συστημα μου..........και συ τιποτα.......πορτα.......για κοποιασε να ακουσεις την παλια φρουρα (βλεπε NAUTILUS) και μετα περιμενω να γραψεις εντυπωσεις ....να εισαι σιγουρος οτι θα αναιρεσεις πολλα απο τα λεγομενα σου μαστροΜιχαλη....ειμαι πολυ σιγουρος φιλε γιαυτα που σου γραφω......!!!!!

Στο Audio Asylum ενας τυπακος εγραψε οτι ....δεν τα μπορω να τα ακουω γιατι βγαζουν ολη την αληθεια της ηχογραφησης και δεν μου αρεσει να ζω με αυτο!!!!!!
Μαγκας και ειλικρινης ο τυπακλας !!!!!!!

Οποτε ο καθενας παει με την αναγκη για τις δικες του αληθειες ,ακομα και αυτες που χαιδευουν με πολυ κομψοτητα τα αυτακια του εκαστοτε χομπιστα!!!!!!

Reaction score
777
Το θέμα βλέπω εύκολα μετακύλησε στο ποιό και γιατί...όχι σόρρυ χωρ'ις το γιατί....είναι καλύτερο.Πραγματικά εμένα τέτοιες κουβέντες δέν με αφορούν.Δέν με αφορούν διότι υπάρχει το γούστο.Ο εαρ ακούει κάπως ο άλλος ακούει με λάμπες και κόρνες...βγάλε άκρη τώρα....

Κατά τη γνώμη μου πάντα, το ηχείο ποτέ δεν είχε τη φιλοσοφία κατασκευής ενός πραγματικού monitor, τουλάχιστον στα επίπεδα των (σημαντικά φθηνότερων) Adam MP1, ή, ακόμα περισσότερο των K+H O 500 C.
Δεν είχε ενεργό κροσσόβερ ούτε δυνατότητες ρυθμίσεων με βάση το χώρο και τις ανάγκες του χρήστη.
Προσπαθούσε, αν θέλεις, να "πατήσει ταυτόχρονα σε δύο βάρκες" (άλλο αν αυτές οι βάρκες θα έπρεπε μάλλον να ήταν μία...).
Επιπλέον, πάντα κατά τη γνώμη μου, με τις παραπάνω συνειδητές επιλογές τους, οι ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ της B&W, δεν "πρόδωσαν" σε καμία περίπτωση τη φιλοσοφία σχεδιασμού - κατασκευής που ακολουθούν.
Όχι το 800 έχει τη φιλοσοφία μόνιτορ.Το οτι είναι παθητικό δέν αναιρεί κάτι.Προσπαθεί να έχει ευθύ διάγραμμα και αχρωμάτιστο ήχο.Μάλιστα εκ μικρής πείρας σου λέω οτι γενικότερα αυτό το αχρωμάτιστο το έχει βγάλει απο πολλά σαλόνια χαιεντάδων.
Οπότε δεδομένου το οτι είναι μόνιτορ θα έπρεπε να μήν έχει ρυθμισούλες οι οποίες το κάνουν να ξεφεύγει απο το φλάτ στον ανηχοικό.
Όπως σημείωσα και προηγουμένως, δε νομίζω πως στην περίπτωση αυτή έχουμε να κάνουμε με κάποια μορφή υποκειμενισμού.
Από την άλλη, το voicing, όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εγώ, δε νομίζω να έχει (άμεσα τουλάχιστον) σχέση με την παραπάνω συνειδητή επιλογή των μηχανικών της B&W.
Όπως και να' χει, για το θέμα του voicing, καθώς και για το ρόλο και τη μορφή που θα έπρεπε αυτό να έχει εν έτει 2010, η συζήτηση είναι μεγάλη...
Έχω άποψη πάντως.
Βέβαια, έχεις νομίζω υπ'όψιν σου τι έχει πει ο Clint Eastwood (ως Dirty Harry) για τις απόψεις...
Εγώ πάντως θα ήθελα πολύ να μάθω τι γνώμη έχει ο Θέμης Ζαφειρόπουλος για τη συγκεκριμένη επιλογή των μηχανικών της B&W καθώς και για το αν αυτή αποτελεί voicing ή όχι.
Γενικά δέν καταλαβαίνω που διαφωνούμε...Μάλλον συμφωνούμε σε όλα.Δέν σου είπα οτι είναι κακό να πειράξουν το ηχείο για να σταθεί στο χώρο.Απλά ξεφεύγει απο το μόνιτορ χαρακτήρα της ευθείας στον ανηχοικό.Το επόμενο βήμα αυτού είναι να κάνουμε voicing το οποίο σε αυτό το σάιτ όλοι κατακρίνουν.
Η υψηλή πιστότητα ΔΕ ΛΕΕΙ κάτι τέτοιο, όχι τουλάχιστον με τον τρόπο που το αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι.
Αυτό που ΛΕΕΙ η υψηλή πιστότητα είναι ότι ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΧΩΡΟΣ - ΗΧΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΥΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, "να είναι 20-20 +-0db".
ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΕΚΕΙ.
Ναι αλλα η εταιρεία που πουλάει το ηχείο ως "ηχειο υψηλής πιστότητας" δέν γνωρίζει το χώρο σου.Αποτέλεσμα αυτού είναι να πρέπει να σου δίνει ένα flat ηχείο και μετά εσύ κάνεις οτι γουστάρεις.Οτιδήποτε άλλο αν και σωστό ξεφεύγει απο την υψηλή πιστότητα.
Αν δε βαριέσαι, διάβασε το παρακάτω thread του Κωσταυτιά:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=46033

