800 Di........μην λες τιποτα

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: 800 Di........μην λες τιποτα

...
(4) Οφείλω να υπενθυμίσω ότι η μή προβλεπόμενη τροποποίηση των συνθηκών λειτουργίας προϊόντων της B&W ( πχ δοκιμή ενεργής οδήγησης ) θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εγγύηση των προϊόντων.
Απόλυτα κατανοητό.

Αν και, κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρόκειται να αντιμετωπίσετε από μια τέτοια επίδειξη είναι το ποιός θα... καθαρίσει τα αίματα από τους "μουτζαχεντίν" της σειράς 800 που θα σφαχτούν για το ποιός θα πρωτοπάρει το "κιτ ενεργής οδήγησης"...:143::135::143:

Πέρα από την πλάκα τώρα, σημειώνω δύο πράγματα:

1. Με δεδομένο το ενδιαφέρον που παρατήρησα από πολλούς κατόχους των B&W 800 Series για την ενεργή οδήγηση των "καμαριών" τους, θα ήταν ίσως καλή ιδέα να σκεφτείτε σοβαρά την ανάπτυξη και επίδειξη ενός "κιτ ενεργής οδήγησης".
Για να ξεπεραστεί ο σκόπελος της εγγύησης, θα μπορούσε ίσως να χρησιμοποιηθεί ως "πειραματόζωο" το B&W ενός ιδιώτη (π.χ. του Βλάσση, το οποίο είναι μάλλον και εκτός εγγύησης πλέον - μη γκρινιάζεις βρε, περίμενε...) με αντάλλαγμα μια σημαντική έκπτωση σε μελλοντική αγορά (είδες;:126:).
Ίσως κάτι τέτοιο να ήταν εφικτό, ενώ θα άνοιγε μάλλον στα προϊόντα που αντιπροσωπεύετε ένα είδος aftermarket αγοράς με σχετικά χαμηλό κόστος μεν (χρήσιμο σε καιρούς οικονομικής κρίσης) αλλά με υψηλή προστιθέμενη αξία δε.
Για να μην πω ότι θα προσέφερε και άλλον έναν τρόπο να ξεχωρίσουν οι σοβαροί αντιπρόσωποι που προσφέρουν τεχνογνωσία από τους απλούς High End παπατζήδες που το μόνο που κάνουν είναι να μετακινούν κουτιά (και καλώδια)...

Εννοείται πως τα προηγούμενα είναι εφικτά στην περίπτωση που δεν έρχονται σε απευθείας σύγκρουση με το παρακάτω:

...
(3) Η δοκιμή που προτείνεις Alex είναι μεν λογική και άκρως διδακτική αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει από την "ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ" διότι ουσιαστικά παρεμβαίνουμε αυθαίρετα στο προϊόν και "αλλοιώνουμε" την φυσιογνωμία του.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

2. Μου αρέσει να επιβεβαιώνομαι:

... ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν για τους σοβαρούς αντιπροσώπους (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι).

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Θα ενδιέφερε το Θέμη Ζαφειρόπουλο μια ανάλογη επίδειξη με τα ενεργά και τα παθητικά ATC;

Μια παράκληση μόνο, αν μου επιτρέπεις, Θέμη.
Θα ήθελα να συνοδέψεις την παθητική έκδοση π.χ. των ATC 50 με πολύ ακριβότερες πηγές και ενισχυτικά (ποιοτικές βέβαια - όχι μονόλαμπες και μπαρμπούτσαλα), ιδανικά πολύ ακριβότερες (ακόμα και μεμονωμένα) από το συνολικό κόστος των ενεργών ATC και των συνοδευτικών τους.

Reaction score
4.243

Την αποκριση συχνοτητων μπορουμε να την μετρησουμε με καποιον ευκολο τροπο, η χρειαζεται οργανα μετρητικα που δεν ειναι ευκολο να τα βρουμε. Το λεω αυτο γιατι αν για παραδειγμα γινει μια επιδειξη προιοντων οπως προτεινει ο Βασιλης θα μπορουμε να μετρησουμε και τις πιθανες διαφορες που θα προκυψουν και δεν θα κατηγορηθουμε οτι νομιζαμε οτι ακουμε καλυτερα με καποιον απο τους δυο προτεινομενους τροπους.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Απόλυτα κατανοητό.

