800 Di........μην λες τιποτα

Reaction score
141
...με δυο τελεστικους και εναν ισοσταθμιστη ,εγιναν ολοι GURU.
:139:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: 800 Di........μην λες τιποτα

...
Στο κατω κατω, δεν σ αρεσει αυτο που σου πουλανε,... πηγαινε για ψαρεμα. Γιατι πρεπει να κατακρινεις την φιλοσοφια του κατασκευαστη και αφου το παρεις, ως μεγας γκουρου να το βελτιωσεις γιατι αυτος που το εφτιαξε ηταν "αχρηστος"?

ΔΙΑΦΩΝΩ καθετα σ αυτην την λογικη.
Αν αναφέρεσαι σε εμένα, ούτε B&W έχω, ούτε "άχρηστους" αποκάλεσα τους μηχανικούς της.
Κάθε άλλο.

Εδώ που τα λέμε άλλωστε, δεν είδα και κανέναν να κατηγορεί τους μηχανικούς της B&W ως "άχρηστους".
Το αντίθετο.

Είδες εσύ;
Ποιόν;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Φίλε teachertza θα σου απαντήσω αργότερα.

Reaction score
1.685

Ναι οντως, ειμαι απο "εκεινους που δεν εχουν ιδεα" τι ειναι το fine tuning και πρεπει να διαβασω......πολυ.

Την επομενη μαλιστα φορα που θα παω σε live σαν το TownHall του Nottingham πχ, που παιζουν καθε Τριτη 4 παππουδες live Jazz (απιστευτα) σε μια μπυραρια, σκεφτομαι να ζητησω να κανουν λιγο fine tuning στο χωρο, να ανεβασουν λιγα μπασα και λιγα πριμα να ακουω καλυτερα απο εκει που καθομαι, μιας και ο χωρος ειναι χαλια για μουσικη.....Μονο που δεν εχουν κανενα ενισχυτικο. Κατι θα κανουν ομως...

Αρα εμεις πρεπει να πουμε στους κατασκευαστες να κανουν το σκ@ατο fine tuning τους, συμφωνα με τον δικο μας χωρο που θα παιξει το συστημα, για να ειναι το ηχειο τους καλο? Αλλιως δεν παιζει με τιποτα και πρεπει να γινει ενεργο με ισοσταθμιστες και και και?

Θα πουλησω τα δικα μου B&W και θα παρω κασονι, ενεργο τελειωσε, με πεισατε και θα παρω και τον Victor Adams να του το πω να χαρει κομματι ο ανθρωπος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.372
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 800 Di........μην λες τιποτα

Βάλε τότε -1:142:
όχι βρε, δεν βάζω -1 :)143::135::143:), αντίθετα, θα προσπαθήσω ειλικρινά να σου εξηγήσω κάποια πράγματα, για τα οποία είμαι όμως 1000% σίγουρος, με μόνο σκοπό το δικό σου όφελος, χωρίς κανένα απολύτως δικό μου προσωπικό κέρδος.

Πάμε λοιπόν:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.372

Ναι οντως, ειμαι απο "εκεινους που δεν εχουν ιδεα" τι ειναι το fine tuning και πρεπει να διαβασω......πολυ.

Την επομενη μαλιστα φορα που θα παω σε live σαν το TownHall του Nottingham πχ, που παιζουν καθε Τριτη 4 παππουδες live Jazz (απιστευτα) σε μια μπυραρια, σκεφτομαι να ζητησω να κανουν λιγο fine tuning στο χωρο, να ανεβασουν λιγα μπασα και λιγα πριμα να ακουω καλυτερα απο εκει που καθομαι, μιας και ο χωρος ειναι χαλια για μουσικη.....Μονο που δεν εχουν κανενα ενισχυτικο. Κατι θα κανουν ομως...

Αρα εμεις πρεπει να πουμε στους κατασκευαστες να κανουν το σκ@ατο fine tuning τους, συμφωνα με τον δικο μας χωρο που θα παιξει το συστημα, για να ειναι το ηχειο τους καλο? Αλλιως δεν παιζει με τιποτα και πρεπει να γινει ενεργο με ισοσταθμιστες και και και?

