800 Di........μην λες τιποτα

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: 800 Di........μην λες τιποτα

Τέλος,

Το επόμενο βήμα αυτού είναι να κάνουμε voicing το οποίο σε αυτό το σάιτ όλοι κατακρίνουν.
Ειδικά για αυτό μην παίρνεις και όρκο.
Για το ότι δηλαδή όλοι σε αυτό το site κατακρίνουν τη διαδικασία του voicing.
Απλά, όπως έγραψα και προηγουμένως, καλό θα είναι να αναρωτηθούμε για το ρόλο και τη μορφή που θα έπρεπε να έχει μια διαδικασία voicing εν έτει 2010.
Αν όχι για κάτι άλλο, τουλάχιστον για να μην "ψαρώνουμε" με τις γελοιότητες περί "χαρούμενων πυκνωτών" του κάθε τυπάκου...

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: 800 Di........μην λες τιποτα

Φίλε teachertza, όντως συμφωνούμε σε αρκετά ενώ μου είσαι και ιδιαίτερα συμπαθής.
Γι 'αυτό το λόγο άλλωστε και μου αρέσει να συζητώ μαζί σου.
Όχι λόγω έλλειψης διαφωνιών αλλά λόγω της εκτίμησης που τρέφω στο πρόσωπό σου.
Απλά έχω ορισμένες ενστάσεις στα παρακάτω σημεία:
Δε θα κάτσουμε όμως και να σκάσουμε για ορισμένες μικροδιαφωνίες...
Έτσι δεν είναι;
Μα δέν ανέφερα τη συμφωνία ως αίτιο του να μαλώσουμε ή να τα βρούμε.Το ανέφερα γιατί θεώρησα οτι γράφαμε το ίδιο πράγμα δύο φορές!!!!
Έτσι κ αλλιώς συζήτηση κάνουμε...Δέν νομίζω οτι σε κάποιο σημείο αυτής ξεφύγαμε σε επίθεση...Οπότε δέ βρίσκω λόγο να σκάσουμε...Απορώ πώς το ανέφερες κιόλας...

Απλά μάλλον έχεις αυτές τις ενστάσεις διότι βλέπεις τα ενεργά μόνιτορ που έχουν ρυθμίσεις.Όμως οι ρυθμίσεις αυτές δέν γίνεται να υπάρχουν σε ένα παθητικό.Στο παθητικό συνδέουμε τον ενισχυτή και μετά πειράζουμε.Οπότε αν θεωρήσουμε οτι μία εταιρεία επιθυμεί να φτιάξει ένα φλάτ ηχείο και...μετά ο ιδιοκτήτης κάνει ότι γουστάρει...η εταιρεία οφείλει να φτιάξει ένα φλάτ και όχι ένα χάι φάι το οποίο έχει σκοπό να καλύψει ένα μέσο χρήστη.Είναι βέβαια σωστό να εμφανιστεί μία εταιρεία και να πεί φτιάχνω 10 ηχεία για 10 χώρους.Νομίζω έτσι κάνουν όλες.Το συγκερκιμένο όμως μου δίνει την αίσθηση οτι φτιάχτηκε φλάτ και απαιτεί και ο χώρος του χρήστη να είναι φλάτ(π.χ. ανηχοικός θάλαμος ή ότι τον πλησιάζει)!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

, τουλάχιστον για να μην "ψαρώνουμε" με τις γελοιότητες περί "χαρούμενων πυκνωτών" του κάθε τυπάκου...
Ωπα.....για μενα ειναι η σποντα Alex επειδη εμαθες οτι θα βαλλω Mundorf caps στο crossover μου????????????

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.732

Άκουσε ότι...παρα-μορφώνουμε,πλάκωσε και ο Γιουσούφ τα ουράνια ηχοχρώματα...:142:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: 800 Di........μην λες τιποτα