Αν και, κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρόκειται να αντιμετωπίσετε από μια τέτοια επίδειξη είναι το ποιός θα... καθαρίσει τα αίματα από τους "μουτζαχεντίν" της σειράς 800 που θα σφαχτούν για το ποιός θα πρωτοπάρει το "κιτ ενεργής οδήγησης"...:143::135::143:

Πέρα από την πλάκα τώρα, σημειώνω δύο πράγματα:

1. Με δεδομένο το ενδιαφέρον που παρατήρησα από πολλούς κατόχους των B&W 800 Series για την ενεργή οδήγηση των "καμαριών" τους, θα ήταν ίσως καλή ιδέα να σκεφτείτε σοβαρά την ανάπτυξη και επίδειξη ενός "κιτ ενεργής οδήγησης".
Για να ξεπεραστεί ο σκόπελος της εγγύησης, θα μπορούσε ίσως να χρησιμοποιηθεί ως "πειραματόζωο" το B&W ενός ιδιώτη (π.χ. του Βλάσση, το οποίο είναι μάλλον και εκτός εγγύησης πλέον - μη γκρινιάζεις βρε, περίμενε...) με αντάλλαγμα μια σημαντική έκπτωση σε μελλοντική αγορά (είδες;:126:).
Ίσως κάτι τέτοιο να ήταν εφικτό, ενώ θα άνοιγε μάλλον στα προϊόντα που αντιπροσωπεύετε ένα είδος aftermarket αγοράς με σχετικά χαμηλό κόστος μεν (χρήσιμο σε καιρούς οικονομικής κρίσης) αλλά με υψηλή προστιθέμενη αξία δε.
Για να μην πω ότι θα προσέφερε και άλλον έναν τρόπο να ξεχωρίσουν οι σοβαροί αντιπρόσωποι που προσφέρουν τεχνογνωσία από τους απλούς High End παπατζήδες που το μόνο που κάνουν είναι να μετακινούν κουτιά (και καλώδια)...

Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ.....ΔΕΧΟΜΑΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Οπως επισης δεχομαΙ και την εκπτωση της ταξεως του 65 % που θα μου κανετε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αλλωστε το ηχειο μου........στον ΒΩΜΟ του HI END θα πεσει......για σας βρε παλιοπαιδα...που σας αγαπαω!!!!!!!ΑΤΙΜΟΥΛΙΚΑ !

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304

Ακούω !:201:

Υπάρχει η δυνατότητα να επιδειχθεί το Akurate 242 σε παθητική ενίσχυση με ενισχυτές της Linn, και ακολούθως το ίδιο ηχείο, να επιδειχθεί με τους ίδιους ενισχυτές, αλλά και με την προσθήκη ενεργών φίλτρων σε κάθε ενισχυτή.

Η συγκεκριμένη επίδειξη θα μπορούσε να γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και διάθεση από όλους μας.
Όποτε αποφασιστεί εγώ είμαι μέσα.
Τα ηχεία της Linn μου είχαν αφήσει θετικότατες εντυπώσεις και την προηγούμενη φορά που τα άκουσα στην ενεργή τους μορφή.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.372

Όποτε αποφασιστεί εγώ είμαι μέσα.
Τα ηχεία της Linn μου είχαν αφήσει θετικότατες εντυπώσεις και την προηγούμενη φορά που τα άκουσα στην ενεργή τους μορφή.
εγώ τι να πω; οτι δεν είμαι μέσα? χαχαχαχαχαα

Μπράβο ρε Βασίλη, μπράβο σου αγόρι μου! Έτσι!

Κύριοι αντιπρόσωποι και αγαπητοί μαγαζάτορες, δείτε το παράδειγμα προς μίμηση του κ. Χουρμουζιάδη και διδαχτείτε μερικά πράγματα. Φιλικά, Κώστας.