Θα πουλησω τα δικα μου B&W και θα παρω κασονι, ενεργο τελειωσε, με πεισατε και θα παρω και τον Victor Adams να του το πω να χαρει κομματι ο ανθρωπος.
αν εκνευρίζεσαι (έτσι δείχνεις από τα γραφόμενά σου) δεν έχεις ειρμό....:145::144::145:

Reaction score
1.685

Δεν εχεις κι αδικο. Δεν εκνευριζομαι ομως.
Απλα δεν δεχομαι οτι μπορει να γινει το πεπονι τετραγωνο.

Οφειλω να θεωρω καποια πραγματα δεδομενα, καποιες αρχες. Αλλιως δεν υπαρχει νοημα να ασχολεισαι με τιποτα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.372
Απάντηση: Re: 800 Di........μην λες τιποτα

Μάιστα...Καταλήξαμε με τα πολλά να δίνουμε και συμβουλές στους κατασκευαστές...
όχι βέβαια, αν είναι δυνατόν! Σε καμιά των περιπτώσεων δεν υπονόησε κανένας ότι δίνει "συμβουλές" διότι προφανώς γνωρίζει περισσότερα από το team της B&W, που είναι εταιρία με πραγματικό και χειροπιαστό υψηλότατο επίπεδο σε όλους τους τομείς, ώστε να αποτελεί παράδειγμα άπιστο σε συγκριτικά "μικροαπατεώνες" όπως αυτοί της verity!

Αν είναι δυνατόν...

Αντίστοιχα με τα ηχεία υπάρχουν και τα αυτοκίνητα.Χιλιάδες αυτοκίνητα φτιαγμένα.Σου αλλάζουν το τσιπάκι λέει και αμέσως τσουυυπ 10 άλογα πάνω!!!Σου πιέζουν το τούρμπο και αμέσως τσούυυυπ 100 άλογα πάνω!!!!Βέβαια όλα αυτά τα άτομα δέν γνωρίζουν βασικές μηχανολογικές σχεδιαστικές αρχές.Ακόμα χειρότερα νομίζουν οτι επειδή το αμάξι συνεχίζει να είναι αξιόπιστο αυτό συνεπάγεται την επιτυχία του εγχειρήματος.Μάλιστα...ναι μάλιστα... συνεχίζουν να επιμένουν οτι είναι σφάλμα της εταιρείας που δέν μας χάρισε τα 100 αυτά άλογα εις βάρος και καλά μόνο της κατανάλωσης καυσίμου..
ΑΜ ΔΕ!!!!
Όχι βρε άνθρωπε του θεού, δε μιλάμε για αντίστοιχες "κανγκουριές" που όντως γίνονται σε αυτοκίνητα από ανόητους, άσχετους με το θέμα!

Μιλάμε για βελτιώσεις που δίνουν οι ίδιοι οι κατασκευαστές του αυτοκινήτου!

Μιλάμε για βελτιώσεις γνωστές προφανώς στον κατασκευαστή, που για λόγους μάρκετινγκ τιμής δε τις ενσωματώνουν στο στάνταρ μοντέλο, ώστε να είναι ανταγωνιστικό στην κατηγορία τιμής του και να έχει περισσότερους αγοραστές και σε πιο χαμηλό κοστολόγιο.

Μιλάμε για επίσημες από τον κατασκευαστή βελτιώσεις, που προφανώς έχουν αρκετό κόστος και οικονομοτεχνικά δε συμφέρουν να είναι στον "στάνταρ εξοπλισμό".

Και στους ενισχυτές πχ το ξέρεις το παραμύθι, με τα εξωτερικά τροφοδοτικά που αποτελούν "option", που έχουν άλλο κοστολόγιο, το οποίο αν ήταν στάνταρ θα είχε περιορίσει πολύ το εύρος του δυνητικού αγοραστικού κοινού.

Το marketing λοιπόν...πώς θα σταματήσουμε την παραγωγή γυαλιστερών ενισχυτών κ.τ.λ.Νομίζετε τόσο δύσκολο είναι?
ΝΑΙ. Αλήθεια, είναι εξαιρετικά δύσκολο!

Σε παγκόσμια κλίμακα κυκλοφορούν ένα σωρό παπαριές ενισχυτικών σε κοστολόγια που θα έπρεπε να συνιστούν "κακούργημα", τα οποία πουλάνε όμως και οι αγοραστές αυτών αγοράζουν ότι ηχεία τους καπνίσει, χωρίς καμιά απολύτως λογική.

Πόσο εύκολο είναι νομίζεις να σταματήσεις μια ολόκληρη βιομηχανία εκμετάλλευσης στημένη στην άγνοια?