Τέλος,
Ειδικά για αυτό μην παίρνεις και όρκο.
Για το ότι δηλαδή όλοι σε αυτό το site κατακρίνουν τη διαδικασία του voicing.
Απλά, όπως έγραψα και προηγουμένως, καλό θα είναι να αναρωτηθούμε για το ρόλο και τη μορφή που θα έπρεπε να έχει μια διαδικασία voicing εν έτει 2010.
Αν όχι για κάτι άλλο, τουλάχιστον για να μην "ψαρώνουμε" με τις γελοιότητες περί "χαρούμενων πυκνωτών" του κάθε τυπάκου...
Εννοείται πως η διαδικασία του voicing οφείλει να ξεφύγει απο την μέχρι τώρα διαδικασία.
Δηλαδή εντάξει δέν είναι δυνατόν ένας τυπάκος να βάζει μία μουσικούλα και έτσι με το αυτί να πειράζει τους πυκνωτές.Αυτά τα πράγματα γινόντουσαν το 50 που δέν υπήρχαν οι δυνατότητες μέτρησης κάποιων χαρακτηριστικών μεγεθών.
Το voicing σήμερα οφείλει να ακολουθεί επιστημονικές μεθόδους.Ουσιαστικά μάλλον...δέν θα πρεπει να θυμίζει καθόλου voicing με την παραδοσιακή έννοια...
Κοίτα νομίζω οτι με τους χαρούμενους πυκνωτές παρεξηγήσαμε κάποια πράγματα.Θεωρώ οτι ο κατασκευαστής δέν κατείχε και πολύ το αντικείμενο.Πώς να στο πώ...ήταν ένας μηχανικούλης και όχι ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ όπως αυτοί της b&w.Κοινώς εντάξει...είχε διαβάσει κάποια βιβλία κάτι ήξερε, κάτι του έλειπε και δεν ήξερε πώς να εκφράσει επιστημονικά τις διαφορές στους πυκνωτές.Έτσι θεώρησε σκόπιμο να προβεί σε ένα χαρακτηρισμό που θα τον καταλάβει οποιοσδήποτε ασχολείται λίγο.Βέβαια αυτό δέν τιμά τον κατασκευαστή.Μάλλον αποτελεί το "στιγμιαίο λάθος" του.

Reaction score
777

Ωπα.....για μενα ειναι η σποντα Alex επειδη εμαθες οτι θα βαλλω Mundorf caps στο crossover μου????????????
Για τους mundorf αναφερόταν ο κατασκευαστής ως χαρούμενους?

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Bρε ειτε voicing ειτε dithering ειτε fucking εγω θα τους βαλλω αυτους τους χαρουμενους πυκνωτες για να χαρω και γω κομματακι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707
Απάντηση: Re: Απάντηση: 800 Di........μην λες τιποτα

Οχι πουλακι μου...για αυτους που εβαζαν παλια της ICW .......
Αυτους θα σουταρω και γω και θα βαλλω τους χαρουμενους!!!

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Ειδικά εσύ Βλασσάρα δεν έχεις ανάγκη από χαρούμενους πυκνωτές!
Είσαι μια χαρά χαρούμενος από μόνος σου παλικάρι μου! :107:
Να' σαι καλά.

Απλά, για σένα ειδικά, θα πρότεινα να μην πειράξεις καθόλου το crossover αλλά να το ξηλώσεις εντελώς και να πας σε Κωσταυτιάδικα κόλπα.
Κατά τη γνώμη μου, μόνο αν κάνεις το ηχείο σου ενεργό θα καταλάβεις τι είναι ικανό να σου δώσει.
Είχα μάλιστα ξεκινήσει να σου γράφω και κάτι σχετικό αλλά φυγόπονος ων το άφησα στη μέση.
Έτσι ξεκίναγε πάντως:

"Να πω κι εγώ την εξυπνάδα μου...
Αφού βρε Βλάσση σε τρώει ο κ... σου και θα την κάνεις την αμαρτία, κάνε την σωστά να την ευχαριστηθείς.
Αντί να ασχολείσαι με αλλαγή υλικών στο crossover, ξήλωσέ το μια και καλή και κάνε το ηχείο ενεργό!
Αφού έχεις πειστεί (να'ναι καλά ο EAR) για τις δυνατότητες των διακοπτικών ενισχυτών, πάρε μερικά μονοκάναλα διακοπτικά ενισχυτάκια..."

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Τωρα το Πασχα θα τους ΚΑΡΦΩΣΩ.......κερναω καφε με θεα Κορινθιακο(ενημερωτικα να πω οτι τα φουστανακια αρχισαν να κοντενουν
)

και φυσικα Χαι Εντ ακροαση με τα παλιοηχεια της B&W που εχω......ψηνεσαι????

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...Βέβαια αυτό δέν τιμά τον κατασκευαστή. Μάλλον αποτελεί το "στιγμιαίο λάθος" του.
Ίσως ναι, αλλά μερικές φορές κάτι τέτοια στιγμιαία λάθη τα πληρώνεις ακριβά:

http://www.youtube.com/watch?v=wgbVgAZDUnA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Ok4eBjD28fw
http://www.youtube.com/watch?v=e9w3vYoeYyo&feature=related

Έτσι το "έπαθε" και ο Πασχάλης...:135::143::135:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.732

Bρε ειτε voicing ειτε dithering ειτε fucking εγω θα τους βαλω αυτους τους χαρουμενους πυκνωτες για να χαρω και γω κομματακι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πυκνωτές,στο κροσόβερ bitte ολοταχώς!...:612:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Ειδικά εσύ Βλασσάρα δεν έχεις ανάγκη από χαρούμενους πυκνωτές!
Είσαι μια χαρά χαρούμενος από μόνος σου παλικάρι μου! :107:
Να' σαι καλά.