Reaction score
77

Νομίζω ότι αυτό είναι αρμοδιότητα πρωτίστως της B&W και όχι των αντιπροσώπων.

Επιπρόσθετα, εάν κάποιος αντιπρόσωπος επιθυμούσε να διανείμει "πακέτο αναβάθμισης" θα έπρεπε να πάρει πρώτα άδεια από την μαμά B&W.

Reaction score
140
Re: Απάντηση: 800 Di........μην λες τιποτα

Επιπρόσθετα, εάν κάποιος αντιπρόσωπος επιθυμούσε να διανείμει "πακέτο αναβάθμισης" θα έπρεπε να πάρει πρώτα άδεια από την μαμά B&W.

Αφού συχωρέθηκε ο bowers ποιον να ρωτήσουμε :142::142::142:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Απόλυτα κατανοητό.
Έτσι θα' πρεπε να είναι.
Απλά, με βάση και όσα αναφέρθηκαν προηγουμένως,

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

(1) Οι μηχανικοί της B&W βεβαίως και γνωρίζουν πολύ καλά ( όπως όλοι οι γνώστες του αντικειμένου ) τα σημαντικά πλεονεκτήματα της ενεργής οδήγησης.

(2) Δεν γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους η Bowers & Willkins δεν παράγει μαζικά ενεργά ηχεία, αλλά γεγονός είναι ότι οι σύγχρονες τάσεις στην αγορά του "σοβαρού" Hi-FI δε βοηθούν.
...
ίσως κάτι τέτοιο να μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την άσκηση κάποιου είδους "πίεσης" εκ μέρους των αντιπροσώπων.
Ζητάω πολλά.
Το ξέρω.
Απλά, όταν έχεις να κάνεις με σοβαρούς επαγγελματίες, οι απαιτήσεις μεγαλώνουν.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Επιπλέον, με δεδομένο ότι στο χώρο του αυτοκινήτου υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα με αυτοκίνητα του Group VAG όπου η εδώ αντιπροσωπεία τα παρέχει και με βελτιωτικό πακέτο (το οποίο αναιρεί ορισμένους από τους περιορισμούς στους οποίους είχε αυτοϋποβληθεί η κατασκευάστρια εταιρεία) υποστηρίζοντάς τα με πλήρη εγγύηση (προφανώς μετά από κάποιου είδους συνεννόηση με το εργοστάσιο), ελπίζω πως κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και στην περίπτωσή σας.

Εννοείται πως το παρακάτω, είναι απόλυτα εύλογο:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Τώρα, μπορεί να αναρωτηθεί κανείς, "Καλά βρε Αλέξη. Αφού εσύ δεν έχεις B&W (αλλά και αν είχες, πιθανότατα θα τα είχες κάνει μόνος σου ενεργά...), γιατί έχεις λυσσάξει να αναπτυχθεί "κιτ ενεργής οδήγησης" για B&W; Μόνο και μόνο επειδή το θέλει ο φίλος σου ο Βλάσσης;".
Η απάντηση γι' αυτό, πέρα από λόγους αλληλεγγύης των "κάτω απ' τ' αυλάκι προερχομένων", έγκειται σε όσα έγραψα προηγουμένως:

Αν κάτι τέτοιο ήταν εφικτό, θα άνοιγε μάλλον στα προϊόντα που αντιπροσωπεύετε ένα είδος aftermarket αγοράς με σχετικά χαμηλό κόστος μεν (χρήσιμο σε καιρούς οικονομικής κρίσης) αλλά με υψηλή προστιθέμενη αξία δε.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Με άλλα λόγια, μια και ζούμε σε καιρούς οικονομικής στενότητας, οπότε ακόμα και οι High Endάδες (High End με την έννοια του Upmarket και όχι π.χ. του Πάρι..) φίλοι μας σκέφτονται δυο φορές το κόστος μιας ενδεχόμενης αναβάθμισης όσο πολύ κι αν τη θέλουν, θα ήταν πολύ χρήσιμο να υπάρχει μια εναλλακτική ουσιαστικής αναβάθμισης του ήδη υπάρχοντος εξοπλισμού τους, με όχι μόνο μικρότερο κόστος (σχετικό σε κάθε περίπτωση, δες παρακάτω), αλλά και με περισσότερες δυνατότητες σε σχέση με την αγορά νέου παρεμφερούς εξοπλισμού.