Πόσο εύκολο είναι νομίζεις να σταματήσεις τόσα κέρδη?

Πόσο τελικά χρήσιμο είναι στην βιομηχανία του audio?

τα συμπεράσματα είναι νομίζω προφανή...

εμείς είμαστε οι έξυπνοι και αυτοί οι βλάκες...τους είναι δύσκολο να φτιάξουν ενα ενεργό ηχείο το οποίο μάλιστα θα έχει ένα μπλοκάκι γεμάτο με tech specs
καθόλου δύσκολο δεν είναι. ίσα ίσα, αυτό είναι το εύκολο για αυτούς. Αλλά δεν συμφέρει οικονομοτεχνικά ούτε τους ίδιους! Πιο πολλά θα κερδίσουν βγάζοντας στην παραγωγή και ενισχυτικά, ή συνεργαζόμενοι με άλλες εταιρίες παραγωγής μεγάλης γκάμας ενισχυτικών! Θινκ εμπάουτ ιτ!

το 800 σήμερα παίζει με ΕΝΑΝ ενισχυτή.Εμείς έναν έχουμε...και 4 καλώδια...

Αν ήταν ενεργό θα ήθελε...3*2 dac και ισοδύναμο αριθμό ενισχυτών.Σκεφτείτε λούσο και κακό...Κουτάκια καλωδιάκια με led...Η χαρά του χαιεντά!!!!Μάλιστα το marketing θα στο πλάσαρε δίπλα σε ένα πιανίστα και όλα ωραία όλα καλά...
όχι βρε χριστιανέ, μα είναι δυνατόν?
αν ήταν ενεργό θα ήθελε ή μια μόνο ψηφιακή είσοδο (με ενσωματωμένα ντακ) ή μια αναλογική είσοδο.

Ένα ντακ, ούτε 3*2 ούτε άλλα νούμερα σαν αυτά που γράφεις. Καμιά σχέση. Δες όλα τα επαγγελματικά ενεργά μόνιτορ, 1 είσοδο έχουν ή ψηφιακή ή αναλογική.

μη μπερδεύεσαι....

ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ-χωρίς τους ενισχυτές.Όμως αν σκεφτούμε οτι θα χρειαστούμε μικρότερης ισχύος ενισχυτές ίσως να καταλήγουμε στα ίδια.
Όχι, ούτε στην ίδια τιμή δε μπορεί να βγει, ούτε μικρότερους ενισχυτές χρειάζεσαι...Προφανώς η λύση με πολλαπλούς ενισχυτές ανα ηχείο είναι ακριβότερη! Δε τίθεται θέμα επ'αυτού...

Οπότε θέλω να καταλήξω.Ωραία τα κατσαβίδια.Μας φέρνουν πιο κοντά στην γνώση.Ωραία τα ενεργητικά.Είναι πράγματι καλύτερα απο τα παθητικά.

Μόνο που στην προκειμένη έκατσαν 10 μηχανικοί κάτω με τα μολύβια τους και σχεδίασαν κάτι.Το κάτι είναι αποτέλεσμα χιλιάδων διπλωματικών και όχι εμπειρικών τύπων(που συμπτωματικά συναντώνται στα forums) οι οποίοι επίσης αναφέρονται στην πλήρη μελέτη ηχείου μέσω του νόμου του Ώμ!!!!!!

Αν πιστεύετε οτι γνωρίζετε καλύτερα το πακέτο που δίνει η εταιρεία στείλτε email με προτάσεις βελτίωσης λειτουργίας και θα σας απαντήσουν.
Ποιος βρε μιλάει για "εμπειρικούς τύπος"?
Ποιος βρε άνθρωπε του θεού αμφισβήτησε την επιστήμη των ηλεκτρονικών ή το νόμο του Ωμ?
Μα καλά, τι είναι αυτά που λες? Αλήθεια δηλαδή...

Δε μου λες, έκανες καν τον κόπο να διαβάσεις όσα γράφονται στα λινκ που έδωσα στο ποστ αυτό?

Άν ρε φίλε δε μάθεις τουλάχιστον αυτά, τα οποία είναι εντελώς "εισαγωγικά" στο θέμα της ενεργής πολυενίσχυσης και απέχουν έτη φωτός από της γνώσεις των μηχανικών της B&W, δεν μπορείς να κατανοήσεις για τι μιλάμε....

Κανείς δε καταρρίπτει γνώσεις βασικές και να κάνει "εμπειρικά" του κεφαλιού του!

