- Reaction score
- 140
Re: Απάντηση: 800 Di........μην λες τιποτα
Νέο ρυσιο :142:Φυσικα Θεσσαλονικηηηηηηηηηηη!!!!!:142::142:
Νέο ρυσιο :142:Φυσικα Θεσσαλονικηηηηηηηηηηη!!!!!:142::142:
Απόλυτα κατανοητό....
(4) Οφείλω να υπενθυμίσω ότι η μή προβλεπόμενη τροποποίηση των συνθηκών λειτουργίας προϊόντων της B&W ( πχ δοκιμή ενεργής οδήγησης ) θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εγγύηση των προϊόντων.
...
(3) Η δοκιμή που προτείνεις Alex είναι μεν λογική και άκρως διδακτική αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει από την "ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ" διότι ουσιαστικά παρεμβαίνουμε αυθαίρετα στο προϊόν και "αλλοιώνουμε" την φυσιογνωμία του.
... ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν για τους σοβαρούς αντιπροσώπους (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι).
Απόλυτα κατανοητό.
Αν και, κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρόκειται να αντιμετωπίσετε από μια τέτοια επίδειξη είναι το ποιός θα... καθαρίσει τα αίματα από τους "μουτζαχεντίν" της σειράς 800 που θα σφαχτούν για το ποιός θα πρωτοπάρει το "κιτ ενεργής οδήγησης"...:143::135::143:
Πέρα από την πλάκα τώρα, σημειώνω δύο πράγματα:
1. Με δεδομένο το ενδιαφέρον που παρατήρησα από πολλούς κατόχους των B&W 800 Series για την ενεργή οδήγηση των "καμαριών" τους, θα ήταν ίσως καλή ιδέα να σκεφτείτε σοβαρά την ανάπτυξη και επίδειξη ενός "κιτ ενεργής οδήγησης".
Για να ξεπεραστεί ο σκόπελος της εγγύησης, θα μπορούσε ίσως να χρησιμοποιηθεί ως "πειραματόζωο" το B&W ενός ιδιώτη (π.χ. του Βλάσση, το οποίο είναι μάλλον και εκτός εγγύησης πλέον - μη γκρινιάζεις βρε, περίμενε...) με αντάλλαγμα μια σημαντική έκπτωση σε μελλοντική αγορά (είδες;:126.
Ίσως κάτι τέτοιο να ήταν εφικτό, ενώ θα άνοιγε μάλλον στα προϊόντα που αντιπροσωπεύετε ένα είδος aftermarket αγοράς με σχετικά χαμηλό κόστος μεν (χρήσιμο σε καιρούς οικονομικής κρίσης) αλλά με υψηλή προστιθέμενη αξία δε.
Για να μην πω ότι θα προσέφερε και άλλον έναν τρόπο να ξεχωρίσουν οι σοβαροί αντιπρόσωποι που προσφέρουν τεχνογνωσία από τους απλούς High End παπατζήδες που το μόνο που κάνουν είναι να μετακινούν κουτιά (και καλώδια)...
Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ.....ΔΕΧΟΜΑΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Οπως επισης δεχομαΙ και την εκπτωση της ταξεως του 65 % που θα μου κανετε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αλλωστε το ηχειο μου........στον ΒΩΜΟ του HI END θα πεσει......για σας βρε παλιοπαιδα...που σας αγαπαω!!!!!!!ΑΤΙΜΟΥΛΙΚΑ !
Όποτε αποφασιστεί εγώ είμαι μέσα.Ακούω !:201:
Υπάρχει η δυνατότητα να επιδειχθεί το Akurate 242 σε παθητική ενίσχυση με ενισχυτές της Linn, και ακολούθως το ίδιο ηχείο, να επιδειχθεί με τους ίδιους ενισχυτές, αλλά και με την προσθήκη ενεργών φίλτρων σε κάθε ενισχυτή.
Η συγκεκριμένη επίδειξη θα μπορούσε να γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και διάθεση από όλους μας.
εγώ τι να πω; οτι δεν είμαι μέσα? χαχαχαχαχααΌποτε αποφασιστεί εγώ είμαι μέσα.
Τα ηχεία της Linn μου είχαν αφήσει θετικότατες εντυπώσεις και την προηγούμενη φορά που τα άκουσα στην ενεργή τους μορφή.
Νομίζω ότι αυτό είναι αρμοδιότητα πρωτίστως της B&W και όχι των αντιπροσώπων.1. Με δεδομένο το ενδιαφέρον που παρατήρησα από πολλούς κατόχους των B&W 800 Series για την ενεργή οδήγηση των "καμαριών" τους, θα ήταν ίσως καλή ιδέα να σκεφτείτε σοβαρά την ανάπτυξη και επίδειξη ενός "κιτ ενεργής οδήγησης".
Νομίζω ότι αυτό είναι αρμοδιότητα πρωτίστως της B&W και όχι των αντιπροσώπων.
Επιπρόσθετα, εάν κάποιος αντιπρόσωπος επιθυμούσε να διανείμει "πακέτο αναβάθμισης" θα έπρεπε να πάρει πρώτα άδεια από την μαμά B&W.
Απόλυτα κατανοητό.Νομίζω ότι αυτό είναι αρμοδιότητα πρωτίστως της B&W και όχι των αντιπροσώπων.