Βέβαια, τα όσα γράφει εκεί, ήταν ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ γνωστά στους "παροικούντες την Ιερουσαλήμ"...
Ε, και τι έγινε που τα ξαναανακάλυψε από την αρχή;
Μόλις 8 μηνούληδες του πήρε...
Αλλά αυτό είναι το τίμημα της ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

Φίλε μου Κωσταυτιά, γνωρίζεις φυσικά το πόσο σε εκτιμώ.
Μη νομίζεις πως είσαι ο μόνος που έχει αφιερώσει απίστευτο χρόνο και έχει σπάσει τα νεύρα του (και όχι μόνο...) "ξαναεφευρίσκοντας τον τροχό".
Το μόνο που μπορώ να ισχυριστώ, είναι πως μια τέτοια προσέγγιση, καίτοι βραχυπρόθεσμα σκληρή και χρoνοβόρα, μακροπρόθεσμα ανταμείβει (ή έτσι ελπίζω τουλάχιστον... τα δικά μου αντίστοιχα βιώματα δεν έχουν σχέση με το audio).
Το έχω διαβάσει.Ούτε με εσένα διαφωνώ ούτε με το άρθρο.Απλά αναφέρω οτι και το άρθρο αλλα και τα επιστημονικά άρτια κοψίματα των ηχείων αποτελούν προοίμιο του voicing...

Πιστεύω βέβαια οτι το συγκεκριμένο ηχείο δέν έχει τέτοια.Είναι ανοιχτό.Απλά κάτω απο τα 34hz έχει παραμόρφωση πάνω απο 3db.Γι αυτό το γράφουν...

Reaction score
777
Mike σου χω πρόταση.Έρχεσαι να ακούσεις το νέο phono και μετά πάς στο Βλασσάρα...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Φίλε teachertza, όντως συμφωνούμε σε αρκετά ενώ μου είσαι και ιδιαίτερα συμπαθής.
Γι 'αυτό το λόγο άλλωστε και μου αρέσει να συζητώ μαζί σου.
Όχι λόγω έλλειψης διαφωνιών αλλά λόγω της εκτίμησης που τρέφω στο πρόσωπό σου.
Απλά έχω ορισμένες ενστάσεις στα παρακάτω σημεία:

Όχι το 800 έχει τη φιλοσοφία μόνιτορ. Το οτι είναι παθητικό δέν αναιρεί κάτι...
Οπότε δεδομένου το οτι είναι μόνιτορ θα έπρεπε να μήν έχει ρυθμισούλες οι οποίες το κάνουν να ξεφεύγει απο το φλάτ στον ανηχοικό.
Ναι αλλα η εταιρεία που πουλάει το ηχείο ως "ηχειο υψηλής πιστότητας" δε γνωρίζει το χώρο σου. Αποτέλεσμα αυτού είναι να πρέπει να σου δίνει ένα flat ηχείο και μετά εσύ κάνεις οτι γουστάρεις. Οτιδήποτε άλλο αν και σωστό ξεφεύγει απο την υψηλή πιστότητα.
Δε θα κάτσουμε όμως και να σκάσουμε για ορισμένες μικροδιαφωνίες...
Έτσι δεν είναι;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.241
Members
38.293
Νεότερο μέλος
KosmasTR