Έτσι π.χ. ο Βλάσσης θα μπορούσε να απευθυνθεί στην Τηλεοπτική όχι για να αλλάξει τα B&W 802 N με τα 802 D, αλλά για να προμηθευτεί μια λύση ενεργού ψηφιακού crossover προσαρμοσμένη στα ηχεία του (πιθανόν με σοβαρούς ενισχυτές της επιλογής του - όχι κατ' ανάγκη Classe αλλά ούτε και μονόλαμπες και λοιπές αστειότητες) και ρυθμισμένη και εγκατεστημένη στο χώρο του (ο οποίος καλό θα είναι να βελτιωθεί και ακουστικά συν τοις άλλοις) και ισοσταθμισμένη σύμφωνα με το χώρο αλλά και π.χ. τα γούστα του:

...
Διότι, αν κατά τύχη έχεις κι ένα μικρόφωνο, με ένα αναλυτή φάσματος μπορείς να φέρεις άριστη ισορροπία στις στάθμες των μεγαφώνων μεταξύ τους.

Επίσης, μπορείς να τσεκάρεις τι παίζει κάθε μεγάφωνο μόνο του, και να δεις ίσως τις διαφορές ενός ενός των μεγαφώνων του δεξιού με το αριστερό ηχείο, ώστε να τις "σιάξεις".

Κι αν νομίζεις ότι όλα τα μεγάφωνα παίζουν ίδια, μα ίδια, ε, ετοιμάσου για αποκαλύψεις.

Ξέρεις πόσο γέλιο έχει όταν φέρνεις τα μεγάφωνα να παίζουν ακριβώς ίδια δεξιά-αριστερά? Δε φαντάζεσαι τι γέλιο πέφτει. Διότι ακούς για πρώτη φορά τα πάντα να είναι καρφωμένα με μπετονόκαρφα στο κέντρο, μα εντελώς στο κέντρο. φάκιν ανμπιλίβαμπλ λέμε... Μόνο η αίσθηση που μπορείς να πάρεις με κάποια πολύ καλά ακουστικά πλησιάζει με αυτή την αίσθηση. Μα με κανένα ηχείο δε γίνεται αλλιώς και σε κανένα χώρο.

Επίσης με ένα μικρόφωνο μπορείς να βρεις τη φάση των μεγαφώνων στο σημείο αποκοπής, με ένα τόνο στη συχνότητα κρος. ή και με άλλα κόλπα, όπου ελέγχεις λίγο πιο ευρύ φάσμα ταυτόχρονα. Ξέρεις τι ωραία είναι να μετακινείς τη φάση κατά 1 μοίρα και να μετράς σημαντική διαφορά στην αθροιζόμενη στάθμη των μεγαφώνων? Ξέρεις ότι αυτό είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας για οτιδήποτε παθητικό?

Φυσικά, μπορείς να αποδείξεις ότι ο χώρος παίζει πιο πολλή σημασία από τα μεγάφωνα. με ένα μικρόφωνο...

Επίσης, σε συνδυασμό με ένα ισοσταθμιστή χώρου, μπορείς να σιάξεις όλες τις καμπύλες απόκρισης. όχι απαραίτητα με το "πρέπει" παραμάσχαλα, αλλά και με το "γουστάρω", δεν είν' κακό...