ίσως κάτι τέτοιο να μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την άσκηση κάποιου είδους "πίεσης" εκ μέρους των αντιπροσώπων.(1) Οι μηχανικοί της B&W βεβαίως και γνωρίζουν πολύ καλά ( όπως όλοι οι γνώστες του αντικειμένου ) τα σημαντικά πλεονεκτήματα της ενεργής οδήγησης.
(2) Δεν γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους η Bowers & Willkins δεν παράγει μαζικά ενεργά ηχεία, αλλά γεγονός είναι ότι οι σύγχρονες τάσεις στην αγορά του "σοβαρού" Hi-FI δε βοηθούν.
...
Επιπρόσθετα, εάν κάποιος αντιπρόσωπος επιθυμούσε να διανείμει "πακέτο αναβάθμισης" θα έπρεπε να πάρει πρώτα άδεια από την μαμά B&W.
Αν κάτι τέτοιο ήταν εφικτό, θα άνοιγε μάλλον στα προϊόντα που αντιπροσωπεύετε ένα είδος aftermarket αγοράς με σχετικά χαμηλό κόστος μεν (χρήσιμο σε καιρούς οικονομικής κρίσης) αλλά με υψηλή προστιθέμενη αξία δε.
...
Διότι, αν κατά τύχη έχεις κι ένα μικρόφωνο, με ένα αναλυτή φάσματος μπορείς να φέρεις άριστη ισορροπία στις στάθμες των μεγαφώνων μεταξύ τους.
Επίσης, μπορείς να τσεκάρεις τι παίζει κάθε μεγάφωνο μόνο του, και να δεις ίσως τις διαφορές ενός ενός των μεγαφώνων του δεξιού με το αριστερό ηχείο, ώστε να τις "σιάξεις".
Κι αν νομίζεις ότι όλα τα μεγάφωνα παίζουν ίδια, μα ίδια, ε, ετοιμάσου για αποκαλύψεις.
Ξέρεις πόσο γέλιο έχει όταν φέρνεις τα μεγάφωνα να παίζουν ακριβώς ίδια δεξιά-αριστερά? Δε φαντάζεσαι τι γέλιο πέφτει. Διότι ακούς για πρώτη φορά τα πάντα να είναι καρφωμένα με μπετονόκαρφα στο κέντρο, μα εντελώς στο κέντρο. φάκιν ανμπιλίβαμπλ λέμε... Μόνο η αίσθηση που μπορείς να πάρεις με κάποια πολύ καλά ακουστικά πλησιάζει με αυτή την αίσθηση. Μα με κανένα ηχείο δε γίνεται αλλιώς και σε κανένα χώρο.
Επίσης με ένα μικρόφωνο μπορείς να βρεις τη φάση των μεγαφώνων στο σημείο αποκοπής, με ένα τόνο στη συχνότητα κρος. ή και με άλλα κόλπα, όπου ελέγχεις λίγο πιο ευρύ φάσμα ταυτόχρονα. Ξέρεις τι ωραία είναι να μετακινείς τη φάση κατά 1 μοίρα και να μετράς σημαντική διαφορά στην αθροιζόμενη στάθμη των μεγαφώνων? Ξέρεις ότι αυτό είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας για οτιδήποτε παθητικό?
Φυσικά, μπορείς να αποδείξεις ότι ο χώρος παίζει πιο πολλή σημασία από τα μεγάφωνα. με ένα μικρόφωνο...
Επίσης, σε συνδυασμό με ένα ισοσταθμιστή χώρου, μπορείς να σιάξεις όλες τις καμπύλες απόκρισης. όχι απαραίτητα με το "πρέπει" παραμάσχαλα, αλλά και με το "γουστάρω", δεν είν' κακό...
Μπορείς να δεις την κρουστική απόκριση του ηχείου-χώρου σου, και να τη συγκρίνεις με τις μέσες τιμές των χρόνων αντήχησης στο φάσμα. Μπορείς δηλαδή να τσεκάρεις κατά πόσο μπορείς να ακούσεις μουσική στο χώρο σου ουσιαστικά. Αυτό απαιτεί λίγη πείρα, αλλά αν φτάσεις με το καλό μέχρι εδώ, την έχεις ήδη.
Μπορείς να κάνεις προσομοίωση "λαμπάτου" ήχου, ή οποιουδήποτε ήχου έχεις πιθανά στο ξερό σου. Θα θυμηθείς τότε με πλατύ χαμόγελο, τις μέρες που είχες περάσει ακούγοντας καλώδια. Να το συνεχίσω? Και πυκνωτές. Κι άλλα ενισχυτικά. Κι άλλη πηγή. Πιο ζεστή πηγή και πιο σκληρή, πιο βαρβάτη στα μπάσα και πιο μπόλικη στα πρίμα. Το χαμόγελο θα πλαταίνει κι άλλο. Έτσι πάει. η γη γυρίζει.
κλπ
κλπ
κλπ
Έτσι είναι μάγκες....
Τα χρήματα που θα πάνε "στις τσέπες" της Τηλεοπτικής
...
δε θα πάνε τόσο για αγορά εξοπλισμού αλλά για αγορά υπηρεσιών και τεχνογνωσίας.
...