Μα αν είναι δυνατόν....

Ο Άλεξ, με σίγουρα πολύ καλή διάθεση και ειλικρινείς προθέσεις, ξαναέβαλε σε αυτό το ποστ του κάποια πράγματα που έγραψα στα γρήγορα, για να σε-σας βοηθήσει. Ξέρω ότι αυτός καταλαβαίνει πάνω κάτω τι εννοώ. Αλλά δε ξέρει ότι για σένα που δεν έχεις επαφή με τη "θεωρία", όλα αυτά είναι ....ιστορίες για αγρίους! Δε ξέρει ότι αυτά δε γίνεται να γίνουν κατανοητά αν δεν υπάρχει πολύ σοβαρό υπόβαθρο, κάτι το οποίο έχω μετα λύπης μου διαπιστώσει.

Δυστυχώς, το χόμπι αυτό είναι τεχνικό. Οι αρλούμπες που ακούγονται στο χώρο, είναι μεθοδευμένες πρακτικές που μόνο στόχο έχουν την αύξηση των πωλήσεων με τον ταυτόχρονο εμποτισμό του αγοραστή με την πεποίθηση ότι δε χρειάζεται να ξέρει (κρατώντας τον έτσι στην άγνοια χωρίς τύψεις), αρκεί να ακούει, να εμπιστεύεται τα αυτιά του!

Σε επαγγελματικές στουντιακές εφαρμογές, αυτά είναι παραμύθια της χαλιμάς! Αν πας να πουλήσεις τέτοια συμπεριφορά, θα φας γιαούρτι που θα πάει σύννεφο! Ποιος βρε θα στήσει τέτοια επαγγελματική εφαρμογή χωρίς πτυχεία και σωρεία γνώσης? Μα είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι επιστήμονες να είναι λάθος? Ειλικρινά, δε σου κάνει εντύπωση?

Σε όλα αυτά το μarketing παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.Ίσως πράγματι σε μερικά χρόνια δούμε ενεργά(ξανά) απο την b&w.Μέχρι τότε θα αναρωτιέμαι...γιατί ενώ έχει κατασκευάσει ενεργά...δέν τα συνέχισε?????????????

Πιστεύω οτι ο λόγος είναι η τεχνολογικές δυνατότητες που υπήρχαν και μόνο αυτός...
Λάθος! Οι τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν φαίνονται από τα "εργαλεία", από τα "όπλα", από τα μηχανήματα της δουλειάς, που είναι κατά κόρο ενεργά, όπως και από τις κορυφαίες προτάσεις της εν λόγω εταιρίας, που είναι επίσης ενεργές υποχρεωτικά!

Ο μόνος λόγος είναι το κόστος και το κέρδος!

Προφανείς και αναμφισβήτητοι λόγοι! :144:

-------------

εδώ σταματώ, ήδη έχω "παρατραβήξει το σκοινί" και ζητώ συγνώμη γι'αυτό, αλλά ειλικρινά το μόνο που θα χαρώ να δω σαν αποτέλεσμα με τον καιρό, είναι έστω και η ελάχιστη βελτίωση του τρόπου που βλέπετε την πραγματικότητα, για δικό σας όφελος και μόνο.

Πολύ πολύ φιλικά, :126:
κώστας

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.372

Δεν εχεις κι αδικο. Δεν εκνευριζομαι ομως.
Απλα δεν δεχομαι οτι μπορει να γινει το πεπονι τετραγωνο.

Οφειλω να θεωρω καποια πραγματα δεδομενα, καποιες αρχες. Αλλιως δεν υπαρχει νοημα να ασχολεισαι με τιποτα.
Ξέρεις βρε ποιο είναι το πρόβλημα?

αλήθεια, είναι το πληκτρολόγιο! :141:

Ειλικρινά σου λέω πως αν βρεθούμε καμιά φορά, ώστε να μπορούμε να μιλάμε με τις ώρες, πράγμα που δε γίνεται να περάσει σε ποστ σε ένα φόρουμ, θα καταλάβεις ότι δεν πάμε να αποδείξουμε ότι είναι τετράγωνο το πεπόνι, απλά ότι δεν είμαστε ελέφαντες! :143:

Το μόνο που μπορώ να σου πω για αρχή (ξέρεις τι λένε για την αρχή, ότι είναι το μισό του ...), είναι ότι οι προθέσεις είναι οι καλύτερες δυνατές! :126:

Reaction score
0

"Δυστυχώς, το χόμπι αυτό είναι τεχνικό. Οι αρλούμπες που ακούγονται στο χώρο, είναι μεθοδευμένες πρακτικές που μόνο στόχο έχουν την αύξηση των πωλήσεων με τον ταυτόχρονο εμποτισμό του αγοραστή με την πεποίθηση ότι δε χρειάζεται να ξέρει (κρατώντας τον έτσι στην άγνοια χωρίς τύψεις), αρκεί να ακούει, να εμπιστεύεται τα αυτιά του!"