Απλά, για σένα ειδικά, θα πρότεινα να μην πειράξεις καθόλου το crossover αλλά να το ξηλώσεις εντελώς και να πας σε Κωσταυτιάδικα κόλπα.
Κατά τη γνώμη μου, μόνο αν κάνεις το ηχείο σου ενεργό θα καταλάβεις τι είναι ικανό να σου δώσει.
Είχα μάλιστα ξεκινήσει να σου γράφω και κάτι σχετικό αλλά φυγόπονος ων το άφησα στη μέση.
Έτσι ξεκίναγε πάντως:

"Να πω κι εγώ την εξυπνάδα μου...
Αφού βρε Βλάσση σε τρώει ο κ... σου και θα την κάνεις την αμαρτία, κάνε την σωστά να την ευχαριστηθείς.
Αντί να ασχολείσαι με αλλαγή υλικών στο crossover, ξήλωσέ το μια και καλή και κάνε το ηχείο ενεργό!
Αφού έχεις πειστεί (να'ναι καλά ο EAR) για τις δυνατότητες των διακοπτικών ενισχυτών, πάρε μερικά μονοκάναλα διακοπτικά ενισχυτάκια..."
Συμφωνω βρε Alex ειλικρινα μαζι σου σχετικα με το κρος....ομως να πω την αμαρτια μου δεν εχω τις απαιτουμενες γνωσεις ....αυτη η κουφαλα ο ΕΑΡΙΝΟΣ τα ξερει αλλα τον εχω μακρια και απο οτι μου ειπε στο τηλεφωνο αυτες τις μερες περιμενει να ακουσει αυτα τα 800 Di γιατι θελει να πεταξει τα εξωφυλλα που εχει για ηχεια στο υπογειο!!!!!!!
Οποτε καταλαβαινεις ειναι κομματακι δυσκολο!!!!

Την αμαρτια πραγματι θα την κανω μιας και οι Mundorf ερχοντε και το κολλητηρι μου ειναι υπ'ατμον .........................

Τωρα σχετικα με τους διακοπτικους......σιγουρα καποια στιγμη δυο 1000αρια θα μπουν στο κονακι μου!!!!!!!!!!!111

Reaction score
777

Τωρα σχετικα με τους διακοπτικους......σιγουρα καποια στιγμη δυο 1000αρια θα μπουν στο κονακι μου!!!!!!!!!!!111
Μιας και ανεφέρθη...αντί για πυκνωτάκια δέν πας να φάς το δώρο του Πάσχα σε κανα hypex?
Θυμάμαι κόντεψες να λιποθυμήσεις όταν άκουσες του Κωσταυτιά...

Θα μιλήσω με τον Mike και κανονίζουμε για ακροασούλα...Έλα και εσύ οποτε θές...έχουμε και βινύλια και dac's και όλα τα καλούδια πλέον...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.085

Οχι πουλακι μου...για αυτους που εβαζαν παλια της ICW .......
Αυτους θα σουταρω και γω και θα βαλλω τους χαρουμενους!!!
Ναι αλλά να βάλεις και danceable καλώδια. Αλλιώς θα τους φάει η μοναξιά... :116: :137: :138:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307

Μιας και ανεφέρθη...αντί για πυκνωτάκια δέν πας να φάς το δώρο του Πάσχα σε κανα hypex?
Mωρέ αυτός δεν παίρνει δώρο.
Δίνει!:137:

Reaction score
77
Απάντηση: Re: 800 Di........μην λες τιποτα

Προς αποφυγή παρανοήσεων, επιτρέψτε μου να διευκρινήσω ότι :

(1) Ολα τα μεγάφωνα της B&W σχεδιάζονται απο το τμήμα Ερευνας-Σχεδίασης της B&W στο Steyning του Δυτικού Sussex στην Αγγλία.

(2) Oλα τα μεγάφωνα της σειράς 800 Di, κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της B&W στο Worthing της Αγγλίας.

(3) Κανένα εργοστάσιο μεγαφώνων απο την Δανία δεν κατασκεύασε ποτέ μεγάφωνα για την B&W. Ολα τα μεγάφωνα της B&W κατασκευάζονται στα εργοστάσια της B&W.

(3) τα κουτιά των ηχείων σειράς 700, 800 Nautilus και 800 D κατασκευάζοντο μέχρι πρότινος στο ιδιόκτητο εργοστάσιο της B&W στην πόλη Agerbæk της Δανίας.

(4) Αυτήν την στιγμή τα κουτιά της νέας σειράς 800 Di κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της B&W στο Worthing της Αγγλίας.

Μόλις αρχίσει η διάθεση των προϊόντων της νέας σειράς 800 Di στην Ελλάδα, θα λυθούν όλες μας οι απορίες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.314
Members
38.298
Νεότερο μέλος
johnny_b90