Μπορείς να δεις την κρουστική απόκριση του ηχείου-χώρου σου, και να τη συγκρίνεις με τις μέσες τιμές των χρόνων αντήχησης στο φάσμα. Μπορείς δηλαδή να τσεκάρεις κατά πόσο μπορείς να ακούσεις μουσική στο χώρο σου ουσιαστικά. Αυτό απαιτεί λίγη πείρα, αλλά αν φτάσεις με το καλό μέχρι εδώ, την έχεις ήδη.

Μπορείς να κάνεις προσομοίωση "λαμπάτου" ήχου, ή οποιουδήποτε ήχου έχεις πιθανά στο ξερό σου. Θα θυμηθείς τότε με πλατύ χαμόγελο, τις μέρες που είχες περάσει ακούγοντας καλώδια. Να το συνεχίσω? Και πυκνωτές. Κι άλλα ενισχυτικά. Κι άλλη πηγή. Πιο ζεστή πηγή και πιο σκληρή, πιο βαρβάτη στα μπάσα και πιο μπόλικη στα πρίμα. Το χαμόγελο θα πλαταίνει κι άλλο. Έτσι πάει. η γη γυρίζει.

κλπ
κλπ
κλπ

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Με άλλα λόγια, τα λεφτά που θα ξοδέψει σε μια τέτοια περίπτωση ο Βλάσσης, τα οποία μπορεί να είναι και ίσα (ή ακόμα και περισσότερα... ανάλογα με το επίπεδο της ακουστικής βελτίωσης που θα απαιτήσει ο χώρος του) από όσα θα ξόδευε για μια "τράμπα" των 802 N με τα 802D, δε θα πάνε τόσο για αγορά εξοπλισμού αλλά για αγορά υπηρεσιών και τεχνογνωσίας, που θα αναβαθμίσουν παράλληλα το σύστημά του ΠΟΛΥ περισσότερο.
Έτσι, ενώ τα χρήματα θα πάνε "στις τσέπες" της Τηλεοπτικής, το κομμάτι τους που θα "βγει εκτός συνόρων" θα είναι σαφώς μικρότερο, κάτι χρήσιμο στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, μια και συν τοις άλλοις θα επενδυθεί για τη βελτίωση της τεχνογνωσίας μιας Ελληνικής εταιρείας και θα δώσει επιπλέον δουλειά σε Έλληνες τεχνικούς.

Τέλος πάντων, με δεδομένο ότι μιλώ με σοβαρό άνθρωπο, πιστεύω ότι πολλά από τα παραπάνω έχουν ήδη περάσει από το μυαλό του Βασίλη Χουρμουζιάδη, συνεπώς θα διερευνήσει, αν δεν το έχει κάνει ήδη, όλους τους δρόμους που θα μπορούσαν να καταστήσουν, ορισμένα από αυτά έστω, εφικτά.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
Τα χρήματα που θα πάνε "στις τσέπες" της Τηλεοπτικής
...
δε θα πάνε τόσο για αγορά εξοπλισμού αλλά για αγορά υπηρεσιών και τεχνογνωσίας.
...
Έτσι είναι μάγκες.
Ο έχων τεχνογνωσία οφείλει να πληρώνεται.
Αν μη τι άλλο, ώστε να είναι σε θέση να την αναπτύξει...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Και κάτι ακόμα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων:

Τα όσα έγραψα παραπάνω, ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν περιορίζονται στην Τηλεοπτική και το Βασίλη Χουρμουζιάδη.
Κάθε άλλος αντιπρόσωπος ή μαγαζάτορας με τις απαιτούμενες γνώσεις αλλά και δυνατότητες θα είναι παραπάνω από καλοδεχούμενος να καταθέσει τις προτάσεις του.

Βέβαια, μπορεί να πει κανείς:
"Και πώς να το κάνει αυτό σε ένα θέμα που ανοίχτηκε για ηχεία της B&W; Θα το έχει πάρει καν χαμπάρι άλλος αντιπρόσωπος ή μαγαζάτορας;"

Ε, και τι να κάνουμε;
Αφού εδώ έτυχε να γίνει η κουβέντα...

Παρεμπιπτόντως, αν κάποιος συντονιστής έχει καμιά ιδέα και μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.241
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