Κι αυτο το τελευταιο, αμφιβολο. Προσωπικα εχω γνωρισει πολλους που δεν ακουν με τα αυτια τους, αλλα με την ψυχη και το μυαλο τους. Τελικα δεν λειτουργει το αισθητηριο της ακοης αλλα η πεποιθηση που χτιστηκε απο το περιοδικο η το φορουμ που διαβασαν, απο τον εμπειρο φιλο που χρονια τωρα επηρεαζει, η ακομα απο τα λογια του εμπειροτατου πωλητη-εμπορου, που ανατροφοδοτουν την πιστη που κοστισε καποια σοβαρα λεφτα και γεννησε πελατες ορκισμενους μουτζαχεντιν, ιπποτες της αγιας εταιριας, που θα διαδωσουν το ονομα της και θα την υπερασπιστουν μεχρι και το τελευταιο ευρω που διεθεσαν να πιασει τοπο.
Και ετσι πουλαμε και ξαναπουλαμε...
Για την ταμπακιερα, οσοι εχουν αντιρησεις για την υπεροχη (δυνητικα) της ενεργης λυσης, εχουν δοκιμασει ποτε?

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: 800 Di........μην λες τιποτα

Ποιος βρε μιλάει για "εμπειρικούς τύπος"?
Ποιος βρε άνθρωπε του θεού αμφισβήτησε την επιστήμη των ηλεκτρονικών ή το νόμο του Ωμ?
Μα καλά, τι είναι αυτά που λες? Αλήθεια δηλαδή...

Δε μου λες, έκανες καν τον κόπο να διαβάσεις όσα γράφονται στα λινκ που έδωσα στο ποστ αυτό?

Άν ρε φίλε δε μάθεις τουλάχιστον αυτά, τα οποία είναι εντελώς "εισαγωγικά" στο θέμα της ενεργής πολυενίσχυσης και απέχουν έτη φωτός από της γνώσεις των μηχανικών της B&W, δεν μπορείς να κατανοήσεις για τι μιλάμε....

Κανείς δε καταρρίπτει γνώσεις βασικές και να κάνει "εμπειρικά" του κεφαλιού του!

Μα αν είναι δυνατόν....

Ο Άλεξ, με σίγουρα πολύ καλή διάθεση και ειλικρινείς προθέσεις, ξαναέβαλε σε αυτό το ποστ του κάποια πράγματα που έγραψα στα γρήγορα, για να σε-σας βοηθήσει. Ξέρω ότι αυτός καταλαβαίνει πάνω κάτω τι εννοώ. Αλλά δε ξέρει ότι για σένα που δεν έχεις επαφή με τη "θεωρία", όλα αυτά είναι ....ιστορίες για αγρίους! Δε ξέρει ότι αυτά δε γίνεται να γίνουν κατανοητά αν δεν υπάρχει πολύ σοβαρό υπόβαθρο, κάτι το οποίο έχω μετα λύπης μου διαπιστώσει.
Σε επαγγελματικές στουντιακές εφαρμογές, αυτά είναι παραμύθια της χαλιμάς! Αν πας να πουλήσεις τέτοια συμπεριφορά, θα φας γιαούρτι που θα πάει σύννεφο! Ποιος βρε θα στήσει τέτοια επαγγελματική εφαρμογή χωρίς πτυχεία και σωρεία γνώσης? Μα είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι επιστήμονες να είναι λάθος? Ειλικρινά, δε σου κάνει εντύπωση?

Λάθος! Οι τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν φαίνονται από τα "εργαλεία", από τα "όπλα", από τα μηχανήματα της δουλειάς, που είναι κατά κόρο ενεργά, όπως και από τις κορυφαίες προτάσεις της εν λόγω εταιρίας, που είναι επίσης ενεργές υποχρεωτικά!

Ο μόνος λόγος είναι το κόστος και το κέρδος!

Προφανείς και αναμφισβήτητοι λόγοι! :144:
Δέν καταλαβαίνω ως προς τί η επίθεση όταν αναφέρομαι στη γενική φιλοσοφία των φόρουμ στην αντιμετώπιση των τεχνικών θεμάτων.
Να να στο κάνω copy/paste
"όχι εμπειρικών τύπων(που συμπτωματικά συναντώνται στα forums) οι οποίοι επίσης αναφέρονται στην πλήρη μελέτη ηχείου μέσω του νόμου του Ώμ!!!!!!"
Επειδή όμως γενικότερα δέν γίνομαι κατανοητός ας το διορθώσω και ας πώ οτι δέν αναφέρομαι σε σένα.Αναφέρομαι στη γενική κατάσταση που καταλήγει ένα θέμα με τη σιγουριά όλων μας "μα ναι είναι σαφές οτι η εταιρεία έκανε λάθος..." ενώ στην πραγματικότητα πιστεύω οτι κανείς μας δέν έκατσε να αναλύσει ένα κύκλωμα όπως πρέπει.Ουσιαστικά και στην diy κατηγορία που επισκέπτομαι έτσι αντιμετωπίζονται τα πράγματα(τις πιο πολλές φορές).Βέβαια όπως ανέφερα δέν είναι κακό απο την άποψη οτι τελικά έτσι μαθαίνουμε...

Αλλα εσύ ενοχλήθηκες.Λές και αναφέρθηκα σε σένα...λές και δέν ξέρεις την άποψη μου για σένα...τέλος πάντων...

προχωράμε...όταν αναφέρθηκα σε ενεργό πραγματικά έφταιξα διότι ήθελα να πώ ενεργό κροσόβερ όχι ενεργό ηχείο.Άρα ήθελα να πώ το κροσόβερ να είναι ενεργό και τους ενισχυτές κ.τ.λ. να τα επιλέγεις μόνος...Οπότε καλώς ή κακώς έτσι δίνεται στον καταναλωτή η επιλογή των ενισχυτών και των λοιπών καλωδιώσεων.Πιστεύεις λοιπόν οτι τότε δέν θα έπιανε το marketing?????????Εντελώς τυχαία θα ξεφύτρωναν 2-3 ενισχυτές παραπανω ενώ σήμερα χρειάζεται ενας!!!Έτσι δέν είναι?Α ναι σόρρυ...θές πολλά κανάλια...άρα εκεί που η εταιρεία θα πουλούσε έναν δικάναλο θα πουλήσει τρείς!!!!

Κάνω κάπου λάθος??????

Και δέν στο ρωτάω τόσο για να μου πείς το λάθος αλλα για να σου αποδείξω το οτι η εταιρεία αν γουστάρει θα φτιάξει κάτι καλό και θα συνεχίζει να το κάνει γυαλιστερό όπως και τώρα και θα στο πουλήσει χρυσό.Μάλιστα θα βρεί τρόπους να το προωθήσει αφού είναι ικανή να βρεί εύκολα και δικαιολογίες να μας κάνει τους ενισχυτές απο έναν σε Χ.Τα dac απο ένα σε Χ.Τα καλώδια απο 4 σε 14.Κ.Τ.Λ.
Εκτός αν θεωρείς οτι είναι δύσκολο για μία εταιρεία να φτιάξει ένα cros ενεργό τύπου behring. το οποίο θα στο πουλάει μαζί με το ηχείο και εσύ μετά θα βάζεις τις λαμπίτσες σου και ότι γουστάρεις.

Έτσι κ αλλιώς συνήθως τα χαι έντ συστήματα έχουν έναν ενισχυτή ανα κανάλι.Σκέψου να έχει 2-3.Σκέψου να τους δώσεις και δύο κρός!!!!σκέψου να τους δώσεις και 20 καλώδια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μετά απο αυτή τη σκέψη μέχρι και εγώ σκέφτομαι να αρχίσω να πουλάω ηχεία με ενεργά κρος...:142::137::143:

Εννοείται οτι τα ίδια δέν ισχύουν στα ενεργά ηχεία που αναφέρθηκες.Εκεί είναι all in one.Δυσκολεύει το marketing.

Για να μήν παρεξηγιόμαστε είμαι υπέρ των ενεργών κρός.

Σκοπός του όλου όμως κειμένου μου είναι το να κρατάμε μία πισινή διότι δέν ξέρουμε πώς και γιατί η εταιρεία έχει όλα τα κρός παθητικά...

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Re: 800 Di........μην λες τιποτα

Οπότε καλώς ή κακώς έτσι δίνεται στον καταναλωτή η επιλογή των ενισχυτών και των λοιπών καλωδιώσεων.Πιστεύεις λοιπόν οτι τότε δέν θα έπιανε το marketing?????????Εντελώς τυχαία θα ξεφύτρωναν 2-3 ενισχυτές παραπανω ενώ σήμερα χρειάζεται ενας!!!Έτσι δέν είναι?Α ναι σόρρυ...θές πολλά κανάλια...άρα εκεί που η εταιρεία θα πουλούσε έναν δικάναλο θα πουλήσει τρείς!!!!

Κάνω κάπου λάθος??????
Απάντησες μόνος σου. Αν χρειαζόταν 4-5 ενισχυτές 2 crossover 2 ηχεία και 30 καλώδια για να στήσει κάποιος ένα ηχοσύστημα τότε να είσαι σίγουρος ότι θα είχαν 50-100 πορωμένοι σε όλη την Ελλάδα. Ενώ τώρα με έναν ολοκληρωμένο και 2 παθητικά ηχεία είναι πολύ ποιο εύκολο να στήσει κάποιος ένα αξιοπρεπές ηχοσύστημα,άρα μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό.Υπό αυτήν την έννοια ικανοποιείται και η εταιρία αφού έχει αυξημένες πωλήσεις και ο πελάτης αφού έχει ένα καλό σύστημα χωρίς πολλά πολλά.

Από την άλλη μεριά κακά τα ψέμματα ένα σύστημα με ενεργό crossover θέλει πέντε γνώσεις που δεν τις έχει ο καθένας και επίσης θέλει αρκετούς ενισχυτές οπότε και επιπλέον κόστος. Όταν όμως υλοποιηθεί ένα τέτοιο σύστημα απλά δεν έχει αντίπαλο σε σχέση με ένα αντίστοιχο παθητικό.

Ας αναρωτηθούν οι "άπιστοι" το εξής.Γιατί άραγε η b&w σε ένα από τα κορυφαία της ηχεία (nautilus το "σαλιγκάρι") που έχει κατασκευάσει ποτέ (σύμφωνα με την ίδια) είχε ενεργά crossοver?????????

Καλό βράδυ.(Τι βράδυ τώρα Καλημέρα...:138:)

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Μάιστα...Καταλήξαμε με τα πολλά να δίνουμε και συμβουλές στους κατασκευαστές...
Αν με τον όρο "κατασκευαστές" εννοείς τους μηχανικούς της B&W, τότε πιστεύεις ειλικρινά πως τους λέμε κάτι που δε γνωρίζουν ήδη;
Αν τώρα με τον όρο "κατασκευαστές" εννοείς την B&W (και την κάθε B&W) ως εταιρεία, τότε επέτρεψέ μου να σου πω ότι καλό θα είναι ο κάθε κατασκευαστής να "ακούει" αυτά που έχουν να του πουν οι πελάτες του (ή έστω οι εν δυνάμει πελάτες του), έστω και αν τελικά αποφασίσει να μην "τους κάνει το χατίρι".
Καλό στην τσέπη του θα κάνει...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
Επιπλέον, με δεδομένο ότι στο χώρο του αυτοκινήτου υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα με αυτοκίνητα του Group VAG όπου η εδώ αντιπροσωπεία τα παρέχει και με βελτιωτικό πακέτο (το οποίο αναιρεί ορισμένους από τους περιορισμούς στους οποίους είχε αυτοϋποβληθεί η κατασκευάστρια εταιρεία) υποστηρίζοντάς τα με πλήρη εγγύηση (προφανώς μετά από κάποιου είδους συνεννόηση με το εργοστάσιο), ελπίζω πως κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και στην περίπτωσή σας.
...

Μια και ανέφερες παράδειγμα από το χώρο του αυτοκινήτου, ρίξε μια ματιά αν θες σε κάτι που έγραψα πιο πάνω και θα καταλάβεις ότι με (μας) αδικείς συγκρίνοντας την ουσιαστική αναβάθμιση που προτείνουμε, και για την οποία λέω ότι καλό θα ήταν να προερχόταν (έστω ως έξτρα δυνατότητα) αν όχι από τον ιδιο τον κατασκευαστή, τότε τουλάχιστον από τον επίσημο αντιπρόσωπο (με το αζημίωτο φυσικά), με τις "καγκουροβελτιώσεις" της κακιάς ώρας που υπονοείς με το παρακάτω post σου:

...
Αντίστοιχα με τα ηχεία υπάρχουν και τα αυτοκίνητα. Χιλιάδες αυτοκίνητα φτιαγμένα. Σου αλλάζουν το τσιπάκι λέει και αμέσως τσουυυπ 10 άλογα πάνω!!! Σου πιέζουν το τούρμπο και αμέσως τσούυυυπ 100 άλογα πάνω!!!! Βέβαια όλα αυτά τα άτομα δέν γνωρίζουν βασικές μηχανολογικές σχεδιαστικές αρχές. Ακόμα χειρότερα νομίζουν οτι επειδή το αμάξι συνεχίζει να είναι αξιόπιστο αυτό συνεπάγεται την επιτυχία του εγχειρήματος.
Μάλιστα...ναι μάλιστα... συνεχίζουν να επιμένουν οτι είναι σφάλμα της εταιρείας που δέν μας χάρισε τα 100 αυτά άλογα εις βάρος και καλά μόνο της κατανάλωσης καυσίμου..ΑΜ ΔΕ!!!!
Το στήσιμο, η παραγωγή και η σωστή εφαρμογή κάποιων κανόνων δέν είναι αποτέλεσμα της ανάγνωσης των 4άρων τροχών. Έρχεται απο άτομα που έχουν το διπλάσιο μεράκι απο εμάς,τη διπλάσια γνώση απο εμάς και τις διπλάσιες σπουδές απο εμάς. Βέβαια εκεί έρχεται και το marketing...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
Επιπλέον, με δεδομένο ότι στο χώρο του αυτοκινήτου υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα με αυτοκίνητα του Group VAG όπου η εδώ αντιπροσωπεία τα παρέχει και με βελτιωτικό πακέτο (το οποίο αναιρεί ορισμένους από τους περιορισμούς στους οποίους είχε αυτοϋποβληθεί η κατασκευάστρια εταιρεία) υποστηρίζοντάς τα με πλήρη εγγύηση (προφανώς μετά από κάποιου είδους συνεννόηση με το εργοστάσιο), ελπίζω πως κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και στην περίπτωσή σας.
...
Για να μην αναφερθώ και στο παράδειγμα των Suzuki - Yoshimura και του εδώ αντιπροσώπου Σφακιανάκη...
Και παραδείγματα υπαρχουν κι άλλα...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Η B&W δεν ειναι οικιακη βιοτεχνια.... Ειναι ισως το μεγαλυτερο εργοστασιο κατασκευης ηχειων σε πληροτητα εργασιων και υποδομων και χιλια μυρια ακομα.
Ναι είναι.
Δεν αντιλέγω.
Μπροστά στη Suzuki όμως (για να μην αναφέρω το Group VAG...) είναι απλά μια πορδή... και sorry για την έκφραση.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.051

Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο δηλαδής, πήρε ο άνθρωπος ένα ζευγάρι εξαιρετικά ηχεία, άκουσε τον εξάψαλμο από τη γυναίκα του, έφαγε και τις παντοφλιές του, και τώρα του το βγάλατε κι εσείς απ' τη μύτη. Ωραίοι φίλοι είσαστε ρε... τς, τς, τς...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.372
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 800 Di........μην λες τιποτα

Δέν καταλαβαίνω ως προς τί η επίθεση...

...ας πώ οτι δέν αναφέρομαι σε σένα.

...Αλλα εσύ ενοχλήθηκες.Λές και αναφέρθηκα σε σένα...λές και δέν ξέρεις την άποψη μου για σένα...τέλος πάντων...
όχι βρε, :143::135::143:

ούτε παρεξηγήθηκα ούτε θεώρησα οτι αναφερόσουν σε μένα συγκεκριμένα, ούτε ενοχλήθηκα ούτε τίποτα.

συζήτηση γίνεται, κι όχι επίθεση! :137:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο δηλαδής, πήρε ο άνθρωπος ένα ζευγάρι εξαιρετικά ηχεία, άκουσε τον εξάψαλμο από τη γυναίκα του, έφαγε και τις παντοφλιές του, και τώρα του το βγάλατε κι εσείς απ' τη μύτη. Ωραίοι φίλοι είσαστε ρε... τς, τς, τς...
:143::135::143:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.241
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